Lounasravit

Pe 15.02.2019 Klo 12:00
Joensuun ravirata

Kaikki palkitaan -ravit

Ravintolakatsomon lounasmenu

Salaatti

Kanapasta
Riistakäristys
Muusi

Kahvi/tee
Pulla

10 €

 

Tervetuloa lounasraveihin Linnunlahdelle!

Tapahtumainfo

Ajankohta

Perjantai 15.02.2019
Klo 12:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

Lounasravit

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

5 Aspenhill’s Aaron saa Joensuun lounasravien avauslähdön ykkösvihjeen. Ruuna oli paljon sijoitustaan parempi jo uran avauskisassa ja viimeksi olikin jo totosijan vuoro, kun Tuuli Nöjdin suojatti tuli kolmannesta sisältä viimeiset 600m alle 17-vauhtia ollen positiivinen kolmas. Se lähtö oli huomattavasti tämänkertaista kovempi ja vastaavanlaisena isokokoinen ruuna nähdään taatusti kärkimatsissa. 4 Rutinohvi vaikuttaa oikein pääsevältä hevoselta, mutta laukkoja tullut joka starttiin. Viimeksikin se jäi tosi paljon muista ekan kurvin laukassaan, ajoi sitten porukan vauhdilla kiinni, mutta uusi laukka viimeisen takasuoran alussa pilasi pelin. Ruuna lopetti vielä kulisseissa hyvin. Jarkko Kervisen ajokki pärjää heti kun vain malttaa ravata, autolähtö voi auttaa asiaan. 1 Next Star oli pettymys 3-vuotiskaudella, mutta toki juoksikin monesti...

Lähtö 1:

5 Aspenhill’s Aaron saa Joensuun lounasravien avauslähdön ykkösvihjeen. Ruuna oli paljon sijoitustaan parempi jo uran avauskisassa ja viimeksi olikin jo totosijan vuoro, kun Tuuli Nöjdin suojatti tuli kolmannesta sisältä viimeiset 600m alle 17-vauhtia ollen positiivinen kolmas. Se lähtö oli huomattavasti tämänkertaista kovempi ja vastaavanlaisena isokokoinen ruuna nähdään taatusti kärkimatsissa. 4 Rutinohvi vaikuttaa oikein pääsevältä hevoselta, mutta laukkoja tullut joka starttiin. Viimeksikin se jäi tosi paljon muista ekan kurvin laukassaan, ajoi sitten porukan vauhdilla kiinni, mutta uusi laukka viimeisen takasuoran alussa pilasi pelin. Ruuna lopetti vielä kulisseissa hyvin. Jarkko Kervisen ajokki pärjää heti kun vain malttaa ravata, autolähtö voi auttaa asiaan. 1 Next Star oli pettymys 3-vuotiskaudella, mutta toki juoksikin monesti tasokkaissa nuorten hevosten lähdöissä. Tähän kisaan sukutamma palaa viiden kuukauden tauolta tietysti arvoituksena, mutta voinut kehittyä talven aikana paljonkin ja tulee Seppo Suurosen osaavista käsistä. 8 Emilie Boost on kahdessa viimeisessä startissaan taipunut luvattomankin pahoin keulajuoksujen jälkeen, mutta toki lähdötkin olleet tämänkertaista kovempia. Selkäjuoksuilla tamma on muutaman kerran esittänyt terävän kirin ja luokaltaan Pertti Taskisen ajokki on täysin riittävä.

Ranking: A) 5-4-1-8 B) 6-2-9-7-3

 

Lähtö 2:

11 Hellsbells on tehnyt molemmissa tämän vuoden starteissaan lupaavat esitykset. Toissa kerran tauoltapaluustartissaan tammalle jäi hieman jossiteltavaakin, kun ei saanut lopulta kunnolla kiritilaa. Viimeksi se puolestaan joutui toisen radan vetojuhdaksi, josta tsemppasi hyvin maaliin asti eikä edelle jäänyt kuin kolme hyvää paremman juoksun saanutta hevosta. Surkealta lähtöpaikaltaankin Jani Ruotsalaisen ajokki nostetaan nelkkuavauksen suosikiksi. 1 Jasmine Zon teki viime kerralla elämänsä esityksen. Tamma piti kovassa 14-avauksessa keulat, mutta kampesi ensimmäisen takasuoran alussa oudosti toiselle menettäen keulat. Sillä revitettiin uudestaan johtoon reilu kierros jäljellä ja kaikkien vaiheiden jälkeen taipuminen olisi ollut täysin ymmärrettävää, mutta Tuomo Määttäsen ajokki tsemppasi tosi rehdisti maaliin asti. Jos nyt keulapaikan puolustaminen ei maksa liikaa eikä tule muutenkaan ylimääräisiä mutkia niin Jasmine Zon on vaarallinen. 5 Bästa Tittare parantaa kaiken aikaa otteitaan ja on perushevosia tähän lähtöön, vaikka rima nyt viime starteista hieman nouseekin. 2 Al Sensa’s Flash oli positiivinen jo toissa kerralla paikaten hyvin alun laukkansa. Viimeksi se näytti jäätävän hienolta ennen lähtöä, mutta itse startissa laukkasi salama-avauksen jälkeen ekassa kurvissa. Kakkosraiteelta on luvassa namujuoksu. 9 Wild Bloom ja 10 Daisy Mustang olisivat luokaltaan kovia hevosia tähän lähtöön, mutta molempien yllä leijuu kysymysmerkkejä, koska suorittivat pahasti alle tasonsa viime startissaan.

A) 11-1-5-2 B) 9-10 C) 3-6-8-7-4

 

Lähtö 3:

2 Johnny Flame vaikuttaa tällä hetkellä pysäyttämättömältä eikä sarjat tule tällaisenaan ihan heti vastaan. Juha Puhtimäen suojatti on päässyt oikein sopivan näköiseen sakkiin ja voittokululle on helppo ennustaa jatkoa. Toisin kuin viime Joensuun startissaan, nyt Johnny Flamen luulisi pääsevän keulaan tekemään omaa juoksuaan. 4 Gleneagle on piristynyt selvästi viime startteihin. Esimerkiksi maanantain välistartissaan se näytti jo antautuvan pahemminkin loppukurvissa, mutta tsemppasi lopulta kolmanneksi. Edelle jäivät vain tosi kovat Don Corleone Trot ja The Dude. Lähdön raharuhtinas lähtee sen verran rivakasti liikkeelle, että Timo Toiviaisella on taatusti mielessään päästä Johnny Flamen selkään. 7 Flower’s Victory on hyvä hevonen ja totoon ruuna on yltänyt lähes puolessa starteissaan. Pitkältä tauolta se on toki iso arvoitus, mutta starttirakettina Flower’s Victory voi olla se hevonen, joka pääsee Johnny Flamen selkään johtavan taakse ja matkavauhti tullee olemaan rauhallista. 8 Löten’s Nobody tuli viimeksi ihan asiallisesti maalisuoran ja saatuaan startin alle tauolta, ruuna parantanee kovasti.

A) 2 B) 4-7-8 C) 3-5-1-6

 

Lähtö 4:

7 Little Blue Angel on kyvyiltään tosi kova hevonen ja viime vuoden Kriterium-finalisti on itseoikeutettu suosikki. Pellikat eivät tuo suojattejaan keskentekoisena kisoihin, joten taukoon ei liikaa kannata tuijottaa. Toki ajotaktiikka voi olla passiivinen seiskaradalta, mutta eiköhän Blue Porschen tytär viimeistään pitkällä maalisuoralla kiri kärkitaistoon. 2 Brisenda teki suosikin tavoin komean 3-vuotiskauden ja myös se palaa tauolta. Luokaltaan kaksi edellämainittua erottuvat selvästi muista. 8 Blue May palasi radoille pikkuhuililta maanantaina Lappeessa ja tamma olikin heti positiivinen. Se juoksi kovavauhtisessa kisassa toisessa sisällä ja tuli mukavasti maaliin häviten vain kovalle kärkiparille. Tamman luulisi vain parantavan lyhyellä starttivälillä ja Lauri Turusen ajokki on niin rakettiavaaja, että se saanee kasiradaltakin oivat juoksuasemat. 1 Oogie Boogie väläytti viimeksi pitkän hiljaiselon jälkeen piristymisen merkkejä. Isokokoinen ruuna laukkasi starttiin, mutta kiri silti oikein positiivisesti toiseksi vain San Jose Sharkille häviten. 3 Brand Boost on tauolta arvoitus, mutta kyvyt ovat ihan hyvät ja nopeana avaajana sillä voidaan hyvinkin ajaa keulasta.

A) 7-2 B) 8-1-10 C) 3-4-9-6-5

 

Lähtö 5:

6 Tähtihohto saa todella tasaisen nelkkupäätöksen niukan ykkösvihjeen. Todella suvukas tamma voitti marraskuussa hienoilla esityksillä kaksi kertaa peräkkäin, mutta sen jälkeen astui vaihteeksi laukat kuvioihin mukaan ja nyt se palaakin parin kuukauden huililta takaisin tositoimiin. Ravia polkiessaan muut ovat helisemässä Pekka Vehviläisen ajokin kanssa. 14 M.A. Piste on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa, mutta jatkuvasti tullut joko laukkoja tai sitten juoksunkuluissa on ollut jotain muuta epäonnea. Toissakerrallakin tamma laukkasi kovassa 64-lähdössä hyvin todennäköisesti totosijan hieman ennen maalia. Nyt se tekee debyyttinsä Timo Toiviaisen tallista ja mielenkiintoista nähdä onko uusi treenari keksinyt uusia juonia. Jokatapauksessa tamma pystyy voittoon 60m pakista huolimatta.  9 Pyöriän Topias ei ole vielä urallaan ykköseksi yltänyt, mutta voitto roikkuu ilmassa. Lasse Huttusen ajokki lähtee niin kovaa matkaan, ettei olisi yllätys vaikka täräyttäisi pakin vitoskaistaltakin hyvin nopeasti keulaan. Toisin kuin pahimmat kilpakumppanit, Pyöriäs Topias on niihin verrattuna ravivarma ja se on iso plussa näissä lähdöissä. 11 Suloviima on tosi kyvykäs ja samalla toivottoman epävarma. Ruuna on kaksi kertaa ravannut koko matkan ja niistä tuloksena oli voitot. 15 Kiieksen Tuli on kenties lähdön kyvykkäin hevonen ja parhaimmillaan 80m pakki olisi vain hidaste, mutta kun vielä ei ole mylly lähtenyt pyörimään pitkän tauon jälkeen, niin ruunalle asetetaan vain hyvän haastajan viittaa tuoreiden näyttöjen puuttuessa. Paalun mielenkiintoisin on valmentajaa vaihtanut 3 Viiman. Kyvyiltään olisi ihan riittävä, mutta toki pitkältä tauolta arvoitus.

A) 6-14-9 B) 11-15-3-4-1 C) 7-12-8-5-13-10-2

 

Vihjesysteemit:

Toto4 (pieni systeemi)

 1. 1,2,5,11 (9,10)            
 2. 2 Johnny Flame (4,7)
 3. 2,7 (8,1)
 4. 6,14,9 (11,15)

24 riviä * 0,2e = 4,8 euroa

Toto4 (iso systeemi)

 1. 1,2,5,9,10,11 (3,6)
 2. 2 Johnny Flame (4,7)
 3. 2,7,8 (1,10)
 4. 1,3,4,6,9,11,14,15 (7,12)                

144 riviä * 0,2e = 28,8 euroa

Duo (pieni systeemi)

 1. 7 Little Blue Angel
 2. 6,9,14

3 yhdistelmää

 Duo (iso systeemi)

 1. 2,7
 2. 1,3,4,6,9,11,14,15

16 yhdistelmää

Troikka L5

 1. 6,9,14
 2. 6,9,14
 3. 1,3,4,6,9,11,14,15

32 yhdistelmää * 0,5e = 16 euroa

 

Vihjeet laatinut: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä