Äitienpäiväravit

Su 12.05.2019 Klo 13:00
Joensuun ravirata

Tervetuloa viettämään mukavaa äitienpäivää koko perheen voimin!

Kevät on hevosenomistajan ja hevoskasvattajan suurta aikaa, kun orivalintoja tehdään ja uusia varsoja odotetaan syntyväksi. Näissä raveissa teemanamme kasvatus. Lisäksi juhlistamme tietysti kaikkia äitejä..

Nämä ovat myös Kaikki palkitaan -ravit: Kaikki osallistuneet hevoset/ponit palkitaan vähintään 50 eurolla ja ponit 10 eurolla.

Tervetuloa koko perheen ravitapahtumaan Linnunlahdelle! Äideille maksuton sisäänpääsy!

 

Huom. Tiedote Master-kilpakärryjen käyttökiellosta

 

 

Ravintolakatsomon menu

Grillattua kanaa ja helmicouscousia (L.M)
Tankoparsaa ja latva-artisokkaa (G.M)
Lehtisalaattia ja vuonankaalia, minttukastiketta (G.M)

Mehua, vettä
Pinaattileipää, tomaattilevitettä

Siikapihvit, katkarapukastike (L.G)
Poseerattuja vihanneksia (L.G)
Tilliperunoita

Rahkavadelmakakku (L)
Kahvi/tee

18 €/hlö

 

Raveissa yhteistyössä

MAS Breeding

Vixen & Iikori / Ravitalli Porokka

Surprise Lord / Varsapolku

Janne Parkkila Europarlamenttiin

Kartier / Ravitalli Porokka

Maaningan Oriasema

Biofarm

SHKL, Amatööriohjastajien SM-liiga

callela.net / Kallelan Oriasema

Ponikuninkuusravit Joensuussa 10.-11.8.2019

 

Kaikkien raveihin osallistuneiden hevosten kesken arvotaan hevosen omistajille Martti Ala-Seppälän lahjoittama astutusoikeus ja ilmainen varsamaksu oriille Pilgrims Taj. Ilmainen varsamaksu on voimassa astutuskaudella 2019.

Pilgrims Taj

 

Ravitalli Porokka

 

Tapahtumainfo

Ajankohta

Sunnuntai 12.05.2019
Klo 13:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO4

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

4 Riituska teki ensimmäisen starttinsa Tuomas Pakkasen treenistä perjantaina Vieremällä ja tamma olikin oikein lupaava sparratessaan hyvin voittanutta lahjakasta Villivekoa ollen maalissa toisena. Startti alla Riituska parantanee entisestään ja on sopivan näköisessä porukassa hyvin lähellä uransa avausvoittoa. 10 Lulun Taika lopetti viimeksi 34-vauhtia viimeisen puolikkaan ja oli hyvä toinen. 4-vuotias tamma petraa starttien myötä ja värkeissä lienee varaa pudottaa ennätystään paljonkin. 6 Kidelli on lokakuisen koelähtönsä jälkeen vaihtanut sekä omistajaa että treenaria. Hurjasukuinen tamma on arvoitus ensimmäiseen starttiinsa, mutta tulee Miika Tenhusen osaavista käsistä ja lähtö on oikein sopivan näköinen.

A) 4 B) 10-6-3-9-1-2-5-11-8

 

Lähtö 2:

5 Callela Ikaros karkasi eleettömästi...

Lähtö 1:

4 Riituska teki ensimmäisen starttinsa Tuomas Pakkasen treenistä perjantaina Vieremällä ja tamma olikin oikein lupaava sparratessaan hyvin voittanutta lahjakasta Villivekoa ollen maalissa toisena. Startti alla Riituska parantanee entisestään ja on sopivan näköisessä porukassa hyvin lähellä uransa avausvoittoa. 10 Lulun Taika lopetti viimeksi 34-vauhtia viimeisen puolikkaan ja oli hyvä toinen. 4-vuotias tamma petraa starttien myötä ja värkeissä lienee varaa pudottaa ennätystään paljonkin. 6 Kidelli on lokakuisen koelähtönsä jälkeen vaihtanut sekä omistajaa että treenaria. Hurjasukuinen tamma on arvoitus ensimmäiseen starttiinsa, mutta tulee Miika Tenhusen osaavista käsistä ja lähtö on oikein sopivan näköinen.

A) 4 B) 10-6-3-9-1-2-5-11-8

 

Lähtö 2:

5 Callela Ikaros karkasi eleettömästi vastustajiltaan uran debyyttistartissa toiselta ilman vetoapua ja sellaisella tyylillä, että varaakin jäi 17,8ake-tulokseen roppakaupalla. Callela Ikaroksessa voi olla ainesta mihin vain ja se starttaa suurena suosikkina tähän kisaan, vaikka vastus hivenen koveneekin viime kerrasta. 4 Surprise Sun suoritti Kuopion kokeen paljon kilometriaikaansa paremmin. Tamma laukkasi ainakin kerran avauskierroksella ja tuli sitten hyvällä tyylillä 18,2-vauhtia päätöskierroksen. Iikka Nurmosen ajokki pystyy taatusti menemään reilusti alle 1.20-tuloksen. 3 I Feel Fire näytti hyvältä lokakuun kokeessaan ja Pellikoiden laatutallista tuleva 3-vuotias on etukäteen lähdön kolmas kova. 2 Natalie Ray otti hyvin vauhtia uransa avauskilpailussaan, mutta laukka oli kovin pinnassa. 12 Cheap-Jack Harmi kesti viimeksi hyvin keulasta reippaan matkavauhdin ja suosikin takaa voi päästä takamatkan takarivistäkin hyviin asemiin. 7 Rutinohvi herätteli lupauksia etenkin toissa kerralla kiriessään laukan jälkeen 16,7/1400 metriä, mutta laukka tahtoo tulla alkumatkasta melkein joka kerta.

A) 5 B) 4-3 C) 2-12-7-13-1-9-6-8-14-10  

 

Lähtö 3:

4 N.P. Vixu keräsi kovasti kehuja jo ennen kilpauraansa ja debyyttikisa Kuopiossa osoitti ettei syyttä. Ori matkasi johtavan rinnalla, josta se hävisi kovassa lopetuksessa äärimmäisen niukasti vain lahjakkaalle Lumettajalle. N.P. Vixuksessa on selkeästi ikäluokkavarsan leimaa ja nyt oikein sopivan näköisessä lähdössä Markus Porokan treenattava on iso suosikki matkalla kohti suurempia tehtäviä. 5 Sopu-Ellu teki kelpo juoksut keulasta sekä vappuaattona ja -päivänä. Lujaa lähtevä ravivarma tamma jatkaa samanlaisena erittäin todennäköisesti totosijaputkeaan. 1 Salaperäinen jäi viimeksi Sopu-Ellun taakse täysin vaille kiritilaa. Kehittyvä sukuruuna petraa koko ajan ja saa paalupaikaltaan hyvän reissun. 2 Singin Ruuti teki 4-vuotiaana mukavia juoksuja ja Veijo Lipposen suojatti on taatusti kehittynyt talven aikana. Toki puolen vuoden huililta se ei voi olla parhaimmillaan, mutta ainakin jatkoa ajatellen seurattava tapaus. 14 Viivin Suvituisku oli viimeksi hyvä kolmas tämänkertaista kovemmassa lähdössä. 80 metriä pakkia on toki paljon, mutta laukkoja tulee taatusti paljon ja nopeana hevosena Viivin Suvituisku voi niiden myötä saada yllättävänkin nopeasti kärkiporukkaa kiinni.

A) 4 B) 5-1-2-14 C) 6-13-11-10-7-9-8-3-12

 

Lähtö 4:

4 Flash Spruce oli hyvä jo Porin startissaan mentyään uudet ennätysnumeronsa 12,4aly. Seuraavana päivänä Kuopiossa esitys olikin jo sitten loistava, kun ruuna iloitteli keulasta hurjan täyden matkan volttituloksen 13,4ke voittaen pystyyn. Sama meno jatkui Vieremän perjantaisessa välistartissa, kun Tuomas Pakkasen ajokki voitti keulasta oikein helposti ja Flash Spruce onkin iso suosikki voittamaan nelkun avauskohteen. Lyhyt starttivälikin tuntuu vain suosivan. 3 Wheelie Awake on Pohjois-Karjalan parhaimmistoa ja päivän mielenkiintoisempia seurattavia. Pitkältä tauolta ruuna ei tietenkään voi olla parhaimmillaan, mutta luokka on niin kova, että Matti Halosen suojatti on suosikin pahin uhka. 1 Tintin on tauluaan paremmassa kunnossa, tämän vuoden starteissa jäänyt jatkuvasti jotain jossiteltavaa. Nyt ruuna pääsee lähtemään sopivan näköisessä lähdössä loistopaikalta ja mailin matkakin lienee plussaa. 2 Rocket Zet pääsi viimeksi pitkästä aikaa voiton makuun sen runnottua ykköseksi Joensuun montelähdössä. Usein montelähdöt piristävät veteraanihevosia ja luokaltaanhan Rocket Zet on hurja menijä.

A) 4 B) 3-1-2-9-6 C) 7-8-5

 

Lähtö 5:

5 Grouse Man saa äärimmäisen tasaisessa ja melko tasokkaassakin lähdössä niukan ykkösvihjeen. Ruuna laukkasi viimeksi heti starttiin, mutta toissa kerralla osoitti vireen olevan hyvällä tolalla. Grouse Man pystyy väkevänä vääntäjänä menestymään vähän rankemmallakin juoksunkululla. 11 Going Above voisi olla paremmalta paikalta lähdön suosikkikin. Kovaluokkainen ruuna pystyy menestymään kurjalta lähtöpaikaltaankin ja nyt kyytiin hyppää taas Iikka Nurmonen. 1 Lovely Futura on saanut nappipaikan ja todennäköisesti pystyy torjumaan ulkopuolen hevoset taistelussa keulapaikasta. Jos tamma vain pysyy rauhallisena, niin Heikki Mikkosen ajokki pystyy kykyjensä puolesta kärkitaistoon. 2 Juss Tooma palasi viimeksi pitkältä tauolta positiivisella esityksellä. Ruuna juoksi neljännessä sisällä ja eteni lopulta kiertelemättä toiseksi. Startti vei taatusti kovasti eteenpäin ja namupaikaltaan saa hyvän reissun. 12 Carmen Lindy on viime aikoina joko laukannut tai voittanut. Vaikka vastus aiempaa kovempaa tasoa onkin, niin Tuomas Pakkasen ajokilla on kykyjä nousta piippuhyllyn paikaltakin kärkimatsiin. 7 Big Chip pärjäsi viime vuonna kovemmissakin porukoissa, mutta lähtöpaikka on kurja ja juoksu voi mennä vaikeaksi. 10 Sara Journey on yllätystä metsästävien tärppihevonen. Tamma teki talvella pari hyvää juoksua ja nyt kyytiin hyppää Santtu Raitala.

A) 5-11-1-2-12-7 B) 8-4-10-3 C) 6-9

 

Lähtö 6:

1 Piskon Pouta oli yhden hutistartin jälkeen viimeksi taas huippuhyvä. Tamma kiri toisesta ulkoa viimeiset 700 metriä 21,4-vauhtia ja hävisi äärimmäisen niukasti vain Diktaattorille. Ykkösradalta Kimmo Määttäsen ajokilla on hyvä sauma pitää keulat ja sitten muut ovat hikisen iltapuhteen edessä mikäli ohi meinaavat ajaa. 4 Vuvuzela on huipputikissä ja suosikin selkeä ykköshaastaja. Seppo Suurosen treenattava on umpirehti jyrä, joka tuntuu saaneen iän myötä selkeästi lisää vauhtiakin, mutta ravata pitää mikäli Piskon Poudan meinaa kukistaa. 2 Hetviina nousi viime kaudella ryminällä tammahuipulle, mutta juuri ennen kunkkareita alkoi ongelmat. Tamma siirtyi keväällä Risto Tupamäen treeniin, mutta edelleenkään ravityyli ei ole ollut hyvää kauden kahdessa startissa eikä laukat ole tulleet yllätyksenä. Jos ongelmiin on löydetty ratkaisuja niin Hetviina olisi kova tekijä tähän lähtöön. 8 Villi-Anna tekee tasaista työtä ja nyt saanee loistoreissun Piskon Poudan perässä ja sellaisella totosija on ulottuvilla.

A) 1 B) 4-2-8 C) 6-7-5-3-9

 

Lähtö 7:

10 Boulder Rocket jatkaa huipputikissä. Viimeksikin punnersi kuudennesta ulkoa 1200 metrin kirillä toivottoman näköisistä asemista umpirehdisti toiseksi. Päätöslenkin ruuna kiri 13,3-vauhtia. Maili ei ole Boulder Rocket mielimatka, mutta ylivauhdin vaara on ilmeinen ja Joensuun pitkällä loppusuoralla ehtii kyllä vähän kauempaakin. 6 Graffiti Artist on välivuoden jälkeen taas palannut takaisin ja tehnyt sen ryminällä. Toissa kerran tauoltapaluu oli jo lupauksia herättävä ja viimeksi ruuna teki hirmujuoksun. Jarkko Kervisen ajokki laukkasi lähtöön, jäi kiertelemään ulkoradoilla ja revitti sitten vauhdilla keulaan runsas kierros ennen maalia. Graffiti Artist kesti alun vaikeudet kunnialla ja tsemppasi rehdisti toiseksi. Kovana lähtijänä sillä on sauma päästä keulaan, mutta paljon riippuu mitä sisäpuolella starttavaalla Crystal Coolilla tehdään. 5 Crystal Cool ei meinaa onnistua millään, eikä taulu tee mitään oikeutta tamman kunnolle. Kahdessa viimeisessä tullut laukka ja sitä ennen Joensuussa Crystal Cool kuumeni lähdön uusinnasta vetäen startissa kierroksen peräti 10,5-vauhtia. Siihen nähden se tsemppasi oikeinkin urhoollisesti perille. Jani Ruotsalaisen ajokki lähtee tosi kovaa matkaan ja saa ainakin ensimmäiset keulat. 1 Amorce Savage jäi viimeksi 75-lähdössä johtavan rinnalle ja väsyi sitten hurjan vauhtijuoksun päätteeksi ymmärrettävästikin. Paikka ei suosi tasaista avaajaa, mutta eiköhän Tuomas Pakkanen löydä väylät väljemmille vesille. 4 Real Steel on kohonnut elämänsä iskuun ja voittanut kaksi kertaa peräkkäin. Ruuna on perushevosia tähän lähtöön, vaikka vastus viime starteista koveneekin

A) 10-6-5 B) 1-4-7 C) 9-2-8-3-11-12

 

Lähtö 8:

3 Malkkin on hurjan kyvykäs hevonen, joka on päässyt starttailemaan valitettavan katkonaisesti. Ruuna palasi viimeksi yli puolen vuoden tauolta voittovireessä kaviourille ja startti alla Arto Komulaisen ajokki petraa entisestään. 4 Tokumentti aloitti hyvällä esityksellä Tapani Hiltusen treenistä. Ori kiri neljännestä ulkoa viimeiset 700 metriä 26,1-vauhtia ja oli ennätysajallaan lopulta toinen. Tuohon kisaan Tokumentti palasi muutaman kuukauden paussilta, joten todennäköisesti startti vei entisestään eteenpäin. 7 Myrskyri on nouseva hevonen ja perushevosia tähän lähtöön. 5 Eso Epori ei ehkä ollut viimeksi ihan niin hyvä kuin pariin edelliseen, mutta juoksukin meni vaikeaksi. Lujaa lähtevä ruuna voi edetä tässä hyvinkin nopeasti keulapaikalle. Yllätysten metsästäjät huomioivat todennäköisesti liian vähän peliä keräävät 6 Tuurin Poika & 9 Carda. Tuurin Poika jäi Lappeessa johtavan taakse vaille kiritilaa ja Carda laukkasi viimeksi hyvin todennäköisesti kakkossijan ja olisi ollut esim. ennen Tokumenttia maalissa.

A) 3-4 B) 7-5-10-13-2-9-6-11-14-12-15-16-1-8

 

Lähtö 9:

11 Easy Ri palaa tauolta, mutta Terho Rautiaisen treenattavat tapaavat tulla poikkeuksetta valmiina starttiin. Kyvyiltään Easy Ri on niin hyvä, että näin sopivassa lähdössä se nousee liki, vaikka paikka kurja onkin. 1 Devil You Know on kykytamma ja vaikka sekin tulee suosikin tapaan tauolta, niin Seppo Vaakanaisella on myöskin tapana tuoda hevoset valmiina starttiin. Ykkösradalta tamma saa loistoreissun, jollaisella Devi You Know’lta irtoaa parhaimmillaan raju loppurykäisy. 3 Rick Rubin on tehnyt tänä vuonna luotettavaa työtä ja sijoittunut totoon neljä kertaa kauden kuuteen starttiin. Nopeana lähtijänä Sandra Kortekallion ajokki saa automaattisesti hyvän reissun.  8 Rebel Race oli viimeksi sisäratareissun jälkeen asiallinen kolmas kovan kärkiparin takana ja vastus helpottuu nyt. Rattaille istahtaa amatöörilähdössä yli tuhannen voiton mies Lauri Turunen. 10 Bästa Tittare oli viimeksi ennätystuloksellaan asiallinen viides sisäratajuoksun päätteeksi ja ruuna parantaa starttien myötä.

A) 11-1 B) 3-8-10-12 C) 2-9-4-6-7-5

 

Lähtö 10:

5 Surprise Lily starttaa suurena suosikkina äitienpäivä-ravien viimeiseen koitokseen. Timo Hulkkosen laatutallista tuleva tamma on aloittanut uransa oikein lupaavasti. Joensuun voitossa se lopetti keulasta ilmavalla tyylillä 14-vauhtia voittaen pystyyn. Viimeksi kiri tasokkaassa Nuorten Sarjassa toisesta ulkoa 15,5/400 metriä ja oli hyvä toinen. Nyt sopivan näköisessä porukassa Surprise Lilyn on lähellä paluuta voittokantaan. 9 Heather Web on aloittanut uransa lupaavasti ja on suosikin selkeä ykköshaastaja. Debyyttikisansa se voitti keulasta todella helposti ja viimeksi kesti samalta paikalta kovatasoisessa Nuorten Sarjassa kolmanneksi. Silloin 20 metriä taaempaa lähtenyt Surprise Lily kiri viime metreillä ohi. 8 Jet Setter oli viimeksi pettymys lupaavasti sujuneen Lappeen startin jälkeen.  Toki juoksukin meni vaikeaksi eikä yhteen starttiin pidä liikaa tuijottaa. Kyvyiltään Jet Setter on kova tekijä tähän lähtöön. 11 Gear Lin on tauluaan paljon varottavampi tapaus. Toissa kerralla se laukkasi kärkipään sijoituksen viimeisellä takasuoralla. Viimeksi laukka tuli heti lähtöön. Pikkutammalta irtoaa terävä kiri oikean juoksun pääteeksi.

A) 5 B) 9 C) 8-11-2-1-10-7-6-3-12

 

Vihjesysteemit:

Toto4: (pieni systeemi)

1. 4 Flash Spruce (3,1)
2.  1,2,5,7,11,12 (8,4)
3. 1 Piskon Pouta (4,2)
4.  5,6,10 (1,4)

18 riviä * 0,2 e = 3,6 euroa

 

Toto4: (suuri systeemi)

1. 4 Flash Spruce (3,1)
2.  1,2,3,4,5,7,8,10,11,12 (6,10)
3. 1,4 (2,6)
4. 1,4,5,6,10 (9,2)

100 riviä * 0,2 e = 20 euroa

 

Päivän Duo: (L6 & L7)

1. 1 Piskon Pouta
2. 5,6,10
3 yhdistelmää

Päivän Duo: (L6 & L7)

1. 1,4
2. 1,4,5,6,10

10 yhdistelmää

 

Troikka L7:

1. 5,6,10
2. 1,4,5,6,10
3. 1,4,5,6,7,10

48 yhd * 0,5 e = 24 euroa

 

Troikka L9:

1. 1,11
2. 1,3,8,11
3. 1,2,3,4,8,10,11,12

36 yhd * 0,5 e = 18 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä