Toto5-ravit

Ti 29.01.2019 Klo 18:00
Joensuun ravirata

Tervetuloa viihtymään Linnunlahdelle!

Kausi jatkuu tiistaina T5-iltaraveilla klo 18. Mukana menossa mm. kautensa avaava ATUPEM, joka voitti viime kesänä Joensuu-ajon. Tuon ykkössijan ohjastanut Santtu Raitala hyppää nytkin oriin rattaille. Vastaansa Atupem saa mm. Minto's Don Juanin ja Ida's Owenin.

Ravintolakatsomossa tarjolla jälleen maittava illallinen seisovasta pöydästä. Toisenlaiseen nälkään uudistunut pizzalista on kokeilemisen arvoinen, ja myös perinteisten kahvila- ja grilliherkkujen ystäville löytyy palasta alakerran kahvilasta. Tallikahviosta varikon puolella on saatavissa myös evästä niin pieneen kuin suurempaankin nälkään, ja pizzan tilaus sinne tai vaikkapa mukaan kotimatkalle on myös mahdollista. Ravintolakatsomon alakerrassa Lasten Hevosmaailma ja lapsiparkki kutsuvat perheen pienemmät nauttimaan ravi-illasta.

Ravien käsiohjelmia on myynnissä katsomon infopisteestä, vaan ennakkoon sitä pääsee tutkailemaan näillä sivuilla kohdasta Lataa käsiohjelma. Linnunlahden omat ravivihjeet ilmestyvät tälle sivulle viimeistään ravipäivänä.

 

Ravintolakatsomon menu

Coleslaw-salaatti (G,L)
Kukkakaalia sitruunakastikkeessa (G,M)
Lehtisalaattia ja kanamunia (G,L)

Saksankirvelileipää, juustolevitettä (M)
Jäävettä, mehua

Paistettua lohta, maximiliankastike (G,L)
Tilliperunoita (G,L)

Suklaapannacotta, hillottuja punaherukoita (G,L)

Kahvi/tee

16 €

 

Näihin raveihin kaavailtu Toton Talvimestaruus siirtyy myöhempiin raveihin. Tiedotamme aikataulujen vahvistuttua.

Tapahtumainfo

Ajankohta

Tiistai 29.01.2019
Klo 18:00

Paikka

Joensuun ravirata

Tapahtumatyyppi

TOTO5

Tulospalvelu

heppa.hippos.fi

Vihjeet

Lähtö 1:

5 Makemake voitti Joensuun vuoden avausravien avauslähdön leiskauttaen kierros jäljellä keulaan ja pitäen kirpeässä pakkaskelissä 14,5-lopetuksessa eleettömästi voittoon. Vastaavanlaisena on loistosauma, että myös nämä karkelot alkavat Makemaken juhlilla. Vastuskaan ei juuri viime kerrasta kovene ja ruuna parantaa starttien myötä edelleen. 10 Only Bear joutui voittojensa jälkeen tyytymään viimeksi heikompaan sijaan, mutta tamma kiri palan matkaa hitaissa olosuhteissa 15-kyytiä siirtyessään takasuoralla takajoukoista kärkeen, joten lopun taipuminen oli ihan ymmärrettävää. Nyt parhaat kiripaukut säästynevät loppuun. 4 Classicari vakuutti Kouvolan välistartissaan runnottuaan johtavan rinnalta voittoon ja kypsässä 8 vuoden iässä radoille tullut tamma on perushevosia tähän lähtöön,...

Lähtö 1:

5 Makemake voitti Joensuun vuoden avausravien avauslähdön leiskauttaen kierros jäljellä keulaan ja pitäen kirpeässä pakkaskelissä 14,5-lopetuksessa eleettömästi voittoon. Vastaavanlaisena on loistosauma, että myös nämä karkelot alkavat Makemaken juhlilla. Vastuskaan ei juuri viime kerrasta kovene ja ruuna parantaa starttien myötä edelleen. 10 Only Bear joutui voittojensa jälkeen tyytymään viimeksi heikompaan sijaan, mutta tamma kiri palan matkaa hitaissa olosuhteissa 15-kyytiä siirtyessään takasuoralla takajoukoista kärkeen, joten lopun taipuminen oli ihan ymmärrettävää. Nyt parhaat kiripaukut säästynevät loppuun. 4 Classicari vakuutti Kouvolan välistartissaan runnottuaan johtavan rinnalta voittoon ja kypsässä 8 vuoden iässä radoille tullut tamma on perushevosia tähän lähtöön, vaikka vastus Kouvolasta koveneekin. 6 Bästa Tittare kulki toissa kerralla alun kolaroinnin jälkeen lupaavasti 17,3/1500m ja oli paljon sijoitustaan parempi. Viimeksi ruuna oli ihan asiallinen kakkonen. Siihen kisaan se palasi kuukauden paussilta, joten startti vei varmasti tosi paljon eteenpäin ja nyt nähdään taatusti terävämpi esitys. 3 Rutinohvi on pilannut laukkoihin molemmat starttinsa, mutta nyt pieni paalu helpottaa ravilla lähtemistä. Viimeksi se tuli alkulaukkansa jälkeen suuremmin ahdistelematta 20,1/1700m, josta viimeinen tonni 19,2. 2 Miss Abbey Road tulee Jere Taulion laatutallista ja laukat unohtaessaan kyvyt riittäisivät korkealle, mutta koelähtöpeikko selässä tätä kisaa ei varmastikaan ajeta ihan hampaat irvessä vaan tärkeintä lienee saada ehjä startti.  1 Aspenhill’s Amor on suuryllätystä metsästävien tärppihevonen. Viimeksi isokoinen ruuna tuli alkulaukkansa jälkeen kierrellen ja kaarrellen väljillä ajolinjoilla 20,1/1700m. Ainakin helpommassa se on jatkossa yllätysvalmis.

Ranking: A) 5 B) 10-4-6-3-2-9-1-7-8

 

Lähtö 2:

5 Kopran Tuuli voitti viimeksi keulasta todella helponnäköisesti ja varaa tuntui jäävän sekuntikaupalla. Vastus on nyt hieman kovempi, mutta myös Kopran Tuuli parantanee kun sai pikkupaussilta startin alle. Se lähti niin lujaa viimeksi, että Jani Ruotsalainen saattaa ohittaa hyvinkin nopeasti paalun hevoset ja päästä jälleen keulaan hallinnoimaan juoksua. 6 Överbyn Salama on parantanut viime startteihin kovasti otteitaan ja vauhtiakin on alkanut irtoamaan. Viimeksi edelle jäi vain nelikko, jotka olisivat (suur)suosikkeja tähän lähtöön. 1 Kuahar väläytteli vauhtivarojaan viime startissa. Ruuna laukkasi viimeiselle takasuoralle tultaessa, kulki sitten 32-kyytejä palan matkaa, mutta laukkasi vahvasta noususta uudestaan loppukurviin. Nyt kuskinpukille hyppää vahvistuksena J-P Kauhanen ja ennätyksissä on tosi paljon ilmaa. 2 Riutan Taikan voitto ei tullut viimeksi helpoimman kautta. Tammaa häirittiin oikein urakalla avauskierroksella ja kuski joutui väistelemään laukkavia melkein aidanvierustoja myöten. Lopulta se pääsi johtavan rinnalle runsas kierros jäljellä ja runnoi lopussa tyylikkäästi selvään voittoon. Nyt vastus kovenee, mutta nuoressa tammassa on kosolti parannuspotentiaalia. 3 Lento-Liisa laukkasi viimeksi parikin kertaa eikä ravi hivellyt silmiä missään vaiheessa juoksua, mutta jos siihen on keksitty lääke niin tamman kyvyt piisaavat tähän lähtöön. 8 Ökymäen Huubert on vauhdikas tapaus, joka pienessä lähdössä päässee kahdesta pakista huolimatta nopeasti kärkiryhmään. Ruuna palasi viimeksi parin kuukauden huililta ja ravi ei tahtonut ottaa sujuakseen vaan pieniä haparointeja tuli jatkuvasti. Ihan vauhdikkaasti ruuna kuitenkin kulki ja startin alle saatuaan luulisi parantavan.

A) 5-6-1-2 B) 3-8-4-7

 

Lähtö 3:

5 Usher Dell vieraili viimeksi Vermossa, mutta se startti pilaantui harmittavasti laukkaan ja taisi tulla varusterikkokin (obersekki poikki?). Viime Joensuun vierailullaan Usher Dell pommitti viimeisen puolikkaan 12-vauhtia, muut jäivät kauas horisonttiin ja maalissa edellä oli vain kova Il Funny Li. Iikka Nurmosella on varmasti mielessä leiskauttaa keulaan ja pitää pahin vastus Queasy Du Point ulkopuolellaan. Juuri sille Usher Dell hävisi Lappeen startissaan. 6 Queasy Du Point on parantanut kaiken aikaa ja viime startissaan piti Usher Dellin lopulta jopa helponnäköisesti takanaan. Kaksi edellämainittua erottuu selkeästi muusta joukosta. 9 Casper Frostin ravi ei hivele silmiä ja laukkojakin tulee tiuhaan tahtiin, mutta kyvyiltään ruuna on paljon statistiikkojaan parempi. Esimerkiksi toissa kerralla Kuopiossa se kiri päätöspuolikkaan 14-vauhtia ja edelle jäi vain kova nelikko, jotka kaikki olisivat tässä suosikkihevosia. 4 Hellsbells teki ennen taukoaan lupaavia esityksiä. Esimerkiksi viime Joensuun vierailulla kiri ihan porukan hänniltä lupaavasti neljänneksi ja meni maililla 16-ajan. Nyt tauko tuo omat kysymysmerkkinsä, mutta toki tulee Timo Kukkosen taitavista käsistä. 8 Virgin Elisabet kiri viimeksi hyvällä tyylillä uransa avausvoittoon, mutta nyt peli-intoa laskee koventuva vastus ja kurja paikka. Lisäksi tamma painoi viimeksi loppusuoralla raakasti sisällepäin, mutta jos tuohon on löydetty lääke niin ainakaan totosija ei ole utopiaa.

A) 5-6 B) 9-4-7-8 C) 3-2-1

 

Lähtö 4:

3 Wonder Of You ei ole vielä ravilla parempaansa kohdannut eikä todennäköisesti niin käy nytkään. Jere Taulion treenaama sukuori on ollut todella vakuuttava ja voittanut viime starttinsa leikitellen. Lappeen voitossaan se tapansa mukaan painoi keulassa hieman naruille, mutta lopussa karkasi vastustajiltaan pisteeksi taivaanrantaan. Aika 16,4ake oli todella raju noteeraus, koska Lappeen olosuhteet olivat tuona päivänä hitaat. Kesäkelissä ajasta olisi tippunut varmasti 1,5-2 sekuntia pois. Nytkin V-P Toivanen suuntanee kohti keulapaikkaa ja luulisi vastustajille Wonder Of Youn selkä kelpaavan. 6 Moonlight Black on saanut nyt kolme starttia kroppaansa melkein kahden vuoden paussin jälkeen ja viimeksi oriin esitys oli jo sitä luokkaa, että se nostetaan suosikin ykköshaastajaksi. Tuomas Pakkasen treenattava valui sisäpareissa väsyvien takana jo tosi kauaksi kärjestä ja kun vihdoin sai tilat, se kiri toivottomilta näyttävistä asemista tosi pirteästi toiseksi ja lopulta voittokaan ei ollut kaukana. Moonlight Black avaa niin reippaasti auton takaa, että Pakkanen lähtee varmasti usuttamaan eteenpäin tavoitellen lopulta paikkaa Wonder Of Youn takana. 8 San Jose Shark on päässyt starttailemaan urallaan kovin katkonaisesti, viime vuonnakin se pääsi starttaamaan vain kerran. Kaisa Tupamäki-Kukkamon hoiviin siirtynyt ruuna näytti viimeksi miksi siihen on uskottu kaikki nämä vuodet sen runnottua johtavan rinnalta 14,5-lopetuksessa todella hienolla tyylillä murskavoittoon. Nyt vastus toki kovenee ja paikkakin on paha, mutta San Jose Shark parantanee yhä otteitaan ja luokkaa piisaa näihin sarjoihin. 7 He’s A Keeper ei ole pariin viimeiseen starttiin ollut aivan parhaimmillaan, mutta tasollaan operoidessaan Heikki Laakkosen suojatti on perusmerkkejä suosikin varmistelijoille. 4 Flying Chip yllätti viimeksi oltuaan toinen suoraan tauolta ja tamma oli kenties parempi kuin koskaan. Flying Chip lähtee niin hyvin, että se saanee namujuoksun toisessa-kolmannessa sisällä, jollaisella totosija on täyttä realismia.

A) 3 B) 6-8-7-4 C) 5-1-2

 

Lähtö 5:

3 Johnny Flame on löytänyt aivan uuden sävelen otteisiinsa palattuaan Juha Puhtimäen treeniin. Ruuna voitti sekä Kuopion että Joensuun startit keulasta leikittelevän kevyesti ja Lappeen välistartissa jäi 75-lähdössä tosi hienon näköisenä kolmanteen sisälle umpipussiin. Viime Joensuun startissa Johnny Flame lähti auton takaa yhtä tulisesti kuin ohjastajansa näpinhakuun, joten ruuna voi hyvinkin pystyä torjumaan kiihdytyksen keulataistossa ulkopuolen starttiraketit ja sitten olisi paljon voitettu.  7 L’amour du Gull on lähdön toinen kova. Tamma palasi viimeksi yli kolmen kuukauden tauolta ja oli johtavan takaa ihan asiallinen neljäs. Tuo lähtö oli rahallisesti reilu ylisarja ja muutenkin todella paljon kovempi lähtö kuin tämänkertainen. Startin alle saatuaan se varmasti vielä parantaa ja tuulennopea tamma voi seiskaradaltakin pommittaa keulaan. Jos näin käy, mielenkiintoista on nähdä ajaako V-P Toivanen keulasta Johnny Flamea vastaan vai ajaako sen selästä.  6 Amorce Savage olisi luokaltaan todella kova peli, mutta laukkoja tahtoo tulla melkein joka starttiin. Pikkutauko ei välttämättä ole niin huono asia, viime talvena vastaavanlaisen tauon jälkeen Tuomas Pakkasen ajokki oli oikein hyvä. 8 Don Joiner kyttää hyvinkin mahdollista ylivauhtia. Nyt on käsillä klassinen kolmas tauon jälkeinen startti ja välistartissaan Kouvolassa ruuna oli mennyt jo todella pitkän harppauksen eteenpäin verrattuna tauon jälkeiseen starttiin.

A) 3-7 B) 6-8 C) 4-2-9-5-1

 

Lähtö 6:

7 Rupeltaja saa T5-kohteiden tasaisimman koitoksen niukan ykkösvihjeen. Voittosumma on kykyihin nähden naurettavan pieni, mutta pitkään odotettua varmistumista ei vaan tahdo tapahtua vaikka ori ravaakin nyt aiempaa paremmin. Vermon 75-finaaleissa Rupeltajan täytyi liikkua alkulaukkansa jälkeen todella lujaa, koska jäi ihan hervottomasti muista eikä näkynyt missään vaiheessa edes kuvissa, mutta tuli lopulta ihan pääjoukon mukana maaliin. 4 Vienan Myrsky oli todella väkevä viime Joensuun vierailullaan. Ruuna jäi alkulaukassaan muista, lähti sitten vimmattuun takaa-ajoon ja 26,8-vauhtisella kirikierroksella haastoi todella tiukasti Rupeltajaa muiden jäädessä tosi kauaksi. Viimeksi 75-finaalilähdössä Vienan Myrskyn ravi oli normaaliakin kankeampaa eikä laukka yllättänyt. Eikä se toki Vienan Myrskynkään kohdalla saa yllättää koskaan. 3 Vennelmon Varma on voittojensa saanut tauluunsa ynnämuita-sijoituksia, mutta kunnossa ei ole vikaa. Kuopiossa ajo meni 76-lähdössä pieleen ja Vermon startit pilaantuneet alkulaukkoihin, toissa kerralla tamma kulki kuskin pahemmin ahdistelematta 26,8/1200. Nopeana avaajana Vennelmon Varmalla on hyvä sauma päästä mielipaikalleen keulaan ja sitten saa muut tehdä tosissaan töitä jos ohi meinaavat ajaa Tapio Kukkosen silmäterästä. 1 Unica on nopeana ja ravivarmana hevosena sijapelaajien unelmahevonen ja tässäkin todennäköisin totoon sijoittuja, mutta voittaakseen tamma kaipaisi hieman lisää puristusta. 2 Råger omaa näihin lähtöihin hyvän kapasiteetin, mutta viime vuosi oli pikkupettymys ja nyt ori on iso arvoitus pitkältä tauolta. 5 Ekon Kava ei ollut välistartissaan lainkaan niin huono mitä sijoitus (12) antaa ymmärtää. Ruuna oli pitkään pussissa ja kiri tilaa saatuaan jopa yllättävänkin pirteästi.

A) 7-4-3 B) 1-2-5-6 C) 8

 

Lähtö 7:

5 Minto’s Don Juan on kohonnut hirmuiseen talvi-iskuun ja voittanut kaksi tuoreinta starttiaan keulasta aivan leikitellen. Nytkin se saanee kunnioitusta keulapaikan muodossa, matkavauhti lienee maltillista ja lujaa pitää takamatkankin hirmujen tulla jos ohitse meinaavat kotiradan ruunasta ajaa. 9 Atupem on illan seuratuin hevonen. Viime vuonna mm. ikimuistoisessa kiritaistossa Joensuu-ajon voittanut ruuna palaa kaviourille kohtuullisen maltillisin odotuksin ja taktiikkakin lienee varsin passiivinen. Toki luokka Atupemilla on aivan hirmuinen ja hieman vajaatehoisenakin nousee voittokamppailuun. 8 Ida’s Owen on kärsinyt jatkuvasti huonoista ratatuureista, mutta kunto on kiviaitaa. Vermossa se pääsi keulaan ja hävisi äärimmäisen niukasti vain I’m Just A Sundille, loppusuoraa tultiin varmasti alle kymppiä. 4 Prayer’s Hope on kohonnut hienoon iskuun ja oli viimeksikin 75-lähdössä hyvä toinen. Sillä on ajettu viime startit jenkkikärryillä, mutta voltin nelonen voi aiheuttaa niiden kanssa ongelmia ja kärryinfoja kannattaakin seurata. Kuopiossa ruuna lähti voltin kakkoselta jenkeillä kohtuullisen varman näköisesti. Hyvällä juoksulla Prayer’s Hope taistelee totosijoista. 2 Gollum jatkaa kunnossa, mutta volttikiemurat ovat melkoinen kysymysmerkki. Ei liene sattumaa, että 56:sta Suomen startistaan, sillä on ajettu volttia vain kerran! Silloin ruuna kyllä lähti ravilla, mutta paikkakin oli sellainen, jossa sai voltata yksin rauhassa. Voltin kakkosrata ja hevosia ympärillä aiheuttanevat siis isohkon laukkariskin.

A) 5-9-8 B) 4-2 C) 7-6-1-3

 

Lähtö 8:

6 Lovely Futura on lähdön todennäköisin keulahevonen ja sen myötä todennäköisin voittajakin. Viime Joensuun visiitillään juuri keulasta kovan talviajan 15,7ake sooloillut tamma on epäonnistunut kolmeen viimeiseen, mutta epäonneakin ollut matkassa. Kuopiossa siltä lähti kenkä loppukurvissa ja hyvin todennäköisesti siihen paloi voitto. Viimeksi se näytti lämmityksessä jäätävän hienolta, mutta oli itse startissa kenties ensimmäistä kertaa kokeiltujen jenkkikärryjen takia aivan liian ylienerginen ja tamma laukkaili hervottomasti jo ennen lähtölinjaa eikä pudottanut millään raville. Lovely Futuralla on ollut toisinaan kurveissa hieman hankaluuksia ja nyt niitä tulee kurvailtavaksi keskipitkän matkan myötä viisi kappaletta, mutta toisaalta keulaan päästessään matkavauhti lienee rauhallista. 1 Lucky Cloud pyrkinee V-P Toivasen opastamana pitämään kynsin hampain kiinni keulapaikasta, mutta kunnossa oleva ruuna pystyy kyllä voittoon vaativammallakin juoksulla. Viime startissaan Lucky Cloudin ravi oli normaalia huonompaa, joten pieni kysymysmerkki siitä. 7 Giovanni De Veluwe ei ole niin huono kuin taulu antaa ymmärtää. Ruuna oli viimeksi jo ihan asiallinen kirittyään 16/600 ja parantaa yhä kolmanteen tauonjälkeiseen starttiin. Ainakin jatkoa ajatellen sitä kannattaa seurata. 4 Dreaming Artist intoutuu välillä jenkkikärryillä hyviin esityksiin ja sen kohdalla kannattaakin tiirailla kärryinfoja.

A) 6-1 B) 7-4-9-3 C) 2-8

 

Lähtö 9:

4 Carda hyötyy kovasti tammoja suosivasta sarjamäärityksestä ja saa troikkalähdön ykkösvihjeen. Viimeksi heti lähtöön laukannut tamma spurttasi Kuopiossa voittoon johtavan takaa pitäen takanaan kovan I.P. Vaparin, joka olisi suursuosikki tähän lähtöön.  6 Suloviima on tosi kyvykäs, mutta toivottoman epävarma. Ruuna on polkenut koko matkan ravia vain kahdessa startissaan, toki voittaen ne molemmat. Viimeksi se laukkasi noususta loppukurvissa ja menetti siihen kärkipään sijoituksen. 9 Tvitteri kiri Killerin Tammaderbyn finaalissa hyvin ja olisi suosiollisemmalla juoksunkululla voinut vaikka voittaa ja vastassahan oli moninkertaisesti enemmän tienanneita. Sekin hyötyy tammana sarjamäärityksestä.  8 Kiieksen Tuli ei ole vielä pitkän taukonsa jälkeen vakuuttanut, mutta on vain ajan kysymys, koska palikat loksahtaa kohdalleen ja luokaltaan se voi hyvinkin olla lähdön paras. 2 Vikslena ja 3 Reipas Tähti ovat tauolta arvoituksia, mutta ovat ihan pääseviä ja saavat paalulta kiltit juoksut.

A) 4-6-9-8 B) 3-2-1-11 C) 12-10-7-5

 

Vihjesysteemit:

Toto5 (pieni systeemi)

 1. 3 Wonder Of You
 2. 3,7
 3. 3,4,7
 4. 5,8,9
 5. 1,6

36 riviä * 0,1e = 3,6 euroa

Toto5 (iso systeemi)

 1. 3 Wonder Of You       
 2. 3,6,7,8
 3. 1,2,3,4,5,6,7
 4. 5,8,9
 5. 1,6,7

252 riviä *0,1e = 25,2 euroa

Duo

 1. 5,8,9
 2. 1,6

6 yhdistelmää

Troikka L7:

 1. 5,8,9
 2. 5,8,9
 3. 2,4,5,8,9

18 yhdistelmä * 0,5e = 9 euroa

Troikka L9

 1. 4,6
 2. 4,6,8,9
 3. 1,2,3,4,6,8,9

30 yhdistelmää * 0,5e = 15 euroa

 

Vihjeet laatinut: Joni Reinikka

Näytä enemmän

Raviurheilu - jännitystä ja unohtumattomia elämyksiä