Ravilauantai & Joensuu-ajo

La 27.07.2019 Klo 18:00
Joensuun ravirata

Kesän kuumin tapahtuma - T75 ja tietysti Ravifutuksen SM-turnaus

Nämä ravit ravataan iltaraveina ja päivällä Linnunlahdella pelataan ravifutista!

Ravifutis - raveja ja futista! Kesän parhaat kemut Linnunlahdella

 

Ravintolakatsomon menu

Suolaheinämaustettua ahventa (g,m)
Savupossua ja sinappimajoneesia (g,m)
Kesäsalaattia ja ruohosipulikastiketta (g,m)
Piparjuurella maustettua perunasalaattia (m,g)
Lehtisalaattia ja keitettyjä kananmunia (l,g)
Pikkelöityjä kantarelleja (g,m)

Jäävettä, kotikaljaa
Karjalanpiirakoita, munavoita

Häränrintaa, mäntykastiketta (l,g)
Savuperunoita (l,g)

Appelsiinimaustettuja lettuja, mansikkakompottia, ranskankermaa (l)
Kahvia/teetä

32 €/hlö

Varaa paikkasi ravintolakatsomostamme näppärästi sivuiltamme TÄSTÄ!

 

Ulkogrillistä

Savuporsasta, sinappimajoneesia, perunasalaattia 9 €
Grillimakkara 2 €

 

Ravilauantain Ravijatkot

Tauski Peltonen viihdyttää Joensuun raviradan kesäterassilla 8. lähdön jälkeen.
Ravijatkot jatkuvat ravien jälkeen klo 23:00 saakka!

 

GreenStar Hotel Joensuun Raviradan yhteistyökumppani - majoitustarjoukset kesän raveihin edullisesti!


Lue lisää täältä!

GreenStar Hotel

Tapahtumainfo

Ajankohta

Lauantai 27.07.2019
Klo 18:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO75

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

6 Ernesto nostetaan niukaksi suosikiksi todella tasaisessa lähdössä. Toissa kerralla Joensuun startissaan ori laukkasi hyvätasoisessa nuorten sarjassa hyvin todennäköisesti kakkosrahat loppukurvin alussa. Viimeksi se oli pitkällä matkalla keulasta asiallinen toinen. Koko ajan kehittyvä 5-vuotias kehittyy starttien myötä ja se pystyy alle 1.30-tulokseen. 2 Tuuren Lento on tehnyt muuten hyvää jälkeä kesän starteissaan, mutta Seinäjoen välistartti jätti isosti kysymysmerkkejä. Kolmannessa ulkona juosseen oriin ravi alkoi sakkaamaan jo hyvissä ajoin ja se ei olisi pärjännyt ilman laukkaakaan. Mahdollisuuksien mukaan kannattaakin seurata Tuuren Lennon lämmitys ja pruuvit erityisen tarkkaan. Jos se suorittaa tasollaan, niin silloin muut ovat helisemässä Iikka Nurmosen ajokin kanssa. 10 Jukolan Justiina on vauhdikas, mutta vielä epävarma...

Lähtö 1:

6 Ernesto nostetaan niukaksi suosikiksi todella tasaisessa lähdössä. Toissa kerralla Joensuun startissaan ori laukkasi hyvätasoisessa nuorten sarjassa hyvin todennäköisesti kakkosrahat loppukurvin alussa. Viimeksi se oli pitkällä matkalla keulasta asiallinen toinen. Koko ajan kehittyvä 5-vuotias kehittyy starttien myötä ja se pystyy alle 1.30-tulokseen. 2 Tuuren Lento on tehnyt muuten hyvää jälkeä kesän starteissaan, mutta Seinäjoen välistartti jätti isosti kysymysmerkkejä. Kolmannessa ulkona juosseen oriin ravi alkoi sakkaamaan jo hyvissä ajoin ja se ei olisi pärjännyt ilman laukkaakaan. Mahdollisuuksien mukaan kannattaakin seurata Tuuren Lennon lämmitys ja pruuvit erityisen tarkkaan. Jos se suorittaa tasollaan, niin silloin muut ovat helisemässä Iikka Nurmosen ajokin kanssa. 10 Jukolan Justiina on vauhdikas, mutta vielä epävarma tamma. Takarivistä laukkariski lienee pienempi kuin eturivistä ja Esa Holopaisen ajokki pystyy petraamaan ennätystään tähtiaikaan. 12 Lunkipoika kiri viimeksi Lappeessa hyvin ja kykyjensä puolesta se pystyisi kiertämään kaikki, mutta vain yksi voitto uralla tuo kysymysmerkkejä oriin voitontahdosta.  

A) 6-2-10-12 B) 8-9-11-1-5-3-7-4

 

Lähtö 2:

4 Cape’s Captain oli voittostarteissaan täysin pitelemätön, tosin vastus niissä oli huomattavasti tämänkertaista helpompi. Ruunan olemus on sellainen, että kaiken loksahtaessa kohdalleen, sarjat eivät ihan heti tule vastaan. Antti Ojanperän valmennettava pystyy ainakin 16-alkuiseen tulokseen. 2 Jet Setter avasi tiistaina Lieksassa Jarkko Kervisen treenistä hyvällä esityksellä kirien nuorten sarjassa takapareista toiseksi. Kurveissa näytti olevan hieman hankaluuksia, mutta ne ovat Joensuussa loivemmat ja lyhyellä starttivälillä nyt nähtäneen entistä parempi esitys. Jet Setterin kyvyt riittävät pärjäämiseen. 7 Heather Web on tehnyt asiallisia esityksiä hyvätasoisissa ja kovana lähtijänä tamma saa seiskaradaltakin hyvän juoksun. 6 Ranch Quijote jätti uransa avausstarteissa taakseen koviakin hevosia, joten luokkaa ruunassa riittää. Viimeksi se palasi pitkältä tauolta ja oli asiallinen toinen. Oletettavasti startti vei todella paljon eteenpäin ja nyt rattaille hyppää ammattikuski. 11 Silica One on noussut vanhoilla päivillään kovaan kuntoon. Viimeksi tamma nuiji toiselta ilman vetoapua selvään voittoon. Nyt vastus kovenee tuntuvasti viime startteihin nähden ja paikka on kurja. 3 Handsome Rob koki viimeksi uransa ensimmäisen tappion. Ruuna palasi siihen kisaan pitkältä tauolta, joten startti vei varmasti paljon eteenpäin. Heikki Mikkosen ajokki lähtee hyvin matkaan ja todennäköisesti saa ainakin ensimmäiset keulat.

A) 4 B) 2-7-6-11-3-5-9 C) 10-12-1-8

 

Lähtö 3:

16 Vilju hakee peräti kymmenettä peräkkäistä voittoaan. Viimeksi se lähti hitaasti matkaan ja juoksi niin toivottoman kaukana kärjestä, että tehtävä vaikutti jo mahdottomalta, mutta ori kiersi sielti muut ja punnersi väkisin voittoon. Kuskin mukaan Viljulle saattoi jäädä jopa varaakin, joten esitys oli aivan huippuluokkaa. Nyt se tosin saattaa kuumentua pelimielessä liikaa, sillä tämä tehtävä on viime startteihin verrattuna huomattavasti vaativampi. Pitkä matka toki suosii, mutta etupaaluilla on kovia hevosia ja Vilju joutuu antamaan niille ehkä liikaa tasoitusta.  11 Pofori kilpailee myöskin voittoputkessa ja tällä kaudella paljon kehittynyt ruuna voi edetä jo alkumatkasta keulaan, josta olisi todella paha ohitettava. 10 Mäen Eino on elämänsä tikissä ja pitkä matka on vain plussaa. 1 Tähtihohto meni viimeksi pitkästä aikaa ravia ja tuloksena oli heti voitto. Laukka poreilee vahvasti pinnassa, mutta ravilla tamma pystyy pärjäämään, vaikka lähtö kova onkin. 8 Tuurin Toive ei ole vakuuttanut viime starteissa, mutta uusi kuski voi tuoda yllättävänkin paljon lisää. 13 Tokumentti aloitti viimeksi Heikki Mikkosen treenistä vakuuttavalla voitolla. Vastus kovenee, mutta ainakin totokamppailuun ori pystyy nousemaan.

A) 16-11 B) 10-1-8-13-2-9-5-12 C) 14-15-4-6-3-7

 

Lähtö 4:

5 Little Boss on todella kyvykäs, mutta käytöksen kanssa on ollut ongelmia. Nyt ruuna tekee ensimmäisen starttinsa Tuomas Pakkasen treenistä ja mielenkiintoista onkin nähdä toimiiko Little Boss nyt paremmin. Jos toimii, niin se on hyvin lähellä voittoa varsin sopivan näköisessä porukassa. 10 Vie De Dream on kohonnut elämänsä kuntoon. Toissa startissaan se eteni voimalla keulaan ja piti kovassa porukassa varmaan voittoon. Viimeksi se juuttui alkumatkasta kolmannelle, pakitti hännille ja tuli sieltä pirteästi maaliin. 2640 metrin matka on vain etu ja nykykunnossaan ruunalla voi tehdä matkallakin ratkaisuja jos vauhti rauhoittuu keulapäässä. 4 Oxan Cockadoodledo teki viimeksi suoraan tauolta pitkän ja rehdin kirin. Startti vei Timo Kukkosen treenattavaa taatusti paljon eteenpäin ja ruuna voi päästä tässä keulaan. 2 Dancinginthedark ei saanut viimeksi kiritilaa toisesta sisältä ja tuli voimia tallella maaliin. Kovaa lähtevä ruuna juoksee keulassa tai toisessa sisällä ja taistelee ainakin himmeämmistä totosijoista, vaikka keskipitkä matka ei varsinaisesti mikään plussa taida ollakaan.

A) 5-10 B) 4-2 C) 7-11-12-6-1-9-8-3

 

Lähtö 5:

8 MAS Chili vaikuttaa hevoselta, joka tulee nousemaan vauhdilla läpi sarjojen ja tammalla lienee sanansa sanottavana myös ikäluokkansa tammalähdöissä. Viimeksi se sai vetää keulassa haluamaansa vauhtia ja irtosi 11-lopetuksessa helppoon voittoon. Voitot ovat tulleet keulajuoksujen päätteeksi, mutta eiköhän myös selkäjuoksu sovi Tapio Perttusen ajokille. Sopivan näköisessä porukassa MAS Chili on lähellä voittoa. 10 Enjoy Pepper irroittaa suojajuoksun jälkeen todella kovan kirin ja mikäli suljettu lähtöpaikka ei tuota ongelmia, nousee Ari Moilasen ajokki Joensuun pitkällä loppusuoralla korkealle. 7 Little Blue Angel on suosikin tavoin lupaava 4-vuotias tamma. Viime startit saa unohtaa, sillä viimeksi Kajaanissa se jäi pussiin ja sitä ennen Kuopio Stakesissa juoksutkaan eivät luonanneet. Lähes parin kuukauden huili tuo omat kysymysmerkkinsä, mutta Pellikat tapaavat tuoda hevosensa kunnossa radoille. 9 Predator Mick on pilannut viime starttinsa laukkoihin, mutta ennen niitä voittojuoksuissaan tamman olemus oli niin hieno, että se pystyy tässäkin kamppailemaan totosijoista. 13 Essi Van Press on todella kyvykäs, mutta huippukuntoon lienee vielä matkaa.

A) 8 B) 10-7 B) 9-13-14-16-2-15-4-12-5-1-3-11-6

 

Lähtö 6:

3 Kalle Kalas nostetaan mailin pyrähdyksen niukaksi suosikiksi. Viimeksi kauden avausvoittonsa helpossa porukassa ottanut ruuna lähtee niin vauhdilla matkaan, että se on todennäköisin keulahevonen ja siitä se olisi paha ohitettava. Hannu Torvisen tulo rattaille voi vielä tuoda yhden lisävaihteen lisää. 1 Detroit Rock Sisu oli viimeksi Mikkelissä vailla mahdollisuuksia takapareista ja ruuna tuli voimia tallella maaliin, joten heikkoon sijoitukseen ei pidä tuijottaa yhtään. Olli Koivusen ajokki lähtee myös hyvin matkaan ja se voi onnistua torjumaan ykkösradalta Kalle Kalaksen alkurynnistyksen. 4 Replay Pellini pystyisi luokkansa puolesta viime starttejaan parempiin esityksiin. Ennakkotietojen mukaan nyt riisutaan kenkiä ja se voi tuoda tarvittavan lisävaihteen. Vastus on varsin sopivan näköinen. 6 Bean Coktail on tehnyt asiallisia juoksuja Matias Salon treenistä ja luokkansa puolesta sen pitäisi pystyä tässä porukassa pärjäämään. 9 Edlance on ottanut voittonsa huomattavasti helpommissa porukoissa, mutta ruunan olemus on ollut sellainen ettei menestyminen olisi koventuvasta porukasta huolimatta mikään jättiyllätys. 2 Berto Vaikko saa kakkosradalta nappijuoksun, maili suosii ja ruunaa kannattaa roikottaa ainakin troikan alariveillä.

A 3-1 C) 4-6-9-2-7-8-11-10 C) 5-12

 

Lähtö 7:

10 Vaellus ei ole tällä kaudella ollut parhaimmillaan, mutta viimeksi oli jo viitteitä paremmasta. Alkulaukkansa jälkeen ori eteni johtavan rinnalle, josta nuiji 20-vauhtisessa lopetuksessa niukkaan voittoon. Kyvyiltään Vaellus on lähdön paras hevonen ja tässä tehtävässä sen pitää olla kärkitaistossa. Päivän kunnon voi tarkistaa perjantain Vieremän välistartista. Lyhyt starttiväli voi jopa piristää Timo Vääräsen valmennettavaa. 8 Hevillä on noussut hirmuiskuun voittaen kolme viimeistä starttiaan. Viimeksi Mikkelissä ori kuritti ylivauhtia vetänyttä kärkeä ja nousi kolmannesta ulkoa voittoon. Muiden laukat toki auttoivat, mutta Hevillä oli jälleen mainio. Lähtö on varsin sopivan näköinen ja Jouko Tarvaisen suojatti nähdään nytkin voittomatsissa. 2 Koverin olemus ei ole ollut kahteen viime starttiin niin hyvä kuin kauden aiemmissa kisoissa. Luokka on kuitenkin kova ja tässä se päässee keulaan. 1 Vennelmon Varma on noussut elämänsä kuntoon. Viimeksi Mikkelissä se ei johtavan takaa hävinnyt paljoakaan avoimien sarjojen A.T. Veetille ja Tee Wee Paronille. Tamma tekee parhaat juoksunsa vapaalta radalta ja jos se onnistuu pitämään alkutohinoissa Koverin ulkopuolellaan, niin Tapio Kukkosen suojatti voi vetää lähtöä yllättävänkin pitkään. 3 Uljas Suomalainen tekee tasaisen varmaa työtä. Voittaminen on ollut vaikeata, mutta totosijoja Tapio Perttusen suojatti kolkuttelee tässäkin lähdössä. 4 Tas Onnekas on yksi ravien mielenkiintoisimpia seurattavia. Kovan luokan omaava ori palaa tähän kisaan lähes vuoden tauolta.

A) 10-8-2 B) 1-3-4 C) 9-7-11-5-6

 

Lähtö 8:

9 Mr Chance kiri viimeksi Mikkelin T75-lähdössä kolmannesta ulkoa kovalla ajalla neljänneksi ja oli paras toista rataa juosseista. Ysiradalta on tiedossa hyvä reissu parijonossa ja aina rehellisesti kirivä ori nousee Joensuun pitkällä maalisuoralla kärkitaistoon. Eturivissä on niin monta kovaa lähtijää, että todennäköisesti avaus tulee venymään ja se sataa entisestään Mr Chancen laariin. 5 Johnny Flame otti viimeksi yllättävän laukan kierros ennen maalia ja tuli sen jälkeen tasaisesti perille. Kerrankin autolähdössä eturiviin päässeellä ruunalla on hyvä sauma päästä keulaan ja siitä Juha Puhtimäen valmennettava olisi vaikea ohitettava. 1 Flash Spruce teki varsinkin toukokuussa huimia juoksuja, mutta lähes parin kuukauden tauolta siihen on suhtauduttava varauksella, sillä ruuna on tiheällä starttaamisella ylivoimaisesti parhaimmillaan. Ykkösradalta on tiedossa joka tapauksessa nappireissu kärjen välittömässä läheisyydessä. 4 Crystal Bay kiri viimeksi kulisseissa hyvin kun sai sisäpareista vihdoin vapaat kiriladut, mutta laukkasi hieman ennen maalia. Kyvyt orilla riittävät pärjäämiseen. 3 Harmimatic Tinker avasi viimeksi 3100 metrin volttilähdössä avauspuolikkaan peräti 11,5-kyytiä, joten lopun väsyminen oli ymmärrettävää ja sen startin voi unohtaa. Ruuna lähtee kovaa liikkeelle ja todennäköisesti Janne Räisäsen ajokki saa ainakin ensimmäiset keulat. 10 Boulder Luke palasi Pihtiputaan kahden hiitin kisaan tauolta ja todennäköisesti niiden myötä henget ovat nyt auki ja kyvyt Heikki Mikkosen ajokilla riittävät pärjäämiseen. Todennäköisesti se saa kirissä Mr Chancen vetoavut. 2 Gollum palasi viimeksi tauolta uusista käsistä ja oli ihan asiallinen johtavan rinnalta. Startti vei taatusti paljon eteenpäin ja lähtöpaikka on paras mahdollinen.

A) 9-5 B) 1-4-3-10-2 C) 8-6-12-7-11

 

Lähtö 9:

2 Atupem oli pienen taukonsa jälkeen mainio Suur-Hollolan viikonloppuna. Välierässä se tykitti vahvalla kirillä voittoon ja finaalissa jäi pussiin johtavan taakse. Kaikki puoltaa Santtu Raitalan ajokkia ja ori lähtee puolustamaan viimevuotista Joensuu-Ajon voittoaan isona suosikkina. 3 Edward Ale paineli viimeksi keulasta Tornion rataennätyksen. Nytkin se pääsee keulaan ja avauskierroksen väliaika voi olla yllättävänkin maltillinen. Silti Atupemin takana pitäminen tulisi yllätyksenä. 1 Tir Du Caux tekee luotettavaa työtä ja veteraaniruuna on ykkösradalta hyvin todennäköinen totohevonen. 5 Turno Di Azzurra ei ole vielä Suomen starteissa onnistunut, mutta oriissa on niin paljon luokkaa, että on vain ajan kysymys koska pyörä alkaa pyöriä. 4 D.D’s Hitmanille on jäänyt jossiteltavaa parissa viimeisessä startissaan.

A) 2 B) 3-1 C) 5-4-7-6

 

Lähtö 10:

6 Raggari on ollut Rovaniemen kisaa lukuun ottamatta niin vakuuttava koko kauden, että ruuna nostetaan Aarne Rauman muistoajon-suosikiksi. Kaustisella ruuna meni helpon oloisesti 22-alkuisen tuloksen ja viimeksi raskaissa olosuhteissa pamautti loppukirissä omille teilleen ohi keulassa juosseen Vixuksen. Sarjamääritys suosii ja Raggarin voisi nostaa suosikiksi, vaikka lähtisi pitkältä pakiltakin. 7 Vappuäijä on laukannut kolmessa viimeisessä kisassaan, mutta mikään laukkuri ori ei ole, eikä laukkariskillä liikaa kannata spekuloida. Toissa kerralla Kaustisella Ari Moilasen ajokki teki hurjan esityksen, kun pahan lähtölaukan jälkeen liikkui todella kovaa ja nousi vielä voittotaistoon.  9 Herra Heinämies on ollut hienon 5-vuotiskauden jälkeen pettymys tänä vuonna. Kyvyt riittäisivät mihin vain, mutta nyt 20 metrin takamatka tallikavereihin tuntuu liian paljolta. 1 Limuska on yksi mielenkiintoisimmista nousukkaista, joka terveenä pysyessään tulee nousemaan todennäköisesti aivan tammaeliittiin. Tapio Perttusen ajokki voi vetää paalupaikaltaan lähtöä yllättävänkin pitkään. 8 Turelius pystyy pärjäämään mikäli vain menee ravia. Volttilähtö ja uusi kuski voivat auttaa ravia polkemisessa ja kyvyiltään ori on kova tekijä.

A) 6-7 B) 9-1-8 C) 4-2-5-3

 

Lähtö 11:

2 Gizelle Nyx on tehnyt kovaa jälkeä Ossi Nurmosen treenistä voittaen sieltä käsin kaikki neljä starttiaan. Kaikki puoltaa, että voittokulku jatkuu myös nyt ja tamma vaikuttaa kilpailevan vielä täysin väärissä sarjoissa. Kakkosradalta Gizelle Nyx avannee keulaan ja myös mailin matka on pelkkä etu. 3 Wonder Of You on kyvykäs hevonen, jonka taulu on päässyt huonoon kuntoon. Ruuna ei ole suorittanut täysin tasollaan viime starteissa, mutta Kari Rosimon ajokki pystyy ainakin 14-alkuiseen tulokseen, mikäli suorittaa yhtään potentiaalinsa tasolla. 6 Nerja on pilannut kaksi viimeistä starttiaan laukkoihin ja ne kisat voi unohtaa. Jarkko Kervisen ajokki on kyvykäs, lähtee lujaa ja saanee kutosradasta huolimatta hyvän reissun. 1 Nazareth saa ykkösradalta hyvän juoksun, jollaisella taistelee totosijoista.

A) 2 B) 3-6-1 C) 7-5-4-11-9-8-10

 

Vihjesysteemit:

T75 (pieni systeemi):

1. 4,5,10 (2,7)
2. 8 MAS Chili (10,7)
3. 1,3 (4,6)
4. 2,8,10 (1,3)
5. 5,9 (1,4)
6. 2 Atupem (3,1)
7. 6,7 (9,1)

72 riviä * 0,05e = 3,6 euroa

 

T75 (suuri systeemi)

1. 4,5,10 (2,7)
2. 8 MAS Chili (10,7)
3. 1,3,4,6 (9,2)
4. 1,2,3,8,10 (4,9)
5. 1,2,3,4,5,9,10 (8,6)
6. 2 Atupem (3,1)
7. 6,7 (9,1)

840 riviä * 0,05e = 42 euroa

 

Toto4 (pieni systeemi)

1. 1,2,3,8,10 (4,0)
2. 5,9 (1,4)
3. 2 Atupem (3,1)
4. 6,7 (9,1)

20 riviä * 0,2e = 4 euroa

 

Toto4 (iso systeemi)

1. 1,2,3,8,10 (4,0)
2. 1,2,3,4,5,9,10 (8,6)
3. 2 Atupem (3,1)
4. 6,7,9 (1,8)

105 riviä * 0,2e = 21 euroa

 

Päivän Duo:

1. 2 Atupem
2. 6,7,9

3 yhdistelmää

 

Troikka lähtö 3:

1. 11,16
2. 1,8,10,11,13,16
3. 1,8,10,11,13,16

40 yhdistelmää * 0,5e = 20 euroa

 

Troikka lähtö 6:

1. 1,3
2. 1,3,5,6
3. 1,2,3,4,6,7,8,9

36 yhdistelmää * 0,5e = 18 euroa

 

Troikka lähtö 8:

1. 5,9
2. 1,3,4,5,9
3. 1,2,3,4,5,9,10

40 yhdistelmää * 0,5e = 20 euroa

 

Troikka lähtö 11:

1. 2 Gizelle Nyx
2. 1,3,6
3. 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11

27 yhdistelmää * 0,5e = 13,5 euroa

 

Vihjeet laati: Joni Reinikka

 

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä