Uutiset

26.01.2019

Raviratamme nuorisotoiminnalle Suomen Hippos Ry:n laatupalkkio

Joensuun Ravinuoret

Suomen Hippos Ry jakaa maakuntaraviradoille ja kesäradoille vuosittain laatupalkkioita nuorisoraviurheilun kehittämisestä ja laatukriteerien toteuttamisesta. Laatukriteereihin on määritelty muun muassa nuorisotoiminnan aktiivisuutta ja monipuolisuutta. Laatukriteerien toteuttamisen perusteella kultatason nuorisotoiminnassa saavuttaneille maakuntaradoille maksettiin 1 200 euron palkkio ja hopeatasolle yltäneille 500 euron palkkio.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Joensuun Ravinuoret aktivoivat jälleen toimintansa pari vuotta sitten, ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon ja tohinalla. Raviradalle koottiin nuorisotyöryhmä, jonka kirkkaimpina tähtinä tuikkivat innokkaat ja innovatiiviset, Suomen Hippos Ry:n koulutuksia käyvät nuoriso-ohjaajat. Ravintolakatsomo sai oman Junnunurkan, jossa ravien aikana viihtyvät perheen pienimmät ja samaan yhteyteen rakennettu Lasten Hevosmaailma on ollut kovassa käytössä avajaisraveistaan alkaen. Joensuun Ravinuorten toimintaan on kuulunut myös viime keväänä pidetty ponikerho, sekä ravien yhteydessä lapsille ohjattu toiminta ja maksullinen lapsiparkki. Lisäksi ravirata on panostanut poniurheilun kehittämiseen ponilähtöjä lisäämällä. Syyskuussa 2018 Linnunlahdella järjestettiin myös STOP Koulukiusaamiselle -poniravit, joka keräsi samalla rahaa kouluille kiusaamisen vastaiseen toimintaan. Ravinuorten ideoima ja toteuttama raviratamme maskotti Eri-Lauri on jo tunnistettu hahmo Linnunlahden raveissa.

Joensuun Ravirata ja Joensuun Ravinuoret ansaitsivat viime vuoden nuorisotoiminnastaan Hippoksen kultatason palkkion, joka tullaan käyttämään raviradan nuorisotoiminnan kehittämiseen. Ponikerhot sekä lasten ja nuorten ohjattu toiminta ravien yhteydessä jatkuu myös tänä vuonna. Lisäksi on suunnitteilla kurssi- ja retkimuotoista toimintaa. Vuodelle 2019 myös Joensuun ravien ponilähtöjen määrä lisääntyi ja vuoden kohokohta tulee olemaan 10. - 11.8. järjestettävät Ponikuninkuusravit. 

Vuoden 2018 toiminnasta Suomen Hippos jakoi nuorisotoiminnan laatupalkkioita yhteensä 19 600 euroa, ja Joensuu oli yksi kahdestatoista kultatasolle yltäneestä maakuntaraviradasta. Palkkio on tarkoitettu käytettäväksi raviratojen nuorisokerhojen lasten ja nuorten kerho- ja kurssitoiminnan hyväksi. Lue Suomen Hippos Ry:n oma tiedote Hippoksen sivuilta.

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä