Kilpailijalle

Infopaketti Linnunlahdelle saapuville kilpailijoille

Tästäpä löydät lisätietoa Linnunlahden kilpailupäiviin. Me raviradan toimistolla autamme myös mielellämme. Toimistomme on auki arkisin klo 9-15 sekä aina koko ravitapahtuman ajan. Tavoitat meidät myös perinteisesti puhelimitse numerosta 010 387 8580 ja sähköpostilla osoitteella toimisto(at)joensuunravirata.fi sekä tietysti sosiaalisesta mediasta (Facebook, Instagram & Twitter: @joensuunravirata, #joensuunravit, #miunLinnunlahti).

Ilmoittautuminen Joensuun raveihin

Linnunlahden ravipäivät, sarjat ja ilmoittautumisajankohdat löydät näppärimmin Hippoksen sivuilta. Vastuuvalmentajana voit ilmoittaa hevosesi starttiin Heppa-järjestelmässä. Muistathan samalla halutessasi varata hevosellesi katos- tai karsinapaikan sekä ilmoittaa mahdolliset erityistoiveesi jo ilmoittaessasi hevosta starttiin.

Jos internetin sijaan juttelet mieluummin ihmisen kanssa, niin soittele viimeistään ilmoittautumispäivän aamuna raviratamme toimistolle. Kun teet ilmoittautumisen puhelimitse, kerrothan sarjan, johon ilmoitat hevosesi, sekä hevosen rekisterinumeron, ohjastajan, valmentajan ja keskustellaan sitten myös muista toiveistasi. Lähtölistat julkaistaan ilmoittautumispäivänä puolilta päivin ja ne löytyvät Hippoksen sivuilta.

 

Ohjeita ravipäivään

Meistä ja kanssakilpailijoista on mukavaa, kun saavut kilpailupaikalle ajoissa. Ravikilpailusäännöt neuvovat, että valjakon tulee olla ilmoittautunut sisäänkirjoitukseen viimeistään tuntia ennen starttia. Lämmitysajat, autolähtöharjoitukset ja muun tärkeän kilpailijatiedon löydät käsiohjelmasta. Käsiohjelmasta löydät myös Linnunlahden raviradan yhteystiedot ja ravipäivän henkilökunnan.

Sisäänkirjoituksessa ilmoittaudut saapuneeksi ja saat voilokin hevosellesi. Sisäänkirjoitus avautuu kaksi tuntia ennen ensimmäisen lähdön esittelyä. Varaa käteistä rahaa sen verran, että samalla suoritat maksun katoksesta tai varaamastasi karsinapaikasta. Varikkomme henkilökunta auttaa sinua mahdollisissa kysymyksissäsi.

Katosmaksu on meillä 5 € / hevonen tai halutessasi voit varata karsinapaikan uusituista valjastushalleistamme hintaan 10 € / hevonen. Katosmaksuilla ylläpidämme varikkomme siisteyttä ja työvälineitä ja haluamme, että puitteemme ovat toimivat ja asiakkaamme viihtyvät Linnunlahdella. Katoslistat ovat nähtävillä sisäänkirjoituksessa ja valjastuskatosten ilmoitustauluilla. Lisäksi varikkoportin järjestyksenvalvojilla on katoslistat ja he neuvovat katospaikkasi sijainnin. Jos kilpailijoita on paljon, katospaikka voi olla myös jaettu.

Pysäköi autosi katosten eteen riviin. Sivuilta lastattavat hevoskuljetusautot on kätevä pysäköidä hieman limittäin, jolloin tilaa jää niin kanssakilpailijoille kuin hevosesi lastaamiseen. Jos sinulla ei ole katospaikkaa, suosittelemme pysäköintiä C-katoksen puoleisen aidan viereen, missä voit rauhassa valjastaa hevosesi.

Kengitysinfon voit jättää jo ilmoittaessasi hevosesi raveihin. Kengitystieto on ilmoitettava sisäänkirjoitukseen viimeistään 1 tunti ennen lähdön esittelyä ja totopelikohteissa viimeistään 1 tunti ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä. Muistathan, että ilman kenkiä ajaminen on kielletty 15.11.2016 - 15.3.2017. Lisätietoja saat Hippoksen sivuilta.

Ratamme henkilökunta käy tunnistamassa tunnistettavat hevoset katoksilla ennen lähtöä. Muistathan pitää hevosesi rekisteriasiakirjan mukana aina, kun kilpailet ja kuljetat hevosta. Haluamme muistuttaa vielä, että kaikkien kilpailevien hevosten ja ponien kilpailusääntöjen mukainen influenssarokotus tulee olla kunnossa.

Ohjastaja, jos ajat kilpaa Linnunlahdella, muista käydä puhaltamassa alkometriin tallikahvion päädyssä. Turvaliivi on pakollinen varuste kaikille kaviouralla hevosta ohjastaville henkilöille. Kypärän käyttö on pakollista myös, kun ajat hevosta varikolla. Suosittelemme kypärän käyttöä aina, kun käsittelet hevosta kilpailupaikalla. Suosittelemme myös kunnollisten ja turvallisten jalkineiden käyttöä kaikille hevosia käsitteleville henkilöille.

Kengityspiste sijaitsee C-katoksen päädyssä. Tarvittaessa tavoitat kengityssepän tai eläinlääkärin sisäänkirjoituksen tai varikkohenkilökuntamme kautta.

Näytteenotto sijaitsee sisäänkirjoitusrakennuksessa. Ratamme henkilökunta ottaa näytteenottoon määrätyn hevosen vastaan kilpailun jälkeen tämän tullessa pois radalta ja ohjeistaa asiasta tarkemmin.

Kilpailuiden ajan ambulanssi päivystää yleisöalueen ja tuomaritornin välisellä alueella. Pienempiin paikkailuihin olemme varanneet ensiapuvälineitä myös sisäänkirjoitukseen.

Ponivarikko sijaitsee varikolla Joensuun Eläinklinikan puoleisessa päädyssä takasuoran takana. Näin haluamme turvata ponivaljakoille oman rauhan ja kilpailijoilla on lyhyt matka esittelyyn radalle. Ponivarikolle on tulossa kesäajaksi oma vesipiste kilpailijoiden käyttöön.

Tallikahvio ja wc-tilat sijaitsevat sisäänkirjoituksen ja A-hallin välisessä rakennuksessa. Kipaise kahvilla tai evästelemässä, kun sinulle sopii! Samassa rakennuksessa sijaitsevat myös ohjastajien pukutilat. Rakennuksen päädystä voit ostaa herkullista ravimakkaraa. Raveissa sinua varustehankinnoissa palvelee Valjaskulman myyntiauto.

 

Verryttely varikkoalueella ja lämmitys

Raviradan takasuoran takana on tilaa verrytellä ja jäähdytellä hevostasi. Vastaantuleva valjakko tai hevosauto ohitetaan oikealta puolelta. Muista kypärä aina, kun istahdat kärryille!

Radalla voit lämmittää molempiin suuntiin: vasten kilpailusuuntaa ajetaan ulkoradoilla ja sisäradalla kilpailusuunnan mukaisesti. Kilpailuaikana hevosta saa radalla verrytellä ainoastaan henkilö, jolla on voimassa oleva ajolupa, asianmukainen ajopuku, ravikypärä ja turvaliivi. Myös Heppa-järjestelmään nimetty vastuuvalmentaja voi lämmittää oman valmennettavansa. Myös tällöin tarvitaan asianmukaiset ajo- ja turvallisuusvarusteet.

 

Startin jälkeen

Hevosten pesupaikat sijaitsevat sisäänkirjoituksen vieressä ja ovat avoinna koko ravien ajan. Pesethän hevosesi viivyttelemättä ja kanssakilpailijasi huomioiden. Voilokkien pesua varten vesipiste on käytettävissä myös sisäänkirjoituksen toisessa päädyssä.

Jos valjastuskatoksesi on jaettu, pyrithän vapauttamaan katoksen mahdollisimman nopeasti startin jälkeen. Näin seuraava kilpailija pääsee valmistautumaan omaan suoritukseensa. Jotta kaikilla kilpailijoilla olisi mukavaa, siivoathan katoksen jäljiltäsi. Roskat voi viedä katosten päädyissä sijaitseviin roskiksiin. Käytettävissäsi on myös kottikärryjä, lapioita ja luutia. Huomioithan kanssakilpailijasi ja tyhjennät täydet kottikärryt lantalaan. Pidetään yhdessä huolta siisteydestä!

Pyydämme palauttamaan voilokkisi sisäänkirjoitukseen viimeistään lähtiessäsi raveista. Samalla voit ottaa lähtösi tulospöytäkirjan mukaasi. Sisäänkirjoitus on auki puoli tuntia viimeisen lähdön maaliintulon jälkeen.

Jos hevosesi menestyi Linnunlahdella,  maksamme palkinnot kahden viikon kuluessa. Olemme velvoitettuja odottamaan palkintojen maksussa dopingtesteissä käyneiden osalta tulosten selviämiseen asti.

Toivomme, että viihdyt – lämpimästi tervetuloa Linnunlahdelle!