Ponikuninkuusravit
Joensuussa 10. - 11.8.2019

Ponien superviikonloppua vietettiin elokuussa – Joensuun Ponikuninkuusravit 2019

Joensuun Ravirata sai kunnian järjestää vuoden 2019 ponikuninkuusravit. Järjestyksessään 15. ponikuninkuusravit ravattiin Linnunlahdella 10. - 11.8.2019 yhteistyössä Joensuun Raviradan, Joensuun Ravinuorten ja Suomen Hippos ry:n kanssa. Nämä ponikuninkuudet olivat raviradallemme jo toiset, sillä isännöimme tapahtumaa ensimmäisen kerran vuonna 2008.

 

Joensuun Ravirata ja Ponikuninkuusravit kiittävät kaikkia tapahtumamme mahdollistaneita tahoja: kilpailijoita, yleisöä ja yhteistyökumppaneita sekä Ponkkari-kummeja, talkoolaisia ja toimihenkilöitä!

Kiitos, että saimme olla kanssanne toteuttamassa meijän ponkkareita ja lämpimät onnittelut kaikille uusille poniravikuninkaallisille!

 

Suurien tunteiden Ponkkarit - valtakunta sai uudet ponikuninkaalliset

Ponikuninkuusravien ensimmäinen päivä kilpailtiin aurinkoisella Linnunlahdella

 

PONIKUNINKUUSRAVIEN VOITTAJAKUVAT: Sunnuntain kilpailupäivä 11.8.2019

PONIKUNINKUUSRAVIEN VOITTAJAKUVAT: Lauantain kilpailupäivä 10.8.2019

Poni on kaveri - tapahtumamme teemoina ystävyys, perhe, yhdessäolo, suvaitsevaisuus ja kunnioitus!

Ponikuninkuusravit, #meijänponkkarit, on koko perheen tapahtuma, jossa riittää ohjelmaa ja nähtävää. Kyseessä on
poniravikilpailijoiden ja raviurheilun nuorisotoiminnan vuoden päätapahtuma ja Suomen suurimmat
vuosittaiset poniravit. Ponikuninkuusraveihin saapuvat kilpailemaan Suomen parhaat ponit ja nuoret raviurheilijat. Ensimmäiset Ponikuninkuusravit järjestettiin Turun raviradalla vuonna 2005. Vuonna 2019 Ponikuninkuusravit järjestää yhteistyössä Joensuun ravirata, Joensuun ravinuoret sekä Suomen Hippos. Vuoden 2020 ponikuninkuusravit järjestetään Helsingissä Vermon raviradalla ja vuonna 2021 Kaustisilla.

Meijän ponkkareissa haluamme kertoa ja osoittaa, että poni on kaveri: se ei syrji, pilkkaa tai vähättele. Olemme ponin kaveri: poni on ystävämme ja lemmikki tai kilpaurheilija, mutta poni on myös oikea hevonen ja se saa elää oikeaa hevosen elämää. Ystävyys, perhe, yhdessäolo, suvaitsevaisuus ja kunnioitus ovat meille tärkeitä ja me kaikki yhdessä varmistamme, että paitsi ponkkareissa, nämä asiat ovat tärkeitä joka päivä - kotona, koulussa ja raveissa. Pidämme toisistamme huolta, ketään ei kiusata ja yhdessä on monin verroin hauskempaa!

Ponkkareissa Joensuun raviradan katsomo- ja ravintolapalvelut palvelevat kilpailijoita yleisöä koko kaksipäiväisen tapahtuman ajan. Ponkkareiden markkinatorille eli tietenkin Ponkkari-torille mukana on monia näytteilleasettajia ja yhteistyökumppaneidemme esittelypisteitä. Ilmassa onkin suuren ravijuhlan tuntua, vaikka kilpailijat ovatkin hevosta pienempää sorttia!

 

Ohjelma ja aikataulut

 

Yhteystiedot ja median yhteyshenkilöt

 

Ponikuninkuusravien historiaa

Vuoden 2019 Ponkkarit ovat järjestyksessään 15. ponikuninkuusravit. Kun Linnunlahti edellisen kerran isännöi ponikunkkareita, ponikuninkaaksi kruunattiin NEARLY PERFECT ja kuningattarekseen tämä ori sai rinnalleen FERREO ANEMONEn. Poniruhtinas oli tuolloin TROGEN. Poniruhtinatar-kilpailua ei silloin vielä ajettu, vaan tämä B-kategorian ponitammojen lähtö tuli ponikuninkuusravien ohjelmaan vuodesta 2011 alkaen.

Viime vuonna Kuopiossa Sorsasalon raviradalla ponikuninkuuteen ylsi jo toisena vuonna peräkkäin ori THORVALD, jonka omistaja ja ohjastaja on Maria Kiukas ja valmentaja Julia Kiukas. Kuningattareksi kruunattiin Neea Espon omistama ja valmentama HIETARANNAN JULIA, jota ohjasti Fiia Espo. Ruhtinaskilpailussa voittajaponi oli Eveliiina Hietasen omistama, valmentama ja ohjastama ERAGON ja puolestaan Moona Espon omistama, valmentama ja ohjastama AMAZON oli
parhaana tammana poniruhtinatar. Amazonille titteli oli jo toinen peräkkäinen.

Lue kaikki A- ja B-ponien ponikuninkuus- ja muut suurkilpailuvoittajat kautta aikojen Hippoksen sivuilta.

 

Yhteistyössä

Joensuun Kaupunki

Sanomalehti Karjalainen

Back On track

K Citymarket

 

Ponsse

GreenStar HotelBiofarmHankkija

Samas KoruMaaseudun TulevaisuusSHKLKpeduHevosurheiluKontioMehuTimerGPSVetcareKukka- ja hautauspalvelu EronenNevalaisen PuutarhaSuomen Hippos

Ponikuninkuusravit 2019

#meijänponkkarit