Ravilauantai: Joensuu-ajo & Aarne Rauman muistoajo

La 25.07.2020 Klo 13:30
Joensuun ravirata

Ravilauantai Linnunlahdella

Linnunlahden kesän kohokohta - T75-ravilauantai, jossa ajetaan XXX Joensuu-ajo ja Aarne Rauman muistoajon nimeä kantava Kuusivuotiskunkku.

RAVILAUANTAIN KÄSIOHJELMA

Yllä olevasta linkistä pääset selaamaan ravilauantain käsiohjelmaa. Halutessasi voit sen myös ladata ja tulostaa käsiohjelman itsellesi avautuvasta ikkunasta. Paikan päällä käsiohjelmat myynnissä infopisteissä ja kahviloissa.

 

Yleisöksi raveihin

Katsomot on jaettu kahteen lohkoon. LOHKO A on autokatsomo ja ravintolakatsomon puoli, jonne sisäänkäynti tapahtuu pääportista. LOHKO B kattaa terassiravintolan ja nurmikatsomon, jonne sisäänkäynti tapahtuu tuomaritorin takana olevalta parkkipaikalta. Huom. lohkojen välillä tai yleisöalueen ja varikon välillä ei ole kulkuyhteyttä. Katso katsomoalueen kartta TÄSTÄ.

 

Liput

Aikuinen 10 €
Lapset alle 16-v. 5 €
Ravintolakatsomopaikka 35 €, sis. ruokailun seisovasta pöydästä.

Liput ja ravintolakatsomopaikat Joensuun Ravilauantaihin myynnissä Nettilippu.fi

Ravintolakatsomon paikat varataan ja ostetaan lippukaupan kautta. Raveihin vapaa pääsy raviradan omalla tai Suomen Hippoksen kausikortilla. Lippuja myynnissä myös portilla, mikäli ravien yleisöpaikkoja ei myydä loppuun ennakkoon. Suosittelemme ennakkolipun hankkimista!

 

Tervetuloa Linnunlahdelle!

 

 

Ravintolakatsomon menu

Alkuruoka

Suolaheinämaustettua lohta (g,m)
Pintasavustettua possua ja sinapinsiemenkastike (g,m)
Kukkakaaliretiisisalaattia ja ruohosipulikastiketta (g,m)
Piparjuurella maustettua perunasalaattia (m,g)
Lehtisalaattia ja keitettyjä kananmunia (l,g)

Jäävettä, kotikaljaa
Karjalanpiirakoita, munavoita
Ohrarieskaa, savuvoita

Pääruoka

Vasikanpaistia, kantarellikastiketta (l,g)
Salvialla maustettuja uusia perunoita (l,g)

Jälkiruoka

Mansikkasalaatti ja kermavaahtoa (l,g)
Kahvia/teetä

35 € / hlö

 

Ulkogrillistä

Savuporsasta, tzatzikia, perunasalaattia ja pitaleipää (l)
12 €

Vörneriä, tzatzikia ja pitaleipää (vegaani) (M)
10 €

Grillimakkara
2 €

Tapahtumainfo

Ajankohta

Lauantai 25.07.2020
Klo 13:30

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO75

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

LÄHTÖ 1:

A) 6-4 B) 5-1-7-3-2

6 SANAHELINÄ voitti Kajaanissa keulasta ja meni komean tuloksen. Sanahelinä lähtee voltista nopeasti liikkeelle ja suoraviivaiset ajolinjat omaava kuski ajaa varmasti heti eteenpäin kohti kärkeä. Ilman haavereita Sanahelinä juoksee tässä tehtävässä Lumi-Pinjan etupuolella ja sen myötä nousee rankingin ykköshevoseksi. 4 LUMI-PINJA on voittanut viime starttinsa vakuuttavasti keulasta. Suvukas viisivuotias lähtee voltista hyvin liikkeelle ja 40m takamatkasta huolimatta tamma tulee kiertämään tässä tehtävässä korkealle. 5 MURUSTELLA on kyvykäs menijä, mutta oikea askellaji on ollut viimestarteissa kateissa. Ravilla Teemu Okkolinin ajokki voisi tässä tehtävässä olla korkealla. 1 HIEKAN VIKTORIA meni Lieksassa hyvän tuloksen keulapaikalta ja oli asiallinen toinen. Vastus kuitenkin kovenee tähän...

LÄHTÖ 1:

A) 6-4 B) 5-1-7-3-2

6 SANAHELINÄ voitti Kajaanissa keulasta ja meni komean tuloksen. Sanahelinä lähtee voltista nopeasti liikkeelle ja suoraviivaiset ajolinjat omaava kuski ajaa varmasti heti eteenpäin kohti kärkeä. Ilman haavereita Sanahelinä juoksee tässä tehtävässä Lumi-Pinjan etupuolella ja sen myötä nousee rankingin ykköshevoseksi. 4 LUMI-PINJA on voittanut viime starttinsa vakuuttavasti keulasta. Suvukas viisivuotias lähtee voltista hyvin liikkeelle ja 40m takamatkasta huolimatta tamma tulee kiertämään tässä tehtävässä korkealle. 5 MURUSTELLA on kyvykäs menijä, mutta oikea askellaji on ollut viimestarteissa kateissa. Ravilla Teemu Okkolinin ajokki voisi tässä tehtävässä olla korkealla. 1 HIEKAN VIKTORIA meni Lieksassa hyvän tuloksen keulapaikalta ja oli asiallinen toinen. Vastus kuitenkin kovenee tähän tehtävään.

 

LÄHTÖ 2:

A) 7 B) 8-12-4-3-6 C) 5-1-2-11-10-9

7 BOULDER PREDATOR otti tiistaina Lieksassa keulapaikalta helpon voiton. Toissa startissa avaus venyi ja ruuna hörppi ilmaa startin aikana. Reippaasti avaavalla ruunalla ajetaan varmasti nytkin lähdöstä eteenpäin. 8 SCREAM MY DREAM on tehnyt useita hyviä suorituksia. Nyt paikka on ikävä ja juoksusta voi tulla raskas. 12 LOVELY GIRL juoksi keskiviikkona Vermossa 4. sisällä, mistä se kiri asiallisesti loppua tehden samalla uuden volttiennätyksensä. Tammalla on laukkariski, mutta ravatessaan se pystyy tuoltakin nousemaan kärkitaistoon. 4 CACATOES avasi viimeksi kovaa ja seurasi Boulder Predatorin takaa toiseksi. Lähdön taso on hieman viimekertaa kovempi, mutta juoksun onnistuessa Cacatoeksella on yllätyssauma.

 

Lähtö 3:

A) 7 B) 6-8-3-4-2 C) 5-1

7 MYRSKYRI on mahtavassa kunnossa ja lähtee matkaan suosikkina. Toissakerralla Lieksassa tiukat kaarteet tuottivat ongelmia. Viimeksi Mikkelin maililla Turon Myrskyn poika ravasi 3. ulkona ja kiri komeasti voittoon. Voltin juoksuradalta Myrskyri todennäköisesti livahtaa keulaan, mistä se olisi vaikea ohitettava. Keulapaikka ei kuitenkaan ole Myrskyrille välttämättömyys menestyksen suhteen, sillä ruunalle käy hyvin myös selkäjuoksut. 6 HAMBO oli Lahdessa 2. ulkoa hyvä toinen. Hyvällä selkäjuoksulla Hambolta irtoaa hyvä kiri. 8 ULJAS SUOMALAINEN teki Mikkelissä lähtölaukan jälkeen hyvän esityksen. Uljas Suomalainen on ottanut paljon voittoja keulasta ja takaa vastustajien kiertäminen on ollut tahmeampaa. Lähdössä on pieni paalu, joten takamatkasta huolimatta muiden kiertäminen ei ole mahdotonta. 3 ISSAKAN POUTA ei löytänyt Mikkelin maililla parijonosta paikkaa ja joutui peruuttelemaan taustalle, nyt voltin kolmosradalta pitäisi tulla hyvä juoksu ja Issakan Pouta koittaa menestyä kärjen tuntumasta.

 

LÄHTÖ 4:

A) 5 B) 7-9-6-1-2 C) 3-4-8-12-10-11

5 ROCKTOWN INSPECTOR oli 10.6. Mikkelin maililla johtavan rinnalta pitelemätön. Toissakerralla Härmässä se taivalsi kovatempoisessa juoksussa keulan rinnalla, mistä hieman kangistui lopussa. Viimeksi Rocktown Inspector kiri Lappeenrannassa rehdisti viimeiset 700m 12,5-kyytejä ja hävisi vain niukasti kovakuntoiselle Conway Cotterille. 7 ZIRKONIA COMERY seuraili Forssassa tallikaverien takaa toiseksi. Se hävisi niille selkeästi, mutta teki asiallisen esityksen ja nyt vastus on kevyempi. 9 AMOUR SONG on ottanut viime voittonsa helposti keulasta. Viimeksi ruunan juoksu ei mennyt putkeen, kun joutui ravaamaan väsyvien selissä. Se kiri kuitenkin kaukaa takaa hyvin neljänneksi. Nyt lähtöpaikka on mailin matkalle ikävä ja edestä lähtevät hevosetkaan ei ole starttiraketteja, joten juoksusta voi tulla haastava.

 

LÄHTÖ 5:

A) 1 B) 9-3-2-8 C) 4-6-5-7

1 SUNBEAM juoksi Mikkelissä 3. sisällä ja kiri helppoon voittoon montén SM-finaalissa. Nopealla avaajalla varmasti tähdätään mailin matkalla keulapaikalle, mistä ruunan tulisi olla lähellä voittoa. 9 TROT KRONOS oli samaisessa montén SM-finaalissa hyvä toinen häviten vain Sunbeamille. Viimeisimmässä kärrylähdössä Trot Kronos juoksi Porissa lämminveristen avoimen sarjan maililla ja kiri tuolloin takaa hyvin kolmanneksi. Sopivalla selkäreissulla Trot Kronos ei ole ulkona kärkikamppailusta. 3 ORLANDO KNICK kiri Mikkelissä 5. ulkoa viidenneksi, eikä nelossijakaan kaukana ollut. Orlando Knick osaa avata lujaa, mutta se ei todennäköisesti pääse ohi Sunbeamista kiihdytyksestä. Kuntonsa puolesta Orlando Knick pystyy tässä tehtävässä menestymään. 2 JACK VADER otti outoja laukkoja Mikkelissä lähdön aikana. Kiihdytyksessä Samuli Innanen pyrkii pudottamaan ajokin sisältä lähtevän Sunbeamin kantaan mistä se voi seurata suosikkia pitkään. Jack Vader ei ole halukkain voittamaan, mutta nappireissun jälkeen voittokaan ei olisi mahdoton yllätys.

 

LÄHTÖ 6:

A) 8 B) 4-1-11-6 C) 3-2-12-10-9-7-5

8 TATTOO AVENGER on kovaluokkainen menijä. Viime vuonna se otti tyylipuhtaan keulavoiton derbyn karsintalähdöstä. Tämän kauden ainoassa startissa hevonen epäonnistui, kun laukka tuli reilut 700m juostuna. Kaiken ollessa kunnossa Tattoo Avenger tulee olemaan tässä tehtävässä korkealla. 2640m matkana sopii hyvin Le Monteilin pojalle. Tattoo Avenger on vahva menijä ja sillä tullaan varmasti ajamaan aikaisessa vaiheessa eteenpäin. 4 MIGHT BE ROMEO palasi viimestarttiin hieman yli kuukauden mittaiselta sairastauolta ja joutui tekemään työt johtavan rinnalta. Vaikka hevonen taipuikin kärkikamppailusta se tuli sitkeästi juosten maaliin, eikä esitystä voi täysin tuomita. Nyt Tapio Perttusella on hyvä mahdollisuus päästä keulaan Might Be Romeon kanssa. 1 ALLADIN BRO voitti viimeksi Joensuussa kolmen kierroksen matkan vaivatta keulasta. Tuossa tehtävässä se sai tehdä keulapaikalta omaa juoksua, kun toiselle radalle ei vauhdin pitäjiä löytynyt. Ruunalla on kiihdytykseen pieni laukkariski. Hyvältä lähtöpaikalta starttaava Alladin Bro saa sisäradalla hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja tiloja saadessaan se on kirivaiheessa vaarallinen. 11 FINSWEDEN kiri neljänneksi Mikkelissä sisäratareissun jälkeen. 6 ALL IN LADDIE voitti Kajaanissa keulan rinnalta vaivatta. Nyt vastus kovenee.

 

LÄHTÖ 7:

A) 8 B) 12-6-4-15-11-7 C) 9-16-13-14-10-1-5-2-3

8 IMAKEITUPTOTHESKY lähtee matkaan suosikkina, vaikka lähtöpaikka ei ole nyt paras mahdollinen. Suljettu lähtörata hankaloittaa tehtävää ainakin alussa. Imakeituptothesky on tehnyt jatkuvasti hyviä juoksuja. Toissakerralla Härmässä se voitti tyylikkäästi keulasta hyvällä tuloksella. Viimeksi tamma ei, ehkä ollut ihan parhaimmillaan keulapaikalta, mutta ei esitystä voi liikaa moittiakaan. 12 GILLIAN COMERY haparoi viimeksi ensimmäiseen kurviin mentäessä. Se juoksi tuossa startissa johtavan rinnalla ja tekikin hyvää juoksua, mutta laukka tuli viimeiseen kaarteeseen. Gillian Comery ei normaalisti ole kyllä mikään laukkuri, joten eiköhän hyviä esityksiä tehnyt tamma kierrä takamatkaltakin kärkitaistoon. 6 YANRU on nyt startannut kaksi kertaa Eija Sorviston valmennuksesta ja tehnyt molempiin hyvät esitykset. Viimeksi se hävisi keulapaikalta vain hurja kovakuntoiselle Just A Flirtille. Jos positiiviset esitykset saa jatkoa, silloin menestys ei tule yllätyksenä. 4 GIZELLE NYX otti Ruotsissa pari tyylikästä voittoa. Viimeksi se laukkasi lähtökiihdytykseen ja juoksi loppumatkan porukan hännillä. Sopivan juoksun saadessaan Ossi Nurmosen valmennettava pystyy esittämään sähäkän kirin. 15 POPS’ SUNRISE matkusti viimeksi 4. sisällä ja kiri maalisuoraa kovaa ehtien neljänneksi. Hyvään kuntoon noussut tamma voi tässäkin kiriä korkealle Linnunlahden pitkällä maalisuoralla. 10 MAMAJUANA oli viimeksi asiallinen kolmas 2. ulkoa. Kuntonsa puolesta tamma on tähänkin mahdollinen pärjääjä, mutta ei ole luonteeltaan innokkain voittamaan.

 

LÄHTÖ 8:

A) 2-3 B) 1-8-13-9-12-14-15-16-11 C) 5-6-4

2 RAPSODI lähtee voltista hyvin liikkeelle ja Kimmo Määttäsellä on hyvä mahdollisuus päästä Rapsodin kanssa keulaan hallitsemaan juoksua. Viimeksi Rapsodi voitti Lieksassa helposti kierrettyään keulaan kierros ennen maalia. Nyt vastus kovenee ja matka pitenee. 2 LAARENI oli Kaustisella keulasta voittaneen Vastatuulen takaa oikein hyvä toinen. Sopivalla reissulla Laarenilla on täysi pärjäämissauma. 1 MEREN MAININKI laukkasi keskiviikkona Vermossa ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä ja tuo laukka meni pitkäksi. Nyt matka sopii ja ravatessaan Meren Mainingilta löytyy hyvät vauhtivarat. 8 SULOVIIMA olisi tähän koitokseen selkeä suosikki, jos tietäisi sen menevän ravia. Nyt se on vain yksi monesta, kun laukkariski on todella suuri. Keulapaikalta Suloviima on mennyt ravi varmimmin, mutta laukka voi tulla ihan missä kohtaa tahansa. 13 VAARAO teki Mikkelissä hyvää juoksua, mutta laukka tuli vielä maalisuoran alkuun. Ravilla Vaarao ei ole ulkona. 9 MONTSAN VIPPI juoksi Mikkelissä kaukana kärjestä, mutta Montsan Vippi kiri takajoukoista hyvin loppusuoraa ja tuli juosten maaliin asti. 12 MÄEN EINO kiri Pihtiputaalla loppusuoraa parhaiten ja ehti voittoon. Kolmen kierroksen matka on vahvalle Einomiehen pojalle etu.

 

LÄHTÖ 9:

A) 11 B) 10-1-5-3-6-9 C) 2-12-8-7

11 MARK MORE on ottanut viimeiset kolme voittoaan vakuuttavaan tyyliin. Viimeksi se oli keulasta ylivoimainen. Toissa startissa se kiri 3. ulkoa varmaan voittoon. Mark Morelle käy useat juoksunkulut ja sen kuuluu olla tähän koitokseen suosikki. 10 QUITE SPECIAL voitti helposti Mikkelissä alkumatkan kolmannen radan kiertelystä huolimatta. Quite Special lähtee matkaan nopeasti avaavan Vie De Dreamin takaa ja mahdollisesti pääsee heti hyviin asemiin. 1 SMILEY MATCH oli Kaustisella hyvä kirien 4. ulkoa kolmanneksi. Tuo startti oli kova tasoinen Isla-Ajo ja kärkikaksikko Staro Miami – Peanuts ei ollut häpeä hävitä. Smiley Match avaa reippaasti, mutta jos rinnalta lähtevillä Vannina FB:llä tai Vie De Dreamilla ladataan lähtöön niin Smiley Match ei välttämättä pysty keulapaikkaa puolustamaan ja se voi tuottaa tammalle juoksunkulullisesti haasteita. 5 EDFROMED voitti 75-lähdön Kaustisella vaivatta keulan selästä. Toissakerralla se otti voiton varmaan tyyliin keulan rinnalta. 3 VIE DE DREAM voitti Kajaanissa varmasti keulapaikalta. Tauon jälkeen ruuna on parantanut otteitaan startti startilta. 6 EFFRONTE PHOTO on voittanut urallaan vasta kaksi kertaa, mutta juossut jatkuvasti kovissa lähdöissä. Viimeksi Mikkelissä Effronte Photo juoksi 4. ulkona ja kiri viimeiset 700m 10,0-kyytiä ehtien takajoukoista kuudenneksi.

 

LÄHTÖ 10:

A) 8 B) 7-6-4-1-5 C) 2-3

8 VIXELI teki viimeksi kylmäveristen Suur-Hollola ajon finaalissa hirmuisen esityksen alkulaukkansa jälkeen. Vixeli kulki viimeiset 1600m ulkoratoja kiertäen noin 21,2-vauhtia. 60m takamatkasta huolimatta oriin kuuluu olla suuri suosikki tämän vuotiseen kuusivuotiskunkkuun. 7 HIIOPPI avasi kautensa Kouvolassa tyylipuhtaalla voitolla. Se lähti kovaa 40m takamatkalta, kiersi keulaan ja voitti vaivatta. 6 SIPPIMIES on kyvykäs, mutta epävarma, eikä laukka saa nytkään yllättää. Viimeksi se laukkasi kiihdytykseen ja teki sen jälkeen hyvän esityksen ollen maalissa kolmas. 4 CIIRAN TÄHTI laukkasi viimeksi alkumatkasta. Normaalisti ravivarma tamma voi tässä tehtävässä olla kärjen tuntumassa, mutta voitto olisi jo yllätys. 1 PIRTTILÄN OLGA räjäytti Lahdessa totopommin kirien takaa yllätysvoittoon. Viimeksi laukka tuli lähtökiihdytykseen. Nyt Janne Räisänen tarttuu ensimmäistä kertaa Pirttilän Olgan ohjiin. 5 VOKKENI on voitokas menijä. Nyt se kohtaa kuitenkin kovemman vastuksen mitä aiemmin.

 

LÄHTÖ 11:

A) 10-1 B) 2-9-3-8-5-4-6-7

10 COM MILTON teki kovan esityksen viime startissaan Kaustisella voittaen johtavan rinnalta Kaustisen Festivaaliajon. Nyt Com Miltonille tulee jonkin verran kiertämistä takarivin lähtöpaikan takia, mutta siitä huolimatta Com Milton lähtee matkaan suosikkina. 1 BIG HEADACHE oli hyvä kolmas Suur-Hollola finaalissa. Nyt hevonen on jäänyt takaisin Suomeen Timo Hulkkosen valmennukseen. Big Headache avaa reippaasti sillä varmasti koitetaan puolustaa keulapaikka, mutta auton takaa rata yksi ei ole Big Headachelle välttämättä paras mahdollinen lähtöpaikka. 2 CAMERON EVO juoksi viimeksi Porin Kultaloimi lähdössä 3. ulkona mistä kiri hyvin toiseksi häviten vain keulassa maltillista vauhtia vetäneelle Lexus Dreamille. 9 STONECAPES QUEILA kiri Mikkelissä 4. ulkoa loistavasti toiseksi. Toissakertaisen Lahden startin voi unohtaa, kun juoksu meni ihan mahdottomaksi. Lyhyt starttiväli on tammalle etu. 3 T.REX taipui viimeksi Porissa, kun joutui juoksemaan johtavan rinnalla. Jos T.Rex palaa tasolleen, sen voitosta ei pidä yllättyä. 8 CLUB NORD ELIT juoksi Mikkelissä mailin matkalla 5. sisällä ja voimat jäi käyttämättä. 5 OBRIGADO oli Jokimaalla vesikelissä keulasta hyvä toinen. Nyt rima nousee menestyksen suhteen.

 

Vihjesysteemit

TOTO75 (pieni systeemi)

1. 1 Sunbeam (9, 3)

2. 8 Tattoo Avenger (4, 1)

3. 6, 8, 12 (4, 15)

4. 1, 2, 3, 8, 9, 12, 13 (15, 14)

5. 10, 11 (1, 5)

6. 8 Vixeli (7, 6)

7. 1, 2, 9, 10 (3, 8)

168 riviä = 8,40e

 

TOTO75 (suuri systeemi)

1. 1, 3, 9 (2, 8)

2. 8 Tattoo Avenger (4, 1)

3. 4, 6, 8, 12, 15 (11, 7)

4. 1, 2, 3, 8, 9, 12, 13, 14 (15, 16)

5. 1, 5, 10, 11 (3, 6)

6. 8 Vixeli (7, 6)

7. 1, 2, 9, 10 (3, 8)

1920 riviä = 96e

 

TOTO4 (pieni systeemi)

1. 1, 2, 3, 8, 9, 12, 13 (15, 14)

2. 11 Mark More (10, 1)

3. 8 Vixeli (7, 6)

4. 1, 2, 10 (3, 9)

21 riviä = 4,20e

 

TOTO4 (suuri systeemi)

1. 1, 2, 3, 8, 9, 12, 13, 14, 15 (16, 11)

2. 1, 3, 5, 6, 10, 11 (9, 2)

3. 8 Vixeli (7,6)

4. 1, 2, 3, 9, 10 (8, 5)

270 riviä = 54e

 

Päivän Duo (pieni)

1. 8 Vixeli

2. 1, 2, 9, 10

4 yhdistelmää

 

Päivän Duo (iso)

1. 7, 8

2. 1, 2, 9, 10

8 yhdistelmää

 

Troikka (Lähtö 4)

1. 5 Rocktown Inspector

2. 7, 9

3. 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9

14 yhdistelmää * 0,5e = 7e

 

Troikka (Lähtö 7)

1. 8 Imakeituptothesky

2. 4, 6, 11, 12, 15

3. 4, 6, 11, 12, 15

20 yhdistelmää * 0,5e = 10e

 

Troikka (Lähtö 9)

1. 11 Mark More

2. 1, 3, 5, 6, 10

3, 1, 3, 5, 6, 9, 10

25 yhdistelmää * 0,5e = 12,50e

 

Troikka (Lähtö 11)

1. 1, 10

2. 1, 2, 3, 9, 10

3. 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10

40 yhdistelmää * 0,5e = 20e

 

Vihjeet: Veeti Suomalainen

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä