Uutiset

25.07.2020

Vixeli on Kuusivuotiskunkku, Cameron Evo Joensuu-ajon ykkönen

Joensuu-ajo 2020

Lauantaina 25.7. Joensuussa ravattiin Linnunlahden kesän pääravit, T75-ravilauantai. Päivän ravit tarjosivat ponilähdön sekä 11 ravilähtöä, joissa nähtiin niin suosikkivoittajia kuin pieniä yllättäjiäkin. Linnunlahden kaviouran kisakuntoon oli loihtinut Seppo Tikkaa tuuraava Vermon ratamestari Juha Keskimaunu. Historiallista päivässämme lienee myös se, että Lauri Hyvösen kotoisan äänen sijaan, Linnunlahden ravien äänenä toimi Juha Jokinen.

Juhien johdattamana päivän kovinta kyytiä pidettiin enintään 115 000 euroa tienanneiden mailin matkalla, missä Martti Pellikan ajokki Orlando Knick kirjautti voiton aikaan 12,0aly / 1 640 metriä. Yhdeksännessä lähdössä puolestaan Jukka Torvisen ohjastama Effronte Photo päästeli täyden matkan viimeisen puolikkaan peräti aikaan 08,5, joten takaa tulevilla ei enää loppusuoralla ollut asiaa voittokamppailuun. Voitto noteerattiin tuloksella 12,8a / 2 140 m.

Ravien päälähdöissä Aarne Rauman Muistoajossa Kuusivuotiskunkuksi kruunattiin Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Vixeli, jonka omistaa Talli Tuulenpojat Lahdesta ja kasvattajat ovat Tenhunen Anna-Kaisa ja Smolander Juha-Matti Tuusniemeltä. Kautta aikain 30. Joensuu-ajo päättyi Cameron Evon ja Olli Koivusen juhliin. Ori palasi voittojen tielle ensimmäisen kerran sitten toukokuun ja toi omistajilleen Team KM Hästfarm&Iivo Niskanen&Jethro Rostedt&Arvo Ylitalolle muhkean 10.000 euron ykköspalkinnon. Oriitta valmentaa Harri Koivunen ja sen on kasvattanut Suvelan Talli.

Linnunlahdella on nähty Joensuu-ajon historiassa kerran aiemmin isä ja poika voittajaseremonioissa. Korven klaanista Pekka Korpi on kirjauttanut voiton itselleen useammankin kerran, mutta poika Janne ohjasti voiton vuonna 2009 Arctic Hopella. Myös isä Koivunen on voittanut Joensuu-ajon, vuonna 2019 Ribaudella. Linnunlahden kaikki suurkilpailuvoittajat kautta aikojen löytyvät sivuiltamme kohdasta Linnunlahti > Suurkilpailut.

 

Yhteistyössä näissä raveissa kanssamme olivat:

Criollo Hevosrehut

HT-Liikenne

Veikon Kone Joensuu

Kiinteistövälitys Mauri Ahvalo

KoneJönnit

Speedex

PunaMusta

KOFF

Joensuun kaupunki

Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto & Keski-Karjalan Hevosystäväin Seura ry

Kiitos kilpailijoille ja yhteistyökumppaneille sekä yleisölle paikan päällä ja vastaanottimien ääressä!

Aada Pölösen ottamat voittajakuvat löytyvät Facebook-sivuiltamme sekä nettisivujemme Kuvagallerian kautta.

 

Seuraavan kerran Linnunlahdelle kannattaa saapua jo seuraavana viikonloppuna, jolloin terassiravintolassa pidetään Kunkkarikisakatsomo. Ovet ovat avoinna la-su klo 13 eteenpäin, tarjolla on ravintolapalvelut A-oikeuksin, kuninkuusravien seuraamista ja mukavaa yhdessäoloa samanhenkisessä seurassa. Piipahda kahville tai parkkeeraa koko kunkkaripäiväksi - tervetuloa!

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä