Pitkäperjantain pileravit

Pe 19.04.2019 Klo 16:00
Joensuun ravirata

Perjantai ei ole liian pitkä Linnunlahdella

Musiikki raikaa ja mainiot T65-ravit ajetaan Linnunlahdella! Maukasta syötävää, virkistävää juotavaa ja hyvää seuraa. Siihen päälle vielä totopelien jännitystä - mikäpä olisikaan parempi tapa viettää pitkäperjantaita?  Pileet jatkuvat ravintolakatsomossa myös ravien jälkeen karaokejatkoilla Marianne Juutilaisen vetämänä!

Pitkäperjantain ravit sujuvat toki ihan entiseen malliin pizzatta ja pileittäkin. Pöytävaraus kannattaa tehdä ennakolta myös silloin, jos haluat nauttia pitkäperjantain ravien pääsiäismenustamme!

 

Pileravipaketit

Pileravien pizzapaketti 40 € / 4 hlöä tai 60 € / 6 hlöä
Sis. Sisäänpääsy, pöytäpaikka ravintolassa ja pizzat valitulle henkilömäärälle

Varaa seurueellesi ravintolakatsomoon oma pöytäpaikka  ja pileravipaketti raviratamme toimistosta toimisto(at)joensuunravirata.fi / 010 387 8580.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä pileravipakettivarauksen myös suoraan sivuiltamme tästä linkistä: PÖYTÄVARAUS! Tehdessäsi varauksen nettisivujemme kautta mainitse pöytävarauksen yhteydessä lisätietokentässä myös valitsemasi pileravipaketti!

 

Ravintolakatsomon menu

Keitettyjä kananmunia ja tillimarinoitua lohta
Kvinoa-kanasalaattia ja saksanpähkinöitä

Melonivihannessalaattia
Hiivaleipää
Voita
Kotikaljaa, vettä

Karitsanpaistia, timjamipunaviinikastiketta
Valkosipuliperunoita

Mangorahkaa
Paahdettuja manteleita

Kulitsaa
Kahvia/teetä

17 €/hlö

Tapahtumainfo

Ajankohta

Perjantai 19.04.2019
Klo 16:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO65

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

12 Mas Dominant saa avauslähdön ykkösvihjeen. Ruuna lopetti jo 2-vuotiskauden lokakuun kokeessaan jykevällä tyylillä 17-vauhtia ja otteissaan on jopa ikäluokkavarsan leimaa. Kuopion kakkossijaan päättyneessä debyyttistartissa Martti Pellikan ajokki tuli hitaan ensimmäisen tonnin jälkeen päätöskierroksen johtavan rinnalta 17,8, josta viimeiset 400m 16,7. Talliportin kohdalla tapahtuneiden mutkuilujen perusteella kokematon varsa ei vielä täysin ymmärrä kilpailemista, mutta starttia kokeneempana on varmasti parempi tähän ja takamatkan takarivistä huolimatta Mas Dominant on suosikki. 10 Surprise Lily sai viimeksi Lappeessa johtavan takaa vapaat väylät viimeisessä kurvissa ulkokautta ja kiri herkällä tyylillä viimeiset 400m alle 15-vauhtia ehtien voittoon. Myös sen kohdalla oli viitteitä ettei tamma vielä tee läheskää...

Lähtö 1:

12 Mas Dominant saa avauslähdön ykkösvihjeen. Ruuna lopetti jo 2-vuotiskauden lokakuun kokeessaan jykevällä tyylillä 17-vauhtia ja otteissaan on jopa ikäluokkavarsan leimaa. Kuopion kakkossijaan päättyneessä debyyttistartissa Martti Pellikan ajokki tuli hitaan ensimmäisen tonnin jälkeen päätöskierroksen johtavan rinnalta 17,8, josta viimeiset 400m 16,7. Talliportin kohdalla tapahtuneiden mutkuilujen perusteella kokematon varsa ei vielä täysin ymmärrä kilpailemista, mutta starttia kokeneempana on varmasti parempi tähän ja takamatkan takarivistä huolimatta Mas Dominant on suosikki. 10 Surprise Lily sai viimeksi Lappeessa johtavan takaa vapaat väylät viimeisessä kurvissa ulkokautta ja kiri herkällä tyylillä viimeiset 400m alle 15-vauhtia ehtien voittoon. Myös sen kohdalla oli viitteitä ettei tamma vielä tee läheskään täyttä totta ja vaihteita voi löytyä koneesta vaikka kuinka paljon. Juoksuradan paikalta Iikka Nurmonen voi päästä nopeasti hyviin asemiin ja saada alussa pesäeroa Mas Dominantiin. Suosikkikaksikon jälkeen lähtö onkin sitten niin tasainen ja arvoituksellinen, että miltei makuasia miten haastajaosasto rankingissa sijoitetaan. Paaluhevoset juoksevat ensimmäisen starttinsa ja kovavireisen Taulion tallin 11 Magic Cash vire jäi näkemättä uran debyyttikilpailussa tamma sortuessa laukkailemaan. Ylläriosastolta poimitaan tähän kisaan varmasti parantavat 9 Notorious Nova, joka kiri viimeksi takasuoran 16-kyytejä sekä 13 Your Heartbeat. Viime startissaan tamma hidasteli matkalla oudosti, mutta kiri toisen kierroksen lupaavasti ja ainakin helpommissa tehtävissä se kannattaa huomioida pelikupongeilla.

A) 12-10 B) 11-4-3-1-2-7-16-9-13 C) 14-8-6-5-15

 

Lähtö 2:

5 Liisi-Juulia teki viimeksi oikein lupauksia herättävän startin viiden kuukauden tauolta. Omintakeisesti ravaava tamma tappeli hienosti voittokone Larvan Iisua vastaan, mutta laukkasi harmittavasti keulasta loppukurvin lopussa. Siihen paloi vähintään ns. kilometrin kakkossija. Vauhdeistakaan ei jää kiinni, sillä tuossa startissa takasuoralla viiletettiin palan matkaa 30-kyytejä. Kimmo Taipaleen ajokki parantaa vielä taatusti tähän kisaan saatuaan startin alle ja sopivan näköisessä seurassa Liisi-Juulia on lähellä uransa avausvoiton nappaamista. 7 Rebella olisi kyvyiltään ja kyydeiltään hurja peli näihin lähtöihin, mutta laukat tahtovat astua kuvioihin lähes joka startissa. Pitkältä pakilta lähtiessään tamma voi pysyä rauhallisempana eikä yksi laukkakaan vielä estäisi sitä nousemasta kärkimatsiin. 6 Tuurin Taika laukkaili viime sunnuntain startissaan jo alkumatkalla hylkäykseen, mutta tuli kulisseissa hyvin maaliin. Lappeen startissa tamma hävisi vain tosi lupaavalle Riksun Kingille, muut jäivät todella kauas Tuurin Taikasta. Myös sitä auttanee, kun pääsee yksin rauhassa matkaan 60m takamatkaltaan. Debyyttikisansa juoksevat 1 Vauhtipoku ja 2 Sopu-Ellu pystynevät tosipaikassa huomattavasti koelähtöaikojaan kovempiin tuloksiin.

A) 5 B) 7-6-1-2-4-3

 

Lähtö 3:

13 Crazy Valley palasi Kouvolan nostalgiaraveissa voittokantaan runnoen keskipareista pitkällä kirillä rehdisti ykköseksi. Se lähtö oli ehkä hieman tämänkertaista kovempi ja Janita Antti-Roikon suojatti nostetaan suosikiksi, vaikka pakkia onkin peräti 60 metriä. 11 Hamis Heartbreaker ei ole aivan letkeimmillään ollut viime kilpailuissaan ja viimeksi Vermossa ravikaan ei ollut priimaa, mutta tasollaan operoidessaan ruuna on aina vaarallinen tekijä näihin lähtöihin. Siitä osoituksena uran seitsemän montelähdön voittoa. 9 Wille’s Question menetti Kouvolan startissa väsyneen takana asemiin, jonka jälkeen kiri lupaavasti neljänneksi. Ruuna parantanee yhä starttien myötä ja nopeana hevosena päässee heti iskuasemiin lähelle kärkeä. 8 She Is Frida ja 6 Rocktown Sheriff ovat kyvyiltään lähdön kärkipäätä, mutta molemmilla uran ensimmäinen montestartti ja sen myötä arvoituksellisia.  

A) 13-11 B) 9-8-6-3-1-5-2 C) 4-10-12-7

 

Lähtö 4:

12 Silica Bank nappasi viime kesänä kolme voittoa putkeen, mutta joutui sen jälkeen jäämään seitsemän kuukauden paussille. Tauon jälkeen ruuna on joutunut tyytymään hieman arkisempiin sijoituksiin, mutta niistä ei kannata olla huolissaan. Toissa kerralla se lopetti 15/700, mutta taktiikkajuoksussa tehtävä oli takapareista toivoton. Viimeksi Miika Tenhusen ajokki jäi puolestaan sisäratareissun jälkeen jäätävän hienon näköisenä pakettiin. Sopivan näköisessä seurassa Silica Bankilla on hyvä sauma aloittaa uusi voittoputki. 14 Jet Setter palasi Lappeessa melkein kahdeksan kuukauden tauolta ja oli siihenkin nähden oikein positiivinen. Ruuna kiri toisesta ulkoa pontevasti 14,7/700 häviten vain kovalle Knows Nothingille. Startti vei varmasti paljon eteenpäin ja omistajansa Juhani Mantsisen treeniin tauon aikana siirtynyt ruuna nousee kärkimatsiin, vaikka lähtöasemat tukalat ovatkin. 15 Dream Rolex on tehnyt tällä kaudella joka startissaan hyvät juoksut. Viimeksikin tappeli dödsistä rehellisesti maaliin huolimatta alun kiertelyistä. 8 Gear Lin kiri tauoltapaluussaan pirteästi loppua ja pikkutamma taistelee tässä lähdössä ainakin himmeämmistä mitalisijoista. 2 Sky Dreamer on paalun kyvykkäin, mutta laukat ovat riivanneet. Tauko on voinut tehdä jopa hyvää ja Porokan laatutallista hevoset ovat tulleet viime aikoina valmiina starttiin.  11 Bästa Tittare on suuryllätystä metsästävien tärppihevonen. Kirivoimaiselta ruunalta riisutaan ainakin ennakkotietojen mukaan kaikki kengät pois ensimmäistä kertaa.

A) 12-14 B) 15-8-16-2-7-11 C) 9-10-6-5-3-4-1-13

 

Lähtö 5:

9 Aging Well teki hienon debyytin Jere Taulion tallista. 4-vuotiaalla lupauksella aloitettiin suoraan Bodenin kovatasoisesta 75-lähdöstä, jossa se oli johtavan takaa hienolla täyden voltin tuloksella kolmas, kakkossijankin hävisi vasta maalikameran tutkiskelun jälkeen. Viimeisen tonnin ori pinkoi hieman alle 14-kyytiä. Aging Well omaa niin luokkahevosen leiman, että voittosummassa lienee vielä paljon ilmaa ja ihan tasokkaasta vastuksesta huolimatta ori on lähellä paluuta voittojen tielle. 2 Grouse Man on ollut hyvä jo pidemmän aikaa ja todennäköisesti kakkosraiteelta ruuna pääsee keulaan. Pikkutauko tuo hieman kysymysmerkkejä ilmaan, mutta Anne Pitkäsen treenattavat tapaavat aina olla tikissä kun starttiin tulevat. 1 El Extreme on tehnyt molemmissa kauden starteissaan hyvät juoksut. Mikkelissä se kiri melko köykäisessä porukassa voittoon, mutta viime kerran esityksen perusteella se ei ollut sattumaa. Kaustiselle siirretyssä tasokkaassa Pilvenmäki Special-karsinnassa Arto Laaksosen ajokki tsemppasi kovan kärkiparin takana toisesta sisältä kolmanneksi. Ykkösradalta El Extreme saanee namureissun kärjen välittömässä läheisyydessä. 8 Lovely Futura oli viimeksi El Extremen kanssa samassa Kaustisen karsintalähdössä. Tamma sortui vanhaan perisyntiinsä eli loppukurvin laukkaan juuri kun oli saamassa vapaat kiritilat ja laukkaan taisi palaa vähintään kolmossija. Talli Saunaseuran ylpeys lähtee tosi kovaa liikkeelle, mutta kasikaistalta tuskin on asiaa keulaan ja vapaalla radalla viihtyvä Lovely Futura voi hyvinkin joutua työskentelemään toisen radan vetojuhtana. 11 Moonlight Black on tehnyt pirteitä lopetuksia, mutta pahalta paikalta vaatisi jo vähän tuureja ihan voittoa ajatellen. 10 Lewis Li on kyvyiltään lähdön kärkipäätä, mutta päivän vire on täysi kysymysmerkki. Ainakin jatkoa ajatellen ruunaa kannattaa seurata.

A) 9 B) 2-1-8-11-10 C) 4-7-6-3-12-5

 

Lähtö 6:

8 H.V. Tuuri vaikutti jo menettäneensä kiinnostuksen raviurheilua kohtaan, mutta ori on tehnyt hienon paluun kaviourille Ossi Nurmosen treenistä. Jo Kuopion tauoltapaluustartissaan se tulitti loppua todella kovaa ja viimeksi Lappeessa olikin jo voiton vuoro, kun toisesta ulkoa kiri lyhyellä kirillä oikein helposti kärkeen. H.V. Tuuri pinkoi viimeiset 700m peräti 20,5-vauhtia ja parhaimmillaan nopeusmittari näytti varmasti alle 20-lukemia. Äärimmäisen nopeana hevosena H.V. Tuuri voisi päästä 40m pakista huolimatta nopeasti keulaankin asti, mutta ainakin toistaiseksi sillä on ajettu rakentavasti säästöjuoksuja. 9 Piskon Pouta jatkaa kunnossa ja saa viime kerrankin esityksestään täysin puhtaat paperit. Tammalla jouduttiin ajamaan takajoukoista pitkää kiriä kiihtyvässä temmossa ja viimeisellä takasuoralla vauhti oli n. 22-lukemissa, joten lopun pieni taipuminen oli täysin ymmärrettävää. 10 Myrskyn Tuuli ei tarvitse kyvyiltään hävetä yhtään esim. Piskon Poudalle, mutta onnistumisia ei tahdo tulla millään. Talvella se laukkasi parikin kertaa kärkipään sijoitukset kivikovissa 75-sarjoissa. Ravilla tamma nousee korkealle ja hyvä sauma saada kirissä Piskon Poudan vetoavut. 4 Egoa On kiri viimeksi toisesta ulkoa viimeiset 700m 21,5-kyytiä häviten vain H.V. Tuurille ja taakse jäi huomattavasti enemmän tienanneita hevosia. Egoa On ei ole aina puristanut parhaalla mahdollisella tavalla maaliin, mutta ainakin Lappeessa ruuna teki rehdisti töitä loppuun asti. Silti voitontahto on edelleen pieni kysymysmerkki ja takamatkojen hurjat pääsevät pienessä lähdössä nopeasti iskuetäisyydelle.  6 Virin Vihtori on kyvykäs, mutta ollut viime startteihin oudon tasapaksu.

A) 8-9 B) 10-4-7 C) 6-2-1-5-3

 

Lähtö 7:

10 Boulder Rocket on aloittanut kautensa väkevästi. Kouvolassa ruuna laukkasi kärkipään sijoituksen ja Mikkelissä olikin jo voiton vuoro. Markus Porokan suojatti runnoi kolmannesta ulkoa yli kierroksen kirillä eleettömästi kärkeen, kirikierroksen se rymisteli 13,6-vauhtia. Laukka ei saa koskaan tulla Boulder Rocketin kohdalla yllätyksenä ja mailikaan ei varmasti ole vahvalle jyrälle lempimatka, mutta sopivan näköisessä tehtävässä Boulder Rocketin pitää olla suuri suosikki. 11 Flower’s Victory on viime startin perusteella viriämässä jälleen huippuiskuun. Ruuna matkasi ylivauhtisessa juoksussa johtavan takana ja siirtyi viimeisessä kurvissa jo kärkeen. Loppusuoralla vain kaksi kovaa hevosta tuli ohi muiden jäädessä kauaksi taakse. Paikka on nyt kurja, mutta kisassa on ylivauhdin vaara ja parhaassa tapauksessa Jani Ruotsalaisen ajokki saa kirissä Boulder Rocketin vetoavut. 3 Crystal Cool on myrkynnopea tamma, joka lienee kolmosradalta automaattikeula ja maili on iso plussa. Taulu ei tee mitään oikeutta Crystal Coolin kunnolle, jatkuvasti ollut jotain epäonnea juoksunkuluissa. 8 Leemark’s Beauty olisi paremmalta paikalta korkeammallakin rankingissä. Tamma on päässyt starttailemaan parin viime vuoden aikana valitettavan katkonaisesti, mutta luokka ei ole hävinnyt mihinkään. Kouvolan startissa oli 76-sarjassa hyvä toinen ja nyt saa taas kyytiinsä ammattikuskin. 1 Amorce Savage on kunnossa, mutta lähtenyt sen verran hitaasti matkaan, että ykkösradalta voi joutua tukaliin asemiin. 4 Fairytale Sisu aloitti viimeksi Jere Taulion treenistä tasapaksulla esityksellä ja siitä pitää petrata roimasti jos tässä meinaa pärjätä.

A) 10 B) 11-3-8-1-4 C) 2-12-7-5-6-9

 

Lähtö 8:

6 Pirttilän Olga on kehittynyt rutkasti 5-vuotiskaudelle ja tehnyt hienot juoksut kaikissa kauden kolmessa kisassaan. Vermossa tamma voitti eleettömästi johtavan rinnalta ja Kouvolassa samalta paikalta laukkasi hyvin todennäköisesti voittonsa loppusuoralla. Lappeen viime startissaan Arto Laaksosen ajokki puolestaan laukkasi alkumatkasta jääden muista. Erheen jälkeen Pirttilän Olga liikkui aivan omia kyytejään ja oli ehtiä voittoon asti, mutta maaliintulon jälkeen ilmoitettiin tyly HPL-tuomio. Viimeiset 1200m tamma tuli 28-vauhteja. Kaksi hylkäystä alla eli koelähtöpeikko niskassa ei välttämättä ajeta aivan riskirajoilla, mutta Pirttilän Olga on silti suosikki korjaamaan Tammasarjan suuret setelit. 2 Kopran Tuulin viime startin saa unohtaa täysin. Se oli juuri siirtymässä keulaan, kun häiriintyi laukkaavista itsekin kielletylle askellajille ja lopussa jäi vielä umpipussiin. Nopea tamma paineli jo tammikuun pakkasissa 33-tuloksen, joten kesäkelillä ennätyksestä pudonnee roppakaupalla ja tässä Kopran Tuuli juossee joko keulassa tai johtavan takana. 4 Wilman Piika teki Kouvolassa asiallisen tauoltapaluun. Tamma menetti keulat viimeiseen kurvin mentäessä ja näytti jo antautuvan, mutta taisi lopulta jäädä vähän pussiinkin. Oletettavasti startti vei todella paljon eteenpäin ja myös Wilman Piika pystyy petraamaan ennätystään roimasti. 10 Fanix meni jo 4-vuotiaana 31-tuloksen, joten kyvyt piisaavat, mutta täysi arvoitus tauolta ja repaleisella tulosrivistöllä. 11 Pitskan kyvyt ja kyydit riittäisivät kärkimatsiin 40m pakiltakin, mutta laukka tahtoo tulla lähes aina.  

A) 6-2-4 B) 10-11-12-5-8-9-1-7-3

 

Lähtö 9:

3 Herzog Greenwood suoritti pitkään tasapaksusti, mutta maaliskuussa alkoi tapahtua. Ensin se laukkasi Joensuun 75-lähdössä kärkipään sijoituksen ja sen jälkeen teki Lappeen startissa kanuunajuoksun. V-P Toivasen ajokki runnoi johtavan rinnalta kirikierroksen 13,8-vauhtia voittaen aivan yläpystyyn. Ratakaan ei ollut nopeimmillaan ja kesäolosuhteissa Herzog Greenwood olisi mennyt tuona päivänä hirmuajan. Viime lauantain startista tuloksena oli vasta kymmenes sija, mutta tehtävä oli aivan toivoton kun hurjatasoisessa lähdössä käveltiin matkalla ja Herzog Greenwood joutui tekemään takapareista pitkää kiriä ilman selkää. Tuskin mikään muukaan tämän lähdön hevosista olisi vastaavalla juoksunkululla paremmin sijoittunut. 5 Flash Spruce taulu voisi olla koreampikin, mutta jatkuvasti ollut epäonnea lähtöpaikkojen tai pussitusten muodossa. Viimeksi se pääsi näyttämään kuntoaan kestäen hurjatasoisessa Vermon lähdössä johtavan takaa kolmanneksi ja meni kolmen kilometrin matkalle kovan volttiajan. Taakse jäi Jugadorin johdolla kovia tekijöitä. Valjakko on niin nopea voltista, että todennäköisesti ohittaa alussa sisäpuolen hevoset ja saa taas namureissun, jollaisella tekee aina räväkän loppuvedon. Suoritusvarmuudellaan Flash Spruce lienee lähdön todennäköisin troikkahevonen. 8 Johnny Flame ei ole menettänyt kuntoaan, vaikka taulusta joku voisi niin päätelläkin. Joensuun startissa ruuna reagoi väärällä tavalla varustekokeiluun kammeten voimakkaasti ulospäin ja menetti siksi vauhtiaan. Lappeen viime startissaan Juha Puhtimäen suojatti teki umpirehdin 1300m kirin ulkoradoilla ja tuli rehellisesti maaliin asti. Siihen kisaan Johnny Flame palasi pieneltä paussilta, joten oletettavasti nyt nähdään vieläkin parempaa.  4 Gollum tekee tasaisen varmaa työtä ja on perushevosia tähän lähtöön. 2 Rio Crowe palasi Oulussa tauolta hyvässä iskussa ja voitti keulasta leikittelevän kevyesti. Nyt vastus kovenee oleellisesti, mutta lähdön ainoa tamma pystyy parhaimmillaan tappelemaan lähdön voitosta. 13 D.D.’s Hitman on yksi ravien seuratuimpia hevosia. Kahden vuoden takainen Finlandia-voittaja ja Propulsionin kaataja on vaellellut synkissä vesissä jo pidemmän aikaa ja uran oli jo tarkoitus kerran jo päättyä. Nyt ruuna yrittää uutta tulemista Ossi Nurmosen treenistä ja Nurmonen on ennenkin saanut vanhoja sotaratsuja syttymään uuteen liekkiin. Luokka ei ole hävinnyt mihinkään, mutta ensimmäisessä startissa taktiikka lienee passiivinen ja vielä sitä ei uskalla peleihin suositella.

A) 3-5-8-4-2 B) 1-6-7-13-12-14-11 C) 10-9

 

Vihjesysteemit:

HUOM. T65-pelissä lisätään 31966,74 € jackpot ylimmän voittoluokan jakosummaan & lähdössä 6 on 2000 € bonus kaksarissa!

 

T65 (pieni systeemi)

1. 12,14

2. 9 Aging Well

3. 8,9

4. 10 Boulder Rocket

5. 2,4,6

6. 2,3,4,5,8

60 riviä * 0,1 e = 6 euroa

 

T65 (iso systeemi)

1. 12,14

2. 9 Aging Well

3. 8,9,10

4. 3,10,11

5. 2,4,6

6. 2,3,4,5,8

270 riviä * 0,1 e = 27 euroa

 

Päivän Duo (lähdöt 8 & 9):

Pieni:

1. 2,4,6

2. 3 Herzog Greenwood

3 yhdistelmää

 

Iso:

1. 2,4,6

2. 2,3,4,5,8

15 yhdistelmää

 

Troikka L7:

1. 10 Boulder Rocket

2. 3,8,11

3. kaikki hevoset

30 yhdistelmää * 0,5 e = 15 euroa

 

Troikka L9:

1. 3,5,8

2. 2,3,4,5,8

3. 2,3,4,5,8

36 yhdistelmää * 0,5 e = 18 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä