Lounasravit

Pe 19.07.2019 Klo 12:00
Joensuun ravirata

Makoisaa lounasta, makoisat ravit keskellä kaunista kesäpäivää

Ravintolakatsomon menu

Vihreäsalaatti
Yrttinen öljykastike

Lihapyörykät
Perunamuhennos

Leipä, voi
Vesi, mehu

Pullavanukas, vaniljakastike
Kahvi, tee

10 €/hlö

Tapahtumainfo

Ajankohta

Perjantai 19.07.2019
Klo 12:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

Lounasravit

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

2 Bollinger A.F. ei loistanut vielä Lieksassa toiselta ilman vetoapua, mutta taitavalle Minna Piiroselle siirtynyt ruuna parantanee oleellisesti saatuaan startin alle. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja vastus on oikein sopivan näköinen. 5 Legal Credit Li teki muuten viimeksi asiallisen juoksun ja nappasi uransa ensimmäisen totosijan, mutta kurveissa oli suuria hankaluuksia. Joensuussa kurvit ovat Lieksaa paremmat ja Miika Tenhusen ajokkia voidaan odotella taas totoon. 9 Saint Salme aloitti uransa asiallisilla esityksillä ollen kahdesti kolmas. Lähes kolmen kuukauden tuo omat arvoituksensa, mutta kyvyiltään tamman pitäisi olla lähdön kärkipäätä.

A) 2-5-9 B) 11-7-6-1 C) 10-8-3-4-12

 

Lähtö 2:

Nelkun avauskohde on todella tasainen ja arvoituksellinen lähtö, jossa merkkejä ei kannata säästellä. 8 Silica One ei päässyt...

Lähtö 1:

2 Bollinger A.F. ei loistanut vielä Lieksassa toiselta ilman vetoapua, mutta taitavalle Minna Piiroselle siirtynyt ruuna parantanee oleellisesti saatuaan startin alle. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja vastus on oikein sopivan näköinen. 5 Legal Credit Li teki muuten viimeksi asiallisen juoksun ja nappasi uransa ensimmäisen totosijan, mutta kurveissa oli suuria hankaluuksia. Joensuussa kurvit ovat Lieksaa paremmat ja Miika Tenhusen ajokkia voidaan odotella taas totoon. 9 Saint Salme aloitti uransa asiallisilla esityksillä ollen kahdesti kolmas. Lähes kolmen kuukauden tuo omat arvoituksensa, mutta kyvyiltään tamman pitäisi olla lähdön kärkipäätä.

A) 2-5-9 B) 11-7-6-1 C) 10-8-3-4-12

 

Lähtö 2:

Nelkun avauskohde on todella tasainen ja arvoituksellinen lähtö, jossa merkkejä ei kannata säästellä. 8 Silica One ei päässyt starttaamaan viime vuonna kertaakaan, mutta nyt tamma on palannut radoille entistä ehompana. Jo heinäkuisessa koelähdössään se lopetti 15-kyytiä ja Lieksasta tulikin uran avausvoitto, kun Janne Räisäsen ajokki kiri kolmannesta sisältä kärkeen. Nyt näyttävän näköinen tamma nostetaan jo niukaksi suosikiksi, vaikka lähtöpaikka omat hankaluutensa voi tuodakin. 1 Champion Boost on tehnyt pitkän taukonsa jälkeen hyvät juoksut. Tosin viimeksi se sai vetää avaustonnin niin hiljaa, että voittoakin tarjottiin. Hyvältä lähtöpaikalta Harri Sulkun ajokki on lähdön perushevosia. 9 Ranch Quijote jätti uransa avausstarteissa taakseen koviakin hevosia eli kyvyistä homma ei jää kiinni. Nyt sekä hevonen että kuski palaavat kilpaurille pitkiltä tauolta, joten vielä tähän tehtävään se starttaa arvoituksena. 6 Wild Bloom taipui Hankasalmella pahasti johtavan rinnalta palatessaan tauoltaan. Suonenjoen esitys oli jo huomattavasti parempi, kun se pitkän kirin päätteeksi oli mukana tototaistossa pitkään, mutta viimeiset sata metriä olivat ymmärrettävästikin vaikeita. Tamma lähtee lujaa liikkelle ja se voi hyvinkin olla lähdön keulahevonen. 3 Boulder Spartacus ei voinut viimeksi keulasta mitään Silica Onelle, mutta oli asiallinen toinen ja Markus Porokan treenattava parantaa koko ajan. 10 Rakaposhi King riittäisi parhaimmillaan näissä lähdössä kevyesti, mutta pitkältä tauolta ruuna on iso arvoitus. Tauon myötä laukkakin voi olla normaaliakin enemmän pinnassa. 2 Wild Streamer kiri viimeksi takapareista pirteästi 15,5-vauhtia viimeiset 400 metriä ja kahden vuoden tauolta paluuta tekevän ruunan luulisi parantavan entisestään startteja alle saatuaan. 4 Gear Lin on kärsinyt epäonnesta lähes kaikissa vuoden starteissaan ja onnistuminen roikkuu ilmassa. Viimeksikin se laukkasi päälleajon seurauksena jääden muista ja tuli sen jälkeen vauhdikkaasti perille asti. Tällä kertaa pikkutammaa ajaa uransa ensimmäisen starttinsa ajava Onni Tuomela.

A) 8-1-9-6 B) 10-2-4-7-11-5

 

Lähtö 3:

10 MAS Dominant on tehnyt vakuuttavaa jälkeä jokaisessa lyhyen uransa starteissaan ja 3-vuotias tultaneen näkemään syksyllä useammankin ikäluokkalähdön finaalissa. Varsinkin kahdessa viime kisassaan Martti Pellikan suojatti on tehnyt väkevät esitykset. Jyväskylässä se laukkasi ennen lähtölinjaa ja kulki sen jälkeen viimeiset 2000 metriä hurjasti 14,8-vauhtia. Viimeksi Kuopiosssa se tykitti porukan perältä lujaa toiseksi kovatasoisessa Nuorten Sarjassa, vaikka oli vielä loppukurvin alussa todella kaukana kärjestä. MAS Dominant on ravien todennäköisin voittaja ja itseoikeutettu nelkkupankki. Jos tappiolla haluaa spekuloida, niin tämä ei ole lupauksen kauden tärkein lähtö ja kymppiradalta herkällä mailin matkalla ei välttämättä kovin aggressiivisesti ajeta ja joku voi päästä karkuun. 1 Ultimate Critic paineli jo 3-vuotiaana alle 15-tuloksen täydellä matkalla, joten kykyjä Jere Taulion treeniin siirtyneellä tammalla riittää. Pitkä tauko tuo toki omat kysymysmerkkinsä, mutta Taulio tapaa tuoda suojattinsa valmiina radoille ja se onkin suosikin selvä ykköshaastaja. 9 Ride oli viimeksi yllättävänkin sitkeä toiselta ilman vetoapua, joka ei todellakaan tamman lempipaikka ole. Ride on maritoitunut kovemmissa lähdöissä läpi uransa ja nyt sopivan näköisessä tehtävässä se on totohevosia.

A) 10 B) 1-9 C) 4-7-6-8-2-5-3

 

Lähtö 4:

7 Empire Shark on  aloittanut lupaavilla esityksillä Timo Kukkosen treenistä. Kuopiossa ruuna palasi yli kymmenen kuukauden tauolta ja veti keulassa avaustonnin 10-vauhtia ja loppu oli ymmärrettävästi vaikeaa. Viimeksi Kouvolassa se oli johtavan takaa toinen tämänkertaista hieman tasokkaammassa lähdössä. Janne Räisäsen ajokki lähtee todella kovaa matkaan, se on todennäköisin keulahevonen ja maili on Empire Sharkille pelkkää plussaa. 4 Gollum ei suorittanut keväällä tasollaan ja on sittemmin vaihtanut uuteen talliin. Luokka ruunalla on niin kova, että mikään sijoitus ei saa yllättää. 3 Dancinginthedark voitti loppukeväästä 75-tasolla asti. Pohjois-Karjalaan siirryttyään sijoitukset ovat olleet arkisempia, mutta ruuna meni viimeksi Vermossa vauhtijuoksussa uuden ennätyksensä 12,5aly, ja nyt se kohtaa viime starttejaan helpomman vastuksen. 6 Real Steel on rehti hevonen, joka tekee aina parhaansa eikä ole ronkeli juoksupaikasta. Suosikeille on vaikea riittää, mutta totohevosia Kimmo Kärkkäisen ajokki tulee nytkin olemaan.

A) 7 B) 4-3-6 C) 5-2-1

 

Lähtö 5:

1 Chumlee voitti Ylivieskassa tyylikkäästi johtavan rinnalta ja viimeksi Kuopiossa ori kiri sitkeästi neljännestä ulkoa tullen 13,6-vauhtia viimeiset 700 metriä. Se lähtö oli tämänkertaista tasokkaampi ja jos reilun kuukauden starttiväli ei näy otteissa, on Chumleella hyvä sauma palata voittokantaan.  2 Devil You Know on saanut taulunsa surkeaan kuntoon, mutta tulosrivistöön ei pidä tuijottaa yhtään. Kunto on mallillaan ja kahdessa viime startissaan laukat ovat johtuneet häiriöistä. Viimeksi tamma virui hienon näköisenä pussissa ja laukkasi loppusuoran alussa ahtaassa tilanteessa hakiessaan kiritiloja. Voittosumma ei tee vielä mitään oikeutta Seppo Vaakanaisen treenattavan kyvyille ja Devil You Know pärjää heti kun vain tekee ehjän juoksun. 9 Jasmine Zon oli viimeksi parempi kuin koskaan, kun se veti keulassa Lieksan radalle kovaa kyytiä ja karkasi silti helppoon voittoon. Pekka Vehviläinen jatkaa kärryillä ja viime kerran esityksen perusteella tamma pystyy pärjäämään myös nyt, vaikka vastus oleellisesti koveneekin. 8 Silica Bank ailahtelee, mutta oikeana päivänään se pystyy piippuhyllyn paikaltakin voittoon.

A) 1-2-9 B) 8-10-6 C) 5-4-3-11-7-12

 

Vihjesysteemit:

 

T4 (pieni systeemi)

1. 1,6,7,8
2. 10 MAS Dominant (1,9)
3. 4,7 (3,6)
4. 1,2,9 (8,10)

24 riviä * 0,2 euroa = 4,80 euroa

 

T4 (iso systeemi)

1. kaikki (12 hevosta)
2. 10 MAS Dominant (1,9)
3. 3,4,7 (6,5)
4. 1,2,9 (8,10)

99 riviä * 0,2 euroa = 19,80 euroa

 

Päivän Duo:

1. 4,7
2. 1,2,9

6 yhdistelmää

 

Troikka (L5):

1. 1,2
2. 1,2,6,8,9,10
3. 1,2,6,8,9,10

40 yhdistelmää * 0,5 euroa = 20 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä