Joensuun Ravinuoret
- Mitä myö tehhään

Ravinuoret ja kipinä hevosiin ja raveihin

Sen minkä nuorena oppii, vanhana taitaa. Raviurheilu elää vanhasta hevosmiestaidosta, mutta tulevaisuus on nuorissa. Kun meillä kaikilla ei enää ole mummua ja pappaa opastamassa valjastuksen saloja, ravinuorisotoiminnan kautta saa kosketuksen hevosiin, poneihin ja raviurheiluun. Ja harrastaa voi juuri sillä tapaa kuin mukavalta tuntuu - osallistumalla vaikka vain ohjattuun toimintaan raveissa tai heittäytymällä mukaan kerhoihin, retkiin ja leireihin!

 

Joensuun Ravinuorilla on raveissa lasten oma Junnunurkka ja Hevosmaailma, jossa tekemistä riittää nuoremmille koko ravien ajaksi. Ravinuoret tarjoavat myös maksullista lapsiparkkipalvelua, jolloin lapsen voi jättää valvottuun hoitoon enintään kahden tunnin ajaksi. Lisätietoa saat näiltä sivuilta!

Joensuun Ravinuorten toiminta vuonna 2018

 

Lasten Hevosmaailma

Hevosmaailma sijaitsee katsomorakennuksen alakerrassa. Kepparit, traktorit, tallit - ja kaikki välineet, mitä heppahommiin tarvitset - löytyvät täältä! Muistathan, että yhteisen kivan periaatteisiin kuuluu sääntöjen noudattaminen ja leikkivälineiden siivoaminen leikin jälkeen!

Hevosmaailmassa leikkiminen tapahtuu vain huoltajan vastuulla ja välittömässä läheisyydessä. Jokaisen lapsen, joka saapuu leikkitilaan, on esitettävä ohjaajalle todiste joko ravinuorten jäsenyydestä tai tapaturmavakuutuksesta.

 

Maksullinen lapsiparkki

Lapset on myös mahdollista jättää ohjaajien vastuulle kaikkina ravipäivinä pois lukien lounasravit. Lapsiparkkitoiminta on auki joka raveissa 3 tunnin ajan ravien ensimmäisestä lähdöstä alkaen. Lapsen voi jättää hoitoon maksimissaan 2 tunniksi kerrallaan. Hinta on 5 € / h. Lapsiparkin maksun voi suorittaa raviradan INFO-pisteessä. Lapsiparkkipalvelu on ilmaista ravinuorten jäsenille ja maksun voi tarvittaessa ohittaa todistamalla jäsenyytensä INFO-pisteessä tai ohjaajalle Hevosmaailmassa.

Hevosmaailmassa ja lapsiparkissa jokainen kävijä saa halutessaan oman Ravipassin. Joilla on jo Ravipassi viime vuodelta, jatkuu keräily tuttuun tapaan myös tänä vuonna. Jokaisesta 10 krt:sta saa pienen palkinnon, joten muistathan tuoda oman passisi mukanasi!

 

Ravinuorisotoiminta

Joensuun Ravinuorten ohjaajina toimivat Suomen Hippoksen ohjaajakoulutusta käyvät ihanat nuoret aikuiset Nina, Jenna, Roosa ja Emma. Toiminta suunnitellaan yhdessä nuorisovastaavan ja nuorisotyöryhmän kanssa. Tähän mennessä kepparikisat, ruusukkeiden suunnittelu, eläinsuojeluaiheet ja askartelut ovat nousseet perheiden nuorisoedustajien suosioon ja niinpä aikuisten lisäksi raveissa viihtyvät mainiosti myös juniori-ikäiset!

Vuonna 2018 starttaa rekisteröityneille jäsenille oma ponikerho ja järjestämme yhteistyössä PoKaLin kanssa talvileirin!

 

Ponikerho 1.2. - 31.5.2018

Ponikerho aloittaa toimintansa torstaina 1.2.2018 varikolla tallikahviossa. Kerho on tarkoitettu 7-10-vuotiaille lapsille, aloitteleville poniharrastajille, joilla ei vielä ole paljon kokemusta ponien ja hevosten kanssa toimimisesta. Kerho kokoontuu torstai-iltaisin klo 17:00 - 18.30 joka toinen viikko, yhteensä 10 kertaa Ohjaajina toimivat Jenna, Nina ja Roosa.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen tiina.kuosmanen(at)pihamaki.fi (korvaa at @-merkillä). Ilmoittautumisen yhteydessä kerro kerholaisen sekä huoltajan nimi, ikä, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kerhoon mahtuu 10 osallistujaa ja sen hinta on 60 € uusille jäsenille ja 30 € olemassa oleville Joensuun Ravinuorten jäsenille. Uusille jäsenille hinta pitää sisällään ravinuorten valtakunnallisen jäsenyyden ja kaikki jäsenedut.

 

Joensuun Ravinuorten ja Pokalin keppari- ja ponileiri 7. - 9.3.2018

Ravinuoret tekevät yhteistyötä Pohjois-Karjalan Liikunta Ry:n (Pokali) kanssa ja järjestämme Keppari- ja ponileirin hiihtolomalla pidettävän talvileirin yhteyteen. Ohjaajina leirillä toimivat Emma Nykyri ja Liina Kuosmanen. Ponileiri on tarkoitettu 7-10-vuotiaille lapsille, aloitteleville poniharrastajille, joilla ei vielä ole paljon kokemusta ponien ja hevosten kanssa toimimisesta.

Leirin hinta on 280€. Leirille otetaan 7-10 osallistujaa. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Pokalin nettisivuilta.

 

Tapahtumakalenteri

TI 9.1. TOTO5-RAVIT: Hevosmaailma ja lapsiparkki avoinna
MA 22.1. TOTO65 & MAGIC MONDAY -RAVIT: Hevosmaailma ja lapsiparkki avoinna
TO 1.2. PONIKERHO: Ponikerhon ensimmäinen kokoontuminen
MA 12.2. TOTO65 & MAGIC MONDAY -RAVIT: Hevosmaailma ja lapsiparkki avoinna
LA 3.3. TOTO76-RAVIT & KARJALAINEN-AJO: Hevosmaailma ja lapsiparkki avoinna
KE 7.3. - PE 9.3. POKALIN TALVILEIRI: Ponileiri yhteistyössä Joensuun Ravinuorten kanssa

Loppuvuoden tarkempi ohjelma vahvistuu alkuvuoden aikana. Laita kalenteriisi kuitenkin jo seuraavat:

SU 5.8. TOTO4 & PKO-RAVIT: Näissä raveissa 5 ponilähtöä, Hevosmaailma ja lapsiparkki avoinna
SU 2.9. PONIRAVIT: Joensuun ravirata isännöi poniraveja

#miunLinnunlahti