SEURAAVAT RAVIT: Toto4 | 04.07. | klo 18.00

Kuulumiset

Mitä miulle kuuluu?

6.11.2016

Talli Valoilmiöllä oli jo alustavasti sovittuna Valon tilalle toinen, kilpailuikäinen hevonen kilpailuleasing-sopimuksella. Jatkajia osakkaita olisi ollut tarvittava määrä ja enemmänkin, mutta eläinlääkärintarkastuksen perusteella hevonen ei ollut Talli Valoilmiön tavoitteisiin sopiva vaihtoehto. Hevosenomistamisesta ja raviurheilusta innostuneiden kannattaakin seurata esimerkiksi sivuja www.hippos.fi ja www.hippolis.fi, joista löytyy tietoa myös mahdollisista tulevista Raviliigoista. Maakunnan menosta ja meiningistä pysyy jatkossakin mukana seuraamalla muun muassa näitä Joensuun raviradan sivuja.

Aika menee sen verran nopeaan, että Talli Valoilmiön yhteistä taivalta onkin tässä jäljellä enää vajaan parin kuukauden verran. Talli Valoilmiö ja I.P. Valo haluavat tässä kohden jo lämpimästi kiittää ikimuistoisista hetkistä kaikkia osakkaitaan, Ravitalli Porokkaa, Ravitalli Tolvasta & Turusta sekä yhteistyökumppaneitaan:

Ravi-Jönnejä - hymyistä ja hyvästä palvelusta, Valon matkassa myötäelämisestä ja yhteistyötempauksista!
Marstall Hevosrehuja - yhdessä Ravi-Jönnien kanssa tarjotuista Valon eväistä. Etenkin Marstall Champion oli Valon mieleen!
Pharmacarea
- yhdessä Finn-Tackin ja Back on Trackin kanssa vitamiineista, hoitotuotteista ja varusteista!
Niilolan Hevosten Hyvinvointikeskusta - Henna huolehti Juuassa Valon (ja monen, monen muun hevosen) hieronnasta ja muista hoidoista!
Joensuun ravirataa - Täällähän se Valon kotikin oli ja Valon tiedotus oli osa radan tyylikkäitä sivuja!

Omistajille tiedotus jatkuu kuukausikirjeen muodossa vielä joulukuussa normaaliin tapaan ja Valon kuulumisia ja kuvia löytyy Facebook-sivuilta.

Hyvää talven alkua ja kaikkea hyvää tähän ravivuoden loppuun ja tietenkin ensi vuoteen!


28.10.2016

Valon syksy

Talli Valoilmiön syksy kului monenlaisissa tunnelmissa. Valon kuntoutuksen edistyminen toi tammaan lisää lihasta ja urheiluhevosen näköä. Myös enimmät jalkojen oireilut alkoivat väistyä. Vaikka matkaamme olivat varjostaneet Valon jalkavaivat, on tamma kuitenkin alusta asti tuntunut kyvykkäältä ravihevoselta. Omistajille tilannetiedotusta toivat kuukausikirjeet ja tiedotteet ja Valon treenejä pääsimme ihastelemaan myös liikkuvan kuvan myötä (YouTube: I.P. Valo hiitillä).

Vaikka elokuussa Valon jalkavaivojen perimmäiset syyt alkoivat selvitä, toiveita starttiin pääsemisestä pidettiin yllä vielä viime kuun puolella. Hiljaisemmissa vauhdeissa Valo ravasi hyvin ja oli oikein hyväntuntuinen. Kovemmat hiitit kuitenkin osoittivat, etteivät kaikesta kuntoutuksesta, ajasta ja hoidoista huolimatta Valon vaivat kestä kilpailuvauhtista rasitusta. Useat, perusteelliset tutkimukset, röntgenkuvat ja nivelhoidot kertoivat, että vaivojen – myös ristikkäisen takajalan vaivan – takana on vasemman etujalan vanha tapaturmaperäinen, lievä ja täysin vaaraton vamma, mikä kuitenkin valmennuksen ja kilpailuvauhtisen rasituksen myötä on alkanut kasvattaa uudisluuta kehänivelen lähelle.

Valon hyvinvoinnin eteen on tehty kovasti töitä ja viimeiset kolme kuukautta kuntoutuksen myötä panostettu erityisesti heikkouksien vahvistamiseen ja siihen, että saisimme tämän hienon tammamme takaisin kilparadoille terveenä ja iloisena. Valollamme on kultainen juoksupää, sillä se on ollut kilpailuesityksissään yritteliäs ja tuonut kotiin totosijoja kaikesta huolimatta. Vaivojensa vuoksi hevonen ei ole vain koskaan päässyt näyttämään todellisia kykyjään.

Raviurheilu on kuitenkin kova ja vauhdikas laji, ja kilpahevosen on pystyttävä antamaan siinä kaikkensa. Vaikka me ja Valo kuinka haluaisimme, se ei etujalan vammansa myötä pysty täysipainoiseen suoritukseen ja omistajille viestittiin syyskuun lopussa, ettei tavoitteellista ravikilpailu-uraa meidän kannata I.P. Valon kanssa jatkaa. Näin Talli Valoilmiön kimppasopimuksen sääntöjen mukaisesti Valo palautuu kasvattajan omistukseen hevosen 6-vuotiskauden loppuun mennessä, kun optiota jatkovuosille käytetä.

Valoa syksyyn

Vaikka Talli Valoilmiön oma I.P. Valo ei menestynyt kilpahevosena tavoitteidemme mukaisesti, niin kimppahevosena Valo onnistui erinomaisesti. Talli Valoilmiön ainoana tavoitteena ei ollut niittää kultaa ja kunniaa raviradoilta vaan ennen kaikkea tuoda raviurheilua ja kimppaomistajuutta tunnetuksi. Valo on tuonut lukuisia uusia ihmisiä hevosenomistajaksi ympäri Suomen, ja vähän Suomen ulkopuoleltakin, ja tuonut uusia ihmisiä myös raviradan yleisöön. Valo on antanut paljon hienoja hetkiä kaikille omistajilleen ja faneilleen ja siten onnistunut tehtävässään erinomaisesti.

Osoitus tästä oli viimeistään 15.10. järjestetty kimppatapaaminen, jossa omistajia oli läsnä maakunnan lisäksi niin Kanta-Hämeestä kuin Etelä-Savostakin asti ja lähtipä terveisiä tapaamisesta niin Viroon kuin Turkkiinkin. Yhteenkuuluvuus ja ilo, oman hevosen silittäminen, jaetut tarinat sekä emännän maistuvat karjalanpiirakat ja kahvihetki kodassa osoittivat niin edustajistolle kuin kimppalaisillekin, miten yhteinen matka Valon kanssa on kantanut ja kannattanut pitkälle. Kuvia ja tunnelmia tuosta tapaamisesta löytyy Valon Facebookista.

Talli Valoilmiön matka hevosenomistajina on ollut sen verran hieno, että parhaillaan kartoitamme yhdessä kasvattajien kanssa vaihtoehtoja jatkaa kimppaomistamista uuden hevosen kanssa. Pohjois-Karjala ansaitsee oman kimppahevosen ja alustavien tiedusteluiden mukaan myös Talli Valoilmiön osakkaita on innolla lähdössä mukaan. Elämme jännittäviä hetkiä.


6.9.2016

Tänään juhlitaan suomenhevosta ja suomalaista hevososaamista. Lue lisää Hippoksen sivuilta.

Ikioma suomenhevosemme I.P. Valo ja Talli Valoilmiö toivottavat kaikille hyvää suomenhevosen päivää!


8.8.2016

Valon treenit treenit järvessä vesikävelyn muodossa ovat lähteneet käyntiin mainiosti ja Valostamme onkin kuoriutunut varsinainen vedenneito!

Elokuisen järvitreenin tunnelmaan pääset mukaan videotallenteen kera täällä ja kokonainen albumillinen kuvia löytyy Valon Facebook-sivuilta.


5.8.2016

Kuten aikaisemmin kerroimmekin, mietimme yhdessä valmentajan kanssa I.P. Valolle vähän uusia kuvioita. Tiivis kilpatallin elämänrytmi ei tällä hetkellä Valolle välttämättä ollut se paras mahdollinen. Eläinlääkäri myös suositti Valolle esimerkiksi vesikävelyä tai uittamista, mikä olisi loistavaa kuntoutusta ja vahvistavaa treeniä jaloille. Näinpä yhdessä valmentaja Markus Porokan kanssa mietimme, millä ratkaisulla tarjottaisiin kimppahevosellemme sen vaatimaa aikaa ja kuntoutusta siten, että hevonen säilyisi omistajille läheisenä maakunnassamme ja, kaiken loksahtaessa kohdalleen, ajettaisiin vielä kilpaa loppuvuoden aikana. Ratkaisu oli lähempänä kuin arvasimmekaan – ja niin Valo muutti tämän viikon alussa täysihoitoon ja kylpylälomalle Rääkkylän upeaan ja rauhalliseen maalaismaisemaan.

Valo pitää majaa tällä hetkellä pitkän linjan hevosihmisten, Kirsi Tolvasen ja Antti Turusen tallissa. Kirsi on alusta asti ollut mukana myös Valon matkassa omistajana ja edustajiston jäsenenä, joten talli- ja kuntoutuspaikan tarjoaminen Valolle oli luonteva ja varsin sopiva ratkaisu. Yhteistyö Markuksen kanssa jatkuu edelleen.

Valo on viihtynyt uudessa täyshoitolassaan mainiosti, kunhan vain ruokaa on saatavilla. Startin jälkeen Valo on päässyt rentoutumaan laitumelle ja nauttimaan vihreästä ruohosta. Valon treeniohjelmaan tulee jatkossa kuulumaan kahluutus rantavedessä. Tallin tiluksilla on käytettävissä itse kunnostettu, hiekkapohjainen järvenranta, missä hevonen voi kahlata vedessä kärryt perässä 200 metrin matkalla. Kuvia ja tarinoita laitellaan sivuille www.facebook.com/ipvalo, kunhan Valo pääsee vesiurheilun makuun. Muutoin edetäänkin sitten tamman tahdissa, kuntouttaen ja kilpailukuntoa ylläpitäen ja katsotaan sitten, miten jatketaan vesiurheilun lisäksi myös raviurheilun parissa.


2.8.2016

Valon eilinen startti päättyi laukkamerkinnän kera sijoitukseen joukon häntäpäässä. Tällä kertaa laukan syynä ei kuitenkaan ollut väsymys tai takajalat vaan kyse oli valmentaja Markuksen mukaan enemmän tamman huumorista. Lämmityksessä ja katoksella vielä letkeän rauhallinen tamma oli ampaissut lähtötohinoissa matkaan vähän turhankin totisesti. Kuski joutui pitelemään Valoa aika tavalla, ettei se olisi rynnistellyt omia vauhtejaan, joten ymmärrettävästi siitäkin pieni puutuminen kahden kilometrin matkalle tulee. Tamman huumorintaju oli koetuksella erityisesti silloin, kun se jäi hetkeksi juoksemaan itsekseen. Kavereitten selkien karatessa tuli tarpeettomasti hätä ja se niin sanotusti vähän syö Valon psyykettä. Valon startin pääsee näkemään Fintoton videoarkistosta.

Huumori. Se lienee päivän sana. Sitä Valo kaipaisi vähän lisää ja vähemmän totisuutta. Huumori kannattaa myös meidän omistajien pitää matkassa - tätä se raviurheilu (ja elämä) on. Aina ei mene sataprosenttisesti kaikki maaliin ja silloin joskus, kun menee sinne päin, niin muistetaan iloita ja ottaa ilo irti. Positiivista siis oli, että takajalkojen oireiden osalta Valo oli startissa aikaisempaa parempi. Valon takajalkojen liikettä helpottamaan kokeiltiin ensimmäistä kertaa juoksemista ilman takakenkiä ja valmentajan mukaan se tuntui sopivan Valolle hyvin. Etujaloissa oli kärkikengät ja sen osalta Markus arvioi, että etujalkojen balanssi jäi aavistuksen liian kevyeksi ja Valo saattaa tarvita jatkossa kuitenkin enemmän painoa eteen. Kun viimeksi Valolla oli hallintalaitteet erinomaiset, niin eilisessä startissa oli niissä taas parantamisen varaa. Valo on kiltti ja kotioloissa rutiineja rakastava tamma, jonka paras suoritus on aina riippunut päivän tuulesta. Ja kuten nähty on, valoisalla tuulella Valo on varsin valovoimainen.

Seuraavaksi pohditaankin pientä muutosta Valon päivittäisiin rutiineihin. Valmentajan kanssa yhdessä suunnitellaan Valolle sellaista rytmiä, mikä pitäisi mielen virkeänä ja tamman tyynenä ja näin se pääsisi väläyttelemään useammin juoksijan lahjojaan. Seurailehan kuulumisia - kuvia ja tunnelmia starttipäivästä tullaan lisäämään myös Facebookin puolelle!


26.7.2016

Heinäkuu on huilattu, mutta myös treenattu. I.P. VALO palaa parrasvaloihin Joensuun seuraavissa raveissa 1.8. eli ensi maanantaina. Treeneissä Valo on hoitojakson jälkeen osoittanut hyviä otteita, joten tarkoituksena onkin katsoa, missä mennään. Tamman kunnonmittaus tehdään illan toisessa lähdössä, joka on tasoitusajo enintään 1000 euroa tienanneille suomenhevosille. Tuttuun tapaan vähemmän ansainneet ovat eturivissä ja enempi rahaa juosseet lähtevät taempaa. Valo starttaa matkaan numerolla 10 kahdelta takamatkalta ja siis lähtöradalta 3.

Nuo elokuun ensimmäisen päivän ravit ovat samalla Hevosenomistaja-ravit. Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien yhdistys loimittaa ja palkitsee Toto4-lähtöjen voittajat ja jokaisesta näistä lähdöstä myös 3 parasta. Lisäksi Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton jäsenille tarjotaan jäsenkorttia vastaan maittava päivällinen raviradan upeassa ravintolakatsomossa. Jäseneksi voi liittyä myös paikan päällä tai ennakkoon www.shkl.net (maksukuitti tällöin mukaan, niin pääsee jo raveihin maksutta ja saa kaupantekijäisiksi syömiset). Auringon yhä helliessä kannattaa tulla paikan päälle tarkastamaan myös heinäkuun alussa käyttöön vihitty uusi terassirakennus!

Lämpimästi tervetuloa raveihin nauttimaan tunnelmasta ja kilpailujännityksestä ja kannustamaan omaa kimppahevosta!


2.7.2016

Valo viettää pientä pientä taukoa, sillä tammamme kävi eläinlääkärin tarkastuksessa kesäkuun lopulla. Olemukseltaan ja kunnoltaan Valo on komea nuori ravihevonen ja eläinlääkäri kehuikin kovasti tamman raameja. Samalla hoidettiin myös takajalkoja, erityisesti heikompaa takajalkaa ja hoitotoimenpiteistä tulee doping-sääntöjen mukainen varoaika, jolloin ei voi kilpailla. Näistä hoidoista on kuitenkin kovasti apua ja treenaamista päästään jatkamaan pian normaaliin tapaan.

Sitä ennen nautitaan kesästä ja raveista! Maanantaina 4.7. Joensuussa ravataan koko perheen K-Plussa-ravit. Plussakortilla on ilmainen sisäänpääsy, joten toivokaamme kaunista keliä, sillä ihmeteltävää ja tekemistä riittää kaikille ja päivän kruunaa upeat ravikilpailulähdöt.

Paikan päällä on myös I.P. Valon koju, joten tulehan juttusille! Viimeiset osuudet myydään nyt puoleen hintaan ja nopeimmat osuuden ostajat saavat kaupantekijäiseksi vielä Valon pipon. Lisäksi loput paidat myydään nyt hintaan 10 euroa / kappale, joten tämän edullisemmaksi ei hevosenomistaminen ja -fanittaminen enää muutu. :)

Nähdään raveissa!


17.6.2016

Talli Valoilmiön ja I.P. Valon yhteistä taivalta on takana jo puolitoista vuotta. Nyt myydään loput osuudet, joten vielä ehdit mukaan Valoisaan kimppatalliin!

PUOLI VUOTTA JÄLJELLÄ - PUOLEEN HINTAAN

Tämähän tarkoittaa sitä, että osuuden hinta on vain 50 euroa / kappale (norm. 100 €). Tuttuun tapaan hinta sisältää hevosen osuuden ja kaikki kulut vuoden 2016 loppuun asti. Muita kuluja ei tule, joten tämän helpommaksi ja mukavammaksi ei hevosen omistaminen muutu. Osuuden voi ostaa itselle tai vaikka lahjaksi.

Iloa, Valoa ja elämyksiä mukavassa porukassa - tuuha mukaan! Lue lisää täältä!


14.6.2016

I.P. VALOn mainio totosijaputki ei saanut jatkoa Linnunlahdella maanantaina. Valomme suoritus oli kuitenkin kaiken kaikkiaan positiivinen, vaikka sijoitus olikin 9. laukkamerkinnän kera. Valon startin pääsee katsomaan videoarkistosta.

Lämmityksessä tammalla ravi kävi mukavasti ja painetta oli valmentajan mukaan sopivasti. Hyvillä mielin siis lähdettiin starttiin ja tällä kertaa siis ilman aikaisemmista koitoksista tuttuja korvahuppuja. Takamatkalta juoksu lähti hyvin käyntiin ja Valo pääsikin sujuvasti etenemään sisärataa pitkin. Juoksupaikka oli viides sisällä ja siitä Valo lähti kiriin viimeisellä takasuoralla. Vauhti kiihtyi jo tuossa vaiheessa jonkin verran: 35,0-vauhtisen toisen puolikkaan jälkeen kolmas 500 metriä taitettiin jo aikaan 31,5. Kun parhaasta mahdollisesta sijoituksesta taistellaan, ajoi valmentaja-ohjastaja tuossa kohden optimistisesti eteenpäin. Loppukaarteeseen tuli kuitenkin harmittava laukka ja siitä askelilleen selvittyään Valo tuli vielä loppua hyvin. Jo miltei hyppysissä ollut mainio rahasija vaihtui kuitenkin tuon myötä sijoitukseen 9. ja näin ollen ensimmäinen ilman palkintorahoja.

Tällaista tämä raviurheilu on ja tunnetusti rahat ja sijat jaetaan vasta maalipaalulla. Valomme teki kuitenkin jälleen parannuksen ennätykseensä, mikä kirjataan nyt lukemiin 35,0 ja vielä tuon laukan kanssa, joten eteenpäin on menty. Edelliseen Kajaanin starttiin verrattuna Valo oli myöskin pirteämpi, mutta siitä huolimatta porukassa ajaminen sujui ilman turhia hätäilyitä. "Hallintalaitteet alkavat olla kohdillaan", kommentoi valmentaja startin jälkeen.

Pienen tuumaustauon meille tuo kuitenkin Valon oikean takajalan kinner. Jalkaa on saatu treenillä ja kengityksellä koko ajan paremmaksi, mutta kiihtyvissä vauhdeissa annamme suotta liikaa tasoitusta kilpakumppaneille. Tutkaillaan ja kysytään eläinlääkärin mielipidettä, kannattaisiko kinnertä tässä kohden vielä hoitaa, jotta päästäisiin sitten täysipainoisemmin ajamaan kilpaa. Valossa on kuitenkin niin paljon hyviä - ja niitä Valoisia - puolia, ettei annettaisi työn yhden kehnon haitata menoamme.

Seurailehan kuulumisia täältä raviradan sivuilta ja Valon Facebookista!


12.6.2016

Kesä on täällä taas! Raveista pääsee nauttimaan miltei vuoden jokaisena päivänä ja kesäisin upeat kesäraviratamme täydentävät kilpailutarjonnan ainutlaatuisella tunnelmallaan. Kesäravikalenteri kannattaa käydä kurkkaamassa täältä.

Kimppahevosemme I.P. VALOn kilpailukausi jatkuu sen sijaan jo huomenna maanantaina kotoisella Joensuun Linnunlahden raviradalla. Valo kilpailee lähdössä 1, tasoitusajossa enintään 900 euroa tienanneille suomenhevosille. Valo starttaa 40 metrin takamatkalta ja kilpailunumerolla 12. Käsiohjelman ja lähtölistat löydät täältä Joensuun raviradan sivuilta.

Valmentaja Markus Porokan mukaan valmistautuminen uuteen kilpailuun on sujunut hyvin ja lisäksi tamman mäkitreenit ovat saaneet lisäpotkua pienestä kengitysmuutoksesta. Huomisessa startissa kokeillaan mahdollisesti hieman kevyemmin tukkia korvia tuttujen korvahuppujen sijaan. Totosijat kahdesta edellisestä startista ovat raviradan käsiohjelman vihjeissä nostaneet Valon suosikkien joukkoon. Pieniä menestysodotuksia voi siten olla ilmassa, mutta ensisijaisesti haetaan edelleen lisää rutiinia ja nousujohteista, hyvää suoritusta.

Valon omistajat saavat lisätietoa kuukausikirjeen muodossa sähköposteihinsa viimeistään huomenna maanantaina. Valon kuulumisia kannattaa käydä lukemassa myös Facebook-sivuilta, jonne linkin löydät edellisistä kirjoituksista ja täältä Valon raviradan sivuilta.


8.5.2016

Hyvää äitienpäivää kaikille ihanille äideille!

Kimppamme ylpeys I.P. VALO teki tänään äideille kunniaa ja starttasi Kajaanin kauden avaus -raveissa. Kuten alkuviikosta julkaistussa videotallenteessa valmentaja kertoilikin, valikoitui Kajaanin startti ja volttilähdön takamatka Valon seuraavaksi kilpailuksi juuri sen vuoksi, että saadaan tammalle rutiinia ja rauhallisuutta lähtötohinoihin. Vauhdeillaan ja kyvyillään Valo on totohevosia parilta pakiltakin. Pelaajat olivatkin löytäneet Valon lähtönsä suosikiksi.

Valon Kajaanin startin pääsee katsomaan Fintoton videoarkistosta täältä.

Kilpailunumerolla 15 Valo lähti voltista hyvin matkaan ja lähti tavoittamaan kärkijoukkoa. Aloittelevien suomenhevosten lähtöä värittivät monet laukat, mutta Talli Valoilmiön ikioma Valo polki eteenpäin oikealla askellajilla. Voittaja meni jo hieman menojaankin, mutta Valo kiri takamatkalta sitkeästi ja urheasti kolmanneksi ja otti näin toisen perättäisen totosijan!

Valmentaja Markus Porokka kommentoi lähdön jälkeen tamman suorittaneen kohtuullisen hyvin. Valmentaja ei kuitenkaan ollut aivan niin tyytyväinen tamman esitykseen kuin esimerkiksi edellisessä startissa Joensuussa: terävyyttä ja painetta puuttui jo lämmityksessä ja siksi starttiin lähdettäessä valmentajalla olikin kysymysmerkkejä ilmassa. Valo jaksoi kuitenkin kiriä hyvin ja vielä viimeiselle takasuoralle lähdettäessä ajettiin jopa voitosta. Kuitenkin sen viimeisen paineen puuttuessa näkyi Valolla sitten pieni otteen herpaantuminenkin lopussa ja hevosen ravista katosi se parhaimmillaan nähty vauhti ja lennokkuus. Valo kuitenkin palautui hyvin, joten sen kummemmin väsynyt tamma ei startin jälkeen ollut. Olisiko sitten kiima vielä rasittanut kropassa, mene ja tiedä. Siihen nähden mainio 3. sija oli varsin positiivinen lopputulos, vaikka tamma ei aivan parhaimmillaan Markuksen mukaan ollutkaan. Jos Valolla kaikki hyvin startin jälkeisinä päivinäkin, niin katsellaan tutulla mallilla treeniä eteenpäin ja kaiken ollessa kohdillaan, ajetaan taas pian kilpaa.

Onnittelut kaikille I.P. Valon onnellisille omistajille! Ja, jos juuri sinä, ystäväsi tai vaikkapa naapurisi on hevosta vailla, tähän Valoisaan ja jo totosijoilla herkuttelevaan Talli Valoilmiöön mahtuu vielä mukaan. Kurkkaa lisätiedot täältä.

Ps. Kuulumisia ja tunnelmia tuttuun tapaan lisää Valon Facebookissa.


2.5.2016

Kimppahevosemme I.P. Valo valloittaa nyt myös You Tubessa! Käy katsomassa tuoreet kuulumiset ja missä kilpaillaan seuraavan kerran:

I.P. Valon kuulumiset ja valmentajan haastattelu

Treenivideon huhtikuun viimeiseltä perjantailta löydät täältä.


19.4.2016

Valon uran neljäs kilpailu toi komean 2. sijan viime sunnuntaina kotiradalla Joensuussa. Kuulumisia ja kuvia löytyy lisää Facebookin puolelta, vaan tässäpä vielä parhaat palat:

Lähdössä Valo pääsi hyvin voltista liikkeelle numerollaan 10 ja hyviin asemiin toiselle radalle. Laukka ensimmäisessä kaarteessa aiheutti hetkellisiä sydämentykytyksiä, mutta tamma antoi laukan nopeasti pois ja matka jatkui lennokkaasti. Valo tavoitti kärkijoukkoa ja vaikka voittaja oli jo hieman karannut, komea kakkossija tuli hienon esityksen päätteeksi.

Valmentaja kommentoi startin jälkeen, että tamma laukkasi innokkuuttaan ja kokemattomuuttaan, mutta mistään sen kummemmasta ei ollut kysymys ja pääasia, että matka jatkui ravia. Ohjissa oli koko ajan ollut hyvä tunne ja paine, joten tamman kykyjen valmentaja tiesi riittävän. Hieman laiskaksi Valo meinasi mennä, kun joutui yksin taivaltamaan hetken jonon viidentenä, mutta toisen tullessa taas lähietäisyydelle, vastasi Valo innokkaasti kiriin. Hieman alkoi loppusuoralla väsy jo painaa, mikä ei ole lainkaan kummallista tiiviin harjoitusjakson jälkeen. Kaksarisijoitus piti loppuun saakka, Valo palautui startista nopeasti ja tamma pääsi pesupaikalle nauttimaan jälkihuollosta. Voimaharjoittelu on tehnyt hyvää ja Valon ravi oli matkaavoittavaa ja mukavaa katseltavaa.

Seuraava startti on suunnitelmissa toukokuun alkupuolelle, joten pian päästään taas jännittämään oman Valomme kilpailua!

Valon startin pääsee katsomaan Fintoton videokirjastosta. Katso myös kuvagalleriaan lisätyt uudet kuvat!


13.4.2016

I.P. Valo kilpailee Joensuussa 17.4. sunnuntaina. Tamma starttaa ravien ensimmäisessä lähdössä numerolla 10. Valmentajan mukaan Valo on treenannut paljon voimaa ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin. Viimeistelyhiitti Juuan harjoitusraviradalla viime sunnuntaina sujui hyvällä tyylillä. Silti tammaa ei ole vielä starttia varten erityisemmin herkistelty, vaan lähdetään hakemaan ehjää ja tasapainoista suoritusta. Kilpailemaan päästään nyt kesäkengillä.

Lisätietoja raveista ja myös ravien käsiohjelman löydät täältä Joensuun raviradan sivuilta. Tervetuloa kaikki omistajat ja fanit - ravit on parasta paikan päällä!

Lisätietoja, kuulumisia ja tunnelmia sekä jälkipelit löytyy tuttuun tapaan Valon sivuilta facebook.com/ipvalo.


15.2.2016

Valo palaa raviradoille

Talli Valoilmiön oma kimpparavihevonen I.P. Valo kilpailee 22.2.2016 Joensuun maanantairaveissa. Valo starttaa ravien toisessa lähdössä suomenhevosten tasoitusajossa 2140 metrin matkalla kilpailunumerolla 2. Käsiohjelman mukaan startti on klo 18:30. Nimensä mukaisesti tasoitusajossa hevoset saavat hyvitystä tai takamatkaa voittosummansa mukaan. Paalulta eli lähtölinjalta ensimmäisinä pääsevät lähtemään enintään 250 euroa tienanneet. Lähdössä voittajalle on luvassa 700 euron ykköspalkinto.

Valo palaa nyt tositoimiin raviradoille reilun puolen vuoden jälkeen, sillä sairastelut toivat pakollista taukoa syyskaudelle. Nyt taudit on selätetty ja kimppamme päätähti on hiottu timanttiseen kuntoon. Kilpailuun lähdetään kuitenkin maltillisin mielin ja ensisijaisesti hakemaan Valolle ehjää suoritusta. Kyvykäs tamma tarvitsee varmasti muutaman startin alle ja ennen kaikkea kilpailurutiinia ennen kuin on aivan parhaimmillaan. Valon runsaslukuinen omistajajoukko toivottaa kuitenkin Valoisin mielin tamman tervetulleeksi parrasvaloihin!

Talli Valoilmiöön ja I.P. Valon omistajaksi pääsee vielä mukaan! Hinta on 100 €/osuus ja se kattaa kaikki hevosenomistamisen kulut vuoden 2016 loppuun asti. Tämän jälkeen on mahdollisuus jatkovuosille, n. 60 €/vuosi. Lisätietoa saat täältä.

Mikäli et pääse paikan päälle raveihin, tuoreet kuulumiset tullaan päivittämään Valon sivuille facebook.com/ipvalo ja startin pääsee katsomaan pian sen jälkeen Fintoton videoarkistosta www.fintoto.fi > TotoTV > Videoarkisto.

Tiedoksi raveihin saapuville

Sisäänpääsymaksu raveihin on 5 euroa (alle 16-vuotiaille ilmainen). Hevosenomistaja-kortilla sisäänpääsy on myös maksuton. Halutessasi voit liittyä paikan päällä Hevosenomistaja-yhdistyksen jäseneksi ja nauttia jatkossa raveista ilman sisäänpääsymaksua. Etu on voimassa raviradoilla ympäri Suomen ja Joensuussa korttia vilauttamalla raveihin pääsee ilmaiseksi T76-lauantairaveja lukuun ottamatta.

Jos pääset hyvissä ajoin raveihin, voit nähdä myös Valon lämmityksen. Todennäköisesti valmentaja lämmittää Valon koelähdön jälkeen ennen ravien alkua, joten paikalla kannattaa silloin olla jo klo 17:30 aikoihin. Varsinaista lähtöä Valon onnelliset omistajat voivat kokoontua seuraamaan raviradan varteen pääkatsomon kohdille. Tämän jälkeen halukkaat voivat lähteä tervehtimään hevostaan varikolle. Kun lähdön voittaja on selvillä, kokoontuminen on välittömästi varikkoportilla, mistä siirrymme Valon ja Markuksen luokse valjastuskatokselle. Muistetaan kuitenkin, että raveissa on tiivis aikataulu ja monen monta hevosta, joten pitkään vierailuun meillä ei ole mahdollisuutta. Kuvausvälineet kannattaakin olla jo hyvissä ajoin valmiina jo startin aikana. Muistetaan varikolla väistää hevosia ja Valon mahdolliset tuomiset ja herkkupalat annetaan valmentajan matkaan, joka sitten tarjoilee ne Valolle sopivampana hetkenä.

Paikan päällä raveissa on Valon esittely- ja myyntipiste, mistä voi ostaa käteisellä osuuden Valosta sekä Valon fanituotteita, kuten paitoja ja pipoja. Kojulla on myös Valon arpajaiset, joissa onnettaren ollessa suosiollinen voiton saa heti mukaansa. Esittelypiste avataan Valon lähdön ja fanitapaamisen jälkeen noin klo 19:00.


1.2.2016

Hyvää alkanutta helmikuuta kaikille! Tässä maistiaiset 31.1.2016 julkaistusta Valon tammikuun kuukausikirjeestä ja kimppatammamme tuoreimmista kuulumisista:

***

Hei,

ja hyvää tätä uutta vuotta kaikille Valon omistajille ja tervetuloa mukaan myös uudet Valon omistajat, jotka joulupukilta saivat ihan parhaan joululahjan - oman hevosen!

Vuosi alkoi pakkasineen ja ravigaaloineen sen verran vilkkaasti, että edustajisto ei ole meinannut sulkakynän ääreen ennättää ennen kuin kuun lopussa. Tarkoitus on pitää tämä vuoden ensimmäinen kirje tiiviinä ja sen sijaan kysyä teiltä arvoisat Valon omistajat, mitä te haluatte kuulla/tietää/nähdä tulevissa kuukausikirjeissä. Palataanpa tähän vielä kirjeen loppupuolella.

Valon tammikuu

Kireät pakkaset pitivät seutujamme otteessaan alkuvuoden ja tämä toi taukoa siihen kovavauhtisempaan harjoitteluun myös Valolle. Tammaa on kuitenkin päästy ajamaan lähes säännöllisesti ja talvella parhaat ajopaikat ovat järven jäällä. Pieni pakkastauko käytettiin hyödyksi hoitamalla hevosta Niilolan Hevosten Hyvinvointikeskuksessa. Hennan luona Valo saa nauttia hieronnoista sekä mm. suolahuonehoidoista ja nuo hieronnathan kuuluivat Valolle maksuttomana osana yhteistyösopimustamme, joten kiitos paljon Hennalle vielä tässä kohden! Viime vuonna tuon valitettavan sairastelukierteen alkaessa Valon jalkojakin hoidettiin. Samalla tavalla nyt alkuvuodesta hoidettiin vielä mm. etupolvia ja näin sitten tulevia ravikilpailuja varten on voitelut kunnossa.

Valmentajalla on käytössään treeneissä TimerGPS, mikä mittaa mm. kuljettua matkaa ja vauhtia. Jäällä Valo on porhaltanut kovimmillaan 36,0 eli tarkoittaen yhden kilometrin matkaa kuljettuna ajassa 1 minuutti ja 36 sekuntia. Näillä kovempivauhtisilla vedoilla herätellään ja valmistellaan hevosta kilpailusuoritukseen. Tuossa vauhdissakin Valolla on mukavasti painetta ohjissa, joten menohaluja tammalla ainakin on. Kaikin puolin Valolle kuuluu siis hyvää!

Joensuun kaudenavausraveissa ei Valo vielä starttaa, mutta valmentajan mukaan tähtäin on helmikuussa ja Joensuussahan ravataan myös 22.2. maanantaina. Tiedotamme, kun suunnitelmat selkiytyvät. Kannattaa seurata omaa hevostaan myös Hippoksen sivuilla www.hippos.fi > Hevoset > Hakukenttään I.P. Valo sekä Valon omilla sivuilla www.facebook.com/ipvalo.

Juhlahumua & raveja

Kun tuo ravigaala tuli jo alussa mainittua, niin hehkuttakaamme hetki Valon kotiradan Joensuun saamaa tunnustusta Vuoden raviratana. Samoin ikioma selostajamme "raviurheilun Mertaranta" Lauri Hyvönen palkittiin vuoden raviteosta - omistautumisesta Joensuun kuninkuusraveihin. Kaikki palkitut ja kuvia tunteikkaista vuoden parhaiden juhlista löydät täältä.

Joensuun raviradalla ravataan seuraavan kerran 12.2. perjantaina sekä 22.2. maanantaina. Lisätietoja saat Joensuun raviradan sivuilta. Myös Talli Valoilmiön väkeä paikalla, joten tulehan juttusille ja hankkimaan Valon paita tai pipo, jos et vielä sattunut sellaista omistamaan! Fanituotteiden lisäksi Valon osuuden lunastaminen onnistuu raveissa, kunhan muistaa varata käteistä mukaan sopivan summan.

Valoa koko vuodeksi

Sosiaalisessa mediassa on alkuvuoden kiertänyt erilaisia haasteita hevosurheilun ja hevosenomistajuuden tunnetuksi tekemisestä. On annettu ravilupauksia ja haastettu tuomaan kavereita raveihin. Talli Valoilmiön edustus haluaa haastaa jokaisen Valon omistajan mukaan tähän yhteiseen ravitekoon - tehdään I.P. Valosta tälle vuodelle iso ja valoisa juttu! Hieman toistasataa omistajaa Valo vielä kaipaa, joten tunnetko, tiedätkö jonkun, joka olisi oiva lisä Valon valoisaan omistajajoukkoon? Kimppaomistaminen yhdistää ravi- ja ratsuihmiset ja mikä parasta, tuo kokonaan uusia ihmisiä hienon lajimme pariin.

Valon 100 euron hankintahinta (kuukausikuluille jaettuna alle 10 euroa kuussa!!) sisältää oman osuuden hevosesta ja kaikki sen kulut tälle vuodelle. Ja muistattehan, että meillä on optio myös jatkovuosille! Jos omistajat tahtovat jatkaa ja hevosella on mennyt mukavasti, voidaan kimppaa jatkaa, jolloin hinta olisi noin 60 euroa vuodessa tämän vuoden jälkeen. Edullista, mutta mukaansatempaavaa hevosenomistamista! Lisätietoa osuuden hankinnasta täältä sekä myös Valon Facebookissa.

Ja palataksemme kirjeen alussa vihjaistuun tulevien kuukausikirjeiden sisältöön… Valon edustajistolla olisi tarkoitus vierailla Valon ja Markuksen luona Juuassa videokameran kanssa. Mitä Sinä haluaisit nähdä/kuulla/tietää omasta hevosestasi? Voit laittaa kysymyksiäsi ja ajatuksiasi tulemaan vastaamalla tähän viestiin tai kommentoimalla Facebookin puolella. Kokoamme kysymyksistänne käsikirjoituksen ja lähdemme hakemaan vastauksia Valon luota. Voikin siis olla, että seuraava kuukausikirje tuleekin kuvan ja äänen kera. Katsotaan, mitä keksitään! :)


Mukavia talvipäiviä toivotellen,

Marjo S., Tanja, Mari, Kirsi, Tiina ja Marjo K.

I.P. Valon edustajisto


21.12.2015

"Lunta tulvillaan on raikas talvisää, ei liinakkommekaan nyt enää talliin jää.
Sen kohta valjastan reen pienen etehen ja sitten joutuin matkahan me käymme riemuiten..."

Valkoista joulua odotellessa tässä Talli Valoilmiön ja I.P. Valon jouluterveiset kaikille!


6.12.2015

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Tiesitkö, että Suomen sodissa palveli yli 130 000 suomenhevosta. Suomenhevosen luotettavuus, kestävyys ja sisukkuus tekivät siitä ihmiselle ylivertaisen kumppanin ja ratkaisevan tekijän armeijamme liikkuvuudelle. Sota-aikana hevoset kuljettivat muun muassa kalustoa, ampumatarvikkeita, muonaa, haavoittuneita ja tykistöä. Tänä päivänä tuo jalo eläin on matkassamme mukana ystävänä, perheenjäsenenä, harrastus- ja kilpakumppanina.

Suomenhevosen I.P. Valon voit hankkia itsellesi ja/tai lahjaksi. Itsenäisyyspäivän ja lähestyvän joulun kunniaksi Valon kuvagalleriasta löytyy nyt joulun lahjakorttipohja, jonka voit tallentaa koneellesi ja tulostaa lahjan saajalle.


24.11.2015

Jouluun on tästä päivästä kuukausi aikaa, mutta meijän Valo ja Talli Valoilmiö saivat tänään yhteistyökumppaneiltaan jo joululahjat etukäteen. Fleece-pintainen ja verkkovuorillinen Finn-Tackin loimi on edustus- ja kuljetuskäyttöön mainio ja tyylikäs. Nahkapäitset viimeistelevät Valon edustustyylin ja ravikilpailuvarustuksen. Komian nimilaatan Valon päitsiin tarjosi Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien yhdistys. Kyllä tamman nyt kelpaa edustaa Finn-Tackin hienoissa ja laadukkaissa varusteissa!

Kuvat kuvagalleriassa

Lämmin kiitos Pharmacaren ja Finn-Tackin Tero ja Nelly-Janiika sekä Ravi-Jönnien Saija ja muut yhteistyökumppanimme Niilolan Hevosten Hyvinvointikeskus ja Marstall!


22.11.2015

Talli Valoilmiön vuosikokous pidettiin Joensuun raviradalla 18.11. keskiviikkona. Paikalle saapuikin mukavasti tallivaloilmiöläisiä ja I.P. Valon omistajia. Kokouksen kuulumiset ja valmentajan tuoreet terveiset omistajat saavat pian tuttuun tapaan tämän kuukauden kuukausikirjeessä.

Valo oli loka-marraskuun treeneissä niin mainio, että haaveenamme oli startata marraskuun lopussa Kuopiossa ja Joensuussa. Viimeistelyharjoituksissa hevonen oli kuitenkin vaisu ja tiemme suuntasi ravien sijaan eläinlääkärintarkastukseen. Tutkimuksissa havaittiin hevosen kurkunpäässä taudin oireita ja Valoa päätettiin lääkitä taudin etenemisen ehkäisemiseksi. Toipumisen ja lääkevaroaikojen vuoksi Valoa ei valitettavasti tulla näkemään radalla vielä marraskuussa. Valmentaja oli kuitenkin toiveikas, sillä hevonen on nyt kunnossa ja käytännössä starttivalmis, joten taudin parantelun ei pitäisi tuoda sen isompaa taukoa hevoselle. Kunhan tuo harmittavan sitkeä ja muitakin talleja ympäri Suomen vaivannut tauti ja lääkevaroajat on selätetty, tullaan Valomme toivottavasti hyvinkin pian näkemään raviradoilla tositoimissa. Olisiko sitten Talli Valoilmiön aika paistatella Valon loisteessa?! :)


29.10.2015

Valon omistajat saivat sähköposteihinsa jälleen kuukausikirjeen ja tässäpä pari maistiaista kaikille Valon ystäville sekä lisätietoa 18.11. pidettävästä Talli Valoilmiön osakkaiden vuosikokouksesta.

"Valoisa Valo
Ravikilpailut ovat loppuen lopuksi pieni, joskin hyvin merkittävä osuus hevosenomistamista, mutta noiden radalla vietettyjen muutaman minuutin taakse mahtuu satoja työtunteja. Me tallivaloilmiöläiset olemme pari viime kuukautta eläneet sitä tavallista ravihevosen omistajan arkea. I.P. Valoa on valmennettu, ja hoidettu ja olemme myötäeläneet mukana hevosen kuulumisten myötä.

Lokakuun 22. päivä Markus toi Valon hitille Joensuun raviradalle. Markus ajoi tammalla kaksi hiittiä, joista ensimmäinen oli rauhallisempi ja toinen vähän napakampi. Valo oli oikein toimiva ja terävä ja ennen kaikkea todella hyvällä ja tasapainoisella ravilla alusta loppuun. Valmentaja totesi, ettei näin hyvä tamma vielä ole ollut. Hevonen oli myös rauhallinen hoitotoimenpiteiden ajan ja esiintyi kaikin puolin edukseen. Kuvia ja kuulumisia hiittireissulta löytyy myös tuolta Facebookin puolelta www.facebook.com/ipvalo.

Vaikka taukoa tässä on tullutkin, niin sen hyviin puoliin kuuluu ehdottomasti se, että Valo sai tähän väliin tarvitsemansa peruskuntokauden ja varmistui ja kehittyi sen aikana kovasti. Lokakuussa ei ihan starttiin ehditty ja osaksi siihen vaikutti myös hiljaiselo itäisen Suomen ravikilpailukartalla. Sopivia sarjoja aloittavalle, mutta kuitenkin hyväaikaiselle hevoselle ei oikein ole ollut ja ihan niihin kovempiin karkeloihin rutinoitumatonta hevosta ei haluta viedä. Marraskuun kilpailukutsuja on Juuan suunnalla jo sillä silmällä selailtu, joten ollaanpas kuulolla!"

Kutsu Talli Valoilmiön vuosikokoukseen 18.11.2015
Talli Valoilmiön vuosikokous pidetään Joensuun raviradan katsomossa keskiviikkona 18.11.2015 klo 17:00. Kaikki I.P. Valon omistajat ovat tervetulleita vuosikokoukseen, missä käydään läpi toimintakertomus, toimintasuunnitelma ja talousarvio. Vuosikokouksemme jälkeen raviradalla pidetään Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliiton vuosikokous.


13.10.2015

Terveisiä Valolta! Edustajiston jäsenistä Marjo K ja Mari kävivät tänään
vierailulla Valon luona. Valo voi oikein hyvin, on iloisella mielellä ja treenaa normaalisti ja ravi on tasapainoista. Markuksen mukaan radoille paluu tapahtunee loppusyksystä sopivien sarjojen löydyttyä. Samalla veimme yhteistyökumppaneiden Pharmacare Novan ja Ravi-Jönnien tervehdyksen ja Valon varustevarastoa täydennettiin mm. hienoilla mustilla FinnTackin päitsillä sekä punamustalla riimunnarulla. Katsohan kuvia vierailusta Valon Facebookista täältä sekä kuvagalleriasta.


11.10.2015

Valo tekee hyvää, Rääkkylässäkin. Rääkkylän Hevosystäväinseura kävi keskiviikkona 7.10.2015 lahjoittamassa osuuden I.P. Valosta hoitokoti Virsuun. Saavat niin asukkaat kuin hoitajatkin seurata raviurheilun mielenkiintoista maailmaa. Katsohan kuvia ja tunnelmia Valon Facebook-sivuilta täältä!

Valo on ilahduttanut myös meitä monia muita. Valon omistaja Irene lähestyi sähköpostilla ja tässä nämä Valoisat terveiset kaikkien luettavaksi:

Moi. Olen niin onnellinen lahjastani, jonka sain 50-vuotispäivänäni. Olen ylpeä saadessani osaomistaa I. P. Valoa . Toimin talkoolaisena Lieksan raviradan porukassa, yritän kaiken tavoin viedä raviharrastusta eteenpäin. Mielestäni nämä kimppahevoset tekevät mahtavasti iloa Suomen raviurheilulle. Toivotan I . P. Valolle ihanaa syksyä, terveyttä, hyviä treenejä ja voltista keulaan ja kukat. Iloisin terveisin, Irene

Kiitos Irenelle lämmittävistä sanoista ja aurinkoisia lokakuun päiviä kaikille Valon omistajille toivottaa I.P. Valon edustajisto Marjo S., Tanja, Mari, Tiina, Kirsi & MarjoK23.9.2015

Valon omistajille lähetetyssä syyskuun kuukausikirjeessä oli jälleen tiivis paketti kimppahevosemme kuulumisia ja ajankohtaisia asioita. Talli Valoilmiön tiedottaja Tanja oli myös laittanut valmentaja Markus Porokan tenttiin ja tässä kaikille Valon ystäville tämä kuukausikirjeen maistiainen: 10 kysymystä Valon valmentajalle!

1. Millainen on Valon viikko-ohjelma?
Viime ajat on keskitytty hyvinvointiin ja paranneltu taudista. Silloin Valo on tehnyt tunnin lenkkejä pellolla ja mäkisissä maastoissa kävelyä ja hölkkää pieneen hikeen. Tällaista kunnon ylläpitoon tähtäävää treeniä on ollut 3-4 kertaa viikossa.

Kun kunto on normaalisti kohdillaan, Valon viikko-ohjelma muodostuu maanantaisin 10 kilometrin jarrukärrylenkistä, keskiviikkona kävelyä tunti ja perjantaina 6 x 500 metrin vetoa intervallityyppisenä harjoitteena tai 2600 metrin hiitti (=lähemmäs kilpailuvauhtinen harjoitus, toim. huom.).

2. Mitä Valon treenipäivään kuuluu eli millaiset ovat normaalit päivärutiinit?
Aamuruoka on kello 6, jolloin Valo saa heinät. Kello puoli seitsemän tarjoillaan väkirehut ja sitten Valo pääsee ulos tyttökaverinsa kanssa. Päiväheinät Valo saa syödä ulkona. Jos on vapaapäivä, saa Valo tarhailla iltapäivään puoli neljään asti. Jos Valolla on treenipäivä, iltapäivällä on harjoitusohjelman mukainen ajo. Noin kello 20:00 on iltaruoan aika eli yöheinät ja väkirehut vielä ennen nukkumattia omassa karsinassa.

3. Mikä on Valon lempiherkku?
Kuivattu ruisleipä. Nam.

4. Mitkä ovat Valon parhaat ominaisuudet ja vahvuudet ja toisaalta, mitkä ovat Valon huonot puolet tai heikkoudet?
Parhaita ominaisuuksia/vahvuuksia valmentajan mukaan ovat nopeus ja kilpailuvietti. Heikkona puolena vielä se, että Valo kantaa vielä huonosti itsensä ja tarvitsee vielä fyysisesti vahvistumista, jotta on parhaimmillaan kilpahevosena.

5. Miten Valoa hoidetaan ja huolletaan?
Valo pääsee säännöllisesti nauttimaan yhteistyökumppaninsa Niilolan Hevosten Hyvinvointikeskuksen hoidoista, kuten hieronnasta ja suolahuoneesta. Lisäksi jalat kylmätään huolellisesti aina ajon päätteeksi. Valon yhteistyökumppani Pharmacare Nova Oy on tarjonnut Valon jalkojen hoitoon kylmäsavet ja linimentit sekä tarvittaessa käytettävät magneettiset ja hoitavat Back-On-Track-pintelipatjat jalkoihin.

6. Mistä Valo tykkää ja mistä Valo ei tykkää?
Valo on hyvin tarkka rutiineista. Kun päivittäiset toimet sujuvat totutulla tavalla, on se tammalle kaikista mukavinta.

7. Miten vertaisit Valoa sen kilpakumppaneihin ja ikätovereihin tällä hetkellä?
Tammalla on erittäin hyvät vauhdit, kun hevonen saadaan täysin terveeksi, on se sarjoissaan varmasti riittävä. Sairastuminen sotki hieman kuvioita, joten hieman jäljessä vauhtien ja rutiinien puolesta ollaan ikätovereihin nähden.

8. Millainen valmennettava ja treenikaveri Valo on?
Valmentaja luonnehti Valoa hyväksi treenikaveriksi: tamma on aina yritteliäs ja hyvä työntekijä, jota ei tarvitse pyytää kahdesti.

9. Mitkä ovat Valon tämän kauden ja lähitulevaisuuden tavoitteet?
Tämän kauden tavoitteena on päästä ajamaan ravikilpailulähtöjä säännöllisesti. Voittaminen on aina tavoite.

10. Millaisia terveisiä Valo ja valmentaja Markus haluavat lähettää kaikille Valon omistajille?
Vastoinkäymisiä tulee silloin tällöin ja kaikki tämä kuuluu raviurheilun luonteeseen. I.P. Valo on kyvykäs ja riittävä ja valmentaja on toiveikas Valon valoisan tulevaisuuden suhteen.


4.9.2015

I.P. VALON TIEDOTE 4.9.2015

Talli Valoilmiön ikioma suomenhevostamma I.P. VALO on vähitellen selättämässä kesän ajan sitkeästi vaivanneen virustaudin. Valon paranemista on seurattu verikokeilla ja viimeisin kontrolli 28.8.2015 kertoi, että tulehdusarvoihin ja veriarvoihin on tullut parannusta. Rauta-arvo on tosin yhä alakantissa. Valmentaja Markus Porokka kertoi, että matala rauta-arvo on ollut tallin hevosissa valitettavan tuttu ilmiö ja se on seurausta sitkeästä virustaudista, johon eläinlääkäritkään eivät ole löytänyt nopeaa parannusta. Tähän onkin parhaiten auttanut aika. Lisäksi Valo on saanut tautiin myös lääkitystä ja rautavalmistetta kohottamaan alentuneita veriarvoja.

Koko tämän ajan Valo on kuitenkin ollut todella pirteä ja energinen oma itsensä. Loppukesästä myös treenejä tiukennettiin tamman toipumisen edetessä ja Valo on suorittanut hyvin. Vaikka Valon askel on aina tiedetty lennokkaaksi, on etenkin hiljaisessa ravissa ollut aikaisemmin huomattavissa jäykkyyttä. Nyt pienen huilin jälkeen myös ravissa on tapahtunut muutos parempaan ja rennompaan suuntaan. Markuksen mukaan Valo on mukavalla tavalla iloinen. Kilpahevoselle sopivaa luonnetta ja juoksuhalua löytyy ja tästä osoituksena Valo spurttailee pirteästi harjoituslenkeilläkin.

I.P. Valon syksyn tavoite oli 26.9.2015 Lappeenrannan raviradalla juostava 5-vuotiaille suomenhevostammoille tarkoitettu Villimiehen tammakilpa. Kilpailun karsinnat juostaan 17.9. niin ikään Lappeenrannassa. Vaikka Valomme kyvyiltään ihan varmasti olisi tuohon kilpailuun kuulunut, tulee se tällaisen sairastauon jälkeen eteemme valitettavasti liian pian. Tässä vielä tämän hetken tammakilparanking Lappeen ravien sivuilla. Villimiehen tammakilpa on kova kilpailu, jossa viimeiset 7 vuotta on voittoaika ollut alle 28,0a ja tämän kauden kova kärki viittaa siihen, että nyt mennään vieläkin lujempaa. Tuota ajatellen kaiken pitäisi olla hevosella kohdallaan ja pidempi treeni- ja kilpailujakso takana, jotta rutiinia ja vauhtia olisi ehtinyt kertyä.

On siis aika siirtää katseet syksyn muihin kilpailuihin ja kaiken mennessä hyvin ajetaan kilpaa jälleen lokakuussa. Valmentaja on kaikin puolin tyytyväinen tammaan ja luottavainen siihen, että parempaan päin ollaan menossa.

Suomenhevosen päivää juhlistetaan 6.9.2015. Samalla päivämäärällä vuonna 1907 Keisarillinen Suomen Senaatti vahvisti päätöksensä suomenhevosen kantakirjan perustamisesta. Suomen Hippos ry antaa Suomenhevosen päivänä liputussuosituksen, jolloin voimme siniristilipuin kunnioittaa ja kiittää kansallisrotuamme, sodan ja arjen sankariamme, ystäväämme ja kilpakumppaniamme suomenhevosta.


Hyvää Suomenhevosen päivää kaikille ja nähdään pian raviradoilla!

I.P. Valo ja Talli Valoilmiö


13.8.2015

Nyt niitä saa! - Valon fanipaidat

Valon fanipaidat ovat nyt täällä! Kuvanmukaisia paitoja saa mustan ja punaisen värisenä unisex- ja ladyfit-malleina hintaan 20 euroa / kpl. Paitoja on myynnissä ensimmäisen kerran Joensuun seuraavissa raveissa 24.8.2015 maanantaina. Valon omistajilla oli mahdollisuus paidan ennakkotilaukseen ja jokaiseen tullaan olemaan yhteydessä paidan toimituksen merkeissä. Jos et pääse hankkimaan paitaa raveista, olehan kuulolla - kerromme pian myös täällä, miten paitojen tilaus onnistuu. Syksy lähestyy, joten pian saamme myös Valon pipoja.

Mukana menossa ovat olleet Ravi-Jönnit ja Pharmacare, joten Valo ja Talli Valoilmiö kiittävät yhteistyökumppaneitaan!

Valoa kaverille -kilpailut

Nyt, kun jokainen Valon omistaja voi halutessaan hankkia itselleen komean t-paidan, on aika hankkia myös lisää uusia ja Valoisia tyyppejä mukaan Talli Valoilmiöön! Valon Facebook-sivujen 500 tykkääjän raja lähestyy. Kerro kaverille Valosta ja tuo uusia seuraajia Valon sivuille! Kun 500 tykkääjän raja täyttyy, arvotaan jokaisen tykkääjän kesken 2 kpl Valon hienoja t-paitoja. Valon Facebook-sivuille pääset tästä.

Tykkäysten lisäksi voit osallistua kilpailuun hankkimalla Valolle uusia omistajia mukaan Talli Valoilmiöön. Kaikkien I.P. Valoa kaverille hankkineiden kesken arvotaan Valon t-paitoja ja Valon fanipipoja! Suosittele kaverille maan mainiota suomenhevostammaamme ja kerro, kuinka hän voi ostaa osuuden Valosta itselleen. Kun olet saanut kaksi kaveria, tuttua tai lahjoitettua osuutta hankittua 13.8.-31.8.2015 välisenä aikana, laita siitä viesti meille 31.8.2015 mennessä osoitteeseen tallivaloilmio@gmail.com. Kirjaa viestiin ystäviesi nimet / lahjoitetut osuudet ja, kun kyseiset maksusuoritukset ovat kirjautuneet Talli Valoilmiön tilille, olet mukana arvonnassa. Mikäli saat mukaan enemmän kuin 2 kaveria, saat jokaisesta hankitusta uudesta Valon omistajasta yhden lisäarvan nimellesi. Arvonta suoritetaan syyskuun alussa, ja olemme yhteydessä ahkeriin ja onnekkaisiin voittajiin!


29.7.2015

Sanomalehti Karjalaisen Kuninkuusravit-liitteessä 29.7.2015 esiteltiin Joensuun kuninkuusravien kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osanottajat sekä ihmiset ja tarinat kuninkuusravien takana nyt ja kautta aikojen. Mukana liitteessä myös meijän oma Valo! Lue uutinen myös Karjalaisen nettisivuilta täältä.


23.7.2015

Tänään tuli kuulumissii klinikkakäynnin myötä, mie sain penisiliinikuurin lievään tulehukseen, joka on kurkussa. Jaloista ei Markuksen mukkaan löytyny suuria, mutta etupolvet ja vasemman takasen vuohinen piikitettiin. Ei ihme, että oli vähän veto pois miun heinäkuisessa Lieksan startissa.

Nyt on miulla siis pieni huoltotauko. Kahdesta ensimmäisestä startistani on kerätty kokemusta ja rutiinia ja vauhtiahan miusta löytyy, kunhan taas saan täysipainoisen treeniluvan valmentajalta. Hippoksen sivuilta löydät miun ravikilpailuhistorian ja pääset katsomaan videotkin miun kaikista starteista.

Tässä onkin hyvä aika seurailla Joensuun Kuninkuusraveja, joissa myös miun iskä I.P. Lento on mukana kuninkuuskilpailussa. Ja muistathan, että miun kuulumissii pääset aina kurkkaamaan miun omilta Facebook-sivuilta.

Valo Lieksassa 14.7.2015


17.7.2015

Valo ilolla ja ylpeydellä esittelee mainiot yhteistyökumppaninsa:

Ravi-Jönnit, Jönnien upea porukka on ollut täysillä ja sydämellä mukana alusta asti Valon matkassa. He yhdessä Marstall Hevosrehujen kanssa pitävät huolta Valon monipuolisesta ravitsemuksesta. Pharmacare yhdessä Finn-Tackin ja Back on Trackin kanssa tarjoavat Valolle vitamiinit ja hoitotuotteet sekä varusteita. Niilolan Hevosten Hyvinvointikeskus Juuassa huolehtii Valon lihashuollosta.


23.6.2015

I.P. Valon uran avausstartti Lieksassa maanantaina 29.6. Ravit alkaa klo 18.30 ja meidän Valo juoksee toisessa lähdössä numerolla 7. Kaikki joukolla kannustamaan Valo voittoon ja nauttimaan kesäravitunnelmasta. Edustajisto on paikanpäällä raveissa myymässä osuuksia käteisellä. Meitä voi ja saa tulla jututtamaan.12.6.2015

Hip hei, mie tein sen ja millä tuloksella 34,9! :) Tästä on hyvä jatkaa!

(Kuvat: Viivi Varis)

Tässä linkki videoon: http://tototv.icareus.com/web/guest/archive?video=...


6.5.2015

Tässä on Henna, miun oma hieroja, täällä mie käyn säännöllisesti eri hoidoissa. Voen sannoo, että mukava likka, niinku ilimeestä näkkyy! Ja hyvältä tuntuu kun siel käyn. Tallikamuni Vixen mäni tännään siellä käymään, niin pistin tuas tuon kameratätin sinne zoomailemaan. Käykeehän tutustumassa: http://www.niilolanhevoshuoltamo.fi/1.5.2015

Ihan mahtava vappu ollunna kun sain tuas niin monta uutta ystävee vappuraveissa, hirnahus siitä! Ja tuon miun lahjakortin voittivat Raija ja Ossi Malinen Joensuusta. Tervetulloo valoisaan joukkoomme! Jos siä sallii (meille meenas iskee takatalavi), niin ens viikolla myö otetaan vähän kevväisempii kuvia


28.4.2015

Vappu se lähenee kovaa vauhtia ja sehän tarkoittaa Joensuussa myös perinteisiä ravinaisten Wappuraveja. Nuo miun emännät on puuhanneet sinne pisteen, josta voepi ihan paikan päällä hommata miusta ossuuden ja samalla osallistuu arvontaan.
Ajatelkeepa miten hyvä tillaisuus hommata miusta ossuus vaikka äiteelle lahjaksi!

15.4.2015

Joensuun lounasraveissa ravattiin keskiviikkona mutta mie luulen, että suurimman huomion ihmisillä oli päivän Hevosurheilussa. Olihan siellä sellainen kaunis, punarautias tamma laukkaamassa Hevosurheilun sivuilla. Harmittavasti lehteen oli piässy painovirhepaholainen ja väittivät että työ oletta miut liisannut. Kaikkea kanssa, rahalla miut haettiin pois. Ja mie toivon että, kasvattajani on edes muutaman kyyneleen tirauttanut kun miusta joutui luopumaan. :)14.4.2015

Tässä teille pieni ote Valon viestistä.
"I.P. Valon valoisat kuulumiset.

Valolle kuuluu kaikkea hyvää! Kotona hevosellamme on ystävänä 3-vuotias suomenhevostamma, josta on tullut Valolle todella tärkeä. Tytöt tarhaavat yhdessä ja pitävät toisilleen seuraa. Valon ruokavalioon kuuluvan heinän ja väkirehun lisäksi tamma herkuttelee aamuisin öljyllä ja vitamiineilla terästetyllä aamupuurolla. Treenien ja treenivauhtien - eli Valonnopeuden - osalta Valolla on asiat mukavasti mallillaan. Valo treenaa kärryjen edessä kolmesti viikossa: kahdesti hölkkää ja kerran viikossa reippaammin. Pääsiäisen jälkeen Valo kävi raviradalla hiitillä ja tyylikäs tamma toimi radalla hienosti. Varsinainen hiitti 2100 metrin matkalla meni läpi kevyenoloisesti kilometriajalla 1,43. Markus oli tyytyväinen tamman esitykseen ja edistymiseen. Seuraavaksi onkin tarkoitus herkistellä ja hioa Valoa kohti kilpailukuntoa. Ohjelmassa on muun muassa lihashuoltoa, hierontaa ja hiittitreenejä. Jos vain hevonen pysyy terveenä, niin tähtäimessä on koelähtö jo toukokuussa. Luit oikein - toukokuussa! Nyt peukut pystyyn, että pian päästään jännittämään omaa hevosta tositoimissa!"


11.4.2015

Hiitillä, Markus mokoma ei laskenu minnuu menemään kun 1.43 läpi kahen tonnin hiitin.


8.4.2015

Miun pääsiäinen huipentui kyl tähän, kun ihan isolta kirkolta, eli Helsingistä asti tultiin minnuu kahtoo. Miun pikkufanit, takarivissä Pinja ja Viivi, eturivissä Ella ja Ronja. (Kuva: Pasi Voutilainen)


23.3.2015

Huh huh. Empä muuta sanoa. Ei ole miusta paljon kuulunut tällä sivustolla hetkeen mutta puolustelen itseäni kahdella tärkeällä asialla. 1) Olen treenannut Markuksen hauiksia & 2) Olen edustanut itseäni Ravikunkussa (ja ehkä teitäkin armaat alamaiset ;) ).
Tosiaan lauantaina 21.3. pyörähin taas Linnunlahdella näytillä Teille nouhakoille omistajille ja hieman siinä sivussa TV-kameroille. Hyvä alakaa hilijalleen harjotella tätä edustamista. Se tosin luonnistuu miulta jo aikas hyvin. Lisäilin kuvagalleriaan hieman fiiliskuvia lauantailta. Valitettavasti miusta ei juuri näy mitään tuossa yhdessä kuvassa kun miut piiritettiin katoksilla. :D

Ps. Onnea Tuija! Pääsit aika hyvään hevoseen omistajaksi. :)

2.3.2015

Mahtavvoo muanantaita ystävät! Mulle kuuluu hyvvää, Markus tuossa kehasi et mie ossoon männä vähä yliodotusten. Sillä taitaap olla hauikset kippeenä kun miulla vauhtia piisovvaa. Hyvillä mielin siis ravaillaan tähän viikkoon!

11.2.2015

Hei ystävät! Joensuussa ravataan lounasravit tulevana perjantaina 13. helemikuuta klo 12. Ja arvatkee mitä, miekii tuun paikalle. En vielä kissoomaan, mutta aattelin tulla teitä morjestammaan ja joku toimittaja kuulemma tulloo meitä huastattelemaan. Mie oisin siis tavattavissa kello 13.30-14.00 varikolla. Tehhäänkö niin, että tuutte siihen katsomon puoleisen varikon portille, niin mie pistän tuon Tanjan hakkee teiät siitä ja tuua miun luo vaihtammaan kuulumisia. Valoisin terveisin Valo


6.2.2015

Eilisen päivän treenit mäni hyvin, otettiin kuus vetoa semmosella noin 600 metrin pätkällä. Mitä nämä veot siis tarkottaa? Ne on intervallitreeniä, jossa mie juoksen aina pätkän kovempaa. Käyttäyvyin rauhallisesti ja jaksoin mennä hyvillä mielin etiäpäin, vauhikkaasti. Markuksen mukaan voin jatkaa kilpailuun valmistavia harjoituksia peruskuntotreenin pohjalta, joita ajetaan myös edelleen, mutta nyt ruvetaan lissäämään näitä kovempia harjotuksia. Myö ei hötkyillä, miun ehoilla mennää ja kovasti jaksan mennä, eli peruskunto on kohillaan. Hyvältä näyttää! Tsemppi päällä, ja kohta minnuu voi tulla moikkaakki! Kerron missä ja milloin!


4.2.2015

Mahottoman hieno juttu oli miusta tämän päivän Karjalaisessa, käykeehän vilikasemassa. Olin ihan etusivullakkii mainittu. :)

Karjalaisen lisäksi pääsin koreilemaan Lieksan Lehteen. Tässähän kohta ihan punastuu.

21.1.2015
Ensimmäiset viralliset valokuvaukset takana ja pakkasesta huolimatta, minulla riitti virtaa. Niiden tuotokset tulevat näkyviin pian. Markuksen mukaan treenit ovat edenneet positiivisesti eteenpäin!

Ps. Nyt mie oon iloinen, kun julkisuuden henkilötkii minusta kiinnostuu, Michelin-kokki, nykyään Moskovassa vaikuttava ja teeveestä tuttu (Hells's Kitchen) Sauli Kemppainen halusi osan minusta. Saulin sanoin: "No kai sitä kerran elämäs pitää olla hevosmies. Toisaalta siskoni hevostuntemusta ja tietämys antoi tähän vahvan lähtököhdan. Ei muuta ku I.P.Valo tänne Moskovan raveihin". Tervetuloa talliin Sauli!