Uutiset

15.05.2020

Tervetuloa Linnunlahdelle kilpailemaan – ohjeet hevosten taustajoukoille

Joensuun ravirata

Joensuussa maanantaina 18.5. klo 17:30 alkaen ajettavat ravit ovat Suomen Hippoksen maa- ja metsätalousministeriöltä saadun ohjeistuksen pohjalta linjaama ravitapahtuma, jotka valmistelevat ravikilpailutoiminnan aloittamista 1.6.2020.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset, vaadittavat turvavälit ja muut linjaukset, joista pidetään tiukasti kiinni. Pyydämme ravikilpailuihin ilmoittautuneita hevosten valmentajia ja taustajoukkoja perehtymään huolellisesti mm. Oma Talli -palvelusta löytyviin ohjeisiin, joilla varmistamme hevosten ja ihmisten hyvinvointia sekä rajoitustoimien riittävyyttä ravikilpailutoiminnan aloitusta silmällä pitäen. Ohjeita hevosten taustajoukoille on saapunut myös erillisinä viesteinä ja yleiset ohjeet ovat luettavissa Hippoksen sivuilta. Raviemme henkilökunta auttaa sinua mahdollisissa lisäkysymyksissä.

 

Raveihin hevosen mukana saapuvat

Ravialueella voi olla ainoastaan kilpailevien hevosten ohjastajat, valmentajat, hoitajat ja hevosauton kuljettajat sekä raveissa työskentelevät toimihenkilöt ja akkreditoituneet median edustajat. Raveihin ei ole mahdollista päästää ylimääräisiä henkilöitä, jotta turvaamme turvallisen ravitapahtuman kaikille asianosaisille ja ravien jatkumisen kesäkuussa.

Raveihin saa saapua vain täysin oireettomat henkilöt, eikä edes lieväoireisena voi tulla paikalle. Mahdollisuuksien mukaan riskiryhmiin kuuluvia pyydetään välttämään ravikilpailuihin tuloa, ja lisäksi ulkomailta palaavien henkilöiden on noudatettava 14 vuorokauden karanteeniaikaa. Raveissa kaikkien tulee välttää lähikontakteja ja pitää riittävät välimatkat sekä huolehtimaan riittävästä käsienpesusta ja hyvästä yskimishygieniasta. Pysäköi myös kuljetuskalusto väljästi.

Päivitä ennen raveja kenkä- ja kärrytiedot esimerkiksi Oma Tallin kautta Heppa-järjestelmässä. Osallistumismaksu suoritetaan verkossa osoitteessa osallistumismaksu.fi. Linkin osallistumismaksupalveluun löydät myös internetsivuiltamme ja maksamisen voi tehdä mobiililaitteella.

Voittajahaastatteluita tai kunniapalkintojen jakoa ei raveissa ole. Voittajahevoset loimitetaan ja tunnistetaan lähdön jälkeen. Raveissa on mukavaa, mutta näin poikkeusoloissa pyydämme viettämään ravipaikalla vain oman kilpailusuorituksen  vaatiman ajan.

 

Raviradan palvelut

Raviradan varikkoalueella vain WC:t ja sisäänkirjoitus ovat avoinna. Sisäänkirjoituksessa asiointi tapahtuu yksi kerrallaan. Voilokit noudetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja niiden palautus tapahtuu pestyinä sisäänkirjoituksen edessä oleviin laatikoihin.

Yleisöalueen tilat ja palvelut eivät ole auki. Tallikahvio ja makkarakioski palvelevat take away -periaatteella. Toto-pelimahdollisuutta radan puolesta ei ole, vaan pelaaminen tapahtuu omilla mobiililaitteilla. Varusteauto palvelee raveissa normaalisti. Suosittelemme korttimaksun ja lähimaksutoiminnon käyttöä! Huolehdithan riittävistä turvaväleistä asioidessasi raviradalla ja noudatat henkilökunnan antamia ohjeistuksia! Suoritamme myös yhteisten tilojen ja WC-tilojen desinfiointia ravien aikana.

Ohjastajien taukotilat eivät ole käytössä ja pyydämme välttämään pukuhuoneen käyttöä muutoin kuin WC-tilojen osalta. Suosittelemme vaihtamaan vaatteet kotona tai autossa. Pakollisia alkometripuhallutuksia suoritetaan vain erityistarpeesta.

Hyvinvointitarkastuksia ei tehdä poikkeusaikana, mutta valjakkotarkkailua ja hevosten hyvinvointia valvotaan ravien aikana normaalisti. Valjastusta tarkistetaan tai hevosen hyvinvointiin liittyviä tarkastuksia tehdään vain tarvittaessa lähietäisyydeltä. Pakolliset tunnistukset ja voittajien tunnistukset suoritetaan normaalisti.

Lääkeainetesteihin otetaan näytteenottotiloihin vain yksi hevonen kerrallaan ja ihmisten välisestä turvaetäisyydestä pidetään huolta näytteenoton aikana. Riittävästä hygieniasta ja varovaisuudesta huolehdimme myös eläinlääkärin tiloissa.

 

Kiitos kaikille huolenpidosta ja yhteisten ohjeiden noudattamisesta! Näytetään yhdessä, miten hevosväki toimii vastuullisesti ja kuinka hieno laji meillä on!

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä