Ravirata

Kauniissa järvimaisemassa, lähellä kaikkea

Joensuun ravirata sijaitsee Mehtimäen kaupunginosassa Linnunlahdella aivan Joensuun keskustan tuntumassa. Raviradan lähettyviltä löytyvät myös jäähalli, urheiluhalli Joensuu Areena sekä ulkoilmatapahtumistaan tunnettu Laulurinne. Leirintäalue löytyy ihan naapurista ja vuonna 2010 raviradan yhteyteen valmistui myös eläinklinikka.

Linnunlahden ovaali

Joensuun Raviradalle pääsee vaivattomasti niin Kuopion, Kajaanin kuin Lappeenrannankin suunnista. Navigaattorille kannattaa neuvoa osoitteeksi Linnunlahdentie 5.

Raviratamme on muodoltaan varsin perinteinen. Maalitolppa sijaitsee aivan etusuoran päässä ja loppusuoran pituus on hulppeat 220 metriä. Linnunlahti tunnetaankin kovista loppukirikamppailuistaan, sillä jos lopussa on ruutia jäljellä, takaakin voi vielä ehtiä.

 

Rataennätykset

All In 11,6 (2014)
Vekseli 21,5 (1984)

 

Joensuun Ravirata Oy

Joensuun Ravirata Oy on yksi suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen valtakunnallisen keskusjärjestön, Suomen Hippos r.y:n jäsen yhteisöistä ja yrityksen tärkeimmät tehtävät ovat ravikilpailujen ja totalisaattoripelin järjestäminen Joensuussa.

Joensuun Ravirata Oy on perustettu 30.05.1980. Yrityksen toiminta keskittyy Joensuun kaupungin Linnunlahden kaupunginosassa sijaitsevalle ravirata-alueelle.

Yrityksen osakkeiden omistajina ovat Joensuun kaupunki (33,44 %), Keski-Karjalan Hevosystäväinseura ry (29,22 %) ja Pohjois-Karjalan Hevosjalostusliitto (37,34 %).

Tervetuloa Linnunlahdelle!