Sunnuntairavit

Su 27.10.2019 Klo 13:00
Joensuun ravirata

Erkki I. Pesosen muistoajo
4-5-vuotiaille suomenhevosille

Ravien käsiohjelma

 

 

Ravintolakatsomon menu

Paahdettu kukkakaalisalaatti, anisjogurttia (l, g)
Vihersalaattia, sitruunaöljyä (m, g)

Munakoisoa, kesäkurpitsaa ja granaattiomenaa (g, m)

Leipää ja juustolevitettä (l)
Mintulla maustettua vettä

Lammastagine (mausteinen lammaspata) (l, g)
Halloumibulguria (l, g)
Kanelilla maustettua hedelmäsalaattia (m, g)

Kahvia/teetä

16 €

Tapahtumainfo

Ajankohta

Sunnuntai 27.10.2019
Klo 13:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO4

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

4 Luxen ei vakuuttanut huhtikuisessa avausstartissaan ja seuraavan kerran ruuna kilpaili elokuussa. Silloin se laukkasi alussa ja loppukurvissa, mutta kulki laukkojen lomassa kierroksen 34-vauhteja. Ne ovat kovaa kyytejä tähän lähtöön ja vaikka taukoa pari kuukautta onkin taas tullut, niin Markus Porokan suojatti saa selvän suosikkiaseman.  7 Taikan Tuuli meni viimeksi 36-tuloksen Vieremän paikallisraveissa ja sellaisella ollaan tässä korkealla. 8 Liite sai vetää Lappeen välistartissaan täysin haluamaansa vauhtia keulassa, mutta taipui luvattoman helposti. Tamma on sen oloinen, että kyvyistä homma ei ole kiinni vaan huumorista. Lyhyt starttiväli voi piristää yllättävänkin paljon. 3 Sokka Irti aloitti uransa Vieremän paikallisravien kakkossijalla ja hyvällä voittoprosentilla kilpailevan Tiina Miettisen tallista tuleva tamma pystynee petraamaan...

Lähtö 1:

4 Luxen ei vakuuttanut huhtikuisessa avausstartissaan ja seuraavan kerran ruuna kilpaili elokuussa. Silloin se laukkasi alussa ja loppukurvissa, mutta kulki laukkojen lomassa kierroksen 34-vauhteja. Ne ovat kovaa kyytejä tähän lähtöön ja vaikka taukoa pari kuukautta onkin taas tullut, niin Markus Porokan suojatti saa selvän suosikkiaseman.  7 Taikan Tuuli meni viimeksi 36-tuloksen Vieremän paikallisraveissa ja sellaisella ollaan tässä korkealla. 8 Liite sai vetää Lappeen välistartissaan täysin haluamaansa vauhtia keulassa, mutta taipui luvattoman helposti. Tamma on sen oloinen, että kyvyistä homma ei ole kiinni vaan huumorista. Lyhyt starttiväli voi piristää yllättävänkin paljon. 3 Sokka Irti aloitti uransa Vieremän paikallisravien kakkossijalla ja hyvällä voittoprosentilla kilpailevan Tiina Miettisen tallista tuleva tamma pystynee petraamaan ennätystään paljonkin.

A) 4 B) 7-8-3-5-2-6-1

 

Lähtö 2:

11 Silica Man hyökkäsi viimeksi loppukurvissa toisesta ulkoa ja kiri kärkimatsiin, mutta laukkasi ravin hajottua hieman ennen maalia. Ruuna on juossut huomattavasti tämänkertaista kovempia lähtöjä ja perustasollaan sen pitäisi nousta pitkälle 40 metrin takamatkasta huolimatta. Kaksi hylkystarttia alla toki voi tuoda varovaisuutta ajoon. 6 Goddess Dione kiri viimeksi pirteästi saadessaan väsyneen keulahevosen takaa vihdoin tilat ja esitti vahvaa nousuvirettä. Se on juossut urallaan paljon kovia nuorten sarjoja ja nyt olisi vastuksen hyvä mahdollisuus ottaa uran avausvoitto. 5 Rutinohvi meni viimeksi ennätyksensä suoraan tauolta. Ruuna tuli kolmannesta sisältä 16,2-vauhtia viimeiset 400 metriä eikä hävinnyt kuin kahdelle kovalle. Jarkko Kervisen ajokki tuntuu hieman varmistuneen ja nyt uran ensimmäiseen kaksarisijoitukseen on hyvä sauma. 9 Boulder Predator oli viimeksi pieni pettymys keulasta, vaikka ennätyksensä menikin. Ruunalla pitäisi olla kykyjä nähtyä parempaan. 8 Tazer on lähdön ainoa hevonen, jolla näkyy voitto taulussa. Jos Ilmari Kettusen suojatti on samalla tasolla kuin heinäkuussa, niin ruuna nähdään kärkimatsissa.

A) 11-6 B) 5-9-8-3-1 C) 7-2-12-10-4

 

Lähtö 3:

6 Tuikun Poju ei ollut lainkaan oma itsensä viime starteissaan ennen taukoaan eikä niihin startteihin pidä liikaa tuijottaa. Ruuna ei liene parhaimmillaan nytkään pieneltä paussilta, mutta luokka on niin kova, että se pystyy kukistamaan muut hieman vajaatehoisenakin. 3 Vilju rakenteli hurjan voittoputken alkuvuodesta. Se oli viimeksi tasapaksu yli kahden kuukauden huililta, mutta parantanee saatuaan startin alle. 4 N.P. Turbo meni kovan tuloksen koelähdössään. Siinä se sai polkea yksinään ja porukassa laukkariski kasvaa. Pieni lähtö toki auttaa siinäkin.  

A) 6-3-4 B) 2-5-1

 

Lähtö 4:

Starttien myötä koko ajan parantava 10 She Is Frida saa tasaisen tammalähdön niukan ykkösvihjeen. Perjantaisessa välistartissaan se oli vauhtijuoksussa kolmannesta sisältä hyvä kolmas tämänkertaista kovemmassa lähdössä. Tuomas Pakkanen lataa varmasti juoksuradalta eteenpäin ja se voi parhaimmassa tapauksessa päästä jopa keulaan asti. 8 Case Caroline on kärsinyt jatkuvasti huonoista lähtöpaikoista ja se on tulosrivistöön paremmassa tikissä. Timo Toiviaisen ajokki on juossut huomattavasti tämänkertaista kovemmissa porukoissa ja Case Caroline pystyy tekemään omaakin juoksua. 9 Madonna S.T. on tehnyt hyviä juoksuja viime startteihin ja voitto roikkuu ilmassa. Hieman tammassa saisi olla enemmän taistelutahtoa loppumetreillä. 4 Jasmine Zon palaa runsaan viiden viikon huililta. Hienoa jälkeä kesällä tehneen tamman kyytiin hyppää vaihteeksi Pekka Vehviläinen, joka on saanut Jasmine Zonista hyvin irti. 7 Wish Upon A Tara voitti toissa kerralla Kuopion raparaveissa pystyyn, mutta viimeksi se oli tasapaksu. Voitto olisi pieni yllätys. 6 Turmalin on parhaimmillaan väkivahva jyrä, mutta ei ole ollut aikoihin parhaimmillaan.

A) 10-8-9 B) 4-7-6 C) 5-2-3-1

 

Lähtö 5:

10 Phantom Smith teki viimeksi rankan juoksun. Sillä prässättiin raskaalla radalla ankarasti johtavaa ja kierros paineltiin 14-kyytiä. Ruuna taisteli upeasti perille asti ja samanlaisena se nousee korkealle. Lähtöpaikka voi olla sikäli hyvä, että juoksunkulusta on iso vaara tulla ylivauhtinen. 3 Little Blue Angel on tauluaan paremmassa kunnossa. Se on monta kertaa jäänyt pussiin, kuten viimeksikin Kuopiossa. Pellikoiden laatutallista tuleva tamma on kova luu tähän lähtöön. 1 Boulder Rocket on noussut syksyn myötä taas hyvään kuntoon. Väkivahvaa menijää ei pidetä mailerina, mutta Markus Porokan ajokki on voittanut tällä kaudella kaikki kolme Joensuussa juoksemaansa mailia! Ykkösrata voi koitua hitaalle lähtijälle loukkupaikaksi, se oli varmasti toivelistan häntäpäässä. 4 Crystal Cool on mailin speliasti, joka rakettiavaajana vetää pitkään tätä lähtöä.

A) 10-3 B) 1-4 C) 9-6-5-7-2-11-8

 

Lähtö 6:

Nelkun kolmas kohde on tasokas ja tasainen lähtö. 9 Dream Of Celebrity saa niukan ykkösvihjeen. Ruuna on tehnyt Asko Hyvösen käsistä hyvää työtä ja tehnyt jatkuvasti hienoja kirejä. Ruuna ansaitsisi jo voiton. 6 Dream Divine on noussut taas pienen hiljaiselon jälkeen hyvään kuntoon. Toissa kerralla se voitti kolmannesta ulkoa tasokkaan porukkaan todella raskaissa olosuhteissa. Viimeksi ruunan kiristä tuli hieman liian pitkä. 8 Honorary Consul tuli viimeksi kivikovassa T75-lähdössä hyvin perille asti pitkällä kirillä ja ruuna on kovassa kunnossa. Monipuolinen hevonen on perushevosia tähän lähtöön. 11 Bad Moon Rising oli viimeksi Käpylä GP:ssa oudon vaisu, mutta sitä ennen luokkaruuna teki hyvää jälkeä. Jos se palaa tasolleen, niin Jarkko Kervisen ajokki pystyy nousemaan korkealle 20 metrin takamatkasta huolimatta. 1 Dancinginthedark veti viimeksi keulassa tasaisen kovaa ja piti niukkaan voittoon. Nytkin se onnistunee puolustamaan keulapaikan, mutta vastus kovenee viime starttiin nähden oleellisesti. 7 Giresse Boko oli Lappeen välistartissa parempi kuin aikoihin voittaessaan johtavan takaa selvästi. Vastus kovenee nyt silläkin tuntuvasti.

A) 9-6-8 B) 11-1-7-4-3-5-2

 

Lähtö 7:

12 Was Vegaz on tehnyt jatkuvasti vakuuttavaa työtä. Ylivieskan viime startissaan Janne Räisäsen ajokki kiri kuudennesta ulkoa ykköseksi ja toissa kerralla 10-avauksesta huolimatta se voitti varmasti keulasta. Orilla voi ajaa lähes miten vain, kunto on kiviaitaa ja kyvyt ovat selvästi lähdön parhaat, joten Was Vegaz on nelkkupäätöksen selvä suosikki piippuhyllyn paikaltakin. Nyt ajettava täysi matkakin sopii viime startteja ajettuja maileja paremmin. 5 Adrienne’s Ami on oma persoonansa, joka pystyy pärjäämään kunhan ei tyhjää itseään liikaa ennen lähtöä ja sen aikana. Timo Toiviaisen ajokki paiskaa nytkin keulaan ja vetää pitkään. 11 Jet Setter paiskasi viimeksi toisesta ulkoa keulaan viimeisellä takasuoralla ja voitti selvästi, vaikka ehti lyhyesti laukkaamaankin loppukurvin lopussa. Viimeiset 700 metriä ruuna kulki 13,8-vauhtia. Kurvijuoksu näyttää Jet Setterille hankalalta ja jos se joutuu loppukurvissa ulkoradoille, vaikeuksia voi olla tiedossa. 8 Aging Well teki viimeksi pitkästä aikaa hyvän startin kestäessään keulasta toiseksi. Paha paikka verottaa menestysodotuksia.

A) 12 B) 5-11 C) 8-4-9-3-2-10-7-1-6

 

Lähtö 8:

Erkki I. Pesosen muistoajossa suosikiksi kohoaa hienoilla esityksillä uransa aloittanut 4 Maatian Tähti. Toissa kerralla se puristi johtavan rinnalta väkisin ohi keulassa juosseen Stallonen, joka sittemmin oli Kriteriumissa toinen. Viimeksi Seppo Suurosen valmentama tamma laukkasi lyhyesti ensimmäisellä takasuoralla voittaen silti selvästi. Maatian Tähdessä voi olla ainesta vaikka mihin. 5 Larvan Iisun uran statistiikka kertoo kaiken, seitsemän voittoa kymmeneen starttiin ei tule sattumalta. Nyt ruuna palaa yli kolmen kuukauden tauolta ja on sikäli arvoitus, mutta Veijo Kauppisen hevoset tuppaavat olemaan aina kunnossa radoille tullessaan. 1 Tutuks omaa hyvät vauhtivarat ja tamma tulee heti pärjäämään kun vain malttaa ravata. Kovan suosikkikaksikon kukistaminen tulisi nyt yllätyksenä. 6 Taikatulen Liekki meni hyvän ajan Villinmiehen Tammakilvan karsinnassa syyskuun lopussa ja sellaisella ollaan tässä totohevosia. 

A) 4-5 B) 1-6-3-2

 

Lähtö 9:

3 Wonder Of You ei ole kulkenut aikoihin tasollaan, mutta nyt ruuna on päässyt niin sopivan näköiseen sakkiin, että se nousee niukaksi suosikiksi vaikkei parhaimmillaan olisikaan. Jani Ruotsalaisen ajokki pääsee todennäköisesti keulaan tekemään omaa juoksuaan, joskin sillä on ollut taipumusta liialliseen pullaamiseen. 2 Mercedesbergs on hyvässä kunnossa ja ori on lähdön todennäköisin totohevonen. Se saanee unelmajuoksun toisessa sisällä. 8 Hello Kent kiri viimeksi kolmannesta ulkoa niukkaan voittoon. Nyt se voi joutua juoksemaan johtavan rinnalla, mutta Olli Innasen ajokki jaksaa punnertaa. 1 Devil You Know on luokkatamma, jota vastusti kesällä oikein huolella ja se on huomattavasti tauluaan parempi. Jos tauko ei liikaa näy otteissa pystyy tamma luokkansa puolesta pärjäämään kevyesti tässä lähdössä. 10 Amour Song kulkee kuuden totosijan putkessa, mutta tippuu rankingissa nyt alaspäin, koska on arvoitus miten kulkee valmentajansa hypätessä vaihteeksi kärryille.

A) 3-2-8-1-10 B) 4-11-12-9

 

Lähtö 10:

6 Rallin Muisto on kyvykäs ruuna, joka ei tahdo onnistua kunnolla millään. Nyt se juoksee aiempia kertoja helpommassa lähdössä ja ravilla Tuomas Pakkasen ajokki on väkisin voittokamppailussa. 4 Virel olisi voinut taistella viimeksi paremminkin keulasta, vaikka toki kolmas puolikas mentiin 26-vauhteja. Kyvyt orilla riittäisivät isompaankin voittosumaan. Nopea avaajana päässee keulaan ja on voittomatsissa sopivan näköisessä porukassa. 2 Issakan Stigi oli viimeksi kankean oloinen palatessaan pitkältä tauolta Jyväskylässä. Luokka riittää, mutta kunto on kysymysmerkki.  8 Vikslenalla on laukka tällä hetkellä kovasti pinnassa. Ravilla tamma pystyisi luokkansa puolesta pärjäämään. 5 Onnin Lento & 7 Pyöriän Topias avaavat lujaa ja saanevat hyvät reissut, sellaisella totosija on todennäköinen. Voitto tulisi yllätyksenä.

A) 6-4-2 B) 8-5-7 C) 3-1

 

Vihjesysteemit

 

Toto4 (pieni systeemi)

1. 8,9,10 (4,7)

2. 3,10 (1,4)

3. 6,8,9 (11,1)

4.  12 Was Vegaz (5,11)

18 yhdistelmää * 0,2e = 3,6 euroa

Toto4 (suuri systeemi)

1. 4,6,7,8,9,10 (5,2)

2. 1,3,4,10 (9,6)

3. 1,6,7,8,9,11 (4,3)

4. 12 Was Vegaz (5,11)

 

Päivän Duo (pieni)

1. 6,8,9

2. 12 Was Vegaz

3 yhdistelmää

Päivän Duo (iso)

1. 6,8,9

2.  5,11,12

9 yhdistelmää

 

Troikka L7

1. Was Vegaz

2. 5,11

3. kaikki hevoset

20 yhdistelmää * 0,5 = 10 euroa

Troikka L9:

1. 1,2,3,8

2. 1,2,3,8,10

3. 1,2,3,8,10

48 yhdistelmää * 0,5e = 24 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä