Maanantain iltaravit

Ma 29.06.2020 Klo 18:00
Joensuun ravirata

Linnunlahdella ravataan

Ravikausi jatkuu maanantaina kymmenen lähdön iltaraveilla! Kisat käynnistyvät klo 18, ja lippuja myydään portilta 400 kappaletta. Mukana menossa on mm. viimeksi Joensuun raveissa tyylikkäästi koko matkan johtanut valjakko Amour Song & Asko Hyvönen.

 

RAVIEN KÄSIOHJELMA

 

 

Huom. Toistaiseksi ravit ajetaan poikkeustilanteen vuoksi ilman rajoitetulla yleisömäärällä. Lue tiedote yleisölle nettisivuiltamme TÄSTÄ! Ravit näkyvät valtakunnallisesti Veikkauksen TotoTV-palvelusta, maksukanavilta sekä Ylen Kavionjälkiä-ohjelmassa.

 

Tervetuloa Linnunlahdelle tai vastaanottimien ääreen!

Tapahtumainfo

Ajankohta

Maanantai 29.06.2020
Klo 18:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO5

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

Ravien avauslähtö on hieman vaikeasti arvioitavissa, sillä lähdön yhdeksiköstä kuusi joko juoksee ensimmäisen starttinsa tai palaa vähintään kolmen kuukauden tauolta. 5 Kiieksen Vihtorin virettä ei tarvitse arvailla. Se kiri viime viikolla Lieksassa voittaneen tuntumaan toiseksi ja sitä ennen meni Joensuun debyyttistarttiinsa tähän lähtöön hurjan tuloksen 36,8ke. Muut eivät ole päässeet lähellekään tuollaisia lukemia ja Markus Gröhnin suojatti on lähellä uransa avausvoittoa varsin sopivan näköisessä porukassa. 4 Riutan Myräkkä hävisi Lieksassa selityksittä suosikille, mutta ruuna vaikuttaa vielä siltä ettei tee vielä likikään täyttä totta ja startti saattoi viedä paljonkin eteenpäin. 1 Savon Kingi ja 3 Hallan Humu tulevat osaavista käsistä ja parantanevat...

Lähtö 1:

Ravien avauslähtö on hieman vaikeasti arvioitavissa, sillä lähdön yhdeksiköstä kuusi joko juoksee ensimmäisen starttinsa tai palaa vähintään kolmen kuukauden tauolta. 5 Kiieksen Vihtorin virettä ei tarvitse arvailla. Se kiri viime viikolla Lieksassa voittaneen tuntumaan toiseksi ja sitä ennen meni Joensuun debyyttistarttiinsa tähän lähtöön hurjan tuloksen 36,8ke. Muut eivät ole päässeet lähellekään tuollaisia lukemia ja Markus Gröhnin suojatti on lähellä uransa avausvoittoa varsin sopivan näköisessä porukassa. 4 Riutan Myräkkä hävisi Lieksassa selityksittä suosikille, mutta ruuna vaikuttaa vielä siltä ettei tee vielä likikään täyttä totta ja startti saattoi viedä paljonkin eteenpäin. 1 Savon Kingi ja 3 Hallan Humu tulevat osaavista käsistä ja parantanevat kesäkuun alun koelähtötuloksistaan.

A) 5 B) 4-1-3-2-6-8-7-9 C) -

 

Lähtö 2:

Myöskään lämminveristen alokassarja ei päästä puntaroijiaan helpolla. Ainoastaan pitkän pakin kaksikolla on kilpailunäyttöjä enemmän kuin kahden startin verran ja kuusi osallistujaa avaa uransa. 12 Goddess Calypso paransi kovasti toiseen starttiinsa, kun johtavan takana suurimman osan matkasta taivaltanut sukutamma karkasi hienolla tyylillä selvään voittoon. Janne Räisäsen ajokki näytti niin hyvältä, että se voi pystyä jopa 16-alkuiseen aikaan. Helpolla 3-vuotias ei tule pääsemään, sillä paalulla on todella suvukkaita ja lahjakkaan oloisia ikätovereita. 1 Zola Beat tuli koelähdössä 16,6-vauhtia viimeisen kierroksen ja on saanut parhaan mahdollisen lähtöpaikan. 5 Wizard Wayne meni koelähtötuloksensa 18,9ke korviaan pyöritellen. 8 Wat Arun Alex ylitti koelähdössään maalilinjan ensimmäisenä toiselta ilman vetoapua ja jätti 3 E.V. Angien selvästi taakseen. 4 Ilos Mimigon debyyttistartti oli hieman outo, sillä tamma näytti vielä loppukurvissa karkaavan keulajuoksun päätteeksi horisonttiin vastustajiltaan, mutta hiljensi maalisuoralla pahoin. Kyse saattoi olla myös henkimaailman hommista enemmän kuin rehdistä väsymisestä.

A) 12-1-5-8 C B) 4-3-6-9-11-7-2 C) 13-14-10

 

Lähtö 3:

5 Sunnie malttoi ravata Kuopiossa ja tuloksena olikin paluu voittokantaan. Tamma eteni takamatkalta keulaan ensimmäisellä kierroksella ja vastasi lopussa varmoin ottein uhkaajalleen. Juoksunkulusta voi tulla nyt samanlainen. 8 Flower’s Victory oli Lieksan kärrylähdön välistartissaan kolmannesta sisältä kolmas uudella ennätystuloksellaan 16,2ke ja jätti taakseen koviakin hevosia. Peruskyvyiltään vauhdikas menijä lieneekin lähdön paras hevonen. Ensimmäisen montekisansa juokseva 6 Fiona Journey saattaa olla lähdön jokerikortti. Se oli Ruotsissa hyvän hevosen maineessa. Siitä kertonee, että itse Kari Lähdekorpi osti tamman itselleen viime kesänä. Toki myi sittemmin pois, koska tulosta ei tullut ja uran voittotilikin on yhä avaamatta, vaikka ollut jatkuvasti hyvillä valmentajilla.

A) 5-8 B) 6-2-3-9-4-7-1-10 C) –

 

Lähtö 4:

Aina lahjakkaaksi tiedetty 10 Rapsodi meni Kuopiossa pitkästä aikaa kykyjensä edellyttämällä tasolla. Ori oli keulassa koko ajan kuin lentoon lähdössä ja kovasta 26-avauksesta huolimatta irtosi ylivoimaiseen voittoon. Kimmo Määttäsen ajokki palasi tuohon kisaan yli kolmen kuukauden tauolta, joten parannusta voi olla entisestään luvassa. Vastus ei vaikuta pahalta ja Rapsodi vaikuttaa T5-kohteiden todennäköisimmältä voittajalta. 2 Virin Urhon 5-vuotiskausi on lähtenyt käyntiin lupaavissa merkeissä. Oulussa se oli ehtiä pitkän kirin päätteeksi voittoon ja viimeksi Joensuussa tuli tasokkaassa Nuorten Sarjassa 28,4-vauhtisella päätöstonnilla myös hyvin perille asti. 4 Ierikka ei olisi viimeksi Kuopiossa saavuttanut Rapsodia ilman loppusuoran alun laukkaa, mutta kakkossija siihen taisi palaa. Nyt ruuna saa 20 metriä etumatkaa, tosin Rapsodi voi ottaa sen heti kiinni. 9 Rebella on näihin lähtöihin todella nopea ja kyvykäs tapaus, mutta myös kovin epävarma. Viimeksikin tamma laukkasi Kuopiossa voittokamppailusta. 3 Larkko parantanee Kuopiosta ja keulaan päästessään se vetäisi pitkään.

A) 10 B) 2-4-9-3-12-13-5 C) 6-7-8-1-11

 

Lähtö 5:

6 Amour Song oli viimeksi Joensuussa menopäällä, kun se 15-vauhtisesta avauskierroksesta huolimatta näytti voittavan vielä helposti keulajuoksun päätteeksi. Asko Hyvösen ajokki juoksi tuossa kisassa ensimmäistä kertaa ilman etukenkiä ja ilmeisesti niin on tarkoitus jatkaa nytkin. Lisäksi ruuna päässee jälleen keulaan. Vastus kovenee aavistuksen, mutta Amour Songia on pidettävä suosikkina. 7 Adrasthee palasi tauon jälkeen tositoimiin Kuopiossa, missä veti keulassa kovaa ja viimeiset sata metriä olivat vaikeita. Parannusta lienee luvassa ja kyvyiltään tamma voi hyvinkin olla lähdön paras menijä. Toki Amour Songin lyöminen sen ulkopuolelta ei tule olemaan helppo tehtävä. 10 Royal Date tekee jatkuvasti näppäriä kirejä ja nousee takarivistä taas tototaistoon. Voittoon asti yltääkseen Saipan raviliigavarsa kaipaisi napsun puristusta lisää loppusuoralle. 9 Victorious järjesti jymy-yllätyksen toissa startissaan kirimällä kovassa lopetuksessa johtavan takaa ykköseksi. Viimeksi ruuna jäi umpipussiin ja sen kisan voi unohtaa. 5 Tinkerbell Harmi on laukannut molemmissa koronatauon jälkeisissä starteissaan ja vire on jäänyt hämärän peittoon. Samanlaisena kuin maaliskuun alun voittokisoissaan tamma olisi kärkihevosia. 3 Mercedesbergs lähtee hyvin matkaan ja voi hyvinkin päästä Amour Songin taakse toiseen sisälle. Sellaisella juoksulla totosija ei saa yllättää. 1 Clueless Fighter juoksee nyt ylisarjassa huomattavasti kovemmassa porukassa kuin parissa edellisessä startissaan.

A) 6-7 B) 10-9-5-3-1 C) 2-12-4-8

 

Lähtö 6:

5 Gambling Face on avannut Suomen uransa lupaavilla otteilla. Oulussa ruuna eteni voimalla keulaan ja kovasta avauskierroksesta huolimatta jaksoi vastailla voittoon. Kuopiossakin se olisi voittanut, mutta johtavan takaa kiriluukut saadessaan sai vauhdin hieman liian myöhään päälle eikä aivan ehtinyt ohi 9 Jasmine Zonista, joka teki hienon juoksun toiselta ilman vetoapua. 7 Blade Runner DK teki kovan esityksen Joensuussa palatessaan pitkältä tauolta. Alkulaukan jälkeen ruunalla kierrettiin etusuoralla johtavan rinnalle, josta taisteli rehdisti kolmanneksi ihan tasokkaassa porukassa. Oletettavasti startti alla parannusta on yhä luvassa saa kyytiinsä hurjassa flyytissä ohjastavan Santtu Raitalan. 6 Makemake voitti oman porukkansa Härmän perinteikkäässä tuplavoltissa ja jätti taakseen tasokkaitakin hevosia. Sitä ennen Kaustisella ruuna teki hyvän kirin kolmannesta ulkoa. 2 Nazareth avaa lujaa ja mailin matkalla tamma on taas hyvin todennäköinen totoonsijoittuja.

A) 5-7-9 B) 6-2-11-3-4-8-1-10 C) -             

 

Lähtö 7:

Jo Kajaanissa hyvän juoksun tehnyt 8 Uomo Show palasi viimeksi Kuopiossa pitkästä aikaa voittajakehään hienon suorituksen päätteeksi. Kolmannessa ulkona matkannut ruuna näytti matkalla haluttomalta, mutta vapaalle ladulle käännettäessä Tuomas Pakkasen suojatti karautti lopulta selvään voittoon. Samanlaisena se on kärkihevosia nytkin, ja stayer-matkakaan tuskin on haitta. 11 Faith In Life teki jykeviä esityksiä aina T75-koitoksia myöten vuodenvaihteen molemmin puolin ja sellaisenaan se olisi itseoikeutettu suosikki. Koronataun jälkeinen startti Kuopiossa toi kuitenkin kysymysmerkkejä, sillä ruuna ei ravannut priimasti eikä vaikuttanut lainkaan menestyjältä laukatessaan viimeiseen kurviin. 3 Alladin Bro näytti viimeksi Kuopiossa todella hienolta ennen lähtöä, mutta pilasi pelinsä lähtölaukkaan. Toissa kerralla Mikkelissä ruuna kiri lyhyen laukkansa jälkeen sisäpareista terävästi toiseksi. Se vaikuttaakin piristyneen uudella valmentajalla ja tähän starttiin Henri Bollströmin ajokilta otetaan etukengät pois, jota ei ole vielä Suomen uralla tehty. 12 Ramboldo Jet avasi myös lupaavalla esityksellä uusista käsistä, kun se hävisi sisäratajuoksun jälkeen vain kovalle kärkiparille Surprise Leader & Caroline K. Ori palasi tuohon kisaan pitkältä tauolta, joten parannusta on varmasti luvassa. 13 Herrera Boko oli tasapaksu Kaustisen välistartissaan.

A) 8-11-3 B) 12-13-9-7-4-6-10-1-2-5 C) –

 

Lähtö 8:

12 Vaellus hävisi Kajaanissa vasta pitkän maalikamerantutkiskelun jälkeen Polaralle ja meni täydellä matkalla hienon ajan 22,3ake. Samanlaisena ori nousee lähelle voittoa 60 metrin takamatkasta huolimatta. Härmän startin jälkeen siihen ei uskalla kuitenkaan ihan täysin luottaa. Juoksukin epäonnistui Vaelluksen jäädessä kovassa tempossa alun kolmannen kiertelyn jälkeen johtavan rinnalle, mutta viimeistä sijaa enemmän kysymysmerkkejä toi ravin hajoaminen viimeisellä takasuoralla, eikä sellainen ole koskaan hyvä merkki. Toki Timo Vääränen ei varmasti toisi hevosta starttiin ellei kaikki olisi kunnossa. Kovaa Vaelluksen pitää joka tapauksessa polkea matka läpi, sillä paalun hyvävireinen kaksikko 1 Aron Viima & 2 Virel menevät todennäköisesti 26-alkuisen ajan, jolloin Vaelluksen pitää mennä pitkälti alle 1.24-tulos. 10 Myrskyrin välistartti Kouvolan T75-lähdössä meni täysin plörinäksi. Sillä kaasutettiin piippuhyllyn paikalta johtavan rinnalle, vauhti ei rauhoittunut missään vaiheessa ja ruuna vajosi kauas takajoukkoihin. Henget ovat ainakin auki ja joskus täydellinen tyhjennysharjoitus voi tehdä jopa hyvää. 13 Camri jaksaa aina vaan eikä sitä saa koskaan täysin unohtaa, olipa seura millainen hyvänsä ja vastuksen puolesta ori ei ole näin sopivassa lähdössä juossut aikoihin.

A) 12-1-2 B) 10-13-6-5-4-3 C) 11-7-8-9

 

Lähtö 9:

6 Boulder Predator on ottanut pitkän taukonsa aikana huiman harppauksen eteenpäin. Kuopiossa tuli uran ensimmäinen täysosuma, kun ruuna siirtyi johtavan rinnalta kärkeen viimeisellä takasuoralla ja karkasi samassa horisonttiin vastustajiltaan. Voittomarginaali oli varmasti yksi koronatauon jälkeisten ravien ylivoimaisempia. Nyt on käsillä klassinen kolmas startti tauolta, kuski paranee Santtu Raitalan hypätessä kyytiin ja kun vastuskin on sopivan näköinen, niin Boulder Predator on troikkalähdön iso suosikki. 12 Natalie Ray & 11 Big Apple saivat surkeat lähtöpaikat mailille, mutta siitä huolimatta ne nousevat tässä porukassa taistelemaan totosijoista. 2 Pink Dynamite oli tasapaksu ensimmäiseen starttiin Markus Dahlströmin treenistä Mikkelissä, mutta startti alla parannusta lienee luvassa ja lähtöpaikka on mainio. Viime kaudella tamma teki pari niin kovaa esitystä, että kykyjen pitäisi riittää. 9 La Favorite parantanee myös saatuaan pitkältä huililta startin alle eikä tamma ollut huono Kuopiossakaan. Mailin luulisi olevan sille etu.

A) 6 B) 12-11-2-9-8-5-3 C) 10-1-7-4

 

Lähtö 10:

5 Säihkeen Säväys on lyhyellä urallaan kokenut tappion vasta kerran, toissa kerralla Jyväskylän kovassa 4-vuotislähdössä. Siinäkin ori tuli viimeisen kierroksen tähtivauhtia. Viimeksi Kuopiossa se marssi sopivammassa lähdössä kolmannesta ulkoa oikein helppoon voittoon. Jukka-Pekka Kauhasen suojatti vaikuttaa lupaavalta menijältä ja näissä sarjoissa se ei tule pitkään viihtymään. 6 Luxen teki oikein hyvän kirin viimeksi Joensuun Nuorten Sarjassa, jossa lopetus oli peräti 24-vauhtinen. Samanlaisena ruuna ei voi enää pitkään välttyä voitolta. 1 Virgiitta kiri Kouvolassa johtavan takaa kärkeen ja tamman olemus on sellainen, että se pystyy parantamaan ennätystään paljonkin.

A) 5-6-1 B) 4-2-9-3 C) 10-12-11-8

 

Vihjesysteemit

T5 (pieni)

1.  10 Rapsodi (2,4)
2.  6,7 (10,9)
3. 5,7,9 (6,2)
4. 3,8,11 (12,13)
5. 1,2,12 (10,13)

54 yhdistelmää * 0,1 = 5,4 euroa

T5 (iso)

1.  10 Rapsodi (2,4)
2.  6,7 (10,9)
3.  2,5,6,7,9 (11,3)
4. 3,8,11,12,13 (9,7)
5. 1,2,10,12,13 (6,5)

250 yhdistelmää * 0,1 = 25 euroa

 

Troikka (L7):

1. 3, 8, 11
2. 3,8,11,12,13
3. 3,8,11,12,13

36 yhdistelmää * 0,5 = 18 euroa

Troikka (L9)

1. 6 Boulder Predator
2. 2,9,11,12
3. 2,9,11,12

12 yhdistelmää * 0,5 = 6 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä