JOMA-ravit

Su 09.06.2019 Klo 16:00
Joensuun ravirata

Mikä sen mukavampi kuin kesäinen sunnuntaipäivä raveissa Linnunlahdella!

Näissä raveissa yhteistyökumppanina Joensuun Maila - ravit feat pesäpallo - ai että!

Nämä ovat myös Kaikki palkitaan -ravit: Kaikki osallistuneet hevoset/ponit palkitaan vähintään 50 € ja ponit 10 €.

Raveissa paljon ohjelmaa koko perheelle, ja nähtävää ja koettavaa riittää niin ravien kuin pesäpallon tiimoilta. Ohjelmassa mm. pesäpallon pituuslyönnin maailmanennätyskoe.

 

Tervetuloa Linnunlahdelle!

 

Ravintolakatsomon menu

Tomaattikevätsipulisalaatti (M, G)
Minttukurkut (M, G)
Vihannessalaatti, yrttivinaigrette (M, G)

Leipälajitelma (M)
Levitettä (L, G)
Mehua
Vettä

Porsaanleike, ananasta ja maximiljankastiketta (L)
Paistettuja perunoita (L, G)

Pappilanhätävara (L)
Kahvi / Tee

16 €

 

 

Yhteistyössä

Joma

Tapahtumainfo

Ajankohta

Sunnuntai 09.06.2019
Klo 16:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO4

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

3 Easy Lover meni jo koelähdössään hyvän tuloksen tullen suuremmin patistelematta 16,2-vauhtia viimeisen tuhannen. Uransa avauskilpailuissa ori laukkasi lähtötohinoissa häirittynä jääden kauaksi muista. Kirikierroksen se kulki 17,2-kyytiä ja todennäköisesti se kulki laukkansa jälkeen loppumatkan vielä huomattavasti tuota kovempaa. Terho Rautiaisen suojatti pystynee ravilla reilustikin alle 18-tulokseen. 7 Natalie Ray seurasi viimeksi hienosti peräti 12-vauhtisessa lopetuksessa johtavan takaa ja oli hyvä toinen. Myös Natalie Ray pystynee korjailemaan ennätystään alle 18-lukemiin. 1 Sly Queen laukkasi Seinäjoella todella pahasti lähtöön, ajoi sitten muut vauhdilla kiinni ja lopussa askel painoi. Lentävän tonnin tamma polki alle 16-vauhtia, joten lopun taipuminen oli ymmärrettävääkin. Ykkösradalta Tero Lahtisen...

Lähtö 1:

3 Easy Lover meni jo koelähdössään hyvän tuloksen tullen suuremmin patistelematta 16,2-vauhtia viimeisen tuhannen. Uransa avauskilpailuissa ori laukkasi lähtötohinoissa häirittynä jääden kauaksi muista. Kirikierroksen se kulki 17,2-kyytiä ja todennäköisesti se kulki laukkansa jälkeen loppumatkan vielä huomattavasti tuota kovempaa. Terho Rautiaisen suojatti pystynee ravilla reilustikin alle 18-tulokseen. 7 Natalie Ray seurasi viimeksi hienosti peräti 12-vauhtisessa lopetuksessa johtavan takaa ja oli hyvä toinen. Myös Natalie Ray pystynee korjailemaan ennätystään alle 18-lukemiin. 1 Sly Queen laukkasi Seinäjoella todella pahasti lähtöön, ajoi sitten muut vauhdilla kiinni ja lopussa askel painoi. Lentävän tonnin tamma polki alle 16-vauhtia, joten lopun taipuminen oli ymmärrettävääkin. Ykkösradalta Tero Lahtisen ajokki saa mainion reissun, jollaisella ainakin totosija on ulottuvilla.  13 The Battle on aloittanut uransa asiallisilla esityksillä ja viimeksi oli jo uran avausvoiton aika, kun ruuna voitti johtavan rinnalta helpon oloisesti. Vastus kovenee oleellisesti viime startteihin nähden, mutta The Battle parantaa koko ajan ja vaikuttaa takamatkan hevosista vakavimmalta voitontavoittelijalta. 12 Proper Donna meni viimeksi kovan ajan sisäratareissun päätteeksi, mutta ihan voittoa ajatellen tarvitsisi lisää puristusta loppukahinoihin. 8 Diamond Lord vaikutti koelähdössään vielä lapselliselta ja ruuna tarvinnee vielä rutiinia.

A) 3-7 B) 1-13-12-8-4 C) 5-15-10-11-14-9-6-2-16

 

Lähtö 2:

2 Huimanni saa arvoituksellisen suomenhevosten alasarjan niukan ykkösvihjeen. Terho Rautiaisen tallista tuleva sukuori voitti Suonenjoen paikallisraveissa ylivoimaisesti ja todennäköisesti Huimanni pystyy menemään pitkälti alle 1.40-tuloksen, jollaisella ollaan tässä vahvoilla. 4 Töyryn Poika tuli koelähdössään helpon oloisesti viimeisen tuhannen 36-vauhtia ja sellaisilla kyydeillä suvukas ruuna on tässä tehtävässä vahvoilla. 1 Demoni laukkasi Kajaanissa todennäköisesti kakkossijan. Koelähtöpeikko niskassa taktiikka voi olla nyt varovainen ja ehjä juoksu pääasia, mutta ravia polkiessaan Markus Porokan tallista tuleva 4-vuotias osallistuu kärkitaistoon. 3 Ukkoherra tulee taitavan Juha Kortekallion treenistä ja koelähdön tulokselle ei kannata liikaa painoarvoa antaa.

A) 2-4 B) 1-3 C) 14-10-13-5-8-9-12-11-6-7

 

Lähtö 3:

1 Graffiti Artist on porukan vähärahaisin, mutta saa silti niukan ykkösvihjeen. Viimeksi ruuna oli aiempia tasapaksumpi, mutta sitä ennen Graffiti Artist teki niin hyviä juoksuja, että se pystyy menestymään, vaikka uran ensimmäinen montelähtö toki tuo arvoituksellisuutta.  3 Aira Cloc tekee myös ensimmäisen starttinsa montessa, mutta kuski on taitava ja luokaltaan tamma liene kenties lähdön paras. 2 Prayer’s Hope juoksee myöskin uransa ensimmäisen kerran montessa, mutta luokaltaan se on lähdön eliittiä. 6 Edlance on hyvä montehevonen ja Karoliinan Sinkkilän ajokki on viime starttien perusteella kunnossa. 4 Elite Of Vicen tulosrivistöön ei liikaa kannata tuijottaa, ruuna on peruiskyvyiltään täysin riittävä hevonen tähän lähtöön.  

A) 1-3-2-6-4 C) 5-7-8

 

Lähtö 4:

12 Vilju on kohonnut hirmuiskuun ja hakee jo viidettä peräkkäistä voittoa. Viimeksikin Kajaanissa se eteni alkumatkasta johtavan rinnalle, josta purjehti helposti voittoon. Sarjat kovenevat kaiken aikaa, mutta Viljun kohdalla siitä ei vielä tarvitse olla huolissaan, niin väkeviä esityksiä ruuna on tehnyt.  Rata 12 toki aiheuttaa aina omat mutkansa, mutta Henri Bollström voi vetää huoletta oikeasta ohjasta jo alkumatkasta. 7 Eso Epori teki viimeksi ihan kovatasoisessa lähdössä kelpo kirin kolmannesta ulkoa parantaen ennätystään sekuntikaupalla. Aivan samanlaista ”rähinää” Eso Eporin otteissa ei kuitenkaan ole ollut kuin esimerkiksi huhtikuun starteissa, mutta silti ruuna kohoaa tasaisesta laumasta Viljun ykköshaastajaksi. 3 Myrskyri olisi parhaimmillaan kova tekijä näihin lähtöihin, mutta kunto on arvoitus. Toukokuun kolmessa startissaan Ari Karttusen ajokki sortui laukkailemaan. Viimeksi Kajaanissa Myrskyri juoksi johtavan takana, jossa se taisi menettää vauhtiaan pienimuotoisen hakaustilanteen jälkeen viimeisessä kurvissa. Lopussa kiritiloja ei tullut kunnolla ja siihen taisi palaa ainakin pari sijaa. Nopeana lähtijänä ruuna saa tässä makoisan reissun kärjen välittömässä läheisyydessä. 4 Meleko Elevis on kyvykäs, mutta kahden ja puolen kuukauden tauolta melkoinen arvoitus. 5 Melkeri on kovakirinen ruuna, jota Joensuun pitkä loppusuora suosii, mutta senkin kohdalla kunto on iso arvoitus. 6 Krääsä ailahtelee, mutta oikeana päivänään totosija ei saa yllättää.

A) 12 B) 7-3-4-8-5-6-10 C) 9-1-2-11

 

Lähtö 5:

6 Brisenda on luokaltaan lähdön paras hevonen ja tamma on itseoikeutettu suosikki sopivan näköisessä lähdössä. Viimeksi Brisenda sai vetää keulassa haluamaansa vauhtia ja voitti vain niukasti, mutta tuona päivänä sisärata oli muita ratoja raskaampi. Sami Vehviläisen ajokki on niin kova tekijä, että se pystyy osallistumaan voittomatsiin vaikka johtavan rinnaltakin. 2 Winter Amiraal oli viimeksi tekemättömän paikan edessä kaukaa takapareista ja sen startin saa unohtaa. Nappipaikaltaan Iikka Nurmosen ajokki saa loistoreissun. 1 Crystal Cool ei tahdo onnistua millään ja tamma on tauluaan huomattavasti paremmassa iskussa. Taulussa näkyvissä Joensuun starteissaan se on painanut liikaa naruille keulajuoksujen jälkeen ja kestänyt niissä hyvin. Jos tällä kertaa Henri Bollströmin ajama tamma pysyy rauhallisempana, niin kyvyt riittävät jopa voittoon asti. 8 Geremi Boko teki ihan asiallisia esityksiä entisestä tallista ja nyt Ossi Nurmoselle siirryttyään mikään sijoitus ei saa yllättää, vaikka paikka toki huono onkin. 3 She Is Frida on viime starttinsa perusteella nousemassa iskuun ja nopeana lähtijänä se saanee loistoreissun.

A) 6-2 B) 1-8-3 C) 11-4-9-10-12-5-7

 

Lähtö 6:

14 Tuikun Poju on parantanut hurjasti Timo Väisäselle siirryttyään ja onnistuminen roikkuu ilmassa. Viimeksikin se eteni avoimessa 75-lähdössä hyvin kunnes laukkasi kärjen rinnalta loppukurvissa ja siihen paloi hyvin todennäköisesti totosija. Paikka on nyt huono, mutta sarja on istuva Tuikun Pojulle ja edestä lähtee nopea Piskon Pouta, joten Tuomas Pakkasen ajokki tuskin ihan hännille jää. 11 Kukan Tutu pääsi viimeksi keulaan, josta se on parhaimmillaan, ja voitti hallitusti hyvätasoisen lähdön. Juoksuradan paikalta Terho Rautiainen satsaa taatusti lähtöön ja pyrkii tuulenhalkojan paikalle. Keulaan päästessään Kukan Tutu olisi vahvoillla. 7 Piskon Pouta kiri Kajaanissa ihan asiallisesti viidennestä ulkoa 23,8-vauhtia viimeiset 700 metriä, mutta loppumetrit olivat työläitä, eikä ihan parasta Piskon Poutaa nähty. Jos tamma suorittaa nyt tasollaan, niin se nousee voittomatsiin vaikka sarja ei rahallisesti istuvin olekaan. 2 Pilkkeen Toivo palasi viimeksi pitkästä aikaa voittokantaan kirien toisesta sisältä helposti kärkeen. Nyt vastus kovenee, mutta ruunan olemus oli Mikkelissä sellainen, että onnistuneella juoksulla se ei ole ulkona tässäkään. 9 Nopsan Vauhti ei ole vakuuttanut viime starteissaan, mutta luokaltaan ruuna on sen tason tekijä ettei ainakaan totosija saa yllättää. 6 Rupeltaja pystyisi huonosti istuvasta sarjasta huolimatta osallistumaan ravilla voittotaistoon, mutta laukka tahtoo tulla tällä hetkellä joka startissa.

A) 14-11-7 B) 2-9-6 C) 1-12-10-3-5-8-13-15

 

Lähtö 7:

11 Johnny Flame on tehnyt hurjat juoksut kahteen viimeiseen starttiinsa ja Juha Puhtimäen treenattava tuntuu kohonneen elämänsä iskuun. Kuopiossa ruuna karkasi johtavan rinnalta horisonttiin vastustajiltaan ja viimeksi Mikkelissä ennätysjuoksussaan se kiri kaukaa kuudennesta ulkoa voittomatsiin. Vastaavanlaisena Johnny Flame on liki, vaikka paikka toki huono onkin. 5 Hard To Trick voitti viimeksi Kajaanissa ihan tasokkaan 75-lähdön avattuaan takamatkalta keulaan ja saatuaan sitten vetää rauhassa. Nytkin tammalla on sauma päästä keulaan, koska eturivin nopeimmilla avaajilla halutaan todennäköisesti ajaa selästä.  6 Pam Hallover lähtee kovaa matkaan ja keulasta ruuna on hyviä juoksuja. Pam Halloverin luokka riittäisi kärkipäähän, mutta pikkutauolta suhtauduttava pienellä varauksella. 1 She Is Cecilia kiri viimeksi hyvin ja ykkösradalta on tiedossa namureissu, sellaisen jälkeen Tuomas Pakkasen treenattavalta irtoaa hyvä kiri ja ainakaan troikan alariveiltä sitä ei voi jättää pois. 7 Phantom Smith on tehnyt lupaavat juoksut kahteen viimeiseen starttiin. Viimeksi se seurasi kovatasoisessa lähdössä sisäratareissun päätteksi kolmanneksi ja jos juoksu yhtään onnistuu seiskaradalta, niin Phantom Smith on perushevosia troikkapeliin. 2 Midnight Mover avaa lujaa ja saa kakkosraiteelta väkisin hyvän juoksun, jollaisen jälkeen siltä irtoaa terävä kiri.

A) 11 B) 5-6-1-7-2-3 C) 8-9-12-10-4

 

Lähtö 8:

10 Riksun Kingi kohoaa hyvätasoisen nuorten sarja suosikiksi. Terho Rautiaisen suojatti on vakuuttanut olemuksellaan molemmissa starteissaan. Voitot ovat tulleet todella helposti ja olemus ollut sellainen, että Riksun Kingi tulee nousemaan vielä pitkälle. Nyt vastus toki kovenee paljon, mutta ori pystynee menemään helposti alle 1.30-ajan. 8 Bondi on kehittyvä ja suvukas menijä, joka Pekka Luukkosen laatutallista tulee juoksemaan vielä paljon rahaa. Viimeksi ori kiri takapareista hyvin ja oli ehtiä voittoon asti, mutta pientä kysymysmerkkiä toi ravin hajoaminen loppusuoralla. 6 Milsger on parantanut kovasti otteitaan 5-vuotiskaudelle ja Henri Bollströmin ajokki pystyy petraamaan ennätystään tähtiaikaan. 7 Ernesto on starttaillut viime aikoina katkonaisesti, mutta kyvyt ovat hyvät ja oletettavasti ori parantaa startin alle saatuaan paljon. Myös se pystynee alle 1.30-tulokseen.

A) 10-8 B) 6-7 C) 12-11-4-9-2-3-5

 

Lähtö 9:

7 Redemption on kohonnut elämänsä iskuun. Ruuna on voittanut murskatyyliin keulasta viime starttinsa ja varsinkin viimeksi Vermon 64-lähdössä Redemptionin olemus oli todella hieno. Kimmo Ahola tähyää taatusti nytkin keulapaikalla, mutta aivan saletti se ei tule amaatöörilähdössä olemaan. Keulaan päästessään Redemption tuskin häviäisi tätä lähtöä. 11 Easy Ri kiri viimeksi 13,7-vauhtia viimeiset 700 metriä, mutta tehtävä oli takapareista toivoton. Jani Ripatin ajokki on oikein kyvykäs ja viime Joensuun vierailullaan se voitti vastaavan amatöörilähdön. 12 Drop Of Love eteni viimeksi voimalla keulaan ja voitti helpon oloisesti. Nyt vastus kovenee ja piippuhyllyn paikka pudottaa tamman b-rankingin puolelle. 6 Carmen Lindy on pystyvä hevonen, mutta viime startit ovat jättäneet kysymysmerkkejä ja treenarinsa itse ajamana iso arvoitus. 2 Rebel Royal on ihan kyvykäs tapaus ja hyvältä lähtöpaikaltaan perushevosia troikkasysteemeihin.

A) 7-11 B) 12-6-2-3 C) 5-9-1-8-4-10

 

Lähtö 10:

1 Giselle Nyx oli viimeksi kuin uudesti syntynyt. Ensimmäisen starttinsa Ossi Nurmosen treenistä tehnyt tamma oli mukana hurjassa vauhti-iloittelussa, kun avaustonni paineltiin 13-kyytiä. Siitä huolimatta Giselle Nyx paiskasi viimeisellä takasuoralla kärkeen ja karkasi vastustajiltaan. Nyt vastus kovenee tuntuvasti Kuopion lounasravilähdöstä, mutta Giselle Nyxin tyyli oli niin hieno, että kohoaa suosikiksi. 2 Was Vegaz on luokaltaan kenties lähdön paras hevonen, mutta puolen vuoden huililta arvoitus. Eero Ovaskaisen treenattavilla on kyllä tapana ollut tulla tikissä radoilla. 8 Surprise Lily on kyvykäs tamma, joka tulee vielä juoksemaan hyvän voittosumman, mutta kasiradalta iso vaara ettei juoksusta tule helppo. 11 Il Funny Li vakuutti uransa avausstarteissa, mutta melken puolen vuoden tauolta iso arvoitus. 10 Hello Kent palasi viimeksi tauolta voittokunnossa radoille. Toki ruuna sai vetää keulassa haluamaansa vauhtia ja lähtö oli tämänkertaista helpompi, mutta Hello Kentin olemus oli hyvä ja ihan ulkona se ei ole nytkään. 5 Benito Bosco esitti talvella hyviä otteita, mutta nyt alla taukoa ja vähemmän kilpaa ajava valmentajansa ajaa itse, joten kovatasoisessa lähdössä koreaan tauluun ei liikaa kannata tuijottaa. 12 Makemake on todella kyvykäs tapaus, mutta kurja lähtöpaikka vesittää voitonmahdollisuuksia.

A) 1-2 B) 8-11-10-5-12 C) 9-4-7-6-3

 

Vihjesysteemit:

T4 (pieni systeemi)

1. 12 Vilju
2. 1,2,6
3. 7,11,14
4. 11 Johnny Flame

9 riviä * 0,2 e = 1,8 euroa

T4 (iso systeemi)

1. 12 Vilju
2. 1,2,3,6,8
3. 7,11,14
4. 1,2,3,5,6,7,11

105 riviä * 0,2 e = 21 euroa

 

Päivän Duo (pieni systeemi)

1. 7,11,14
2. 11 Johnny Flame

3 yhdistelmää

Päivän Duo (suuri systeemi)

1. 7,11,14
2. 5,6,11

9 yhdistelmää

 

Troikka L7

1. 11 Johnny Flame
2. 1,2,3,6,7,8
3. 1,2,3,6,7,8

30 yhdistelmää *0,5 e = 15 euroa

Troikka L9:

1. 7,11
2. 2,6,7,11,12
3. 2,6,7,11,12

24 yhdistelmää * 0,5 e = 12 euroa

 

Vihjeet laati: Joni Reinikka

 

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä