Vappuravit

Ke 01.05.2019 Klo 14:00
Joensuun ravirata

Linnunlahden perinteiset vappuravit

Yli 200 klassikkoautoa, vappubrunssi, pizzaa, burgereita,
kahvia, A-oikeudet

Lapsille Lasten Hevosmaailmassa paljon mukavaa puuhaa keppareiden ja maatilan hommien parissa.

9 jännittävää ravilähtöä ja kirsikkana kakun päällä kaksi ponilähtöä.

Tervetuloa viettämään vappua Linnunlahdelle!

 

Ensimmäinen ponilähtö klo 13:30 ja ensimmäinen hevosten ravilähtö klo 14:07. Wanhojen autojen vapputapahtuma alkaa raviradalla klo 11:00. Samalla lipulla molemmat tapahtumat!
Lue lisää tästä linkistä!

 

Vappubrunssi klo 12:00 - 18:00

Akvaviittimaustettua lohta, Rode Island kastiketta (L,G)
Venäläistä silliä (L,G)
Kreetalaista salaattia (L,G

Piparjuurella maustettua perunasalaattia (M,G)
Vihannessalaattia, rucolakastiketta (M,G)
Patonkia, saksankirvelilevitettä

Ruisleipää, voita
Kotikaljaa, vettä

Grillattua kanaa ja siitakesieniä (M,G)
Limejogurttia(L,G)
Paistettuja varhaisperunoita (L,G)

Mintulla maustettuja hedelmäsalaattia, kermavaahtoa (L,G)
Kahvia / teetä
Pieniä munkkeja
Simaa

20 € / hlö

Tapahtumainfo

Ajankohta

Keskiviikko 01.05.2019
Klo 14:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO4

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

9 Callela Ikaros nostetaan heti uransa avauskilpailussa suosikiksi. Ruuna vaikutti 2-vuotiaana suoritetun koelähdön perusteella selvästi paremmalta mitä tulos kertoo. V-P Toivasen ajokki tuli viimeisen kierroksen helposti ja hienolla tyylillä 20,7-vauhtia. Talven aikana luulisi kehitystä tapahtuneen ja Callela Ikaros pystynee menemään debyytissään reilusti alle 1.20-tuloksen. 5 Rutinohvi oli viimeksi huomattavasti parempi kuin uran aiemmissa starteissa, eikä sijoitusta tai aikaa pidä tuijottaa. Ruuna sortui jälleen perisyntiinsä ja laukkasi pahasti ensimmäisessä kurvissa, mutta kulki sen jälkeen lujaa (16,7/1400) ja tuli hyvällä sykkeellä maaliin. Heti maalin jälkeen Rutinohvi oli jo viidentenä. Samanlaisena Jarkko Kervisen ajokki ei voi enää pitkään välttyä menestykseltä, mutta ravata toki pitää. 1 Proper Donna...

Lähtö 1:

9 Callela Ikaros nostetaan heti uransa avauskilpailussa suosikiksi. Ruuna vaikutti 2-vuotiaana suoritetun koelähdön perusteella selvästi paremmalta mitä tulos kertoo. V-P Toivasen ajokki tuli viimeisen kierroksen helposti ja hienolla tyylillä 20,7-vauhtia. Talven aikana luulisi kehitystä tapahtuneen ja Callela Ikaros pystynee menemään debyytissään reilusti alle 1.20-tuloksen. 5 Rutinohvi oli viimeksi huomattavasti parempi kuin uran aiemmissa starteissa, eikä sijoitusta tai aikaa pidä tuijottaa. Ruuna sortui jälleen perisyntiinsä ja laukkasi pahasti ensimmäisessä kurvissa, mutta kulki sen jälkeen lujaa (16,7/1400) ja tuli hyvällä sykkeellä maaliin. Heti maalin jälkeen Rutinohvi oli jo viidentenä. Samanlaisena Jarkko Kervisen ajokki ei voi enää pitkään välttyä menestykseltä, mutta ravata toki pitää. 1 Proper Donna on tehnyt aivan asialliset juoksut palattuaan kilpakentille noin 3,5 vuoden tauon jälkeen. Tamma parantaa edelleen starttien myötä ja namupaikaltaan on hyvin todennäköinen totoon sijoittuja. 6 Off Course on ollut asiallinen molempiin startteihinsa ja starttien myötä kovasukuisen menijän luulisi petraavan jatkuvasti otteitaan. 7 Woppaa saattaa jäädä peleissä liian vähälle huomiolle. Viimeksi se laukkasi kierros jäljellä juuri kun oli pääsemässä keulaan. Tamma paikkasi erheensä lupaavasti ja kiri taustalla pontevasti maaliin, mutta nelossija vaihtui lähdön jälkeen HPL-tuomioksi. Toissa kerralla Woppaa voitti oikein helpon näköisesti Hankasalmen hitaalla radalla ja kilometriajasta voi huolettaa pudottaa sekunteja pois.

A) 9-5 B) 1-6-7 C) 10-4-3-2-8

 

Lähtö 2:

1 Sopu-Ellu paransi koelähdöstään paljon debyyttistarttiinsa ja oli hyvällä ajalla toinen. Startti vei varmasti entisestään eteenpäin ja muut ovat hikisen vappupuhteen edessä mikäli meinaavat saada paalupaikalta starttaavan Sopu-Ellun kiinni. 5 Liisi-Juulia lähti viimeksikin 40 metriä Sopu-Ellun takaa, mutta riisti siltä keulat kierros jäljellä ja piti lopulta varmaan voittoon. Ainoa kauneusvirhe voitossa oli, että muutenkin hieman omintakeisesti ravaavalla tammalla laukka oli todella lähellä useaan otteeseen. 9 Volsuma on varsin vauhdikas tapaus, mutta vielä kovin epävarma. Viimeksi se malttoi ravata (kenties kenkien poisotto auttoi?) koko matkan ja ennätys paranikin heti roppakaupalla. Jossiteltavaakin jäi sillä Volsuma jäi harmittavasti isopalkintoisessa tammasarjassa johtavan taakse vaille kiritiloja ja ainakin jonkin verran voimia näytti olevan jäljellä. Volsuma on juossut pääsääntöisesti kovissa ikäluokkalähdöissä ja nyt vastus helpottuu, luokaltaan lähdön ainoa 4-vuotias voi hyvinkin olla lähdön paras. 2 Tuurin Taika esitteli viimeksi tähtivauhtisia kyytejä laukkojen lomassa, mutta hyppy on kovin herkässä.

A) 1-5-9 B) 2-3-6 C) 8-7-10-12-11-4

 

Lähtö 3:

14 Crazy Valley kilpailee kanuunakunnossa ja hakee suurena suosikkina jo neljättä peräkkäistä voittoa. Viimeksi Janita Antti-Roikon silmäterä voitti tämänkertaista huomattavasti tasokkaamman avoimen lähdön. 11 Royal Andy on tikissä ja kilpailee nyt viime kisojaan sopivammassa sakissa. Hanna-Kaisa Kärkkäsen treenattava on näyttänyt osaavansa raviratsastuksen salat. 15 Rocket Zet on tienannut enemmän kuin muut lähdön osallistujat yhteensä, mutta ensimmäinen montestartti ainakin Suomen uralla tuo toki hieman kysymysmerkkejä. 6 Rocktown Sheriff on noussut viime starttien perusteella elämänsä iskuun. Lappeen perjantaisessa välistartissa ruunasta leivottiin uusi haamumaileri ja sitä ennen montedebyytissään hävisi vain Crazy Valleylle.

A) 14 B) 11-15-6-5 C) 10-9-1-7-13-12-4-3-8

 

Lähtö 4:

1 Nuga Rols oli talvikeleillä vaikeuksissa ja kaukana parhaastaan. Viimeksi olikin sitten tekemisessä aivan eri meininki, kun pääsi juoksemaan kesäradalla. Ruuna oli mukana kovatasoisessa Vermon 64-lähdössä, jossa se punnersi kolmannesta ulkoa 25,8/700m-vauhtisen kirin ja tappeli totosijoista loppuun asti. Nyt vastus ei ole samaa luokkaa ja likikään samanlaisena Nuga Rols on lähellä paluuta voittokantaan. Nopeana lähtijänä vielä hyvä sauma pitää ykkösradalta keulat. 11 Eso Epori on noussut kuin varkain elämänsä iskuun. Etenkin toissa startti Kuopiossa oli vahva näyttö, kun ruuna seurasi vauhtijuoksussa keulan Jullen Ekoa ja haastoi tätä ihan tosissaan loppusuoran kamppailussa. Viimeksi Eso Epori eteni nopeasti keulaan, mutta laukkasi kovassa lopetuksessa harmittavasti voittomatsista hieman ennen maalia. 8 Jaajo on saanut viime aikojen tapaan jo totutusti huonon lähtöradan. Kyvykkäällä oriilla on kahdeksan totosijan putki laukattomissa starteissaan eikä huono lähtörata estä putken jatkumista, monipuolinen hevonen kestää vähän vaativampaakin juoksua. Pientä kysymysmerkkiä tuo viime startti, sillä Jaajo ei näyttänyt lainkaan menestyjältä ennen laukkaansa viimeisellä takasuoralla. 10 Onon Nopsahotti on vahva jyrä ja luokaltaan lähdön parhaimmistoa, mutta epävarmuus kiusaa. 9 T.J. Jakari ailahtelee kovasti. Toisinaan ori äityy huippusuorituksiin ja pystyy oikeana päivänään pesemään koviakin porukoita. Jos se parantaa yhtä paljon kuin Kuopion startista Mikkeliin, niin T.J. Jakari voi nyt jo kolkutella totosijoja ja ysiradalta saanee namureissun, parhaimmassa tapauksessa keulan Nuga Rolsin selässä. 4 Tokumentti on ihan kyvykäs ja tekee ensimmäisen starttinsa taitavan Tapani Hiltusen treenistä. Ainakin jatkoa ajatellen se kannattaa laittaa seurantaan.

A) 1 B) 11-8-10 C) 9-4-3-2-5-12-6-7

 

Lähtö 5:

11 May I Know aloitti lupaavalla esityksellä Tuomas Pakkasen treenistä sunnuntaina Kuopiossa. Ori laukkasi parijonosta reilu kierros jäljellä ja tuli sen jälkeen lujaa maaliin, viimeiset 800 14,7-vauhtia. Viimeisellä takasuoralla se liikahti 400m palan 12-kyytejä. Startti vei varmasti vieläkin eteenpäin ja oikein sopivan näköisessä sakissa May I Know on huonolta lähtöpaikaltaankin hyvin lähellä uransa avausvoittoa. 8 Daisy Mustang oli talven starteissaan kaukana parhaastaan, mutta viimeksi oli jo näkyvissä valoa tunnelin päässä kun tamma kiri kaukaa takaa ihan lupaavasti viidenneksi. Viime kaudella Daisy Mustang pärjäili niin kovissa porukoissa, että kykyjä Jarkko Kervisen ajokilla piisaa. 7 Gear Lin laukkasi viimeksi yllättäen viimeisellä takasuoralla ja siihen erheeseen paloi hyvin todennäköisesti totosija, kenties jopa voitto. Nätin juoksun saadessaan pikkutamma kirii ärhäkästi loppua. 9 Bästa Tittare on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa ja ysiradalta on tiedossa kiva reissu. 2 Look At Hope on ravannut kesäradoilla hieman paremmin kuin talvella, mutta laukka tahtoo silti tulla joka kerta. Ravilla ruuna pärjäisi näissä lähdöissä.

A) 11 B) 8-7-9-2 C) 4-5-6-1-10-3

 

Lähtö 6:

2 Vuvuzela on viime starttien valossa elämänsä iskussa ja Lahden kuningatarkisakaan ei ole utopiaa. Vermon viime startissa tamma laukkasi harmittavasti viimeisessä kurvissa johtavan rinnalta 22-vauhdeissa ja siihen paloi Juliette Laxin voittamassa lähdössä joku totosijoista. Sarjamääritys on kuin tehty Vuvuzelalle ja tamma päässee varhaisessa vaiheessa juoksua keulaan ja silloin takamatkojen kovanaamatkin saavat pistää parasta pöytään mikäli Vuvuzelan meinaavat ohittaa. 9 Diktaattori ei ole tänä vuonna vielä voittajaesittelyyn päässyt, mutta lähdötkin olleet tämänkertaista kovempia. Suoritusvarmuudellaan ensimmäistä kertaa Janne Räisäsen ajama ruuna nousee pitkälle. 10 Koivikon Kalle on suorittanut jo pitkään alle tasonsa. Viimeksi aikansa Kriterium- ja Derbyvoittaja oli jo hieman parempi kun kesti keulasta ihan reippaahkon matkavauhdin asiallisesti. Tulisena avaajana Koivikon Kalle pääsee heti kärkiporukoihin. 7 Piskon Pouta on kysymysmerkki viime startin jälkeen. Tamma ei ravannut ollenkaan niin letkeästi kuin normaalisti. 5 Kemun Muisto on kyvykäs, mutta huumori ei tahdo aina riittää. Tamma parantaa saatuaan startin alle tauolta ja optimitilanteessa pääsee juoksemaan tallikaverinsa Vuvuzelan takana toisessa sisällä.

A) 2 B) 9-10-7-5 C) 3-1-8-11-6-4

 

Lähtö 7:

10 Boulder Rocket kuritti viimeksi raakaa ylivauhtia kiitänyttä keulaporukkaa ja runnoi kaukaa takaa niukkaan voittoon. Täysi matka sopii viimekertaista mailia paremmin ja vahvana jyränä Boulder Rocketilla voi tehdä matkallakin ratkaisuja jos keulapäässä otetaan vauhtia pois. 5 Little Blue Angel on porukan toiseksi vähärahaisin, mutta tuskin kauaa. Pellikoiden laatutallista tuleva tamma on näyttänyt jo pystyvänsä pärjäämään ikäluokkatasolla asti ja starttien myötä Little Blue Angel parantaa koko ajan. Kuopion viime startti oli tämän kauden paras, kun lopetti sisäpareista napakasti toiseksi. 9 Hudson Web meni jo 3-vuotiaana 13-tuloksen täydellä matkalla, joten lahjakkaasta hevosesta puhutaan. Tauolta ei tietenkään voi olla parhaimmillaan, mutta luokallaan ori pystyy nousemaan korkealle. 2 Not A Clue on tauluaan parempi menijä ja voitokas ruuna on nappipaikaltaan perushevosia tähän lähtöön. 3 Ride lähtee tulisesti matkaan ja saanee ainakin ensimmäiset keulat. Ilman kenkiä juostessaan Ridelle tulisi vielä yksi pykälä lisää ja reilusta ylisarjasta huolimatta tamma ei ole ulkona.

A) 10-5-9-2 B) 3-1-6-7 C) 4-8-11-12

 

Lähtö 8:

7 Seekerin Samu alitti viimeksi ensimmäistä kertaa tähtirajan ja ruunalla on kykyjä edelleen pudottaa ennätyksestään paljonkin. Viime kisa oli tasoltaan tämänkertaista kovempi ja nyt Tuomas Pakkasen ajokki on lähellä paluuta voittokantaan. Nopeana lähtijänä saanee seiskaradaltakin hyvän reissun. 1 Pirttilän Mortti vakuutti etenkin Lappeen voittostartissaan, jossa se runnoi jättiyllättäjänä voittoon tämänkertaista kovemmassa porukassa. Ykkösrata ei todennäköisesti ole mikään toivepaikka hitaahkolle lähtijälle, mutta eiköhän Arto Laaksonen löydä väylät väljemmille vesille. 11 Jaden Tähti viime startti oli lupauksia herättävä. Tamma laukkasi viimeisellä takasuoralla vahvasta noususta ja kiri vielä lujaa kolmantena maaliin, mutta tuomioksi tuli armoton HPL. Nopea tamma voi päästä Seekerin Samun takaa yllättävänkin hyviin asemiin. 12 Helmen Humu on voittanut puolet starteistaan ja vaikka sarjat koko ajan kovenevatkin niin Helmen Vilin pikkuveli kehittyy kaiken aikaa eikä ole ulkona piippuhyllyn paikaltaankaan.

A) 7-1-11-12 B) 4-9-5-2-3-8-10-6

 

Lähtö 9:

1 Grouse Man paikkasi viimeksi laukkansa niin hyvin, että ilman harha-askelia olisi todennäköisesti sijoittunut aivan kärkeen. Ruuna haparoi myös ennen lähtölinjaa ja jäi kiihdytyksessä jalkoihin, mutta Grouse Man lähtee normaalisti niin kovaa, että ykkösradalta hyvä sauma pitää keulat ja siitä V-P Toivasen ajokki olisi tosi liki. 5 Flower’s Juni on luokkatamma ja Kuopion tauoltapaluu oli lupauksia herättävä, kun se taivalsi suurimman osan matkasta toisella ilman vetoapua ja tuli rehdisti maaliin. Startti alla nyt nähtäneen entistä parempaa Flower’s Junia. 6 Lovely Futura viiletti viimeksi keulassa hurjaa vauhtia ja taipuminen oli täysin ymmärrettävää. Missään vaiheessa tamma ei kuitenkaan täysin luovuttanut. Jos innokkuutta on taas yhtä paljon niin maili ainakin on iso plussa. 9 He’s A Keeper palasi viimeksi voittokantaan hieman onnekkaastikin, kun loppusuoralla hevosia laukkaili voittomatsista sekä sisä- että ulkopuolelta. Mikään tuurivoitto se ei kuitenkaan ollut ja Heikki Laakkosen kehittyvä 4-vuotias on perushevosia tähän lähtöön, vaikka vastus Kouvolan starteista koveneekin. 4 Juss Tooma on kyvyiltään lähdön parhaimmistoa, mutta yli kahdeksan kuukauden tauolta toki arvoitus. 10 Flying Chipia ei kannata unohtaa ainakaan troikan alariveiltä. Tamma kiri Killerillä pirteästi perille ja ainakin ylivauhtisessa juoksussa se ohittaa kirissä monta.

A) 1-5 B) 6-9-4-11-10 C) 12-2-7-3-8

 

Vihjesysteemit:

 

Toto4 (pieni systeemi)

1. 1 Nuga Rols (11,8)
2. 11 May I Know (8,7)
3. 2,7,9,10 (5,3)
4. 2,3,5,9,10 (3,1)

20 riviä * 0,2 e = 4 euroa

Toto4 (iso systeemi)

1. 1,8,11 (10,9)
2. 11 May I Know (8,7)
3. 2,5,7,9,10 (3,1)
4. 1,2,3,5,6,7,9,10 (4,8)

120 riviä *0,2 e = 24 euroa

 

Päivän Duo (pieni systeemi)

1. 2 Vuvuzela
2. 2,5,9,10

4 yhdistelmää

Päivän Duo (iso systeemi)

1. 2,9,10
2. 2,5,9,10

12 yhdistelmää

 

Troikka L7

1. 2,5,9,10
2. 2,5,9,10
3. 1,2,3,5,9,10

48 yhdistelmää * 0,5 e = 24 euroa

Troikka L9

1. 1,5
2. 1,5,6,9
3. 1,4,5,6,9,10,11

30 yhdistelmää * 0,5 e = 15 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä