Ravilauantai & Sanomalehti Karjalainen -ajo

La 07.03.2020 Klo 14:00
Joensuun ravirata

Linnunlahden Ravilauantai ja perinteinen Sanomalehti Karjalainen -ajo

Parhaat hevoset ja ohjastajat valtakunnan ykkösraveissa Linnunlahdella. Sanomalehti Karjalainen -ajossa kuningas Tähen Toivomus saapuu kotikonnuilleen haastamaan timantinkovia vastustajia.

Katso pesäpalloilija Juha Puhtimäen ja selostajamme Lauri Hyvösen kuumat T75-vihjeet
YouTube-kanavaltamme (suora linkki myös sivun alalaidassa)!

 

KÄSIOHJELMA

 

Ohjelma

Klo 13:30 Ponilähtö, yhteistyössä Sanomalehti Karjalainen

Klo 14:05 Lähtö 1, yhteistyössä Koneurakointi Seppo Tikka

Klo 14:25 Lähtö 2, yhteistyössä Rajamuovi Oy

Klo 14:45 Lähtö 3, troikka, yhteistyössä Grano

Klo 15:05 Lähtö 4, yhteistyössä HT-Liikenne

Klo 15:30 Lähtö 5, TOTO75-1, yhteistyössä Finntack

Klo 15:50 Lähtö 6, TOTO75-2, yhteistyössä Multimette / Ihan Uus Oy

Klo 16:11 Lähtö 7, TOTO75-3, troikka, yhteistyössä Mavira Oy

Klo 16:33 Lähtö 8, TOTO75-4, TOTO4-1, yhteistyössä Tilitoimisto Ollikainen Oy

Klo 16:55 Lähtö 9, TOTO75-5, TOTO4-2, troikka, yhteistyössä Officepro Finland Oy

Klo  17:15 Lähtö 10, TOTO75-6, TOTO4-3, Duo-1, yhteistyössä Kiinteistövälitys Mauri Ahvalo Oy

Klo 17:35 Lähtö 11, TOTO75-7, TOTO4-4, Duo-2, troikka, XXXVI Sanomalehti Karjalainen -ajo, yhteistyössä Sanomalehti Karjalainen

Voittajakukat lahjoitaa Joensuun Kukkatalo.

Karjalainen

 

Ravintolakatsomon menu

Salaattilajitelma ja kirveliöljyä
Paahdettua kukkakaalia ja sitruunakastiketta
Mozzarellaa ja tomaattia
Limemarinoitualohta ja rapusalaattia
Vasikanpaistia, latva-artisokkaa ja gremolataa
Pikkelöityjä herkkusieniä

Pintasavustettua härkää, konjakkikastiketta
Paahdettuja juureksia ja perunaa

Kikherneporkkanapihvejä, nokkoskastiketta (vegaani)

Spelttileipää ja saksankirvelilevitettä
Vesi, kotikalja

Valkosuklaapannacotta ja mansikkamelbaa
Kahvia, teetä

35 €

Ravintolakatsomo on loppuunvarattu. Lauantaina vapautuvia pöytäpaikkoja voi tiedustella suoraan ravintolakatsomosta.

 

Tapahtumainfo

Ajankohta

Lauantai 07.03.2020
Klo 14:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO75

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

3 Father Christmas vaikutti syksyn starttien perusteella lahjakkaalta, mutta ei vielä valmiilta kilpahevoselta ja laukka oli kovin pinnassa. Raamikas ruuna on palannut nyt Antti Ojanperälle, joka tapaa tuoda treenattavansa kunnossa radoille ja tässä tapauksessa tauko on voinut tehdä ranskalaishevoselle vain hyvää. Father Christmas saakin hienon ravilauantain avauslähdössä ykkösvihjeen. 9 Downshifter menetti viimeksi Jyväskylässä väsyvän takana asemiaan ja kiri loppusuoraa pirteästi, vaikka jäikin hännille. Ruuna on kehittynyt starttien myötä jatkuvasti ja kuskikin paranee Heikki Mikkosen palatessa rattaille. Takamatkan juoksuradalta nopea lähtijä saanee heti hyvät asemat. 11 Big Applen uran avausvoitto roikkuu ilmassa. Toissa kerralla Jyväskylässä tamma laukkasi loppusuoralla vähintään kakkossijan tämänkertaista...

Lähtö 1:

3 Father Christmas vaikutti syksyn starttien perusteella lahjakkaalta, mutta ei vielä valmiilta kilpahevoselta ja laukka oli kovin pinnassa. Raamikas ruuna on palannut nyt Antti Ojanperälle, joka tapaa tuoda treenattavansa kunnossa radoille ja tässä tapauksessa tauko on voinut tehdä ranskalaishevoselle vain hyvää. Father Christmas saakin hienon ravilauantain avauslähdössä ykkösvihjeen. 9 Downshifter menetti viimeksi Jyväskylässä väsyvän takana asemiaan ja kiri loppusuoraa pirteästi, vaikka jäikin hännille. Ruuna on kehittynyt starttien myötä jatkuvasti ja kuskikin paranee Heikki Mikkosen palatessa rattaille. Takamatkan juoksuradalta nopea lähtijä saanee heti hyvät asemat. 11 Big Applen uran avausvoitto roikkuu ilmassa. Toissa kerralla Jyväskylässä tamma laukkasi loppusuoralla vähintään kakkossijan tämänkertaista kovemmassa lähdössä. Mikkelin viime startissa Esa Holopaisen ajokki tuli pitkällä kirillä ilman vetoapua rehdisti maaliin asti eikä hävinnyt lopulta voittoakaan kuin puoli mittaa. 8 Lotteria Maracat avasi uransa kolmella kakkossijalla ja Hannu Torvisen ajokki vaikuttaakin ihan lupaavalta menijältä. Kauden avauskisassa Oulussa se väsyi keulasta kovan avauksen jälkeen ja jäi sen jälkeen yhdestä startista pois, joten pienellä varauksella ruunaan kuuluu nyt suhtautua.

A) 3-9-11-8 B) 6-1-2-4 C) 14-13-10-12-5

 

Lähtö 2:

5 Lentävä Rols on juossut Tarmo Tiaisen treenistä kahdeksan starttia ja tamma on sieltä käsin ollut jokaisessa laukattomissa juoksuissaan kahden parhaan joukossa. Antti Tupamäen ajokilla on hyvät kyydit ja nopeana lähtijänä se saattaa päästä nopeastikin keulaan, josta olisi paha lyötävä. 7 Lennon Rapina teki vahvan juoksun alkulaukan jälkeen toissa kerralla Jyväskylässä ja viimeksi ruuna tsemppasi hyvin johtavan rinnalta. Vain paremman juoksun saanut lahjakas Lumettaja tuli ohi. Ilman laukkoja Tapio Perttusen ajokki nousee nykyvireessään kärkimatsiin 60 metrin pakista huolimatta. 6 Harjujen Roomeo on luokaltaan lähdön paras hevonen, mutta yli puolen vuoden tauolta tuskin on heti terävimmillään. 8 Taikatulen Liekki ei hävinnyt viimeksi Lennon Rapinalle kuin kymmenyksen ja meni pöpperöisellä radalla uudet ennätysnumeronsa 29,0ke. Tällä kertaa tammaa ajaa valmentaja Pasi Silvennoinen. 3 Kopran Taisto on nopea ja ravivarma ruuna. Se saanee nappireissun ja taistelee sellaisella totosijoista.

A) 5-7 B) 6-8-3-9-4-10 C) 1-2

 

Lähtö 3:

1 Demon A.F. palasi hienossa iskussa pitkältä tauolta viimeksi Joensuussa. Ruuna avasi ja lopetti 15-vauhtia voittaen keulasta ylivoimaisesti. Markus Dahlströmin suojatin voittosumma ei tee vielä mitään oikeutta hevosen kyvyille ja Demon A.F. on iso suosikki myös nyt. Se ei välttämättä pysty pitämään ykkösradalta suoraan keuloja, mutta päässee alkumatkalla hakemaan ne. 6 Express Eve on kohonnut kovaan iskuun. Viimeksi Oulussa tamma leiskautti viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa keulaan ja karkasi helppoon voittoon. Viimeisen puolikkaan J-P Kauhasen ajokki kiri peräti 11-vauhteja. Vastus luonnollisesti kovenee V-divisioonakarsinnassa, mutta Express Eve pystyy nykyvireessään pärjäämään. 10 Devil You Know oli viimeksi tauoltapaluussaan Demon A.F:n takaa asiallinen toinen. Tamma todennäköisesti petraa tähän starttiin eikä sen kyvyiltään tarvitse suosikkia lukuun ottamatta hävitä muille lähdön hevosille. 12 Flaviano on jäänyt kymmenen starttia käsittäneellä urallaan vain kaksi kertaa ulos totosta. Viikko sitten Lahdessa ruuna olisi voinut kiriä paremminkin ja piippuhyllyn paikalta se voi kerätä liikaa peliä korealla taulullaan. Troikan alariveille maksava hevonen voisi olla Ari Moilasen kuskaama 3 Alice Sutton, joka saanee nappireissun ja sellaisella totosija ei saa tauosta huolimatta yllättää.

A) 1 B) 6-10-12-3-7-4-8-2 C) 9-11-5

 

Lähtö 4:

1 Nazareth kiri viimeksi Teivossa 13,7-vauhtia viimeiset 700 metriä kolmannesta ulkoa ja eteni hallittuun voittoon. Kerrankin hyvän lähtöpaikan saanut tamma pystyy pitämään keulat, ja siitä se olisi mailin matkalla vaikea lyötävä, vaikka vastus viime startista hieman koveneekin. Hyvän 3-vuotiskauden tehnyt 7 I Feel On Fire on kyvyiltään lähdön paras hevonen. Martti Pellikan ajokki on huomioitava heti, vaikka toki taukoa alla ja paikkakin on ulkona. 4 Giovanni De Veluwe kiri viimeksi Mikkelin T75-lähdössä pirteästi toiseksi sisäratareissun päätteeksi. Sen perusteella ruuna on taas löytämässä suvantovaiheen jälkeen parhaan vireensä. 8 Shining Armor on kyvykäs 4-vuotias, joka on saanut itselleen tutusti huonon lähtöpaikan. Tapio Perttusen ajokki tosin kestää vähän rankempaakin reissua. 9 Maccabi Yosef ei ole huonoja juoksuja tehnyt Anni Ryynäsen treeniin siirryttyään. Parin kuukauden tauolta ruuna ei välttämättä ole ihan terävimmillään.

A) 1-7-4 B) 8-9-5-10-11-6 C) 12-3-2

 

Lähtö 5:

12 Ice Wine on kohonnut kenties elämänsä kuntoon. Toissa kerralla Vermossa tamma tuli keulasta päätöskierroksen 12,4-vauhtia eikä Selene Lune saanut mitään otetta. Viimeksi Lahdessa se tuli ohi, mutta Ice Wine oli joutunut tekemään avauskierroksella paljon töitä päästäkseen keulaan. Täyden matkan volttitulos 13,4ke on huippukova noteeraus maaliskuussa ja vertailuna se jää vain kolme kymmenystä SE-tuloksesta. Ari Moilasen ajokki kohtaa nyt viime startteja selvästi kevyemmän vastuksen ja Ice Wine on itseoikeutetusti suursuosikki. 1 Brisenda on luokkatamma, joka on tehnyt molemmissa tauon jälkeisissä starteissa hyvät juoksut ja vire lienee vain nousussa. Jos se pääsee paalupaikaltaan keulaan, niin Ice Winekin saa pistellä tosissaan mikäli meinaa Brisendan tavoittaa. 8 Hard To Trick kiri viimeksi Oulussa takajoukoista asiallisesti loppua. Tamma pystyy huomattavasti parempaan ja lieneekin nyt terävämpi saatuaan tauolta yhden startin alleen. 2 Lucille Bourbon oli mainio kauden kolmessa ensimmäisessä startissaan ja sellaisenaan tamma olisi totohevosia tässäkin. Viime starteissa on tullut hieman outoja laukkoja, joten nyt Henri Bollströmin ajokki on arvoitus.

A) 12 B) 1 C) 8-2-9-3-13-7-6-11-4-10-5

 

Lähtö 6:

11 Myrskyri on kohonnut hienoon talvivireeseen. Tuoreimmissa starteissaan kotiradan ruuna on joutunut revittelemään avauspuolikkaalla keulaan päästäkseen ja voittanut silti helposti. Takamatkan takarivi ei tietenkään ole mikään toivepaikka, mutta edestä lähtee nopea avaaja, jonka perästä Myrskyri voi päästä yllättävänkin hienosti läpi. Ari Karttusen ajokkia on pidettävä nykyiskussaan suosikkina. 1 Varoitus teki Lappeen välistartissa vahvan kirin kolmannesta ulkoa Myrskyrin voittamassa lähdössä. Nyt se saa siihen 20 metriä etumatkaa ja tamma saanee pidettyä keulapaikan hallussaan. 10 Limuska oli vielä tasapaksu viime lauantaina Lahdessa palatessaan talvitauolta. Todennäköisesti startti vei rutkasti eteenpäin ja kenties jo tänä vuonna kuningatarkilpailuun osallistuva väkivahva tamma on valmis menestymään. Se on voittanut urallaan kovempiakin porukoita. 8 Eskolan Jyräys ei sijoittunut viime kaudella kertaakaan kahden joukkoon, mutta Pauli Raivion treenattava juoksi jatkuvasti kivikovia avoimia 5-vuotislähtöjä. Derby-vitonen on huomioitava rahasarjassa tauosta huolimatta. 2 Kevinin Tähden otteista on puuttunut tämän kauden starteissa loistokkuus ja se voi korealla taulullaan kerätä liikaakin peliä puoleensa.

A) 11-1-10 B) 8-2-6 C) 12-9-4-5-13-3-7

 

Lähtö 7:

1 Destination One on aloittanut täydellisesti Miia Sirviön treenistä voittamalla molemmat starttinsa. Oulun T75-lähdössä ruuna hallitsi varmoin ottein keulapaikalta ja keulaan se päässee nytkin. Kolmas startti tauolta, joten Hannu Hietasen ajokki voi parantaa edelleen ja saa ykkösvihjeen. 3 Samurai Comery on eittämättä lähdön kyvykkäin menijä. Kautensa aloittava ori juoksi viime kaudella lähinnä avoimia 3-vuotislähtöjä selviten mm. Kriteriumin finaaliin. Heikki Korhosen laatutallista tuleva menijä tuskin on tauolta vielä parhaimmillaan. 5 Hard Chip on viime kilpailun perusteella nousemassa taas huippuvireeseen. Monipuolinen hevonen pystyy pärjäämään vähän kaikenlaisilla juoksunkuluilla ja nyt kuskikin paranee Jarmo Saarelan hypätessä rattaille. 2 Lady Nightingale on juossut aavistuksen kovemmissa porukoissa ja vahva tamma on nappipaikaltaan perushevosia tähän lähtöön.

A) 1-3-5-2 B) 11-12-6 C) 4-10-8-9-7

 

Lähtö 8:

Kylmäveristen II-divisioona on yksi ravilauantain odotetuimmista lähdöistä, kun yhteen iskevät Savosta saapuvat nousukkaat 3 H.V. Tuuri & 9 Kartier. Ensin mainittu oli todella hieno Pariisin kylmäveriottelussa voittamalla molemmat osakisat selvästi. Iikka Nurmosen ajokki pääsee nyt keulaan hallinnoimaan juoksua ja on hieman epäsopivalla 2640 metrin matkallakin voittomatsissa. Voi olla turhaa spekulaatiota, mutta H.V. Tuuri on saattanut olla kotioloissa helpommalla raskaan Ranskan reissun jälkeen ja ilmeisesti parin viikon päästä tulee uusi ulkomaanmatka, kun Norjassa järjestetään suomenhevosille avoin lähtö. Kartier ei ollut oma itsensä toissa kerralla Kuopiossa, vaikka lähtö toki kova olikin. Viimeksi ori palasi tasolleen kiriessään Oulun T75-lähdössä kuudennesta ulkoa todella helppoon voittoon. Vahvalla jyrällä voi huoletta ajaa eteenpäin jos vauhti rauhoittuu keulassa ja pitkä matka suosii Kartieria enemmän kuin H.V. Tuuria. Heikki Mikkosen ajokki voi jäädä pelimielessä liikaa H.V. Tuurin varjoon, joten Kartier laitetaan vihjesysteemeihin ideavarmaksi. 1 Tähtisekki on tehnyt jo pitkään pelkästään hyviä juoksuja ja on suosikkikaksikon ykköshaastaja. 8 Korven Tinnitus pääsi viimeksi Mikkelissä pitkästä aikaa voittajakehään hallinnoimalla T75-lähtöä keulasta. Vahvallle ruunalle matka on ainakin etu.

A) 9-3 B) 1-8-7-2 C) 10-5-6-4

 

Lähtö 9:

12 Sahara Sandstorm ei ole tehnyt huonoa juoksua miesmuistiin. Viime lauantaina Lahdessakin se kiri komeasti 10-vauhteja kakkoseksi Le Gros Billin jälkeen. Paremmalta paikalta ruuna olisi ns. saletti, mutta karulta lähtöpaikalta voi olla ylimääräisiä mutkia luvassa ja se ajattaa varmistamaan. 4 Roberto Diver on huomattavasti tauluaan paremmassa iskussa ja se palaa piakkoin voittokantaan. Oulun T75-lähdössä ruuna veti kovaa keulassa kestäen hyvin toiseksi. Tapio Perttusen ajokki lähtee niin lujaa, että se on todennäköisin keulahevonen. 7 One Break Broline jäi Lahdessa umpipussiin ja se saattoi tehdä pääkopalle todella hyvää Vermon väsymisen jälkeen. Ei ole täysin utopiaa, että ruuna paiskaisi seiskaradasta huolimatta keulaan. 6 Faith In Life hakee jo viidettä peräkkäistä voittoa, mutta lähtö on nyt aiempaa selvästi kovempi. 8 Harmimatic Tinker on kovassa iskussa ja toissa kerralla se löi selityksittä Sahara Sandstormin. Kasiradalta juoksusta voi tulla hankala.

A) 12 B) 4-7-6-8 C) 3-10-5-2-9-1-11

 

Lähtö 10:

3 Bring Me Brodde on joutunut tyytymään viime starteissa hieman heikompiin sijoituksiin, mutta Vermossa takajoukoista oli vaikea nousta neljättä sijaa korkeammalle ja viimeksi Lahdessa ruuna painoi keulassa niin voimakkaasti naruille, että paineli avauskierroksen 12-vauhteja. Siihen nähden takajoukkoihin taipuminen oli ymmärrettävääkin. Iikka Nurmosen ajokkia suosii nyt moni asia, maili lienee lempimatka ja hyvältä paikalta kovaluokkainen menijä päässee keulaan, josta olisi todella liki voittoa. 6 MAS Champ ei ollut viime lauantaina Lahdessa täysin terävimmillään. Parhaimmillaan ollessaan lahjakkuus on nappisarjassa kärkihevosia. Viimeksi voittomatsista laukannut 5 Rebel Rapid lähtee niin lujaa matkaan, että voi yllättää kiihdytyksessä Bring Me Brodden. Keulaan päästessään ruunalla tuskin niitä luovutettaisiin pois. 2 Lucky Cloud on vahva jyrä, joka on huomioitava nappipaikaltaan myös mailin matkalla. 11 Sultan Journey olisi parhaimmillaan keulasta, joten lähtöpaikka verottaa isosti menestysmahdollisuuksia.

A) 3 B) 6-5-2-11 C) 9-4-1-7-10-12-8

 

Lähtö 11: (huom. lähdön kaksaripelissä on 5000 euroa bonusrahaa!)

Karjalainen-ajo on jälleen kerran kerännyt hienon osallistujajoukon ja käsillä on alkukauden tasokkain suomenhevoslähtö. 8 Tähen Toivomus saa kasiradasta huolimatta niukan ykkösvihjeen. Ori palasi Teivossa noin viiden kuukauden tauolta ja tuli pitkän kirin päätteeksi positiivisesti maaliin. Ravi oli sen näköistä, että laukkakaan ei varmasti ollut kaukana, mutta myös viime vuonna kauden avauskisassa ravi oli melkoista sekameteliä ja toiseen starttiin ravikuningas paransi todella paljon. Mikään ei ainakaan viittaa siihen etteikö sama voisi toistua nytkin. 4 Evartti on ongelmiensa jälkeen noussut ryminällä aivan rotunsa eliittiin. Oulussa se spurttasi johtavan takaa lujaa voittoon ohi Polaran ja Lahdessa ori oli toisesta ulkoa hyvä toinen Sheikin jälkeen. Outo tilastofakta on, että Evartti ei ole voittanut kolmeentoista viime starttiin, kun valmentaja Antti Ojanperä on ajanut itse. Viime lauantaina kaikkien aikojen eniten tienanneeksi suomenhevosruunaksi noussut 5 Polara tekee jatkuvasti laatutyötä. Antti Tupamäen ajokki on juossut kolme viime starttiaan toisella ilman vetoapua ja sama paikka voi olla luvassa nytkin. 1 Koskelan Akseli voitti rata-arvonnan ja J-P Kauhasen ajokki pitänee ykkösradalta keulat, josta sillä myös todennäköisesti ajetaan. Lahdessa ruuna veti keulassa kovaa vauhtia ja tuli siihen nähden rehdisti perille. Matkavauhti voi olla tälläkin kertaa reipasta. 6 Ellin Sisu tuli keulajuoksun päätteeksi hyvin maaliin asti viimeksi Vermossa, vaikka Polara runnoikin edelle. Nyt on kolmas startti tauolta, joten Esa Holopaisen ajokki pystyy edelleen petraamaan. Orilla on taipumusta painaa voimakkaasti ohjille ja se voi osaltaan sekoittaa juoksunkulkua. 3 Josveisilta on puuttunut paras terä viime starteissa, joten ruunaan on nyt suhtauduttava varauksella.

A) 8-4-5 B) 1-6-3 C) 10-2-11-12-9-7

 

Vihjesysteemit

 

T75 (pieni systeemi)

1. 12 Ice Wine (1,8)

2. 1,2,8,10,11 (6,12)

3. 1,2,5,3 (11,12)

4. 9 Kartier (3,1)

5. 4,6,7,12 (8,3)

6. 3 Bring Me Brodde (6,5)

7. 1,4,5,8 (6,3)

320 riviä * 0,05e = 16 euroa

 

T75 (suuri systeemi)

1. 1,12 (8,2)

2. 1,2,8,10,11 (6,12)

3. 1,2,5,3 (11,12)

4. 9 Kartier (3,1)

5. 4,6,7,8,12 (3,10)

6. 3 Bring Me Brodde (6,5)

7. 1,4,5,8 (6,3)

800 riviä * 0,05e = 40 euroa

 

Toto4 (pieni systeemi)

1. 9 Kartier (3,1

2. 4,6,7,8,12 (3,10)

3. 3 Bring Me Brodde (6,5)

4.  1,4,5,8 (6,3)

20 riviä * 0,2e = 4 euroa

 

Toto4 (suuri systeemi)

1. 3,9 (1,8)

2. 3,4,6,7,8,10,12 (5,2)

3. 3 Bring Me Brodde (6,5)

4.  1,3,4,5,6,8 (10,2)

94 riviä * 0,2e = 16,8 euroa

 

Päivän Duo (pieni)

1. 3 Bring Me Brodde

2.  1,4,5,8

4 yhdistelmää

 

Päivän Duo (iso)

1. 3,5,6

2. 1,4,5,8

12 yhdistelmää

 

Troikka (lähtö 3)

1. 1 Demon A.F.

2. 3,6,10,12

3. 2,3,4,6,7,8,10,12

28 yhdistelmää * 0,5e = 14 euroa

 

Troikka (Lähtö 7)

1. 1,3,5

2. 1,2,3,5

3. 1,2,3,5,6,11,12

45 yhdistelmää * 0,5e = 22,5 euroa

 

Troikka (Lähtö 9)

1. 12 Sahara Sandstorm

2. 4,6,7,8

3. 2,3,4,5,6,7,8,10

28 yhdistelmää * 0,5e = 14 euroa

 

Troikka (Lähtö 11)

1. 4,5,8

2. 1,4,5,8

3. 1,3,4,5,6,8,10

45 yhdistelmää * 0,5e = 22,5 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

 

Näytä enemmän

Videot

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä