Ravit

Ma 18.05.2020 Klo 17:30
Joensuun Ravirata

Tätä on odotettu!

Ilo ja kunnia - poikkeusajan ensimmäiset ravit ravataan Linnunlahdella. Ravit alkavat poikkeuksellisesti klo 17:30. Ravit ajetaan yleisöltä suljettuna, mutta ovat katsottavissa maksutta Veikkauksen TotoTV:ssä rekisteröityneille asiakkaille tai maksukanavapalveluiden välityksellä. Tiedote kilpailijoille ja raviemme ystäville:
Joensuussa ravataan 18.5. poikkeusjärjestelyin.

Pyydämme kilpailijoita noudattamaan kaikessa toiminnassa annetut ohjeistukset. Näin varmistamme jokainen omalla toiminnallamme tapahtuman turvallisuuden ja valmistautumisen kesän ravikilpailukauteen 1.6. eteenpäin. Ohjeet löytyvät Oma talli -palvelusta ja sähköpostista sekä kootusti sivuiltamme täältä.

 

Näihin raveihin pelataan päivän Toto5-peli. Raviemme käsiohjelma sivut löytyy sivun alalaidasta kohdasta
LATAA KÄSIOHJELMA.

Lauri Hyvösen laatimat kattavat vihjeet ja 60 tallikommenttia luettavissa tältä sivulta!

 

Yhteistyössä


Callela.net
Varsanvalmistuslaitos
Ravinetti
Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto

#miunLinnunlahti
Criollo-hevosrehut
Hevosurheilu
Hevari
Suomen Hippos
Black Horse

Tapahtumainfo

Ajankohta

Maanantai 18.05.2020
Klo 17:30

Paikka

Joensuun Ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO5

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lauri Hyvösen laatimat vihjeet & 60 tallikommenttia

HUOM. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 17.30, Toto5-peliä pelataan lähdöissä 6-10 ja troikkaa lähdöissä 7 ja 10. Toto5-pelin jättöaika umpeutuu klo 19.10, kun kuudes lähtö starttaa.

1. lähtö:

A) 1-2-6 B) 5-8-3

1 DAREON juoksi lokakuun koelähdössään johtavan takana, ja polki 21,9-tuloksen hiukan märällä radalla aivan mukavalla tyylillä. Talven aikana kolmivuotiaaksi varttunut varsa on varmasti kehittynyt paljon, ja tallikommentitkin lupaavat hyvää. Ravia lähtiessään ruuna voi johtaa koko matkan ajan. 2 SILENOS DEANSTON oli myös asiallinen 2-vuotiaana juostussa koelähdössään. Valmentaja Ojanperä ei pullistele vielä liikoja, mutta häneltä käsin uransa aloittavat hevoset ovat yleensä varsin valmiita heti ensimmäiseen starttiinsa....

Lauri Hyvösen laatimat vihjeet & 60 tallikommenttia

HUOM. Ensimmäinen lähtö starttaa klo 17.30, Toto5-peliä pelataan lähdöissä 6-10 ja troikkaa lähdöissä 7 ja 10. Toto5-pelin jättöaika umpeutuu klo 19.10, kun kuudes lähtö starttaa.

1. lähtö:

A) 1-2-6 B) 5-8-3

1 DAREON juoksi lokakuun koelähdössään johtavan takana, ja polki 21,9-tuloksen hiukan märällä radalla aivan mukavalla tyylillä. Talven aikana kolmivuotiaaksi varttunut varsa on varmasti kehittynyt paljon, ja tallikommentitkin lupaavat hyvää. Ravia lähtiessään ruuna voi johtaa koko matkan ajan. 2 SILENOS DEANSTON oli myös asiallinen 2-vuotiaana juostussa koelähdössään. Valmentaja Ojanperä ei pullistele vielä liikoja, mutta häneltä käsin uransa aloittavat hevoset ovat yleensä varsin valmiita heti ensimmäiseen starttiinsa. 6 GODDES CALYPSO on lahjakas, mutta varsamainen tamma. Vauhtiensa puolesta se voi riittää vaikka kuinka pitkälle, mutta laukkariskikin on iso. 5 MATCH TO WHEELS on Minna Piirosen mukaan vielä iso arvoitus, sillä ruuna ei tunnu saavan koko kapasiteettiaan käyttöön. 8 MOUNTAIN MAKWAN ei viime vuonna loistanut, mutta tallitiedot siitä ovat varsin positiiviset.

2. lähtö:

A) 2-9 B) 10-3-8-7-1-4-5-6

Jos 2 MAURITIUS lähtee ravilla matkaan, voi olla, etteivät muut yksinkertaisesti saa sitä kiinni. Miika Tenhusen treeniin tauon aikana muuttanut kuusivuotias treenaa erittäin lupaavasti, ja saattaa hyvissä olosuhteissa hätyytellä jopa tähtiaikaista tulosta. Toisaalta valmentaja varoittelee suuresta laukkariskistä, joten varauksetonta luottoa ruunaan ei kannata asettaa. 9 VIRIN URHO aloitti uransa lupaavasti. Kajaanin voittokisassaan se eteni puolimatkassa keulaan ja pinkoi päätöskierroksen alle 30-vauhtia. Nelivuotiskausi päättyi Kriterium-karsintaan, jossa ori ei vielä riittänyt parhaille. Kykyjä riittää, ja talven aikana kehitystäkin on varmasti tapahtunut. Vixenin poika kiertää tässä ilman harha-askelia varmasti korkealle. 10 RAUHA-ESTELLE teki talvella nousujohteista työtä, ja on ensimmäisenä kärkkymässä suosikkikaksikon epäonnea. 3 ALPERTTO ei viimeksi osannut juosta toisten takaa. Voittonsa se otti tyylipuhtaasti keulasta, ja pystyy onnistuessaan parantamaan ennätystään todella paljon.

3. lähtö:

A) 3-1 B) 9-8-5-2-7-6-4

3 FEDERAL DEATH hallitsi uransa avaus johtopaikalta varmaan tapaan. Tuon kisaan jälkeen tamma loukkaantui, mutta treenaa nyt hyvin, ja pystyy jatkamaan siitä, mihin Lappeenrannassa jäi. Lähtö on sopivan näköinen, ja Tommi Kelan treenattava toimii suosikkina. 1 MAS DARLING on siirtynyt talvella Tuomo Heiskasen treeniin. Valmentaja kertoo ajaneensa hevosella 17-vauhtisen hiitin, ja mikäli tamma menee startissa lähellekään samoja vauhteja, sen on pakko pärjätä. 9 MOONLIGHT DREAM teki Solvallassa hyviä tuloksia, ja riittää vauhtiensa puolesta pitkälle. Tuomas Pakkanen tapaa tuoda hevosensa varsin valmiissa kunnossa radoille.

4. lähtö:

A) 9-1-4 B) 8-2-6-7

9 ELIOT NESS päätti kevätkautensa kirimällä 2. ulkoa loppusuoralla varmaan voittoon. Viimeistelyt ovat sujuneet hyvin, ja kirikykyinen ori on takarivistäkin suosikki. 1 IL FUNNY LI treenaa hyvin ja tähyää ykkösradalta keulapaikalle. Mikäli alku ei mene revittelyksi, pystyy ruuna johtamaan koko matkan ajan. 4 TRIPLE RAY teki ennen taukoa monta hienoa juoksua, ja voitti Teivossa keulapaikalta GLi Grand Prix-karsinnan. Nyt ei kärkipaikalle taida olla asiaa, mutta oikein hyvänä ollessaan ruuna on pystynyt pärjäämään johtavan rinnaltakin. Mikäli vire on likikään helmi-maaliskuun starttien tasolla, ei voittokaan pudottaisi penkiltä.

5. lähtö:

A) 6-7-5 B) 1-9-2-4-8

Sekä 6 EXPRESS EVE että 7 OFF COURSE tarvitsevat valmentajiensa mukaan vielä startteja kroppaansa ollakseen terävimmillään. Toisaalta vastus on nyt niin sopivaa luokkaa, että tästä huolimatta kaksikko nousee rankingissa kärkeen. Express Eve voitti ensin keulasta ja sitten 2. ulkoa, tuoreimman nelossijansa se sai myös kärkipaikalta. Lähtönopeutta löytyy, ja tamma lienee todennäköisin keulahevonen. Off Course oli maaliskuun starteissaan hiukan tasainen, tuorein nelossija tuli johtavan takaa. Ruunassa on ytyä kyllä parempaankin, kuten viime syksynä nähtiin, ja ehkäpä reippaat hiitit ovat saaneet siltä paikkoja normaalia paremmin auki. 5 TINKERBELL HARMI jäi tauolle hyvässä iskussa. Toissa kerran voitto tuli komealla 900 metrin kirillä 3. ulkoa. Viimeksi juoksusta tuli puolestaan turhan vaikea tamman noustua parijonosta jo 1400 jäljellä kolmannelle radalle ja juututtua sinne. Mikäli juoksu onnistuu, terävän kirin omaava tamma on lopussa vaarallinen.

6. lähtö:

A) 3-2-9 B) 6-1-10-5-7-8

3 PYÖRIÄN TOPIAS jäi kevätkauden päättäneessä startissaan pussiin johtavan taakse. Tallikommentit lupaavat hyvää, ja ravivarma ruuna on tähän lähtöön perusmerkkejä. Kiihdytyksen onnistuessa Pyöriän Topiaksella on hyvä mahdollisuus edetä varhaisessa vaiheessa keulaan. 2 MILSGER sijoittui viime vuonna Derbyssä kuudenneksi. Ori on kyvykäs menijä, ja valmentaja tuo sen starttiin varsin luottavaisin mielin. Ravin maistuessa oriin voitto ei saa yllättää. 9 NUGA ROLS osaa voittaa, ja vastuskin vaikuttaa sille passelilta. Tallitiedot ovat varsin positiiviset, eikä vauhdikasta ruunaa saa unohtaa pieniltäkään kupongeilta. 5 PIRTTILÄN OLGA meni talvella hyvin ja kerää varmasti paljon peliä, mutta se on tässä kohtaa nyt ohipelinä, sillä rattaille vaihtuu valmentaja Kalevi Kupiainen. Hän on ajanut viime vuosina harvakseltaan kilpaa, ja edellinen voitto raviohjastajana on vuodelta 2006.

7. lähtö:

A) 5-7 B) 10-9-1-5-8-3-4

5 OTHELLOS MAGI kulki alkusyksystä hienosti, mutta sitten laukat astuivat kuvaan. Joulukuun starteissa syy hyppyihin oli hokkikengässä, ja nyt ruuna pääsee taas kesäbalanssin nautinnolliseen maailmaan. Valmentaja uskoo omaansa todella paljon, ja reippaasti avaava ruuna saattaa johtaa tätä lähtöä koko matkan ajan. Kun edellisestä onnistumisesta on kuitenkin niin pitkä aika, ei Othellos Magia aivan varmaksi asti uskalla suositella. Varsinkin, kun rinnalta kiihdyttää nelivuotiaaksi kääntynyt 7 SAMURAI COMERY. Sillä on seuraavana tähtäimenä Kuopio Stakes, joten tähänkään kisaan ei varmasti ole tultu jarruttelemaan. Riskinä kuitenkin on, että Othellos Magi juoksee keulassa, jolloin Samurai Comery saattaa jäädä johtavan rinnalle. Siitä voittaminen ei ole koskaan helppoa, ja pitää muistaa, että nelivuotias ori on urallaan voittanut vain kerran. Jos suosikkikaksikkoa varmistelee, kirikykyiset 10 COYS RAIN ja 9 ELAIZA CAMTO ovat seuraavia merkkejä.

8. lähtö:

A) 2 B) 9-1-10-8-6-7-3-4-5

Illan Toto5-varmaksi jää 2 RANCH QUIJOTE. Ruunan peliprosentitkin lienevät korkeat, mutta lähtö näyttää kuin räätälöidyltä sille. Kiihdytyksessä Santtu Raitalan ajokki nappaa keulapaikan joko suoraan tai viimeistään ensimmäisessä kaarteessa, sillä tuskinpa eturivin muilla starttiraketeilla halutaan sille lähteä vastaamaan. Viimeisimmän Jokimaan voittonsa Ranch Quijote otti johtavan rinnalta, joten periaatteessa juoksupaikallakaan ei sille ole väliä, kun kaikki vain muuten on kohdillaan. Tallitiedot lupaavat hyvää, eikä 2640 metrin matkakaan ole ongelma, päinvastoin. Tallikaveri 9 CAMELEO PRESS tulee myös valmiina starttiin, ja Tenhusen tallin hevoset saattavat hyvinkin muodostaa tässä kaksarin. Cameleo Press kirii selästä napakasti, mutta seuratoverin ohittaminen vaatisi silti melkoista urotekoa. 1 WILD BLOOM yrittää sisäradalta puolustaa paikan johtoon etenevän suosikin takaa, ja siinä onnistuessaan tamma pystyisi kaksaritaistoon.

9. lähtö:

A) 4-1 B) 5-9-8-6-3-7

4 MINTO’S DON JUAN on todella hyvä ruuna, mutta mailin matkalla sen täytyy heti pystyä kovaan suoritukseen lyödäkseen sisäpuolelta starttaavan 1 TAPIRO JETin. Oulussa 2.3. Tapiro Jet pinnisti keulapaikalta niukkaan voittoon, Minto’s Don Juan taisteli tuossa kisassa johtavan rinnalta kolmanneksi häviämättä paljoa. Viimeisimmän voittonsa Minto’s Don Juan otti tyylikkäästi johtopaikalta. Mikäli Tapiro Jet juoksee keulassa ja tekee sellaisen esityksen kuin tallikommenttien perusteella voisi olettaa, sen ohittaminen ei missään nimessä ole nytkään helppoa. Toisaalta Minto’s Don Juanin juoksupää on kultaa, ja kiihdytykseen väriä saattaa tuoda myös ulkoa tykittävä 6 KALLE KALAS. Silläkin satsataan starttiin, ja jos ruuna onnistuu alussa ohittamaan Tapiro Jetin, on lähdössä aivan uusi käsikirjoitus. Kaikki skenaariot huomioon ottaen Santtu Raitalan peräti 34 kertaa voittanut ajokki on suosikki, mutta Tapiro Jetkin pakkorasti. Eikä unohdeta myöskään positiivisin tiedoin kisaan tulevaa 75-voittaja 5 RONZON FACEa.

10. lähtö:

A) 5-1 B) 4-3-10-7-6-8-2

5 RAGGARI on voittanut yli puolet starteistaan, ja tulee valmentajansa mukaan hyvässä vireessä kauden avausstarttiin. Ruunaan on pakko luottaa heti todella paljon. 1 VUVUZELA tuntuu myös valmentajansa mukaan hyvältä, ja mikä positiivista, entistä varmemmalta. Laukka on estänyt monta kertaa tamman menestyksen, mutta nyt sillä on oiva tilaisuus johtaa tätä kisaa alusta loppuun saakka. Jopa 25-alkuinen tulos on mahdollinen, ja silloin takamatkan hevosille tulee kyllä kiire. 4 PAUHIS on kova menijä, ja senkin pitäisi olla heti tauolta iskukykyinen. Ori tulee vahvasti loppua ja voi Linnunlahden pitkällä loppusuoralla paiskata ohi vaikka koko porukasta. 3 PISKON POUTA treenaa myös lupaavasti, ja on mielenkiintoista nähdä, miten tamma on kevään aikana kehittynyt. Jokimaan kuningatarkisassa Piskon Pouta oli kokonaiskisan kolmas, ja se muistetaan myös St Michel-viikonlopun avoimen tammaryhmän voittajana.

 

Toto5-vihjesysteemit

Pieni systeemi:

2, 3, 9 (6,1)
5, 7 (10,9)
2 Ranch Quijote (9,1)
1, 4, 5 (9,8)
1, 3, 4, 5 (10,7)

72 riviä = 7,20 euroa

Suuri systeemi:

1, 2, 3, 6, 9, 10 (5,7)
5, 7, 9, 10 (1,3)
2 Ranch Quijote (9,1)
1, 4, 5, 9 (8,6)
1, 3, 4, 5 (10,7)

384 riviä = 38,40 euroa

 

Tallikommentit

1. lähtö:

1 DAREON (Timo Toiviainen):
Ruuna on hyvän oloinen hevonen. Se on isokokoinen, vielä hiukan varsamainen ravuri, joka saattaa vielä vähän säikähdellä, eikä siksi ole mikään pomminvarma suorittaja. Se on treenannut keväälllä lupaavasti, ja pystyy alle 20-tulokseen. Ravilla odotan sitä korkealle.

2 SILENOS DEANSTON (Antti Ojanperä):
Ajoin oriilla viime viikolla Pihtiputaan radalla hiitin 23-vauhtia läpi räntäsateessa. Kyseessä on hieno varsa, josta tulee vielä oikein kiva kilpahevonen. Vielä se ei ole valmis, eikä mitään varmaa menestystä uskalla luvata. Voltista oriilla on pieni laukkariski.

3 FELICIA LABOUR (Jukka-Pekka Kauhanen):
Felicia Labour on fiksun ja järkevän oloinen tamma. Lähtötouhu on pieni kysymysmerkki, mutta jos se pääsee ravia matkaan, sen pitäisi pystyä 20-tulokseen. Lähtö on tasokkaan näköinen, joten olisin tyytyväinen hyvään suoritukseen ja sijoitukseen kärjen tuntumassa.

5 MATCH TO WHEELS (Minna Piironen):
Match To Wheelsissä on paljon kapasiteettia, mutta tuntuu, ettei se saa sitä oikein itsestään irti. Koelähdön jälkeen kuski kommentoi, että tuntui kuin se antaisi vain 20-30% siitä, mitä on sisällä. Kotona se tuntuu hyvältä, mutta sen pitää näyttää kilpailutilanteessakin osaavansa hommat, ennen kuin uskaltaa enemmän kehua.

6 GODDES CALYPSO (Marjaana Konttinen):
Tamman treeni on ollut pitkälti yksin ajamista, joten pelottaa hiukan, miten se toimii muiden seassa. Kotona hevonen tuntuu hyvältä, ja vauhtiensa puolesta sen pitäisi kyllä riittää. Goddes Calypso on kehittynyt mukavasti, mutta mitään varmaa siitä ei uskalla luvata.

8 MOUNTAIN MAKWAN (Markus Porokka):
Ajoin ruuna 20-vauhtisen hiitin Joensuussa viikko sitten. Se treenaa nyt huomattavasi paremmin kuin viime vuonna, ja pystyy paljon tauluaan parempaan suoritukseen. Viime vuonna ruunalla oli pieniä ongelmia takapolviensa kanssa, mutta nyt se on riskistynyt niistä selvästi ja sen pitäisi olla aiempaa varmempi. Mountain Makwan lähtee nasakasti voltista liikkelle, ja pystyy kaiken onnistuessa 18-alkuiseen tulokseen. En yllättyisi, vaikka se vähän pärjäisikin.

 

2. lähtö:

1 SALMENNIEMEN SISU (Seppo Suuronen):
Ruuna tekee tasaista työtä. Sillä ei vielä ole oikein spiidiä, jaksoa kyllä löytyy senkin edestä. Jos saadaan korotettua rahaa, täytyy olla tosi tyytyväinen.

2 MAURITIUS (Miika Tenhunen):
Kakkosrata on ruunalle pahin mahdollinen paikka, ja voltissa joudutaan varmaankin käyttämään avustajaa. Jos Mauritius vain onnistuu pääsemään tuosta ravilla matkaan, uskoisin sen olevan aika lähellä voittoa. Olen ajanut sillä kotipihassa 33-vauhtia täyden matkan läpi, joten eiköhän Joensuun radalla siitä jonkin verran putoa sekunteja. Laukkariski on kuitenkin iso. Hevosella on paljon kykyjä, ja tämän jälkeen sillä keskityttäneen autolähtöihin.

3 ALPERTTO (Jarkko Kervinen):
Valmentaja Jarmo Leinonen kertoi käyneensä ajamassa viikko sitten ratahiitin. Siinä hevonen oli ollut hyvän tuntuinen. Ensimmäisen voittonsa se otti keulapaikalta, ja varaa jäi vielä paljon. Seuraavassa kisassa se joutui juoksemaan toisten seassa, eikä se tajunnut yhtään mitä pitäisi tehdä. Sillä oli ihan pullo hukassa. Nyt asetelmat näyttävät siltä, että se saisi juosta taas kärkipäässä. Oriilla on paljon ennätystä kovemmat vauhdit, ja jos se keskittyy juoksemiseen, sen ei tarvitse olla ihan pihalla.

5 LUXEN (Markus Porokka):
Ruuna teki viime vuonna asiallisia juoksuja. Vuodenvaihteessa se oli kipeänä, mutta nyt keväällä sitä on kyllä treenattu paljon Mitään testihiittiä ei ole ajettu, ja se on tähän paikkaan vielä iso kysymysmerkki.

9 VIRIN URHO (Markus Porokka):
Virin Urho on todella kyvykäs hevonen, joka voi hyvänä ollessaan taistella heti vaikka voitosta. Ori on saanut kevään aikana paljon liikettä, ja tuntuu hyvältä. Mitään kovaa hiittiä ei ole alla, mutta sen pitäisi olla kyllä kilpailukuntoinen. Lahjat sillä riittävät pitkälle.

 

3. lähtö:

1 MAS DARLING (Tuomo Heiskanen):
Tamma tuli vuodenvaihteessa, ja on nyt todella hyvällä mallilla. Se tuntuisi olevan huomattavasti tauluaan parempi hevonen. Katsotaan, miten se porukassa menee, mutta luotan siihen tässä kisassa kyllä ihan jonkin verran. Kävin ajamassa sillä Kuopiossa testihiitin 17-vauhtia läpi, ja sen se meni oikein hyvällä tyylillä.

2 WANNABE SALLY (Sari Parviainen):
Wannabe Sally on ollut kotona koko ajan hyvän tuntuinen, mutta starteissa se ei tahdo onnistua. Kevät on mennyt hyvin, ja sitä on päästy ajamaan suunnitellusti. Kotitreenien perusteella siltä pitää odottaa vähän pärjäämistä, mutta syystä tai toisesta se ei vain ole starteissa saanut itsestään samalla tavalla irti. Nyt on tehty pieniä kengitysmuutoksia, ehkä sekin auttaa. Tammaa ei kannata ihan kokonaan unohtaa.

3 FEDERAL DEATH (Tommi Kela):
Tamma loukkaantui syksyllä, mutta tammikuun alusta saakka sitä on saatu treenata suunnitellusti. Tiistain viimeistelyhiitissä se meni 22,5/2000 ja oli siinä aivan asiallinen. Reipas hiitti teki hevoselle hyvää, ja sen pitäisi pystyä pärjäämään tällaisessa lähdössä, mikäli suorittaa omalla tasollaan. Tauko ja pitkä kuljetusmatka tuovat kuitenkin kysymysmerkkejä. Varustus on sama kuin debyyttistartissakin.

5 NETTIER (Jarkko Kervinen):
Tamma treenaa ihan mukavasti, ja sen pitäisi olla suunnilleen samanlainen kuin toissa kerran Kuopion kisassa, missä se sijoittui toiseksi. Lähtö ei näytä liian kovalta, ja elättelen toiveita totosijasta juoksun onnistuessa.

7 MOOSE ON THE LOOSE (Laura Väänänen):
Hevonen on treenannut hyvän tuntuisesti, mutta on ollut aika kevyellä ajolla. Keskiviikon hiitissä Moose On The Loose tuntui mainiolta, mutta perjantaina siinä oli pientä sanomista. Tamma tarvinnee startin tai pari ollakseen parhaimmillaan.

9 MOONLIGHT DREAM (Tuomas Pakkanen):
Moonlight Dream on mennyt eteenpäin Ruotsin reissustaan. Sillä on tähän porukkaan varmasti riittävät vauhdit, mutta sarja ei oikein satu. En silti yllättyisi, vaikka se yltäisi näistäkin asemista kolmen joukkoon. Hevosta on päästy treenaamaan normaalisti, ja paikat ovat kyllä auki. Tamma juoksee kaikki kengät riisuttuna.

 

4. lähtö:

1 IL FUNNY LI (Markus Dahlström):
Ruunalla on ajettu vetoja ja treenattu sillä mielellä, että ollaan näihin aikoihin kilpailuvalmiina. Sen pitäisi olla hyvässä tikissä, ja ykkösradalta tähtään keulapaikalle. Odotan omaani korkealle.

2 FADE TO BLACK (Tuomas Pakkanen):
Väisäsen Timo kävi ajamassa sillä viikko sitten hiitin, ja siinä hevonen oli ollut hyvä. Se on nopea hevonen, eikä ole nätillä reissulla ulkona. Hevoselta riisutaan kaikki kengät.

4 TRIPLE RAY (Seppo Suuronen):
Ruuna teki ennen taukoa elämänsä parhaat juoksut, ja tuntui olevan huippukunnossa. Kaikki on mennyt keväällä hyvin, ja sen puolesta vireen pitäisi olla kohdallaan. Se tulee kuitenkin tähän kisaan suoraan kotoa, ja on vaikea sitten sanoa, mikä sen todellinen vire on. Vastassa on pari aika kovan näköistä hevosta, joten en uskalla haaveilla ihan voitosta. Totosija tyydyttäisi.

6 LUCILLE BOURBON (Minna Konttinen):
Tamma oli viimeisiin startteihinsa vähän toisohjainen ja laukkaili kun se painoi niin paljon sisälle. Nyt se on hoidettu ja tuo puoli pitäisi olla kunnossa. Hevonen on treenannut mukavasti ja radallakin on käyty, mutta tässä porukassa olisin tyytyväinen sijoitukseen viiden joukossa. Toivottavasti hevonen saisi jonkun hyvän selkäreissun, ja sellainen fiilis on, että ajetaan mieluummin lopussa kuin alussa.

7 SMOKY RAY (Timo Toiviainen):
Ruuna on ollut kotona normaalin oloinen. Se lähtee lujaa matkaan, ja yritetään tuolta päästä sisäradalle. Selkäreissu on mielessä, ja sen jälkeen katsotaan, mihin hevonen riittää.

8 BWT BAYERN (Juha Jokinen):
BWT Bayern on ollut kotona varsin kevyellä laitolla, kuten normaalistikin. Se jäi tauolle hienossa kunnossa, ja kaiken pitäisi olla ihan samalla tavalla kuin viime starttien aikoihin. Se on terve, iloinen ja tasapainoinen. Paikka on ikävä, ja vastus on kova, mutta lähdetään yrittämään. Ei se aivan ulkonakaan ole, jos kaikki onnistuu.

9 ELIOT NESS (Ossi Nurmonen):
Ori jäi hienossa kunnossa tauolle, ja sen pitäisi olla kyllä heti mallillaan. Perjantain viimeistelyissä Eliot Ness tuntui oikein hyvältä, ja sitä on muutenkin päästy treenaamaan säännöllisesti. Mietimme tämän kanssa Ruotsiinkin lähtöä, mutta kun täällä aloitettiin kilvanajo ja Ruotsin tallissa oli pulaa tilasta, päätimme jäädä tänne. Vähän lottoahan näiden veikkaaminen tauolta on, mutta hevosella on kaikki kohdallaan.

 

5. lähtö:

1 CHUMLEE (Kimmo Kärkkäinen):
Ruuna jäi tarkoituksella marraskuussa tauolle, ja sitten koronan takia huili venähti vähän suunniteltua pidemmäksi. Kaikki on sujunut hyvin, ja kyllä se on liikettä saanut. Lähtönopeus ei ole Chumleen paras puoli, ja sisäradalta se voi alussa jäädä takajoukkoihin. Jos juoksu jollain lailla onnistuu, kyllä sen jotain pitäisi tehdä. Ruuna on parhaimmillaan ilman etukenkiä, ja voi olla, että ne raapaistaan pois heti tähän ensimmäiseen starttiin.

5 TINKERBELL HARMI (Tuomo Heiskanen):
Tammaa on päästy nyt treenaamaan suunnitellusti. Sitä vaivasi virus, mutta se on nyt selätetty, ja viimeistelyt ovat sujuneet hyvin. Ajan itse, ja suurin kysymysmerkki taitaa istua rattailla. Jos ajo onnistuu, ei menestyskään ole mahdotonta.

6 EXPRESS EVE (Jukka-Pekka Kauhanen):
Express Eve oli talven starteissa oikein hyvä, ja toivottavasti se säilyttäisi tasonsa. Kotona hevonen on ollut hyvän tuntuinen, mutta starttiväli vähän mietityttää. Se on yleensä tarvinnut startteja alle, joten pikku varauksella siihen kannattaa suhtautua. Lähtö olisi kyllä sopivan näköinen.

7 OFF COURSE (Jani Hartikainen):
Ruunalle kuuluu ihan hyvää, sitä on päästy koko ajan treenaamaan normaalisti. Tauon takia se ei ole varmaan vielä aivan terävimmillään, ja saattaa vaatia startin-pari kroppaansa. Toisaalta sillä on nyt ajettu muutama reippaampi hiitti, että se olisi valmiimpi. Kotona hevonen on pirteä. Ei se tässä lähdössä varmasti ulkona ole, jos juoksu onnistuu. Ruunalle saatetaan laittaa tähän kisaan jenkkikärryt perään.

 

6. lähtö:

1 TÄHTI-ELMERI (Janne Räisänen):
Ruuna tuntuu kotona aivan hyvältä, kun sitä yksin ajaa. Nyt se pääsee yksin myös lähtemään, minkä uskoisin auttavan asiaa. Jonkin verran kutkuttelisi sanoa, että pieniä odotuksia on, mutta on tältä odoteltu niin monta kertaa ennenkin, ettei mitään varmaa uskalla sanoa. Kyllä hevonen kunnossa on, ja ei sitä ihan kokonaan kannata näistä asemista unohtaa.

2 MILSGER (Markus Porokka):
Oriilla ajettiin viime sunnuntaina Joensuussa 32-vauhtinen hiitti, josta viimeinen tuhat sujui tähtivauhtia. Milsger vaikuttaisi nyt olevan aika hyvällä mallilla, ja sen kanssa ollaan pärjäämismielessä liikkeellä. Kiihdytyksessä sillä on laukkariski, mutta ravilla uskon sen pystyvän heti korkealle.

3 PYÖRIÄN TOPIAS (Yrjö Kettunen):
Ruuna treenaa hyvin, ja on ollut kotona terve. Samanlaiselta se tuntuu kuin ennenkin, ja odottelen siltä hyvää suoritusta. Hevonen on saanut liikettä, ja sen pitäisi heti pystyä sijoittumaan kolmen joukkoon.

6 VIREL (Markus Porokka):
Virel oli talvella pettymys. En tiedä mikä sitä oikein ahdisti. Nyt ori on saanut taas treeniä, ja se meni Joensuussa saman hiitin Milsgerin kanssa. Siinä se oli hyvän oloinen, eikä sitä nyt ihan kokonaan tarvitse unohtaa.

9 NUGA ROLS (Heimo Mäkäläinen):
Ruuna loukkasi joulun alla hiukan jalkaansa. Sitä paranneltiin alkuvuosi, mutta nyt hevosta on päästy treenaamaan normaalisti. Sitä on ajettu kotona metsäteillä, ja Nuga Rols tuntuu aika makealta. Se on kyvykäs ja vauhdikas hevonen, ja odottelen sitä heti korkealle.

10 MINSKAUS (Hannu Pitkänen):
Tammaa on käytetty keväällä viitisen kertaa harjoitusradalla hiitillä, ja se polkee iloisen ja hyvän tuntuisesti. Kyllä sen pitäisi ihan kilpakunnossa olla, mutta totta kai tauko on aina pieni arvoitus. Minskaus lähtee reippaasti matkaan, ja saanee hyvän juoksun kärkiporukassa. Lähtö ei vaikuta liian pahalta, ja elättelen pieniä toiveita menestyksestä.

 

7. lähtö:

1 LIVI MYSTERY (Maarit Ollikainen):
Ruuna oli viimeisimpään Teivon kisaansa kipeä. Se hoidettiin, ja nyt se on tuntunut kotona ihan hyvältä. Odottelen pientä pärjäämistä, kun paikkakin on nyt mainio. Keulasta hevosella ei voi ajaa, vaan se tarvitsee selkäreissun. Kaiken onnistuessa se pystyy kirimään lopussa korkealle. Viime ajat sitä on päästy treenaamaan normaalisti ja suunnitelmien mukaan.

3 EDFROMED (Markus Pulkkinen):
Edfromed ruunattiin sässä välissä, ja se tuntuu auttaneen. Hevonen treenaa hyvin ja tuntuu kotioloissa kilpailukuntoiselta. Tiistaina kävimme sen kanssa hiitillä Kajaanin radalla, ja hevonen suoritti hyvin. Paikat tuntuivat olevan auki. Se voisi onnistuneella juoksulla sijoittua tässä neljän porukkaan.

5 OTHELLOS MAGI (Marja Haakana):
Ruuna laukkaa tai pärjää, niin sen kai voisi tiivistää. Hokkikenkä ei sille sopinut talvella yhtään, ja olisi pitänyt ymmärtää olla ajamatta silloin. Kotona ei ole ollut nyt mitään negatiivista, päinvastoin. Hevonen treenaa todella hyvin, ja oli Lappeen radalla ajetussa viimeistelyhiitissä erinomainen. Nyt saadaan ajaa kesäkengästä, mikä sopii sille paremmin. Toki laukkariski on olemassa, mutta jos ruuna menee niin kuin olettaa sopii, odottelen sitä kyllä aika korkealle.

7 SAMURAI COMERY (Heikki Korhonen):                        
Ori oli perjantain reippaassa viimeistelyssä oikein hyvän tuntuinen, ja lähden sen kanssa Joensuuhun pärjäämismielellä. Seuraava tähtäin on Kuopio Stakesissa, ja jos siellä aikoo menestyä, pitää hevosen riittää tässäkin kisassa korkealle. Samurai Comery ravaa hyvin ja on innokas. Viimeksi se oli Joensuussa vähän tasapaksu, mutta uskon hevosen nyt saavan itsestään huomattavasti enemmän irti. Tähän kisaan hevosella laitetaan muutoksena laput.

9 ELAIZA CAMTO (Tero Lahtinen):
Tamma heittäytyy joskus startissa toisohjaiseksi, ja silloin sen juoksusta ei tule yhtään mitään. Näin kävi viimeksi Joensuussa, ja sen startin saa unohtaa. Mikkelissähän se voitti 75-kisan. Kaikki on hevosella hyvin, ja treenit on päästy ajamaan suunnitellusti. Takarivin paikka tietysti harmittaa, kun hevonen olisi nopea avaaja, mutta nyt kun lähtö on pieni, niin ei tuosta liian kauaskaan jäädä. Jos kärki ajaisi alussa vähän ylinopeutta, se suosisi meitä. Odottelen omaani kyllä vähintään kolmen joukkoon, hevosen pitäisi olla hyvällä mallilla.

10 COYS RAIN (Sanna Kulju):
Ruuna sai loppukaudesta pienen kolhun, ja sitä hoideltiin talvella. Nyt on päästy treenaamaan suunnitellusti jo pidemmän aikaa, ja hevosella pitäisi olla kaikki kohdallaan. Viimeistelyhiitissä se oli asiallinen. Uskoisin sen tuoltakin pystyvän suht lähelle kärkeä, neljän joukkoon on odotukset. Toivoisin että hevonen olisi tässä tauon aikana löytänyt hiukan taistelutahtoa itseensä.

 

8. lähtö:

2 RANCH QUIJOTE (Miika Tenhunen):
Ruuna on nyt ollut terve ja treenaa lupaavan oloisesti. Kävimme sen kanssa Joensuussa kilpailuvauhtisella hiitillä, ja hevonen tuntui varsin hyvältä, jopa yllättävän valmiilta. Ranch Quijote on saanut paljon liikettä, ja onhan se muutenkin hyvä, nouseva hevonen.  Se lähtee kovaa liikkeelle, ja odotan siltä paljon.

8 JET SETTER (Jarkko Kervinen):
Ruuna treenaa asiallisesti, mutta lähtö on kova, ja kasikaistalta olemme täysin muiden armoilla. Tuuria tarvitaan paljon, jos täältä aikoo pärjätä.

9 CAMELEO PRESS (Miika Tenhunen):
Tamma kävi samalla hiitillä Ranch Quijoten kanssa, ja oli siinä hyvän tuntuinen. Sekin on heti kuntonsa puolesta valmis pärjäämään. Selkäreissu sopii hevoselle erinomaisesti.

10 ILOS SILMARILLION (Veijo Kumpulainen):
Hevonen on ohjelmatiedoista poiketen ruuna. Se ruunattiin vuodenvaihteessa, mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen, ja se piti käyttää jatkoleikkauksessa Laukaan klinikalla. Edelleen sillä tulee munista vähän ainetta, mutta eläinlääkäri antoi luvan startata, eikä sen sitä pitäisi haitata. Hevonen on saanut todella paljon kilometrejä, olen ajanut sillä melkeinpä joka päivä. Jos tuo ongelma ei sitä haittaa, niin kyllä sen silloin uskoisi vähän pärjäävänkin, sillä kyseessä on kyvykäs nelivuotias. Odottelen Ilos Silmarillionia kolmen joukkoon.

 

9. lähtö:

1 TAPIRO JET (Markus Kiiski):
Tapiro Jet oli viikko sitten Vieremän radalla ajetulla hiitillä todella hyvän tuntuinen. Se meni iloisesti, eivätkä vauhdit olleet kaukana kisanopeuksista. Kengitys on Joensuun starttiin vielä mietinnässä, mutta huippuolosuhteissa saatan riisua kengätkin pois. Se juoksee viime starttien tapaan jenkkikärryt perässä, ja ykkösradalta on tähtäin keulapaikalle, jos vain lähtö onnistuu. Odotan oriitta korkealle, sen pitäisi olla heti varsin hyvä.

2 CADDIE JO (Markus Pulkkinen):
Caddie jo on treenannut aivan asiallisesti, mutta tehtävä näyttää nyt kovalta, eikä hevonen suoraan tauolta ole varmasti parhaimmillaan. Pyrin sisäradalle sen kanssa, mieluiten Tapiro Jetin kantaan. Jos se sieltä roikkuisi viiden porukkaan, olisin tyytyväinen.

4 MINTO’S DON JUAN (Minna Piironen):
Ruuna jäi huippukunnossa tauolle, ja nyt tämä starttiväli vähän mietityttää. Se on ollut terve ja treenaa hyvän tuntuisesti, mutta kovimmillaan on ajettu Nurmeksen raviradalla raskaissa olosuhteissa hiittikärryistä 26-vauhtinen 2000 metriä. Muut ovat varmasti rumpsutelleet kovempaa, joten mietityttää, miten meillä on sitten paikat auki muihin nähden. Mailin matkakaan ei ole tämän juttu, täysi matka olisi siinä mielessä tasoittanut puntteja. Totta kai omaani uskon, ja onhan se hyvyytensä näyttänyt, mutta mitään varmaa ei nyt uskalla luvata.

5 RONZON FACE (Antti Ojanperä):
Ruuna treenaa asiallisesti ja oli viimeistelyissä hyvän tuntuinen. Odotan siltä meidän kaksikostamme tähän kisaan enemmän. Ronzon Face lähtee reippaasti matkaan, ja jos juoksu onnistuu, se voi olla korkeallakin. Ruuna juoksee todennäköisesti ilman etukenkiä.

6 KALLE KALAS (Miika Tenhunen):
Kalle Kalas tuntuu kotona terveeltä ja hyvältä. Viime syksyn kahteen viimeiseen starttiin se oli piilosairas, ja ne voi sen osalta unohtaa. Pitkä tauko tietysti mietityttää, mutta kyllä hevosen pitäisi kilpailukuntoinen olla. Sillä ajetaan ilman kenkiä, ja starttiin on pakko satsata, kun lähtönopeus on kovaa luokkaa. Kaiken onnistuessa ei menestyskään ole ihan mahdotonta.

7 HARD TO TRICK (Martti Pellikka):
Hevosella on kotona kaikki hyvin, ja se treenaa iloisesti. Paikka on vain todella kehno, ja vastus aika nasakkaa, joten tuolta tarvitaan kovasti tuuria. Jos olisi ollut ykkösrata, olisi jotain voinut odottaakin, mutta nyt ollaan muiden armoilla. Tammalle tehdään kengitysmuutoksia kevyempään suuntaan, ja on kiva nähdä, miten se vaikuttaa.

8 EXUBERANCE (Markus Dahlström):
Ruuna ei ollut alkuvuoden starteissa aivan parhaimmillaan, ja sitä hoidettiin niiden jälkeen. Nyt sitä on treenattu normaalisti, ja sen pitäisi olla ihan kelpo vireessä, mutta tehtävä näyttää nyt haastavalta. Johtavan rinnalta en haluaisi missään nimessä ajaa, ja keulaankaan ei varmasti ole tuolta asiaa, vaikka hevonen lähteekin hyvin. Voittoon tarvitaan tuuria, mutta kunto Exuberancella pitäisi olla heti aivan hyvä.

9 GUTE BAND (Antti Ojanperä):
Gute Band on ihan asiallisen oloinen, mutta tarvitsee varmasti startin alle ollaakseen parhaimmilaan. Se juoksee luultavasti ilman etukenkiä, myös kaikkien kenkien riisuminen on mahdollista. Takarivin paikka ja pieni taukotukkoisuus tarkoittavat sitä, että olemme tässä haastajia.

 

10. lähtö:

1 VUVUZELA (Seppo Suuronen):
Vuvuzela treenaa oikein hyvän tuntuisesti. Hevonen on saanut paljon liikettä, ja paikkojen pitäisi olla auki. Vaikuttaisi siltä, että tamma on varmistunut, ja uskoisin sen nyt kulkevan ravia koko matkan. Pyritään tuosta paalulta pakomatkalle, ja katsotaan, kuka meidät saa kiinni, vai saako kukaan. Takaa tulee kyllä kovia hevosia, ja itse olisin totosijaankin tyytyväinen.

3 PISKON POUTA (Mari Rautiainen):
Tammaa on treenattu keväällä paljon, ja viime ajat sitä on herkistelty ja hoidettu lihaksistoa. Yleensä ei ole ollut tapana hiitata hevosta kovaa vaan haettu starttien myötä huippukuntoa, mutta vappuviikonloppuna kävimme hevosen kanssa Joensuun radalla, missä hevonen tuli viimeisen 1000 metriä 26-vauhtia ja loppusuoran liki 20:tä. Tamma palautui siitä hyvin ja tuntui Määttäsen Kimmon mukaan jäätävän hyvältä. Hevonen on pörhäkän oloinen ja menohaluinen. Ihan parhaimmillaan se ei tietysti tähän ensimmäiseen kisaan ole, mutta melko hyvällä mallilla kuitenkin. Tarkoitus on antaa nätti juoksu, sillä lähdöstä tuli odotetun kova.

4 PAUHIS (Olavi Nisonen):
Oriilla oli alkuvuodesta kurkunpäätulehdus, mutta nyt se on ollut jo pidemmän aikaa terve, ja treenaa hyvin. Olen ajanut kotona vetoja, ja hevonen tuntuu näppiin siltä miltä pitääkin. Sellainen kutina on, että sen pitäisi olla heti aika hyvällä mallilla, ja odottelen vähän omani pärjäämistä, vaikka vastus onkin kovaa tasoa. Lähtönopeutta Pauhiksella ei taida olla niin paljon kuin rinnalta avaavilla, mutta hyviä selkiä se varmasti saa eteensä, ja yritetään sitten lopussa.

5 RAGGARI (Antti Ojanperä):
Ruuna on treenannut hyvin koko talven, ja tuntuu vielä hiukan kehittyneenkin. Se voi olla tähän kisaan vielä taukojähmeä, mutta aivan asiallista suoritusta siltä kuitenkin jo odotan. Voittoon vaaditaan kova suoritus, mutta uskon Raggarin kyllä pärjäävän tässä. Viimeisteilyhiitissä Pihtiputaan radalla sillä ajettiin viimeinen tuhat metriä 25-vauhtia. Vuvuzela on paalulta pelottavan oloinen vastustaja. Raggari juoksee tämän kisan ilman takakenkiä.

6 IIKORI (Markus Porokka):
Iikorilta puuttuu se kova viimeistelyhiitti, eikä ori vielä ole aivan parhaimmillaan. Se on saanut kyllä liikettä ja lähtee kovaa, joten tuosta voisin täräyttää alussa reippaasti eteenpäin ja kokeilla vaikka keulaan pääsyä. Siitähän se on ollut parhaimmillaan. Voitto olisi silti vielä yllätys näin kovassa lähdössä. Iikori juoksee optimibalanssissa, ilman takakenkiä.

7 EKOSAN (Terho Rautiainen):
Ekosan tuntuu nyt paremmalta kuin pitkään aikaa. Se treenaa hyvin ja on terve, ja siltä pitää odottaa heti hyvää suoritusta. Lähtö on tasokas, mutta kaiken onnistuessa ei tämäkään ole ulkona.

8 KUKAN TUTU (Terho Rautiainen):
Myös Kukan Tutu on hyvällä mallilla. Se on saanut kotona pöllyä, radalla ei ole käyty, mutta paikat ovat kyllä auki. Voltin vitosrata on vaikea paikka, ja siitä on pieni laukkariski. Onnistuneella juoksulla menestys ei ole ihan mahdotonta.

9 JOKIVARREN KUNKKU (Antti Ojanperä):
Oriin kurkunpäässä oli turvotusta ja se jää pois.

10 SIIRIN ÄLLI (Antti Ojanperä):
Ruuna on ollut kotona hyvän oloinen, mutta asetelmat ovat todella hankalat. Se menee varmaankin 24-alkuisen tuloksen, mutta tuskin sillä ajalla tätä lähtöä voitetaan. Siirin Älli juoksee ilman takakenkiä. Ohjastaja Sakari Talikka on parikymppinen nuorimies, joka on meillä töissä, ja ajattelin antaa pojalle mahdollisuuden kilvanajoon.

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä