Toto4 & Kaudenavausravit

Su 20.01.2019 Klo 16:00
Joensuun ravirata

Linnunlahden ravikausi 2019 pärähtää käyntiin tästä

Linnunlahden ravivuosi otetaan vastaan pizzauuni höyryten, Lasten Hevosmaailmassa leikkien ja koko perheen mukavaa sunnuntaipäivää viettäen!

 

Ravintolakatsomon menu

Vihersalaatti (G, M)
Tonnikalasalaatti (M)
Suolakurkku, punajuuri (M, G)

Ruisleipä, voi
Vesi, Mehu

Riistakäristys (G, L)
Perunamuhennus (G, L)

Pannukakku, mansikkahillo (L)
Kahvi/tee

15 €

 

Uudistunut pizzalista

Uuden vuoden kunniaksi kokkimme loihti muutamia uudistuksia Linnunlahden pizzalistaan. Tervetuloa nauttimaan myös pizzauunin herkullisista antimista!

Muistathan - pizzan voi tilata myös varikon tallikahviosta viimeistään puoli tuntia ennen viimeisen lähdön esittelyä, ja saat pizzan toimitettuna tallikahvioon!

 

Jauhelihapizza 9 €
jauheliha, tomaattisiivu, tomaattikastike, juustoraaste

Kinkku-ananaspizza 9 €
kinkku, ananas, tomaattikastike, juustoraaste

Tonnikalapizza 10 €
tonnikala, punasipuli, herkkusieni, tomaattikastike, juustoraaste

Pepperonipizza 10 €
pepperoni, aurajuusto, oliivi, tomaattikastike, juustoraaste

Kanapizza 10 €
kana, ananas, mozzarella, tomaattikastike, juustoraaste

Artesaanipizza 12 €
ilmakuivattu kinkku TAI katkarapu, mozzarella, oliivi, punasipuli,
tomaattisiivu, rucola, tomaattikastike, juustoraaste

Kasvispizza 9 €
kolme täytettä listalta valintasi mukaan

 

Kaikkiin pizzoihin valkosipuli, oregano, jalapeno veloituksetta erikseen tilattuna.

Lisätäyte 1 €

Tapahtumainfo

Ajankohta

Sunnuntai 20.01.2019
Klo 16:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO4

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Vuonna 2019 Joensuun ravien kattavista vihjeistä vastaa Joni Reinikka! Lukuiloa & pelionnea!

 

Lähtö 1:

Joensuun ravikauden avauslähdön suosikiksi kohoaa 14 Benito Bosco. Viime startissa Joensuussa se oli mukana hyvätasoisessa Nuorten Sarjassa, jossa ei saanut rauhoittaa keulassa missään vaiheessa tahtia, mutta kesti rehdisti kolmanneksi. Sitä ennen Mikkelissä Benito Bosco hävisi vain kivikovalle kärkiparille Bosse Nice & Il Funny Li. Nyt ruuna kohtaa aiempaa selvästi sopivamman vastuksen ja nopeana avaajana Benito Bosco voi päästä Iikka Nurmosen luotsaamana hyvinkin nopeasti jopa keulaan asti. 9 Makemake palasi viimeksi pieneltä sairaustauolta ja tsemppasi lopulta johtavan rinnalta kolmanneksi, vaikka näytti loppukurvissa jo antautuvan pahemminkin. Startti vei varmasti paljon eteenpäin ja tässä tehtävässä Makemakella on erinomainen sauma rikkoa kaksarikuparine...

Vuonna 2019 Joensuun ravien kattavista vihjeistä vastaa Joni Reinikka! Lukuiloa & pelionnea!

 

Lähtö 1:

Joensuun ravikauden avauslähdön suosikiksi kohoaa 14 Benito Bosco. Viime startissa Joensuussa se oli mukana hyvätasoisessa Nuorten Sarjassa, jossa ei saanut rauhoittaa keulassa missään vaiheessa tahtia, mutta kesti rehdisti kolmanneksi. Sitä ennen Mikkelissä Benito Bosco hävisi vain kivikovalle kärkiparille Bosse Nice & Il Funny Li. Nyt ruuna kohtaa aiempaa selvästi sopivamman vastuksen ja nopeana avaajana Benito Bosco voi päästä Iikka Nurmosen luotsaamana hyvinkin nopeasti jopa keulaan asti. 9 Makemake palasi viimeksi pieneltä sairaustauolta ja tsemppasi lopulta johtavan rinnalta kolmanneksi, vaikka näytti loppukurvissa jo antautuvan pahemminkin. Startti vei varmasti paljon eteenpäin ja tässä tehtävässä Makemakella on erinomainen sauma rikkoa kaksarikuparinen. Toissa kerralla Porin hyvätasoisessa Nuorten Sarjassa ruuna jäi kenties voittovoimissa umpipussiin. 15 Simoko on parantanut jatkuvasti otteitaan ja viime startissaan Kuopiossa se tsemppasi johtavan rinnalta tosi rehdisti toiseksi. Ruuna palasi siihen kisaan pikkutauolta, joten startti alla nyt nähtäneen entistä parempaa Simokoa. 8 Easy Breeze vaikuttaa paaluhevosista vaarallisimmalta. Hurjalta emälinjalta tuleva tamma jäi tauoltapaluustartissaan sisäratajuoksun jälkeen pussiin, joten heikkoa sijoitusta ei pidä tuijottaa. 2 Rutinohvi aloitti uransa suoraan Nuorten Sarjasta, jossa pilasi laukkaan eikä iskukyvystä saatu täyttä kuvaa. Jarkko Kervisen treenattavaa ruunaa ei saa unohtaa.

Ranking: A) 14-9-15 B) 8-2-10-11-5 C) 7-12-1-13-4-6-3

 

Lähtö 2:

5 Lento-Liisa esitteli elokuisessa koelähdössään vauhtivarojaan lopettaen 32-kyytejä eikä kaikki näyttänyt olevan lähellekään pelissä. Vastaavanlaisena tamma on hyvin lähellä voittoa, mutta varauksetonta luottoa ei uskalla antaa. Taukoa on alla ja laukkariski on vielä kokemattomalla suomenhevosella iso. 4 Mauritius avasi uransa kelpo esityksellä oltuaan neljäs tämänkertaista hieman kovatasoisemmassa lähdössä. Pientä jossitteluakin jäi, sillä ruuna ajautui viimeisellä takasuoralla kenties kokemattomuuttaan keulasta toiselle radalle ja oli hetken aikaa hakauksissakin vastustajan kanssa. Vaikutti siltä ettei Pörnä-Tytön veli vielä oikein tajunnut homman luonnetta ja startti alla parannuspotentiaalia voi olla paljonkin. 6 Kopran Tuulin taulu ei liikoja lupaile, mutta se kohoaa silti yhdeksi lähdön suosikeista. Varsinkin Mikkelin startin kaltaisena Jani Ruotsalaisen kyytiinsä saava 5-vuotias nähtäisiin taatusti kärkimatsissa. 2 Laksin Lenni palaa pitkältä paussilta ja nuori hevonen on taatusti kehittynyt tauon aikana Juha Kortekallion osaavissa käsissä. 10 Camassitar on vauhdikas ja todella laukkaherkkä tapaus. Viimeksi se lähti jo valmiiksi 80m pakilta, lähdössä tuli paha laukka ja tamma jäi ihan tolkuttoman paljon muista. Tämän jälkeen Camassitar ajoi vauhdilla porukan kiinni ja tuli mukavasti perille polkien viim. 1300m 37-vauhtia. Ravilla Camassitar ei ole ulkona pitkältä pakiltakaan.

Ranking: A) 5-4-6-2 B) 10-8-3-1-7

 

Lähtö 3:

2 Royal Riddle on monte-lähdön selkeä suosikki. Mikko Pitkäsen treenistä tason noston tehnyt ruuna kävi valloittamassa jykevällä esityksellä Killerin monten ja viimeksi samalla radalla esitys oli jo todella kova, kun alun pahan laukan myötä ruuna jäi viimeiseksi, mutta kiersi vielä hulppeasti koko porukan. Janita Antti-Roikon ajokilla on oiva sauma johtaa lähdöstä maaliin. 6 Gigolo Amok voi kurjan näköisen taulunsa vuoksi jäädä liian vähälle huomiolle. Ruuna oli viime vuoden voitokkaimpia montehevosia kuudella ykkössijallaan, joten lajin salat ovat hallussa. Koelähdön perusteella kaikki on taas tunnossa, ravi rullasi täksi hevoseksi hyvin. 7 Ozzie Smith on lähdön jokerikortti. Montedebyyttinsä tekevä ruuna on juossut nyt kaksi starttia Miika Tenhusen treenistä ja molemmilla kerroilla se on näyttänyt ennen lähtöä tosi hyvältä. Viime startin perusteella vire on vahvassa nousussa, kovassa lähdössä voimia näytti hieman jäävän sisäratareissun jälkeen varastoonkin. 8 The One And Only pärjää ravatessaan. Viikko sitten se hävisi vain kahdelle kovalle montehevoselle ja saa nyt satulaansa taitavan Saara Eerolan.

Ranking: A) 2 B) 6-7-8-5-1-3-10-9-4

 

Lähtö 4:

2 Myrskyri on nelkkuavauksen selvä pelipohja. Jo neljättä peräkkäistä voittoa hakeva ruuna on ollut viime startteihin tosi vakuuttava ja Pohjois-Karjalan mielenkiintoisimpiin lupauksiin kuuluva nousukas on voittanut kaikenlaisilla juoksuilla. Keulasta, kuolemanpaikalta ja takaa, kaikki käy.  Uran ensimmäinen autolähtö tuo tietysti aina jonkinlaisia kysymysmerkkejä, mutta Myrskyri on rutinoitumattomaksi suomenhevoseksi ravivarma ja vaikuttanut fiksukäytöksiseltä. 1 Carda on suosikin selkeä ykköshaastaja. Hyvää kuntoa jo edellisissä starteissa väläytellyt tamma palasi viimeksi voittokantaan kirittyään toisesta sisältä kärkeen. Positiivista oli myös selvästi kehittynyt lähtönopeus. Jos Myrskyrillä otetaan alku varman päälle niin Cardalla on sauma pitää keula tai ainakin hakea ne alkumatkasta itselleen. 6 Bohotti on kyviltään kevyesti riittävä hevonen näihin lähtöihin, mutta epävarmuus kiusaa. Uran laukkaprosentti on jopa 72. Tauolta laukkariski voi vaan korostua. 4 Myytti pätee samat sanat kuin edelliseen, kykyjä olisi, mutta ravia se on polkenut koko matkan vain kuusi kertaa uransa starteista. 7 Muusan Tyttö on täysi kysymysmerkki, kun viime näyttöjä pitää hakea toukokuulta. Kyvyiltään tamma on kuitenkin ihan asiallinen ja nopeana avaajana se saanee loistoreissun.

Ranking: A) 2 B) 1 C) 6-4-7-5-9-8-10-3

 

Lähtö 5:

5 Johnny Flame palasi etelästä ennen viime Kuopion kilpailuaan Juha Puhtimäen treeniin ja ruuna olikin selvästi edellisiä startteja parempi. Siinä ruuna piti leikittelevän helposti keulat ja karkasi tätä kovatasoisemmassa lähdössä 13-lopetuksessa maisemiin eikä kaikki näyttänyt olevan pelissä. Nytkin on hyvä sauma pamauttaa keulaan, josta Johnny Flame olisi todella vaikeasti kukistettavissa. 8 Real Steel kohtasi suosikin jo viimeksi ja tuli kolmannesta ulkoa kovassa lopetuksessa hyvin perille eikä hävinnyt kolmossijaa paljoakaan. Paikka on ikävä, mutta ori on saanut selkeästi lisää potkua otteisiin viime aikoina. 1 The Yankee on Suomessa vielä kääntämätön kortti, mutta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta tulokkaalta. Koelähdössään se tuli maalisuoraa tosi kovaa ja teki ensimmäiseen starttiinsa aivan asiallisen esityksen. Nappipaikaltaan The Yankee ei ole ulkona. 6 Finish Amiraal on luokaltaan todella kova, mutta puolen vuoden tauolta se on iso arvoitus. 2 Enough Laugh ja 3 Star Price ovat peruskyvyiltään paljon tauluaan parempia ja nopeina avaajina molempien kuskeilla todennäköisesti mielessä päästä Johnny Flamen selkään toiseen sisälle.

Ranking: A) 5 B) 8-1-6-2-3 C) 4-10-9-7

 

Lähtö 6:

2 Draken oli todella hyvä loka-marraskuun starteissaan ja sen kuuluukin olla selvä suosikki, mutta täysin Miika Tenhusen valmennukseen siirtyneeseen ruunaan ei nyt uskalla luottaa. Reilun parin kuukauden tauko, tallinvaihdos ja rokotuksen jälkeinen startti tuovat pieniä kysymysmerkkejä ilmaan. 9 Rajatapauksen viime startin heikkoon sijoitukseen ei pidä tuijottaa, sillä se virui pitkään pussissa. Sitä ennen Lappeessa ruuna hävisi vain kolmikolle Kukan Tutu, Piskon Pouta & Arvon Herra. Nyt ihan tuollaisia ei ole vastassa ja Rajatapaukselta irtoaa terävä kiri tarkan juoksun jälkeen, jonka se tässä myös saanee. 5 Vivanter palasi viimeksi hienossa iskussa lähes kahden kuukauden tauolta ja kiri oikein pontevasti sisäratajuoksun jälkeen toiseksi. Startti alla vieläkin parempaa lienee luvassa ja lähiaikoina tamma tuplannee voittosaldonsa. 8 Poika-Ramiini pärjää näissä lähdöissä käytännössä aina kun vain malttaisi ravata.

Ranking: A) 2 B) 9-5-8-6-10-4 C) 1-7-3

 

Lähtö 7:

9 Minto’s Don Juan on kohonnut taas hirmutikkiin ja starttaa nelkkupäätökseen suurena suosikkina. Umpirehti voimanpesä nähdään voittomatsissa juoksulla kuin juoksulla. 3 Ain’t She Sweet on ollut pari kertaa vähän heikoimmilla sijoilla, mutta kunnossa ei ole moitittavaa. Toissa kerralla tamma joutui vetämään tappotahtia keulassa ja viimeksi se sai kiritilaa vasta loppukurvin lopussa eikä kovassa lopetuksessa ohituksia ehtinyt tehdä enempää. Nyt tammalla on hyvä sauma päästä keulaan, uusi kuski saattaa piristää ja maili on iso plussa. Viimeksi Joensuussa mailia juostessaan Minto’s Don Juankin olisi saattanut jäädä taakse ilman sen laukkaakin. 1 Dream Divine oli viimeksi kovassa 76-lähdössä hyvä kolmas, ja jos runsaan kuukauden starttiväli ei ole vaikuttanut vireeseen niin loistopaikaltaan kärkimatsissa. Ruuna lähtee niin lujaa, että voi jopa pystyä pitämään ulkopuolen starttiraketti-tammat kurissa. 2 L’amour du Gull tulee Jere Taulion kovakuntoisesta laatutallista ja on loistopaikaltaan huomioitava tauoltakin. 4 Ready Press ei ole niin huono miltä taulu näyttää, juoksunkulut vain ovat menneet vaikeaksi viime starteissa. Esimerkiksi toissa kerralla Vermon 64-lähdössä kiskaisi takapareista 12,8/400m vauhtisen kirin, mutta ylemmäs ei vain ollut mahdollisuuksia. Uusi kuskikin voi piristää. 8 Hello Garfield tarjotaan todellisille suuryllätysten metsästäjille. Luokkansa puolesta sen ei tarvitse hävetä tässä juuri kenellekään, mutta toki tuoreita näyttöjä kunnosta ei ole ja paikka on yönmusta.

Ranking A) 9 B) 3-1-2-4 C) 6-8-10-11-5-7

 

Lähtö 8:

6 Don’t Hope With Me on yksi illan todennäköisempiä voittajia. Se aloitti uransa suoraan Nuorten Sarjan voitolla, sitä seurasi Tammasarjan kakkonen vain tosi hyvälle Pica-Pica Oakille häviten ja viime kerran heikomman sijoituksen selittää pussiin jäänti. Tamma näytti jo ennen lähtöä jäätävän hienolta ja hyvin todennäköisesti olisi voittanut jos tilat olisivat auenneet ajoissa. 5 Arya voitti viimeksi toisesta ulkoa vastaavanlaisen tammalähdön ihan pystyyn. Todennäköisesti Arya nakkaa keulaan ja kuski pääsee valitsemaan ajaako keulasta vai selästä. 4 Hello Jolene teki viimeksi uransa huonoimman suorituksen ja on pitänytkin sen jälkeen taukoa. Jos hevonen palaa paussilta likikään sellaisena mitä oli parhaimmillaan loka-marraskuussa niin se on ehdottomasti totohevosia. 9 Devil You Know on esittänyt viime startteihin pirteät lopetukset eikä parin kuukauden tauolle pidä antaa liikaa painoarvoa, Seppo Vaakanaisen hevoset tapaavat aina tulla kunnossa radoille.

Ranking: A) 6 B) 5-4-9-1-3-10 C) 8-2-7

 

Lähtö 9:

9 Tähen Sisu saa toisen troikkalähdön niukan ykkösvihjeen. Se on parantanut jatkuvasti otteitaan ja kauaa ei ruuna enää voi välttyä menestykseltä. Torstain välistartissaan se laukkasi alussa ja uudestaan maalisuoralla varman kakkossijan. Jos Tähen Sisu lähtee yhtä kovaa juoksuradalta kuin toissa kerralla Vermossa niin se voi päästä keulaan hyvinkin varhaisessa vaiheessa juoksussa. 12 Seekerin Samu tekee jatkuvasti luotettavaa työtä, on kenties elämänsä kunnossa ja nopeana ja ravivarmana hevosena kyseessä on varmasti lähdön todennäköisin troikkahevonen. Viimeksi se teki umpirehdin kierroksen kirin kolmatta ilman selkää eikä hävinnyt paljoakaan kovalle Myrskyrille. 11 Einon Into pätee pitkälti sama ominaisuusluettelo kuin Seekerin Samuun ja uran avausvoitto on roikkunut jo pitkään ilmassa. Ajolinjojen onnistuessa Einon Into on totohevosia. 7 Ernesto parantaa koko ajan. Viime startissaan se runnoi umpirehdisti 1200m kirin perille asti ja ei maalissa näyttänyt lainkaan tyhjältä. 13 Villan Paronin luokka riittäisi pitkälle 60m pakiltakin, mutta seon  iso arvoitus floppistartin jälkeen.  8 Säpin Suhina teki viimeksi johtavan rinnalta uransa parasta juoksua, mutta laukkasi harmittavasti kärkikamppailusta Myrskyriä ja kumppaneita vastaan. 3 Savon Akka voitti viimeksi pitkästä tauosta huolimatta aivan ylivoimaisesti, mutta nyt rima nousee tuntuvasti. 2 Karhotti pärjää heti kun vain malttaisi ravata koko matkan.

Ranking: A) 9-12-11-7 B) 13-8-3-2 C) 5-6-4-10-1

 

Lähtö 10:

8 Bästa Tittare saa äärimmäisen tasaisen koitoksen niukan ykkösvihjeen. Viimeksi aivan kaikki meni pieleen ja esitys oli sijoitusta parempi. Alussa ruuna kolaroi ja jäi tosi kauas muista. Tämän jälkeen Bästa Tittare ajoi vauhdilla porukan kiinni, oli loppukurvissa vielä hiukan pussissakin ja tuli tilaa saatuaan hyvin perille asti. Viimeiset 1500m ruuna kulki 17,3, josta ensimmäiset 500m 15-vauhtia. Uusi kuski voi vielä tuoda lisävaihteen. 5 Capesake oli viimeksi tasapaksu, mutta porukkakin oli tämänkertaista kovempi. Toissakerralla tamma kiri pirteästi Killerin open stretchia pitkin totoon, kun vihdoin sai tilat neljännestä sisältä. 11 Dewey Mustang lienee luokaltaan lähdön paras hevonen. Se on päässyt vain starttailemaan valitettavan katkonaisesti ja nytkin alla on yli kahden kuukauden paussi, joten kysymysmerkkejä on ilmassa. 4 Look At Hopen ravi ei miellytä silmää, mutta kun se tulee kuntoon niin maisema alkaakin taatusti vaihtua eri malliin. Viimeksi tamma kiri sisäpareista ihan ok-tyylillä 18/400. 9 Riion Valentino kirii hyvänä päivänään pätkän hyvin ja tällaisessa tehtävässä sitä ei pidä unohtaa peleistä. Pakkikaan ei pienessä lähdössä ole niin iso haitta.

Ranking: A) 8-5-11 B) 4-9-3-2-7-1-6-10

 

Vihjesysteemit:

Toto4 (pieni systeemi)

 1. 2 Myrskyri (1,6)          
 2. 5 Johnny Flame (8,1)
 3. 2,5,8,9 (6,10)
 4. 1,2,3,4,9 (6,8)

20 riviä * 0,2 = 4,0 euroa

Toto4 (suuri systeemi)

 1. 2 Myrskyri (1,6)
 2. 1,2,3,5,6,8 (4,10)
 3. 2,5,8,9 (6,10)
 4. 1,2,3,4,8,9 (6,10)

144 riviä * 0,2 = 28,8 euroa

Duo (pieni & iso systeemi)

 1. 2,5,8,9
 2. 9 Minto’s Don Juan

4 yhdistelmää

1. 2,5,9

2. 1,2,3,4,9                                                        

15 yhdistelmää

Troikka L7

 1. 9 Minto’s Don Juan
 2. 1,2,3,4
 3. 1,2,3,4,6,8

20 yhdistelmää * 0,5 = 10 euroa

Troikka L9

 1. 9,12
 2. 7,9,11,12                       
 3. 3,7,8,9,11,12,13

30 yhdistelmää *0,5 = 15 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä