Ravilauantai & Sanomalehti Karjalainen -ajo

La 09.03.2019 Klo 14:00
Joensuun ravirata

Linnunlahden T75-ravit ja perinteinen Sanomalehti Karjalainen -ajo

Parhaat hevoset ja ohjastajat valtakunnan ykkösraveissa Linnunlahdella!

 

Ravilauantain ohjelma

Ponilähtö klo 13:30

Hiihtoratsastusnäytös klo 13:45
Turun takatukka, raviohjastaja Olli Koivunen,  Lapin läänin hiihtoratsastusmestari Tappi Hoikka sekä ravinuori Selma Kärkkäinen ottavat toisistaan mittaa suksilla leikkimielisessä hiihtoratsastuskisassa.

Henri Bollström 1 000 voiton kerhoon!
Henrin ja maakunnan hevosvaikuttajien palkitsemiset ja muistamiset lähtöjen 1 ja 2 jälkeen

Vihjeitä ja kimppapelejä

Touhua pihalla koko perheelle

Lasten Hevosmaailma avoinna ravien ajan
Joensuun Ravinuorten lapsiparkkiin lapset voi jättää valvottuun hoitoon 5 €/h.

Ponirekiajelua

Veikkaa Sanomalehti Karjalainen -ajon voittajaa
Voita liput Kuninkuusraveihin!

 

(Huom. aiemmin ajateltu makkaranpaistopiste nuotiolla jää ohjelmasta pois, sillä lumisateita luvattu. Herkutellaan kahvila- ja ravintolapalveluidemme parissa!)

 

Ravijatkot

Ravien jälkeen ravintolakatsomossa järjestetään vielä vauhdikkaat ravijatkot. Happy Hour käynnistyy viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen ja ravintolassa on mahdollisuus seurata & pelata Ruotsin V75-raveja. Happy Hour -hinnat voimassa klo 17:45-19:00.

 

Pöytäpaikka ravintolakatsomosta

Pöytäpaikka + ruoka seisovasta pöydästä 30 € / hlö.

Varaa pöytä ravintolakatsomoon kätevästi nettisivujemme kautta TÄSTÄ!

Huom. Ravintolapöytäpaikkoja ei ole enää vapaana 9.3. lauantaina. Mahdollisesti vapautuvia pöytäpaikkoja voi tiedustella paikan päältä.

 

Ravintolakatsomon menu

Lohiceviche (g,m)
Katkarapusalaattia (g,m)

Serrano-kinkkua, oliiveja ja aiolia (g,m)
Pikkelöityjä metsäsieniä (g,m)
Lehtisalaattia, punaherukkakastiketta (g,m)

Jäävettä
Leipävalikoima, valkosipulilevitettä (l)

Pintasavustettua häränpaistia, punaviinikastiketta (l,g)
Nokkosperunoita (l,g)
Paahdettuja vihanneksia (m,g)
Juustokakkua ja mansikkakastiketta (l)

Kahvia/teetä

30 €/hlö


Muu ruokatarjonta

Ulkoa isosta grillisavustimesta
Herkulliisia härkä- ja kanaburgereita
Grillimakkaroita
Kahvia, teetä, kaakaota,virvoitusjuomia

Katsomon alakerran grillistä
Makkaraperunoita
Kebabia
Ranskalaisia

Kahvilasta
Sämpylöitä
Pullaa
Leivoksia
Makeisia
Kahvia, teetä, kaakaota
Virvoitusjuomia
Lohikeittoa, leipää

Tapahtumainfo

Ajankohta

Lauantai 09.03.2019
Klo 14:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO75

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

8 Kuahar sooloili viime startissaan keulasta ylivoimavoiton ja lopetti ilmavalla tyylillä 31-kyytiä. Ruunalla on värkeissä varaa pudottaa ennätystään sekuntikaupalla. Kuahar oli ilmoitettu helmikuussa kaksi kertaa starttiin, mutta jäi molemmilla kerroilla pois, joten pienellä varauksella J-P Kauhasen ajokkiin on suhtauduttava. 4 Kopran Tuuli ei voinut viimeksi Kuaharille mitään, mutta oli kuitenkin positiivinen toinen ja paransi ennnätystään lähtes viisi sekuntia. Rutinoitumaton tamma menee siis roppakaupalla eteenpäin starttien myötä ja isona etuna tähän lähtöön on sen ravivarmuus. 5 Satiinin Sato ei ole vielä urallaan voittanut, mutta viime starttien perusteella kuparinen rikkoutuu ihan lähitulevaisuudessa. Jo toissa kerralla Seinäjoella ruuna tsemppasi hyvin, vaikka juuttui kiertelemään ulkoratoja. Viimeksi Mikkelissä se...

Lähtö 1:

8 Kuahar sooloili viime startissaan keulasta ylivoimavoiton ja lopetti ilmavalla tyylillä 31-kyytiä. Ruunalla on värkeissä varaa pudottaa ennätystään sekuntikaupalla. Kuahar oli ilmoitettu helmikuussa kaksi kertaa starttiin, mutta jäi molemmilla kerroilla pois, joten pienellä varauksella J-P Kauhasen ajokkiin on suhtauduttava. 4 Kopran Tuuli ei voinut viimeksi Kuaharille mitään, mutta oli kuitenkin positiivinen toinen ja paransi ennnätystään lähtes viisi sekuntia. Rutinoitumaton tamma menee siis roppakaupalla eteenpäin starttien myötä ja isona etuna tähän lähtöön on sen ravivarmuus. 5 Satiinin Sato ei ole vielä urallaan voittanut, mutta viime starttien perusteella kuparinen rikkoutuu ihan lähitulevaisuudessa. Jo toissa kerralla Seinäjoella ruuna tsemppasi hyvin, vaikka juuttui kiertelemään ulkoratoja. Viimeksi Mikkelissä se punnersi hyvin toiselta ilman vetoapua ja hävisi vain kolmikolle, joista jokainen olisi suursuosikki tähän lähtöön. 6 Virin Sissi tulee starttiin kaksi voittoa alla ja sekin pystynee tiputtamaan ennätystään sekuntikaupalla. 1 M.V. Vilmatar pystyy paalupaikaltaan vetämään lähtöä pitkään ja silläkin isona etuna ravivarmuus. 11 Savon Akka on näennäisesti huonoissa asemissa, mutta edestä lähtee kovaa avaava hevonen ja Harri Konttisen tamma voi päästä yllättävänkin hyviin asemiin ja taulussa näkyvät voitot eivät tulleet sattumalta.

A) 8-4-5 B) 6-1-11-14-2-15-13 C) 7-3-10-12-16-9

 

Lähtö 2:

1 Simoko parantaa startti startilta ja viimeksikin haastoi tiukasti johtavan rinnalta 14-lopetuksessa lupaavaa Benito Boscoa ja toissa kerralla Kuopiossa onnistui jopa voittamaan sen. Tällä kertaa Benito Bosco ei ole vastassa ja sopivan näköisessä sakissa Simoko saa ykkösvihjeen. 3 Nerja on luokaltaan kenties lähdön paras hevonen, ruuna paukutteli 3-vuotiaana jo toiseen starttiinsa 17-alkuisen tuloksen, mutta nyt arvoitus uusista käsistä ja useamman kuukauden paussilta. 4 Wind Ribbon oli hyvä varsinkin toissa kerralla häviten voitonkin vain niukasti, vaikka joutui juoksemaan pitkään toisella radalla ilman vetoapua. Nopeana avaajana Pasi Tikkalan ajokki saanee loistoreissun. 2 Bästa Tittare lopetti viimeksi 16,5/700 ja oli hyvä toinen. Namupaikaltaan ruuna on totohevosia. 7 Daisy Mustang on päässyt starttailemaan kovin katkonaisesti eikä ole vakuuttanut viime starteissa, mutta luokaltaan se on lähdön kärkipäätä ja tasollaan operoidessaan pystyisi kurjalta paikaltaankin nousemaan kärkipäähän. 11 Al Sensa’s Flash on suuryllätystä metsästävien tärppihevonen. Toissa kerralla ruuna näytti jättihyvältä ennen lähtöä, mutta laukkasi ensimmäisessä kurvissa. Viimeksi tuli hylkäykseen johtanut laukka heti startista. Ravia mennessään Al Sensa’s Flash yllättää piakkon jossain.

A) 1-3 B) 4-2-7-10-9-11 C) 12-8-6-5

 

Lähtö 3:

10 Lovemore ei kuskien kommenttien mukaan tee kilpailuissa vielä täyttä totta, mutta kyvyt ovat hurjat. Esimerkiksi toissa kerralla Vermon 75-lähdössä tamma jysäytti toisesta sisältä kyselemättä ohi kovasti Beat Of Lovesta. Viime kerran esitystäkään ei voi moittia, kun se johtavan rinnalla taivallettuaan hävisi 12-lopetuksessa vain sisäradan kolmelle ensimmäiselle hevoselle. Siihen kisaan Iikka Nurmosen ajokki palasi pieneltä huililta, joten startti alla nyt nähdään entistä parempi Lovemorea. 1 Big Mas on aina tiedetty kyvykkääksi ja nyt Kati Hiipakalle siirryttyään ruuna on lähtenyt kulkemaan toivotusti. Viimeksi se sai kiritilaa vasta noin 150m ennen maalia kirien tuli hännän alla kolmanneksi ja hieman aiemmin tilaa saadessaan olisi hyvin todennäköisesti voittanut. Nyt ruuna saa taas loistoreissun sisäradalla kärjen läheisyydessä. Big Masin käyttäytymistä kannattaa seurata ennen lähtöä jos on siihen mahdollisuus, toisinaan Big Mas käy aivan ylikuumana ja tuhlaa liikaa voimia jo ennen starttia. 8 Nemea Facade on saanut jo kolmannen kerran putkeen autolähdössä kasiradan, mutta huonot lähtöradatkaan eivät ole olleet este menestykselle. Väkivahvalla tammalla voi tehdä matkan aikanakin ratkaisuja, mutta viimeistään pitkällä loppusuoralla Hannu Torvisen ajovärit nousevat mukaan voittotaistoon. 3 Conchita tekee parhaat juoksunsa keulasta ja nyt sillä on hyvä sauma myös päästä sinne. 4 Amorcito on juossut helpompia lähtöjä, mutta ei ole Moilasen ajamana ulkona tässäkään. Esimerkiksi toissakerralla tamma laukkasi lähtöön jääden hännille, mutta ohitti kirissä mm. kovan Marvel Neatin. 2 Ride oli viimeksi tauoltapaluussaan ihan asiallinen sisäratajuoksulla. Tamma petrannee tähän kisaan paljon, kyvyt ovat lähdön kärkipäätä ja kuskinpukille hyppää tällä kertaa Mika Forss.

A) 10-1-8 B) 3-4-2-12-5-7-6-9-11

 

Lähtö 4:

2 Brisenda palasi viimeksi hienossa iskussa talvitauolta. Tamma haki kovassa avauksessa puolikkaan jälkeen keulat, luovutti ne sitten pois ja kirivaiheessa leiskautti ylivoimaiseen voittoon. Startti alla Brisenda vain parantaa otteitaan ja nappipaikaltaan jo ennestään hurja voittoprosentti on ”vaarassa” nousta entisestään. 8 Little Blue Angel palasi sekin talvipaussilta samassa lähdössä kuin Brisenda. Tammalla reviteltiin keulaan ja joutui rajun prässin seurauksena vetämään ylikovaa kestäen kuitenkin selvästi toiseksi. Kovan startin jälkeen henget ovat ainakin auki, kuskikin paranee eikä luokkansa puolesta häviä Brisendalle yhtään, mutta kasirata pudottaa sen vain hyväksi haastajaksi. 3 Case Caroline on kohonnut elämänsä kuntoon. Toissa kerralla haastoi johtavan rinnalta ihan tosissaan kovaa San Jose Sharkia ja viimeksi voitti aivan pystyyn. Kovenevasta vastuksesta huolimatta Mika Forssin ajokki on tässäkin kärkipäässä. 1 War Child jaksaa puurtaa tunnollisesti. Teivon välistartissaankin joutui tekemään 800m kirin kolmatta ilman selkää, mutta puristi rehellisesti toiseksi.

A) 2 B) 8-3-1-12-10-9-7 C) 11-4-6-5

 

Lähtö 5:

2 Kilhakka nostetaan äärimmäisen tasaisen 75-avauskohteen niukaksi suosikiksi. Starttien myötä jatkuvasti petraava ruuna jäi toissakerralla kivikovassa 75-finaalilähdössä pussiin ja viimeksi se kiri toisesta sisältä 26/400 haastaen ihan tosissaan voittokamppailuun johtanutta ja todella lupaavaa Mopoheikkiä. Kilhakka on nyt ensimmäistä kertaa urallaan autolähdössä eturivissä, mutta jos se ei tuota ongelmia, niin kakkosradalta Jouni Heimalan suojatti saanee namureissun kärjessä tai sen välittömässä läheisyydessä 4 Lulun Lupaus on kohonnut hirmuiskuun. Toissa kerralla voittoriviin tuli särö, mutta tamma oli siinä startissa kenties parempi kuin koskaan. Alun laukkansa jälkeen se kierteli todella tasokkaassa 75-finaalilähdössä ulkoratoja pitkin umpirehdisti kuudenneksi, viimeiset 1700m tamma tuli 27,4 ja siitä ensimmäisen tonnin polkaisi 26-vauhtia. Lulun Lupauksella on laukkariskiä etenkin lähtötohinoissa, mutta jos selvittää ne kunnialla niin muut ovat helisemässä Ville Mikkasen ajokin kanssa. 5 Meleko Elevis on kohonnut hetkellisen suvantovaiheen jälkeen taas huipputikkiin ja kaksi viimeistä starttia ovatkin päättyneet voittoon. Viimeksi ruuna sai sisäpareista tilaa päätöspuolikkaalla ja kiri näyttävästi ulkoratoja pitkin vastustamattomasti kärkeen. Kuten niin monen muunkin lähdön hevosen kohdalla, myös Meleko Eleviksen ylle nostettava pieni kysymysmerkki miten hieman luonteikas hevonen toimii siivekkeen takana. Kerran ollut eturivin lähtöpaikka ja silloin laukkaili jo ennen lähtölinjaa. 10 Jaajo tekee jatkuvasti hyvää jälkeä ja pienellä onnella taulu voisi olla vieläkin koreampi. Kymppiradalta ori saanee nopeiden avaajien takaa loistoreissun, jollaisella tulee palan matkaa lujaa ja harva lähdön hevosista omaa sellaisen pätkänopeuden kuin Jaajo. 7 Issakan Stigi on aloittanut Jarno Nykäsen treenistä täydellisellä tavalla voittaen molemmat starttinsa. Viimeksi se voitti Jokimaalla 27-lopetuksessa eleettömästi korviaan pyöritellen ja nyt on käsillä klassinen kolmas startti tauolta. Issakan Stigi kohtaa nyt aiempaa selvästi kovemman vastuksen, mutta yli puolet uransa starteista voittaneella ruunalla on rutkasti numeroissaan ilmaa ja pystynee alittamaan tähtirajan selvästikin. Pieni kysymysmerkki on senkin kohdalla miten autolähtö sujuu, kun ei ole ennen ollut ainakaan starttitilanteessa siivekkeen takana. 3 Myrskyri ei ole viimeisissään ollut aivan niin hyvä ja letkeän näköinen kuin esimerkiksi joulukuun starteissaan, mutta toki sarjatkin ovat nousseet. Viimeksi ruuna palasi reilun kuukauden paussilta Mikkelissä ja oli ihan asiallinen toinen. Myrskyri parantaa taatusti saatuaan startin alle ja kotiradan 75-lähtöön on varmasti vähän tähdättykin. Luokasta kertoo olennaisen ettei se ole vielä totosijoilta ravia mennessään erehtynyt…

A) 2-4-5-10-7-3 B) 6-9-8 C) 12-11-1

 

Lähtö 6:

1 Callela Louis esitti viime vuonna ikäluokkavarsan otteita ja koska voittosumma ei tee vielä mitään oikeutta orin kyvyille, saa se tauosta huolimatta ykkösvihjeen. Heikki Korhosen laatutallista ei tulla huonona radoille ja hurjasukuinen 4-vuotias lienee kehittynyt entisestään saatuaan täysipainoisen treenitalven alle. 11 Johnny Flamen kunto on edelleen kiviaitaa. Mikkelin toissa kerran 75-lähdössä ruuna karkasi jo muilta, mutta jäi yksin jäätyään odottelemaan kavereita ja tuli maalilinjalla ohitetuksi. Teivon tiistaisessa välistartissa V-P Toivasen ajokki taisteli umpirehdisti johtavan rinnalta ja ei lopulta hävinnyt paljoa voittoakaan. Kurjaa lähtöpaikkaa kompensoi 2600 metrin matka ja tuskin missään vaiheessa vauhti tulee kärkipäässä aivan hölkäksi menemään. 3 Hard To Trick on tehnyt tänä vuonna täydellistä työtä, kolmesta startista kolme voittoa. Nyt vastus kovenee kuitenkin tosi paljon ja Martti Pellikan tamman pitää petrata edelleen jos meinaa voittokulkuaan jatkaa. 12 Sahara Sandstrom oli pettymys viime kilpailussaan, mutta sitä ennen Tapio Perttusen ajokki niin vankkoja juoksuja, että piippuhyllyn paikalta ja ylisarjasta huolimatta huomioitava ajoissa. Esimerkiksi toissa kerralla Mikkelin 75-lähdössä tykitti loppua tosi kovaa ja nyt hyvä sauma saada kirissä Johnny Flamen vetoavut. 5 Quite Special on lähdön mielenkiintoisimpia seurattavia. Ruuna teki viime vuonna välillä oikein lupaavia esityksiä ja nyt on käsillä ensimmäinen startti Antti Ojanperän menestystallista. 2 Easy Vacationin esitykset hieman ailahtelevat, mutta oikeana päivänään siltä löytyy tosi ärhäkkä kiri ja kakkosradalta saanee namureissun kärjen välittömässä läheisyydessä. Pelimielessä Easy Vacation jäänee liian unholaan.

A) 1-11-3-12 B) 5-2-4-10-9 C) 8-6-7

 

Lähtö 7:

4 M.T. Kitty ei ole vielä tänä vuonna kaksarisijoituksille yltänyt, mutta kunnossa ei ole vikaa. Viimeksi Kuopiossa tammalla hirtti kaasu kiinni hirmuavauksen jälkeen ja se liihoitteli hitaissa olosuhteissa ensimmäiset 1600m haamumaili-vauhtia, joten keskipitkällä matkalla taipuminen oli täysin ymmärrettävää. Toissa kerralla Jokimaalla M.T. Kitty jäi puolestaan liian kauaksi kärkisijoja ajatellan, mutta tykitti silloinkin tapansa mukaan loppua tosi kovaa. Maili sopii Iikka Nurmosen ajokille ja hyvältä lähtöpaikalta M.T. Kitty saa hyvän reissun. 3 Zo Zo Hoss petti viimeksi kannattajansa taipuessaan luvattoman helposti johtopaikalta. Yhteen starttiin ei pidä kuitenkaan liikaa tuijottaa ja nyt juostava maili sopii paljon täyttä matkaa paremmin. Kolmosradalta Zo Zo Hoss lienee automaattikeula. 5 Willy Wingston osaa voittamisen jalon taidon ja jatkaa huipputikissä, mutta nyt on iso vaara jäädä johtavan rinnalle ja siitä voittaminen vaatisi jo taas venymistä. 12 Piedmont ei ole ulkona piippuhyllynkään paikalta. Jatkuvasti hyviä lopetuksia tekevä ruuna lopetti viimeksikin takaporukoista 11,0/700 kivikovassa pronssidivarin finaalilähdössä ja ei hävinnyt voittoakaan paljoa. Nyt se saanee kirissä Gute Bandin vetoavut ja Joensuun loppusuoralla ehtii kyllä vähän kauempaakin. 11 Gute Band oli viimeksi kuin eri hevonen verrattuna Kuopion starttiin ja kivikovassa porukassa ruunalle jäi vähän jossiteltavaakin, kun kiritiloja ei tullut kunnolla missään vaiheessa. Gute Band olisi rankingissa korkeammallakin, mutta ennen Vermon starttia valmennusporras kertoi kesäbalanssin suosivan suuresti ja nyt joudutaan taas ajamaan täydestä hokkikengästä. 10 Archie Press on yllätystä metsästävien tärppihevonen ainakin troikan alariveille. Se saa kyytiinsä valmentajan jälkeen Olli Koivusen ja varsinkin jenkkikärryillä irroittaa toisinaan tosi kovia kirejä. Viime startissa sijoitus jäi vaisuksi, mutta lähtö oli hurjatasoinen ja Archie Press kiri neljännestä sisältä kuitenkin 11,9/700.

A) 4-3-5 B) 12-11-9-10-1-8 C) 2-6-7

 

Lähtö 8:

9 Tuurin Toivo on mennyt kiltisti ravia tämän vuoden starteissaan ja joka kerta se on tehnytkin mainiot esitykset. Viimeksikin jyräsi Vermon 75-finaalilähdössä neljännestä ulkoa runsaan 700m kirin oikein väkevästi perille asti ehtien kolmanneksi. Nyt vastus hieman helpottuu viime startteihin nähden ja ilman harha-askelia Tuurin Toivolla on loistosauma palata voittokantaan. 11 Piskon Pouta joutui viimeksi tyytymään kaksariputken jälkeen heikompaan sijaan, mutta tamman esitys oli tosi positiivinen. Alussa kaikki meni pieleen kun se jäi roikkumaan kolmannelle ja voimakkaan pakittelun jälkeen asemat löytyi lopulta viidennestä sisältä. Varsinkin alun tapahtumat huomioon ottaen Piskon Pouta kiri porukan keskeltä tosi terhakkaasti neljänneksi ja taakse jäi mm. Tuurin Toivo. Samanlaisena Kimmo Määttäsen ajokki on väkisin kärkimatsissa. Voittosummansa puolesta tamma kilpailee hurjassa ylisarjassa, mutta samaa divaria se juoksi viimeksikin. 13 T.T. Avot on lähdön kolmas A-hevonen. Se palasi viimeksi pitkältä loukkaantumishuililta suoraan 75-lähtöön ja ei pystynyt seuraamaan kolmannesta sisältä kovassa lopetuksessa karannutta kärkiparia vaan taipui loppumetreillä kahdeksanneksi. Ainakin viime vuonna T.T. Avot paransi tosi paljon toiseen starttiinsa tauon jälkeen ja niin voi olettaa käyvän nytkin. Jos askelmerkit sattuu kohdalleen ja kuski vain haluaa niin T.T. Avot voi myrkynnopeana hevosena täräyttää juoksuradan paikalta hyvinkin äkkiä jopa keulaan asti. 3 Kopran Suhari kilpailee kovassa ylisarjassa, mutta luokkansa puolesta kuuluu kevyesti näihin lähtöihin. Viimeksi ruunan menossa oli pitkästä aikaa tuttua potkua kun se näytti jo ennen lähtöä paremmalta kuin aikoihin ja voitti itse lähdön kiertelemälläkin aivan pystyyn. Aikakin oli kovaa valuttaa 2-3 sekuntia hitaalla radalla. 2 Virin Veijari sijoittuu nopeana ja ravivarmana hevosena usein kärjen tuntumaan, mutta viime starteissa antanut omituisesti periksi viimeisillä metreillä. Virin Veijari saanee tässä unelmajuoksun kenties johtavan takana. 8 Sokker on vahva jyrä, joka ravia mennessään pärjäisi näissä lähdöissä ja mielenkiintoista onkin nähdä keksiikö ohjastajavirtuoosi Forss uusia kikkoja hevoselle. 10 Myrskyn Tuuli olisi rankingissa korkeammallakin, mutta viime kerran tasapaksu esitys pudottaa muutaman sijan. Sitä ennen se laukkasi loppukurviin kahteen otteeseen hyvin todennäköiset totosijat kovissa 75-sarjoissa.

A) 9-11-13 B) 3-2-8-10-1-6-14 C) 12-5-4-7

 

Lähtö 9:

8 Cash No Limit on hurjan lupaava menijä, joka tulee terveenä pysyessään nousemaan todennäköisesti ihan maamme parhaimmistoon. Tauko, kasirata ja kovatasoinen lähtö ovat kuitenkin sellainen yhdistelmä ettei Cash No Limitia aivan varmaksi uskalla suositella vaikkei taatusti Ojanperän tallista tulla pelkästään terveisiä ajelemaan tällaisella hevosella. 1 Questionmark Me ei suorittanut viimeksi lainkaan tasollaan ja sen jälkeen ruunalla on pidettykin muutaman viikon huili. Kaiken luulisi olevan nyt kohdillaan, kun tullaan Joensuuhun asti ja Olli Koivusen ajokki on ollut niin hyvä pitkin talvea, että ykkösradalta Questionmark Me on vaarallinen. Taktiset kuviot ovat mielenkiintoisia, sillä Koivunen pystynee pitämään keulat, mutta nähtäväksi ajaako myös siitä vai kelpaako jonkun hyvän hevosen selkä. 9 Intuto on viime starttien perusteella kohonnut jopa elämänsä kuntoon. Toissa kerralla haastoi pitkällä kirillä tiukasti Roberto Diveria ja viimeksi meni täyden matkan tosi helpon näköisesti 14,5ake. Ysiratakin oli varmasti yksi taustajoukkojen toivepaikkoja. 2 Minto’s Don Juan joutui pitämään pikkuprobleemien takia kuukauden tauon, mutta voitti helposti Kuopion välistarttinsa ja oletettavasti vielä parantaa tähän.

A) 8-1-9-2 B) 3-4-10-7 C) 12-6-5-11

 

Lähtö 10:

5 Costello palasi viime sunnuntaina Kouvolassa tauolta kuninkaan elkein runnoen toiselta ilman vetoapua ylivoimaiseen voittoon. Olisi sellaisenaankin iso suosikki ja vastustajien kannalta ikävä asia on, että Costello on todennäköisesti nyt vielä parempi saatuaan startin alle, koska Kouvolan kisaan ori tuli kevyin viimeistelyin ja hieman tuhdissa kunnossakin. Pahimmat vastustajat eivät ole olleet parhaimmillaan viime startteihin, joten ensimmäistä kertaa Joensuussa kilpaileva Costello on turvallinen varmalinta. 6 Tähen Toivomus pelattiin viime sunnuntaina suosikiksi Costelloa vastaan, mutta startti jätti paljon kysymysmerkkejä. Ori taipui aivan liian varhain Costellon mankelin alla ja oli tosi kaukana parhaastaan. Yhteen starttiin ei kuitenkaan liikaa pidä tuijottaa ja Tähen Toivomus näytti niin jäätävän hyvältä kauden aiemmissa starteissa, että se on edelleen Costellon ykköshaastaja. 2 Polara on ollut ihan asiallinen viime startteihin, mutta viimeinen terävyys siitä on puuttunut. Luokka ei ole kuitenkaan mihinkään hävinnyt ja nappipaikaltaan hallitseva Karjalainen-Ajon voittaja juoksee jos ei keulassa niin ainakin sen välittömässä läheisyydessä. 3 Diktaattori on tottunut menestyjä Karjalainen-Ajossa, eikä sitä sovi nytkään täysin sivuuttaa. Joensuussa on todennäköisesti juuri sellaiset olosuhteet kuin Diktaattori vaatii eli napakka ja pitävä talvirata. 8 Josveis sai rata-arvonnassa mustan pekan käteensä, mutta voi saada kovana avaajana kasiraiteeltakin asemat ja kellosepän tarkkuudella koko tämän talvikauden suorittanut ruuna on nytkin tototaistossa.

A) 5 B) 6-2-3-8 C) 7-4-9-1

 

Lähtö 11:

3 Cameron Evo aloitti 5-vuotiskautensa hienolla esityksellä, kun se runnoi Kuopion kultadivarissa johtavan rinnalta voittoon lopulta aika helponkin näköisesti. Vastus kovenee nyt tuntuvasti, mutta myös Cameron Evo parantaa startin alle saatuaan ja porukan nuorin ja kokemattomin hevonen nostetaankin rankingkärkeen. 11 Shadow Of Brisbane jaksaa aina vaan. Vermon välistartin vitossijasta ei pidä laisinkaan huolestua. Ruuna sai kiritilat sisäratajuoksun jälkeen vasta loppusuoran alussa ja kaikki paukut jäi sopivasti talteen tätä kisaa ajatellen. Paikka on kurja, mutta Joensuussa riittää loppusuoraa ja niin monta kertaa todistettu, että ruuna ehtii hurjalla loppuvedollaan toivottomiltakin näyttävistä asemista. Pitkän loppusuoran lisäksi myös hyvin mahdollinen kova matkavauhti sataisi Shadow Of Brisbanen laariin. 5 Wilhelm Nash näytti Vermon välistartissa, että pronssidivarista pykälää ylempään divisioonaan siirtyminen ei tuota minkäänlaisia ongelmia ja menestyskulku sai jatkoa.  Ruuna pamautti kyselemättä keulaan, sai vetää sopuisasti ja voitti kovassa lopetuksessa varmoin ottein. Wilhelm Nash lähtee niin rivakasti matkaan, että nytkin se on todennäköinen keulahevonen. 4 Celebrity Lane on paljon tauluaan parempi, viime kisoissa on jäänyt pussitusten vuoksi kosolti jossiteltavaa. Ruuna lähtee niin kovaa matkaan, että se voi hyvinkin pystyä ohittamaan sisäradan Ypäjä Hereaimin ja Kylliäiselle kelvannee mainiosti Wilhelm Nashin selkä. 2 Mountain Cleaver lopetti tosi terävästi viime lauantaina ja aiemmin tilaa saatuaan olisi ohittanut mm. Ranch Kellyn. Kakkosradalta lähdön ainoa tamma saa hyvän juoksun parijonossa ja pitkällä loppusuoralla noukkii nytkin monta päänahkaa.  1 Ypäjä Hereiam on paras vapaalta radalta ja Raitala lataa taatusti kovat piippuun, että keskeltä rataa pommittavat Celebrity Lane ja Wilhelm Nash pysyisivät ulkopuolella. Ainakaan troikan alemmilta riveiltä Ypäjä Hereiamia ei pidä unohtaa.

A) 3-11-5 B) 4-2-1-6-8-12 C) 10-7-9

 

Vihjesysteemit

T75 (pieni systeemi)

1. 2,3,4,5,7,10 (6,9)
2. 1,3,11,12 (5,2)
3. 3,4,5 (12,11)
4. 9 Tuurin Toivo (11,13)
5. 8 Cash No Limit (9,1)
6. 5 Costello (6,2
7. 3,5,11 (4,2)

216 riviä * 0,05e = 10,80 euroa

 

T75 (suuri systeemi)

1. 2,3,4,5,7,10 (6,9)
2. 1,3,11,12 (5,2)
3. 3,4,5 (12,11)
4. 9 Tuurin Toivo (11,13)
5. 1,2,8,9 (3,4)
6. 5 Costello (6,2)
7. 3,5,11 (4,2)

864 riviä * 0,05e = 43,20 euroa

 

Toto4 (pieni systeemi)

1. 9,11,13 (3,2)
2. 1,2,8,9 (3,4)
3. 5 Costello (6,2)
4.  3,5,11 (4,2)

36 riviä * 0,2e = 7,20 euroa


Toto4 (suuri systeemi)

1. 1,2,3,6,8,9,10,11,13 (12,5)
2. 1,2,8,9 (3,4)
3. 5 Costello (6,2)
4.  3,5,11 (4,2)

120 riviä * 0,2e = 21,60 euroa

 

Päivän Duo (Lähdöt 3 & 4)

1. 1,8,10
2. 2,8

6 yhdistelmää


Päivän Duo (Lähdöt 10 & 11)

1. 5 Costello
2.  3,5,11

3 yhdistelmää

 

Troikka (Lähtö 7)

1. 3,4,5
2. 3,4,5,12
3. 3,4,5,9,10,11,12

45 yhdistelmää * 0,5e = 22,50 euroa


Troikka (Lähtö 9)

1. 1,2,8,9
2. 1,2,8,9
3. 1,2,3,4,8,9

48 yhdistelmää * 0,5e = 24,00 euroa


Troikka (Lähtö 11)

1. 3,5,11
2. 3,5,11
3. 1,2,3,4,5,6,8,11,12

42 yhdistelmää * 0,5e = 21,00 euroa

 

Vihjeet laatinut: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä