Pikkujouluravit

Ti 26.11.2019 Klo 18:00
Joensuun ravirata

Linnunlahden ravikauden päätös: Pamaus-ravit & Keski-Karjalan Hevosystäväinseuran ja Pohjois-Karjalan Hevosenomistajien ravit

Tarjolla jouluinen ruoka ja perinteiset Pamaus-lähdöt kylmäverisille ja poneille.

Pohjois-Karjalan Hevosenomistajat palkitsevat omien nimikkolähtöjensä voittajat loimella ja tarjoavat jäsenilleen ruokailun. Ruokalipukkeen saa voimassa olevaa jäsenkorttia näyttämällä. Lisätiedot myös ravien käsiohjelmasta sekä alla olevasta kuvalinkistä.

 

Ravien käsiohjelma

 

Ravintolakatsomon menu

Rosolli, (m,g)
Vihannessalaatti, puolukkakastike (m,g)
Graavilohi, sinappikastike (m,g)
Smetanasilli (l,g)

Joulukinkku, konjakkisinappi (m)
Karjalanpiirakat, munavoi

Kotikalja
Vesi

Katajalla maustettu riistakäristys(l,g)
suolakurkku, punajuuri. puolukkasurvos
Lanttu- ja porkkanalaatikko (l)
Keitetty peruna

Katariinan luumut, kermavaahtoa (l,g)
Joulutorttu
Kahvi/tee

22 €

 

Ravisää ja ratatiedote

Tuttuun tapaan olemme päivittäneet iedon radasta sivuillemme Ajankohtaista > Ravisää. Uusi päivitys seuraa vielä ravipäivänä sekä nettisivuilla että some-kanavissamme.

 

Tervetuloa Linnunlahdelle!

Tapahtumainfo

Ajankohta

Tiistai 26.11.2019
Klo 18:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO5

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

1 Hujake kulki syyskuisessa koelähdössä laukan jälkeen kuskin patistelematta päätöskierroksen hieman alle 1.35-vauhtia. Jani Ruotsalaisen suojatti on päässyt debyyttistarttiinsa varsin sopivan näköiseen koitokseen ja ilman laukkoja 4-vuotias on lähellä avata uransa voitokkaasti. 6 Luxen oli viimeksi pettymys keulasta. Kuopion startissa ruuna esitti niin vauhdikkaita otteita, että sellaisenaan Markus Porokan ajokki pärjäisi varmasti. 9 Vuaran Vihu teki hyviä juoksuja kesällä tämänkertaista tasokkaimmissa lähdöissä, mutta nyt kunto on tauon jäljiltä arvoitus. Lappeen startissa tarkempi vire jäi arvoitukseksi.  7 Taikamyrsky oli perjantain Kuopion välistartissa toisesta-kolmannesta sisältä asiallinen kuudes ja meni hyvän ajan tämänkertaista huomattavasti tasokkaammassa porukassa. Lyhyt starttiväli...

Lähtö 1:

1 Hujake kulki syyskuisessa koelähdössä laukan jälkeen kuskin patistelematta päätöskierroksen hieman alle 1.35-vauhtia. Jani Ruotsalaisen suojatti on päässyt debyyttistarttiinsa varsin sopivan näköiseen koitokseen ja ilman laukkoja 4-vuotias on lähellä avata uransa voitokkaasti. 6 Luxen oli viimeksi pettymys keulasta. Kuopion startissa ruuna esitti niin vauhdikkaita otteita, että sellaisenaan Markus Porokan ajokki pärjäisi varmasti. 9 Vuaran Vihu teki hyviä juoksuja kesällä tämänkertaista tasokkaimmissa lähdöissä, mutta nyt kunto on tauon jäljiltä arvoitus. Lappeen startissa tarkempi vire jäi arvoitukseksi.  7 Taikamyrsky oli perjantain Kuopion välistartissa toisesta-kolmannesta sisältä asiallinen kuudes ja meni hyvän ajan tämänkertaista huomattavasti tasokkaammassa porukassa. Lyhyt starttiväli lienee pelkkä etu. 4 Eka-Essi oli avausstartissaan keulasta asiallinen toinen. Lähtö on nytkin tasoltaan samankaltainen ja tamma saattoi mennä startin myötä paljonkin eteenpäin.

A) 1-6-9 B) 4-7-5-2 C) 8-10-3

 

Lähtö 2:

Toinen lähtö on hankala pelipähkinä. 9 Express Eve meni kahteen viime starttiin 17-tuloksia, jotka ovat kovaa valuuttaa tähän lähtöön. Reilun parin kuukauden tauosta ei isommin kannattane olla huolissaan, sillä J-P Kauhasen treenattavat eivät ainakaan keskenkuntoisina tule starttiin. 8 Magic Crescent kiri Kuopiossa takapareista hyvin loppuun tämänkertaista kovemmassa lähdössä ja lyhyellä starttivälillä ruuna lienee vieläkin parempi. 15 The Battle pärjäsi kesällä huomattavasti tämänkertaista kovemmissakin lähdöissä ja on suoraan tauoltakin pelihevosia. 4 Miss Vip Zip laukkasi viimeksi keulasta hyvin todennäköisesti voittonsa viimeisessä kurvissa. 1 Omnia Princess oli viimeksi edellisen takaa asiallinen kolmas. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja kuski vahvistuu. 2 Wannabe Sally on pilannut urallaan paljon laukkoihin. Taitavan Sari Parviaisen treenistä tulevan tamman kyvyt riittävät taatusti nähtyä parempaan ja tauko on voinut tehdä vain hyvää.

A) 9-8-15 B) 4-1-2-3-7-14-11 C) 16-12-13-6-10-5

 

Lähtö 3:

15 Ramble On palasi viimeksi Vermossa pieneltä paussilta, mutta se ei näkynyt otteissa vaan ruuna karautti kolmannesta ulkoa selvään voittoon. Nyt ohjastaja vaihtuu kokemattomampaan. 12 Dark Alley ei voinut viimeksi mitään Ramble Onin kirin edessä, mutta Janita Antti-Roikon ajokki tuli kuitenkin rehellisesti maaliin juostuaan matkalla pääosin johtavan rinnalla. 14 Twentyone on mennyt hyvin montessa ja on perushevosia tähän lähtöön. 16 Crazy Valley on pärjännyt kovemmissakin porukoissa eikä ole ulkona 60 metrin takamatkaltakaan. 10 Wish Upon A Tara tuntuu ailahtelevan, mutta tamma pystyy oikeana päivänä pärjäämään tässä porukassa, vaikka sarjamääritys ei täysin istukaan. 11 Lessons In Love on kyvyiltään lähdön eliittiä ja tekee nyt mielenkiintoisen montedebyyttinsä.

A) 15-12 B) 14-16-10-8-11-6-7-1-2-9 C) 4-13-5-3

 

Lähtö 4:

5 Hello Kent jäi Joensuun voittojensa jälkeen viimeksi Kuopiossa kolmannesta sisältä umpipussiin. Heikosta lähtöratatuurista kärsinyt ruuna on nyt saanut paremman paikan ja rattailleen se saa tällä kertaa vahvistuksena Santtu Raitalan, joten Hello Kent on Toto5-pelin avauskohteen itseoikeutettu suosikki. 3 Makemake kiri viimeksi neljännestä ulkoa 15-vauhteja viimeiset 700 metriä tullen sitkeästi perille. Ruuna on huomattavasti tauluaan paremmassa vireessä ja uran voittosaldon tuplaantuminen ei tulisi yllätyksenä. 4 Easy Ri ei ole ollut aivan parhaimmillaan, mutta viimeksi oli jo pirteämpi esitys sen kiriessä johtavan takaa toiseksi. Jo kauden kuudetta voittoaan hakeva tamma on hyväluokkainen menijä ja alkukauden perusteella se pitää talvisimmista olosuhteista.  Terho Rautiaisen ajokki lähtee hyvin liikkeelle ja se juoksee joko keulassa tai johtavan perässä. 2 Oogie Boogie kiri Kuopiossa tyylikkääseen voittoon ihan tasokkaassa porukassa. Viimeksi ruuna lopetti pirteästi viime metrit saatuaan sisäpareista tilaa. Kakkosradalta tiedossa on loistoreissu.

A) 5-3 B) 4-2 C) 7-1-9-12-11-8-6

 

Lähtö 5:

11 Teppanan tulosrivistö ei kerro mitään hevosen kunnosta. Se menetti Teivossa ja Kuopiossa laukkoihin aivan kärkipään sijoitukset. Viimeksi ruuna malttoi vihdoin ravata ja se jyräsikin väkivahvalla esityksellä kolmanneksi. Nyt vastus helpottuu oleellisesti viime startteihin nähden ja ravia polkiessaan Teppana on liki voittoa. 9 Maatian Tähti on toistaiseksi tehnyt täydellistä työtä voittaen kaikki neljä starttiaan ja Esa Holopaisen ajokki voi olla tekijä ensi vuoden ikäluokkalähdöissä. Esimerkiksi syyskuun ensimmäisessä Jyväskylän startissa se jätti kiritaistossa taakseen huippulupaus Stallonen. 6 Savon Akka on ollut taukonsa jälkeen kuin eri hevonen. Jyväskylässä se kiri napakasti sisäratareissun jälkeen ja tuli viimeksikin hyvin perille. Voitto roikkuu ilmassa, mutta ilman suosikkikaksikon epäonnea sellainen tulisi nyt pienenä yllätyksenä. 3 Lento-Liisa piti viimeksi keulasta Savon Akkan takanaan, mutta sai silloin 20 metriä etumatkaa ja nyt tammat ovat samalla viivalla.

A) 11-9 B) 6-3-2 C) 10-7-8-5-4-1

 

Lähtö 6:

9 Carmen Lindy on ollut erinomainen marraskuun starteissaan. Kuopiossa se pyssytti kolmannesta ulkoa 12,3-vauhtia viimeiset 700 metriä ja karkasi omille teilleen. Viimeksi ruuna jäi alussa roikkumaan kolmannelle ja sillä pakitettiin porukan hännille. Sieltä se hyökkäsi päätöskierroksen alussa uudestaan kolmannelle ja Carmen Lindy jyräsi epäonnistuneen juoksunkin jälkeen väkivahvasti voittoon 15-lopetuksessa. V-P Toivasen ajokki on nyt niin rajussa iskussa, että kovenevasta vastuksesta huolimatta se pystyy jatkaa voittokulkuaan. 3 Sand Of Holmö jyräsi viimeksi johtavan rinnalta selvään voittoon helpossa porukassa ja Olavi Nisosen voimatamman huippukunto alkaa jälleen olla käsillä. Se pystyy parhaimmillaan ollessaan pärjäämään, vaikka juoksu ei aina niin hyvin onnistuisikaan. 2 Blade Runner DK on tehnyt etelän radoilla asiallisia esityksiä ja hyvältä lähtöpaikalta vuoden ensimmäinen kaksarisijoitus ei tulisi yllätyksenä. 10 Giovanni De Veluwe väsyi viimeksi yllättäen keulasta, mutta muita raskaampi sisärata saattoi olla vastaan. Nyt ruunan kyytiin hyppää jälleen Jarkko Kervinen. 11 Maccabi Yosef aloitti pirteällä esityksellä Anni Ryynäsen treenistä ja startti alla ruuna parantanee entisestään.

A) 9-3 B) 2-10-11-8 C) 4-6-12-7-1-5

 

Lähtö 7:

8 Thai Profit on ollut kunnossa jo pitkään ja vire tuntuu vain paranevan. Teivon viime startti oli yksi ruunan parhaita, kun se hyökkäsi viimeisellä takasuoralla toisesta ulkoa ja niittasi väkisin ohi keulassa juosseen Star Martinin. Viimeiset 400 metriä Thai Profit polkaisi 11,2-vauhtia. Nyt vastus helpottuu ja Santtu Raitalan ajokki on lähellä jatkaa voittokannassa. 4 Johnny Flame on tulosrivistöään paremmassa tikissä. Jos ruuna onnistuisi pääsemään keulaan, niin suosikkikin saa tehdä täyden päivätyön ohittaakseen Juha Puhtimäen treenattavan. 5 Detroit Rock Sisu oli viimeksi Seinäjoella huonolla ravilla koko matkan eikä laukka yllättänyt. Sen takia ruunaan on suhtauduttava nyt varauksella ja lämmitykset & pruuvit kannattaa seurata erityisen tarkkaan. Edellisen tallikaveri 3 Herzog Greenwood alisuoritti myös Seinäjoella eikä senkään ravi stemmannut normaalisti. Ruuna voitti toissa kerralla keulasta ja sinne Henri Bollström varmasti nytkin tähtää. 2 Edfromed tekee jatkuvasti hyviä juoksuja, mutta voitto kiertää. Nyt kuski heikkenee ja se tiputtaa rankingissa pari pykälää alaspäin.  

A) 8 B) 4-5-3-2-11-9 C) 6-12-10-14-7-1-13

 

Lähtö 8:

11 Nuga Rols lähti viimeksi Kouvolassa viidennestä ulkoa reissuun 1100 metriä ennen maalia ja kiri hienosti perille häviten voitonkin vain äärimmäisen niukasti. Päätöstuhannen ruuna kulki 25,4-vauhtia. 9 Tähtihohto kävi puolestaan samassa lähdössä kuumana jo ennen lähtöä eikä laukka yllättänyt. Ravilla kykytamma pärjää aina näissä lähdöissä. 1 Taikatulen Liekki on pilannut viime starteissa jälleen perisyntiinsä laukkaan. Toissa kerralla se laukkasi hyvän sijoituksen T75-lähdössä. Paalupaikaltaan tamma vetää lähtöä pitkään. 14 Kopran Suhari on luokaltaan kenties lähdön paras hevonen, mutta laukka tahtoo tulla joka kerta. Se pärjäisi heti kun vain malttaisi ravata. 10 Melkeri ei pysynyt viimeksi lainkaan kirissä Nuga Rolsin peesissä ja siitä startista pitää parantaa paljon. 13 Yön Aavistus teki hienoja juoksuja syyskuussa, mutta nyt parin kuukauden tauko hillitsee pelihaluja.

A) 11-9-1 B) 14-10-13-8-3-2 C) 4-7-12-5-6

 

Lähtö 9:

6 Amour Song jäi viimeksi ensimmäistä kertaa Henri Bollströmin ohjastamana totosijojen ulkopuolelle. Ruunalla ajettiin etusuoralla johtavan rinnalle, josta se tsemppasi asiallisesti neljänneksi. Amour Song osaa olla parempikin ja nyt sillä on kovana lähtijänä sauma päästä keulaan. 11 Hello Jolene on tehnyt hyvät juoksut taukonsa jälkeen. Lappeessa tamma voitti keulasta ja viimeksi se kiri kolmannesta ulkoa hyvin reippaassa lopetuksessa. Olli Innasen ajokki kirii nytkin korkealle. 5 Wild Streamer teki viimeksi uransa toistaiseksi parhaan juoksun, kun viidennessä ulkona matkannut ruuna jyräsi pitkällä kirillä ylivoimaiseen voittoon. Nyt vastus kovenee edellisiin startteihin nähden, mutta totosijaputken jatkaminen on todennäköistä. 7 Wild Bloom paransi hurjasti Joensuun startista Kuopioon, jossa se leiskautti toisesta ulkoa pirteästi voittoon jättäen taakseen mm. Wild Streamerin. Tamma osaa lähteäkin lujaa, mutta seiskaradalta juoksu voi mennä vaikeaksi. 2 Gognap voi kerätä korean tulosrivistönsä myötä liikaakin peliä. Kuopiossa juoksu onnistui täydellisesti ja Jokimaalla se sai vetää keulassa todella maltillista vauhtia. Nyt vastuskin kovenee oleellisesti.

A) 6-11 B) 5-7-2-3 C) 4-1-10-12-8

 

Vihjesysteemit

 

Toto5 (pieni systeemi)

1. 2,3,4,5 (7,1)

2. 9,11 (6,3)

3. 9 Carmen Lindy (3,2)

4. 8 Thai Profit (4,5)

5. 1,9,11,14 (10,13)

32 riviä * 0,1e = 3,2 euroa

 

Toto5 (iso systeemi)

1. 2,3,4,5 (7,1)

2. 9,11 (6,3)

3. 2,3,8,9,10,11 (4,6)

4. 8 Thai Profit (4,5)

5. 1,9,11,14 (10,13)

192 riviä * 0,1e = 19,2 euroa

 

Päivän Duo (pieni)

1. 3,9

2. 8 Thai Profit

2 yhdistelmää

 

Päivän Duo (iso)

1. 2,3,9

2. 4,5,8

9 yhdistelmää

 

Troikka (lähtö 7)

1. 8 Thai Profit

2. 2,3,4,5

3. 2,3,4,5,6,9,10,11,12,14

36 yhdistelmää * 0,5e = 18 euroa

 

Troikka (lähtö 9)

1. 6,11

2. 2,5,6,7,11

3. 2,3,4,5,6,7,11

40 yhdistelmää * 0,5e = 20 euroa

 

Vihjeet: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä