Ponikuninkuusravien kilpailijoille

Kilpailijainfoa Ponkkareihin saapuville

Tälle sivulle päivitetään infopläjäys ponikunkkareihin eli kavereitten kesken ponkkareihin saapuville kilpailijoille ja heidän taustajoukoilleen sitä mukaa, kun asioita tarkentuu. Tältä sivulta löydät mm. ponikuninkuusravien kilpailijaohjeet, tietoa ponien ja ihmisten majoituksesta sekä ponikuninkuusravien säännöt.

Kilpailusarjat

Sarjat on julkaistu toukokuun 13. päivä ja löytyvät Heppa-järjestelmästä.
 

Ohjeita #meijänPonkkareissa kilpaileville

Ilmoittautuminen suoritetaan ja voilokki noudetaan sisäänkirjoituksesta. Osallistumismaksu 5 € suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä sisäänkirjoitukseen. Olethan paikalla hyvissä ajoin! Ohjastajien käytössä on tallikahviorakennuksessa sijaitsevat pukukopit ja wc-tilat. MUISTA ottaa ponille passi mukaan!

Jos sinulla on Master-merkkiset kilpakärryt, ilmoita myös siitä sisäänkirjoitukseen. Raviradan toimihenkilö käy tarkistamassa kärryt Suomen Hippoksen ohjeistusten mukaisesti ennen lähtöä. Vain tarkistetuilla kärryillä voit kilpailla.

Ohjastajapalaveri: Molempina päivinä kello 10.00 ja 12:05 sisäänkirjoituksen edessä. Kaikki päälähtöjen ohjastajat saapuvat paikalle ja jokaisen lähdön ohjastajaa ja mahdollisuuksien mukaan myös kilpailuhuoltajaa suositellaan saapuvan paikalle. Tilaisuudessa kerrotaan tärkeitä asioita tapahtumassa ohjastamisesta ja jaetaan päälähtöjen esittelyloimet. 

Verryttelyaika on 10 minuuttia jokaisen lähdön välissä, verryttely tapahtuu yhtä aikaa voittajaseremonioiden aikana; varovaisuutta voittajakehää ohitettaessa! Mikäli sinulla on useita poneja, hoidathan poneille lämmittäjät, jos poni sattuu olemaan kolmen parhaan joukossa lähdössä, jonka jälkeen olisi toisen ponin lämmitys.

Verryttely tapahtuu kilpailusuuntaa vasten uloimmilla radoilla ja kilpailusuuntaan sisäradoilla.

 

Rata suljettu verryttelyltä

Molempien päivien avajaisseremonioiden aikana klo 10.55-11.05

Kepparilähdöt juostaan molempina päivinä ennen lähtöä 4 (klo 12.05)

 

Esittelyyn saapuminen

Tasoitusajo 1100 m ja 2100m: esittelyyn käänteissä järjestyksessä. Käännytään etusuoran lopussa omille volttauspaikoille.

Tasoitusajo 1600 m: esittelyyn numerojärjestyksessä. Esittelystä kokoonnutaan suoraan takasuoran volttauspaikoille.

Ryhmäajo 1100 m: esittelyyn numerojärjestyksessä, josta takasuoralle ja 30 sek. kuulutuksen jälkeen ähestytään rauhallisesti samanaikaisesti lähtöauton siivekkeitä.  Käytössä lähtöauton minuuttikello.

Ryhmäajo 1600 m: esittelyyn numerojärjestyksessä, josta 30 sek. kuulutuksen jälkeen lähestytään rauhallisesti samanaikaisesti lähtöauton siivekkeitä. Käytössä lähtöauton minuuttikello.

Päälähdöissä esittelyyn numerojärjestyksessä reilun 50 metrin välein. Huom. Muutos päälähtöjen esittelyyn ja esittelyloimien riisumiseen: Etusuoran jälkeen ponit kääntyvät etusuoraa takaisin varikkoaluetta kohti ja esittelyloimet riisutaan takakaarteessa. Radan toimihenkilöt ohjaavat ja auttavat tarvittaessa. Kun esittelyloimet on riisuttu, tulee 2 min kuulutus lähtöön.

 

Volttauksessa huomioitavaa

Takavolttien volttauskarsinat on merkitty oranssein ja sinisin nauhoin radan reunoille. Lähettäjät neuvovat tarvittaessa lisää.

 


Voittajaseremoniat

Loimitus tapahtuu ensimmäisen kaarteen alussa. Seremoniat ovat voittajakehässä, jonne saapuu jokaisen lähdön kolme parasta palkittavaksi, kun kaikki lähdön osallistujat ovat saapuneet maaliin ja tulojärjestys on vahvistettu.

Voittajakehässä haastatellaan radan puolesta voittajaohjastaja ja aikataulun mahdollistaessa myös taustajoukkoja tai toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneita. Paikalla on myös muita median edustajia. Mahdolliset muut haastattelut lehdistö/radio tekee varikon puolella myös kuninkaallisten päälähtöjen osalta.

Ohjeet käydään läpi vielä ohjastajapalavereissa. Lisäksi päälähtöjen osallistujat saavat erilliset ohjeet ponikuninkaallisista voittajaseremonioista.

Verrytteleviltä valjakoilta toivotaan erityistä varovaisuutta voittajakehää ohitettaessa.

 

Kengitystietojen ilmoittaminen

Kengitystieto tulee olla ilmoitettuna ja tallennettuna Heppa-järjestelmään viimeistään 1 tunti ennen oman lähdön esittelyä. Kengitystiedon voi ilmoittaa Heppa-järjestelmän Oma Tallissa kohdassa ”Kengitystietojen syöttö”.

Kysy tarvittaessa apua toimihenkilöiltä.

 

Ponikuninkuusravien säännöt

Ponikuninkuusraveissa noudatetaan Suomen Hippos Ry:n virallisia ravikilpailusääntöjä. Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuissa kilpailumatka on ensimmäisenä päivänä 1600 (tai 1640) metriä tasoitusajona p. 2.22,0 + 20 m/1,8 s ja toisena päivänä 2100 (tai 2140) metriä tasoitusajona p. 2.22,0 + 20 m/1,5 s. Ruhtinuus- ja ruhtinatarkilpailuissa kilpailumatka on ensimmäisenä päivänä 1600 (tai 1640) metriä tasoitusajona p. 1.55,0 + 20 m/1,4 s, ja toisena päivänä 2100 (tai 2140) metriä tasoitusajona p. 1.55,0 + 20 m/1,1 s.

Kokonaiskilpailun paremmuus ratkeaa ponien kahdella osamatkalla saavuttamien kokonaisaikojen perusteella. A-kategorian poneissa pienimmän kokonaisajan saavuttanut ori tai ruuna on Ponikuningas ja tamma Ponikuningatar. B-kategorian poneissa pienimmän kokonaisajan saavuttanut ori tai ruuna on Poniruhtinas ja tamma Poniruhtinatar.

 

Poniravikilpailuiden sekä A- ja B-ponien suurkilpailusäännöt löytyvät kokonaisuudessaan Hippoksen sivuilta.

 

Ponien majoitus

Kilpaileville poneille tarjoamme majoitusta keskitetysti Joensuun Raviradan toimiston kautta. Tarjolla on sekä raviradan omia karsinapaikkoja että tallipaikkoja lähialueen talleilla.

Joensuun Ravirata tarjoaa majoitusta tilavissa ja valoisissa valjastushalleissamme, joissa on yhteensä 24 karsinapaikkaa. Lisäksi C-katoksella on yhteensä 8 karsinallista katosta, joissa ponit voivat majoittua myös yöksi. Raviradalla yöpyville poneille varatut karsinapaikat toimivat myös valjastuskatoksina ravipäivinä. Paikat täytetään varausjärjestyksessä. Hinta 15 €/yö.

Varaukset puhelimitse toimistostamme, puh. 010 387 8580!

 

Tarjoa tallipaikka ponille

Joensuuhun saapuvat ponikuninkuusravien kilpailijat kaipaavat poneille ja ihmisille majoituspaikkoja. Onko sinulla juuri sopivasti karsina- ja tarhapaikkoja vapaana elokuussa perjantaista sunnuntaihin 9. - 11.8.2019? Majoitukset koordinoidaan raviradan toimiston kautta, joten ilmoittelethan meille, mikäli sinulla on majapaikkaa tarjota poni- ja/tai ihmiseläimille! Hinnoittelusta sovit suoraan majoittujien kanssa. Kiitos, että olet mukana tekemässä mainiota #meijänponkkarit-tapahtumaa!

 

(Poni)ihmisten majoitus

Greenstar Hotel on Ponkkareiden virallinen yhteistyökumppani. Koodilla JNSRAVIT saa internetisvuilta www.greenstar.fi/fi/Varaa tehtävistä varauksista 10 % alennuksen päivän hinnasta.

GreenStar Hotel on ympäristöystävällinen, tasokas ja viihtyisä suomalainen konseptihotelliketju, jossa majoitut viihtyisässä 2+1 hh huoneessa. Joensuun GreenStar Hotel sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, vain vajaan 2 kilometrin päässä Joensuun raviradalta. Lue lisää hotellin internetsivuilta!

#meijänponkkarit